V75_9-4

Hej och välkommen alla gamla och nya medlemmar

Medlemmar

På lördag är det Axevalla som står som värd för V75 omgången, och som oftast när travets elitserie är på besök på Skaraslätten bjuds det på flera öppna och spelvänliga lopp.

Den här lördagen är det dessutom dags för den andra uttagningen till Olympiatravet, och vilket race vi bjuds på!

Den försvarande Olympiatrav-mästaren B.B.S.Sugarlight vs. regerande Världsmästaren Papagayo E.
Krydda det med de två uppstickarna Sauveur och Global Money så kan ni föreställa er vilket batalj det kommer att bli över det 227 meter långa upploppet.

– Papagayo E. och Ulf Olsson vid sin VM-seger i USA

– Papagayo E. och Ulf Olsson vid sin VM-seger i USA i fjol

Trav med Erlands tipsform är på topp och jag har, som oftast, jobbat fram några riktigt vassa Drag och prisvärda Skrällar, som gör att värdet sticker upp i höjden.
Häng på! 😉

Valkommen_9-4#


VÄDERPROGNOS

Det förväntas uppehållsväder med lätt molnighet under eftermiddagen och tidiga kvällen och cirka 7 grader i luften.
Axevallas upplopp är längst i landet och mäter 227 m, och där många får chansen att speeda loss till slut.

Inför varje omgång gör jag ett systemförslag för cirka 5 000 kr, som är anpassat för Andelsbolag – eller privat om du känner för det?
Systemet är genererat i PINRACER, som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben.
Systemutskriften finner du sist i dokumentet.

– Det är aldrig för sent att ta rygg på ett vinnande lag 😉

Romme
17 – december

V75-1

En mycket svårbedömd inledning – som kräver en hel del streck 

RANKING
A: 2-12
B: 6-11-9
C: 5-10-8-4-3
D: 1-7

SPETS-STRID Voltstart och det är svårbedömt. 3 Cargo Palema har dock spetsat i 4 av 4 med framspår i volt och är den troliga ledaren. 2 Whisky Akema öppnar stabilt, men kan knappast svara.

LOPP-ANALYS Klass-II över 2140a. 
Ett spelvänligt lopp för den lägsta klassen inleder omgången, där favoriten har dragit ett knepigt bakspår.
12 Stronghold 34% föregicks av ett gott rykte när han tidigare var i Stefan Hultmans regi på Solvalla. Men där spräckte han aldrig segernollan och fick inte ut sin rätta kapacitet. Nu har han tagit tre segrar på fyra starter i Kolgjinis regi och övertygat så smått. Senast drog han undan till en mycket enkel spetsseger, där klockan stannade på 1.11 sista 700. Det är nog inget snack om att Stronghold är bästa hästen i fältet rent kapacitetsmässigt, men ett knepigt bakspår kan lätt sätta käppar i hjulet, och garderingen känns som given. Det är aviserat med fortsatt järnskor runt om.
Tipsnicken till Draget 2 Whiskey Akema 8%, som är jämn och säker och nästan aldrig gör ett dåligt dagsverke. Det är ingen stjärna i grunden, men han såg spänstig och fin ut vid sin spetsseger i ett billigt gäng i årsdebuten. Från spår två kan det bli ledningen efter en bit, men läget borgar för ett perfekt lopp i den främre träffen hur som helst.
6 Tiger Marke 6% har visat bra kapacitet för klassen några gånger och får nu Johnny Takter i sulkyn för första gången. Senast uppträdde hästen  mycket knepigt från just spår sex i volten, och det krävs att Johnny tar fram sitt bästa om de ska komma iväg bra från start. Men ekipaget kan skrälla om det stämmer.
Både 9 Bouncing Ball O.O. 4% och 11 Ottens Casher 6% har kapacitet att räcka till seger, om det klaffar med positionerna från bakspåret.
Mycket spel på 5 West Coast 17%, som var mycket tapper senast. Men här är det aviserat med bakskor och vanligt sulky och hon är inte lika intressant den här gången.

FAVORIT 12 Stronghold VINST PÅ 2140: 2 av 10 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 3 av 4 / Spets: 1 av 5 /

DRAGET 2 Whisky Akema VINST PÅ 2140: 4 av 15 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 3 av 12 / Spets: 0 av 1 /


V75-2

Spelvänligt lärlingslopp där alla garderar – men jag har respekt för favoriten

RANKING
A: 6
B: 12-15-13
C: 1-10-2-3-8-11-9
D: 4-7-5-14

SPETS-STRID Här hittar vi flera jämnsnabba hästar bakom bilen och det kan bli en utdragen körning innan lärlingarna har kommit överens. Jag tror att 3 Delicious Brown är först ner till sargen, men gärna släpper till en bra rygg. Som mycket väl kan vara 6 Sounds Good, där Adrian har tänkt sig ett offensivt upplägg.

LOPP-ANALYS Ett lärlingslopp – Spårtrappa över 2140a. 
Femton hästar bakom bilen väntar i detta lärlingslopp där det mycket väl kan ligga en skräll på lut.
6 Sounds Good 40% är en kraftig och mäktig travare som har tänt till på alla cylindrar och tagit tre raka segrar. Näst senast gillade jag verkligen vad jag såg, när han tog skalpen på ett bra motstånd och drog undan med 1.12,5 sista varvet i ledningen över den tre varv långa distansen. Från det här läget blir det ett offensivt upplägg mot täten och från spets blir favoriten ingen lätt nöt att knäcka för motståndarna. Nu är det dessutom aviserat med en jänkarbike, vilket är en plusfaktor.
Bakom är det många om budet. 12 Good’s Of Norway 13% tillhörde kulltoppen i Norge i fjol. Vek ner sig lite överraskande lätt i spets i V75 på Momarken senast, men kan bättre än så och flyger lågt till slut med lite klaff.
Jag varnar för Skrällen 15 Carlos Greenwood 3%, som är helt bortglömd av spelarna. Han är härdad mot betydligt tuffare hästar än vad han möter nu och får han rätt rygg under slutrundan kan det räcka till seger. Han är uppfräschad efter sin senaste start och står på kronan perfekt inne i loppet.
13 Hollywood Maker 18% har årsdebuten överstökad och har vunnit 8 av karriärens 15 starter och är ett samspelt ekipage. Nu är det aviserat med barfota runt om.
Det krävs många streck om man ska garderar vidare.

FAVORIT 6 Sounds Good VINST PÅ 2140: 4 av 24 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 2 av 9 / Spets: 4 av 6 /

SKRÄLLEN 15 Carlos Greenwood VINST PÅ 2140: 5 av 12 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 7 av 10 /


V75-3

Draget Next To None Sib går med goggles och det kan vara spets och slut

RANKING
A: 3-5
B: 2-1-6
C: 11-4-9-10
D: 7-8-12

SPETS-STRID De tre innersta spåren 1 Final Oak, 2 Trust Launcher och 3 Next To None Sib laddas tufft den första biten där den förstnämnde troligen släpper till den som är kvickast av utifrån. Jag säger Next To None Sib i spets!

LOPP-ANALYS Silverdivisionen över 1640a. 
Ett rivigt sprinterlopp för den näst högsta klassen där det kommer bli bra fart på tillställningen.
5 Fire To The Rain 49% är en finfin USA-import, som jag tror kommer blomma ut ordentligt i år. I årsdebuten var han lite ringrostig när han gjorde sitt bästa för att hänga på i rygg på vinnande Propulsion över upploppet. Även om han tappade lite mark så såg han fräsch och fin ut och med det loppet i kroppen lär vi få se en klart förbättrad prestation idag. Spår fem bakom bilen passar perfekt och Ulf Olsson kanske styr fram utvändigt om ledaren så fort startrusningen har lagt sig. Nu byter man ut ”open-eye” huvudlaget mot ett helstängt dito och jag har stor respekt för favoriten, även om jag kommer att garderar honom.
Draget 3 Next To None Sib 21% är en mycket effektiv frontrunner, som har en mycket hög högstanivå. Han har fått två formhöjande lopp i kroppen och senaste spetssegern togs med en hel del krafter sparade. Han öppnar virvlande snabbt och från ledningen blir han en mycket tuff nöt att knäcka. Nu byter man ut det helstängda huvudlaget till ett med goggles, som gör hästen ännu mer explosiv i starten.
2 Trust Launcher 7% trivs med tätkänning och gör ett försök att komma till ledningen och skulle det lyckas leder han loppet länge. Nu byter man från ett helstängt- till ett halvstängt huvudlag.
Storskrällen 1 Final Oak 2% tjänade mycket pengar som treåring, men har nu kommit tillbaka på ett snyggt sätt och verkar vara i sitt livs form. Senast spurtade han rappt i V75 på Romme och med maxklaff kan han ställa till med en stor överraskning.
6 Blur Martini Ås 4% är uppåt i form och den här gången är det aviserat med barfota runt om för andra gången i karriären.

FAVORIT 5 Fire To The Rain VINST PÅ 1640: 1 av 3 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 2 av 7 / Spets: 0 av 0 /

DRAGET 3 Next To None Sib VINST PÅ 1640: 1 av 18 / Bana: 1 av 3 / Kusk: 9 av 44 / Spets: 6 av 13 /


V75-4

Tuff startrusning bäddar för omgångens Fynd Gucci Degato

RANKING
A: 11-2
B: 5-3-6-1
C: 4-12-7
D: 9-8-10

SPETS-STRID Här hittar vi flera som kan öppna raskt bakom bilen. Innerspåret 1 Topgear är klart kvickare ut än sitt rykte och inte så lätt att ta en längd på. Utifrån laddas 3 Sugarboy Petoj, 5 Enge Lincoln och framförallt 6 Love Ain’t Easy, som är riktigt explosiv den första biten. Tuff startrusning att vänta och det är svårbedömt!

LOPP-ANALYS Klass-I över 1640a. 
Ett sprinterlopp för den näst lägsta klassen, där det troliga tuffa utgångstempot mycket väl kan bädda för en skräll.
Det är jämnstreckat i loppet, där den troliga knappa favoriten 3 Sugarboy Petoj 21% har visat bra form i två raka segrar, som tagits på ett rejält sätt med luft under vingarna. Senast kördes han fram utvändigt om ledaren varvet kvar och gick undan till en vattentät seger den sista biten. Björn Goop förstärker i sulkyn igen och nu är det aviserat med en jänkarbike, vilket låter intressant. Men loppet är mycket öppet och garderingen känns som given i alla lägen.
Tipset till omgångens Fynd 11 Gucci Degato 4%, som har visat bra form och blir allt bättre för varje start. Senast noterade han 1.10 sista 800 från fjärde utvändigt och min känsla säger att hans tunga spurt biter bra över det långa upploppet. Nu är det aviserat med första barfota fram och jänkarbike vilket kan var skillnaden mellan förlust och seger!
2 Sweet’n Sour Akema 21% är mycket vass på speed och en häst jag har respekt för när han fungerar. Senast fick han mjölksyra och tappade travet till slut, men blir farlig om det fungerar bättre nu.
Det låter uppåt på 5 Enge Lincoln 5%, som ska gå barfota runt om och med jänkarbike för första gången.
Startkatapulten 6 Love Ain’t Easy 1% är uppåt med lopp i kroppen och leder loppet i det längsta, men det långa upploppet tar troligen ut sin rätt.
1 Topgear 10% gillar läget, har formen på topp och står på tur för en seger i V75. Kan duga med lite klaff.

FAVORIT 3 Sugarboy Petoj VINST PÅ 1640: 2 av 13 / Bana: 0 av 2 / Kusk: 1 av 1 / Spets: 1 av 5 /

FYNDET 11 Gucci Degato VINST PÅ 1640: 1 av 9 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 2 av 10 / Spets: 2 av 4 /


V75-5

Angel Rain tränar starkt i ny regi och har bra chans alla vägar – En Rolig Spik

RANKING
A: 12
B: 1-2-10
C: 7-8-11-9-4-5
D: 15-13-3-14

SPETS-STRID Innerspåret 1 M.T.Klara är riktigt kvick den första biten och har spetsat 4 av 4 med framspår bakom bilen. Hon kommer dock bli tufft utmanad av 3 Juni Roadrunner, som också kan lägga iväg raskt, och jag blir inte förvånad om hon är först ner till sargen.

LOPP-ANALYS Diamantstoet över 2140a.
Ett stolopp med 15 hästar bakom bilen där positionerna under loppet kommer bli extra värdefulla för loppets utgång.
Frontrunnern 1 M.T.Klara 36% har ett tilltalande läge då hon trivs extra bra i spets, där hon vunnit 3 av 4. Senast gjorde hon årsdebut och tog en komfortabel spetsseger, mot ett billigt motstånd och som inte sa så mycket. Hon är normalt uppåt med det loppet i kroppen, men nu bjuds det också på ett klart tuffare motstånd. Skulle hon få bestämma tempot i täten och om några av konkurrenterna kommer bort så kan det räcka långt, men hon är alldeles för mycket streckad och bara en av flera i min bok.
Här lyfter jag fram en av omgångens Roligaste Spikar 12 Angel Rain 19%, som idag ska göra sin första start i Robert Berghs regi. I fjol stångades hon mot kulltoppen på ett bra vis, även om hon hade lite stolpe ut då hon bland annat galopperade bort en framskjuten placering i Guldstoet på Axevalla med ett förstapris på 350 000 kr. Hon rapporteras vara väl förberedd i träningsjobben inför dagens comeback och har som snabbast visat 1.17/2100, som är en snabb tid på träningsanläggningen Hajom utanför Göteborg. Balans och utrusning är inte bestämd och vi får se om det blir någon lättning i balansen? Hur som helst går hon ner i klass och min känsla säger att hon ska ha en bra vinstchans även utvändigt ledaren, vilket talar om hur mycket jag tror på min Roliga Spik!

FAVORIT 1 M.T.Klara VINST PÅ 2140: 3 av 6 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 3 av 6 / Spets: 3 av 4 /

DRAGET 12 Angel Rain VINST PÅ 2140: 2 av 10 / Bana: 0 av 2 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 0 av 0 /


V75-6

Världsmästaren flyger lågt med racerbalans och går inte stå emot

RANKING
A: 10
B: 4-1-7
C: 5-2
D: 8-3-9

SPETS-STRID Tuff laddning den först biten att vänta. Innerspåret 1 Global Money vill inte ha ner 3 Arazi Boko framför sig och gör allt för att försvara sitt innerspår den första biten. 4 B.B.S.Sugarlight laddas tufft utifrån och får normalt överta taktpinnen efter en bit.

LOPP-ANALYS Olympiatravet – Deltävling två över 2140a. 
Hög kvalitet på den andra Olympiauttagningen där vi både får se titelförsvararen och fjolårets Världsmästare drabba samman.
Den klara favoriten och titelförsvararen 4 B.B.S.Sugarlight 44% har fått två formhöjande lopp innanför västen och närmar sig toppformen med stora kliv. Senast blev han hängande i tredjespår innan han kom ner i femtepar utvändigt efter 600 körda. Det var inte så lätt att ta in något från kön då loppet kördes i ett jämnt 1.10-tempo i täten, men B.B.S. tog för sig bra över upploppet och det var ett fall framåt. Nu är utgångsläget klart bättre och kostar det inte för mycket att ta över taktpinnen i täten är han helt klart hästen att slå i loppet. Senast gick han med ett helstängt huvudlag, men nu funderar tränaren på att byta till ett norskt dito.
Tipset till 10 Papagayo E. 18%, som har årsdebuten avklarad. Där han gjorde ett fullt godkänt lopp utvändigt ledaren, som trea i mål. Nu rapporteras han vara klart uppåt och nu blir det ”all-in” med barfota runt om och ett norskt huvudlag, som aldrig har dragits tidigare. Senast han gick utan skor på hovarna noterade han snabba 1.06 sista 800 med ett virvlande upplopp och jag tror det blir svårt för konkurrenterna när Ulf Olsson drar i högertömmen sista halvvarvet. Det här är ännu en mycket Rolig Spik, som lämnas ensam på alla mina system.
1 Global Money 7% är uppåt med lopp i kroppen och kan få loppet i rygg på ledaren. Nu blir det barfota runt om och troligen ett stängt huvudlag av något slag.
Uppstickaren 7 Sauveur 19% går upp mot eliten för första gången, men duger bra direkt. Spåret braskar och det troliga är att han blir tvungen att backas ner som sista häst. Nu blir det barfota bak.

FAVORIT 4 B.B.S.Sugarlight VINST PÅ 2140: 6 av 23 / Bana: 2 av 3 / Kusk: 10 av 22 / Spets: 7 av 10 /

DRAGET 10 Papagayo E. VINST PÅ 2140: 1 av 3 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 1 av 1 / Spets: 0 av 0 /


V75-7

Spelvänlig avslutning och jag varnar för Skrällen Paparazzi M.

RANKING
A: 1-3-10
B: 5-11
C: 12-8-4-6-2-9
D: ––

SPETS-STRID Här öppnar innerspåret 1 Picasso Sama mycket raskt och går knappast att ta en längd på. 5 Scampi och framförallt den norska gästen 6 Global Republic, som är riktigt explosiv, ställer en fråga om ledningen.

LOPP-ANALYS Bronsdivisionen över 2640a. 
Ett spelvänligt stayerlopp avrundar omgången där det är mycket taktik med i bilden och där det finns flera tänkbara vinnare beroende på vilket tempo det blir i loppet.
3 Valeur 35% är lite överraskande knapp favorit, trots att han fick  stryk av Picasso Sama senast. Valeur är hur som helst en mycket fin häst som är under kraftig utveckling. Senast fick han ett perfekt lopp i andra utvändigt, men galopperade under attack 300 kvar med sparade krafter. – Det gick för fort, sa Peter G Norman. Nu förstärker Örjan Kihlström i sulkyn, som har vunnit 2 av 3, och det känns som en stor skillnad. Läget borgar för en bra position i den främre träffen igen och med lite fart på loppet ställer Valeur en allvarlig fråga om segern över upploppet.
1 Picasso Sama 30% är spetsfavorit och leder när man svänger in på upploppet. Senast noterade han 1.10,5 sista rundan på ett snyggt sätt, men nu är distansen ett halvvarv längre, och kanske ingen fördel.
Jag varnar för Skrällen 10 Paparazzi M. 2%, som har sett riktigt fin ut på barfota balans i de två senaste starterna. Det har varit 1.10-tempo sista 800 i båda dessa starter och kör de på sig i täten kan mycket väl Johnny Takter komma metande längst ut vid staketet och lura alla på konfekten.
Både 5 Scampi 6% och 11 Bartender In 9% har formen helt på topp och duger till seger med lite klaff på bitarna.
Vi har en mycket spelvänlig avslutning att se fram emot! 😉

FAVORIT 3 Valeur VINST PÅ 2640: 2 av 8 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 2 av 3 / Spets: 2 av 3 /

SKRÄLLEN 10 Paparazzi M. VINST PÅ 2640: 6 av 17 / Bana: 1 av 3 / Kusk: 0 av 1 / Spets: 4 av 10 /

TVÅ ROLIGA SPIKAR

V75-5: 12 Angel Rain 19%
V75-6: 10 Papagayo E. 18%


BÄSTA DRAGEN

V75-12 Whiskey Akema 9%
V75-3: 3 Next To None Sib 22%

Omgångens Fynd

V75-4: 11 Gucci Degato 5%


PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-2: 15 Carlos Greenwood 4%
V75-4: 11 Gucci Degato 5%
V75-7: 10 Paparazzi M. 3%

 

Förstora systemet här

20160409