VÄDERPROGNOS

Det spås molnigt väder och risk för regnskurar under eftermiddagen. Cirka 2 plusgrader i luften.

VÄRT ATT NOTERA

Åbys upplopp mäter 187 meter och är cirka 10 meter kortare än medel av landets övriga ovaler.

Det är dubbla open stretch invändigt över upploppet, vilket innebär att rygg ledaren och tredje invändigt får chansen att speeda loss över upploppsrakan.

Inför varje omgång gör jag ett systemförslag för cirka 5 000 kr, som är anpassat för Andelsbolag – eller privat om du känner för det?

Systemet är genererat i PINRACER, som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben.
Systemutskriften finner du sist i dokumentet.

– Det är aldrig för sent att ta rygg på ett vinnande lag 😉

– Nu kör vi!


 

V75-1

Digger Elias trivs extra bra i ledningen och bjuder favoriten på en tuff match

RANKING
A: 1-2
B: 9-8
C: 6-7-5-3-4
D: ––

FAVORITEN 2 Evens First Boy

DRAGET 1 Digger Elias

SKRÄLLEN 6 Valla D’Estino

SPETS-STRID Voltstart och här öppnar innerspåret 1 Digger Elias kvickt och ska köras offensivt. Han utmanas främst av springspårshästarna 6 Valla D’Estino och 7 Lady Lee, som kanske kan komma före om de träffar perfekt i volten?

LOPP-ANALYS Silverdivisionen över 2140 volt. 

Bara nio hästar till start, men ändå ett ganska spelvänligt lopp för den näst högsta klassen – om nu inte favoriten Even’s First Boy vinner

2 Even’s First Boy 46% är härdad i klassen under lång tid och står på tur för en seger. Vid sin seger 14/12 imponerade han stort när han krossade allt motstånd den tunga vägen och noterade en låg segertid. Gör han om den prestationen blir det nog inte så hårt i mål, men favoriten blandar och ger lite. Nu sätter man på hästen ett helstängt huvudlag för att få hästen lite mer taggad, och vi får se om det smittar av sig på ”Isedmannen”. Spår två i volten ska normalt inte vara något problem.

Jag ger ändå tipsnicken till spetsbudet 1 Digger Elias 8%, som har sett formstark ut i de senaste V75-starterna. Hästen trivs med tätkänning och från det här smaskiga läget är det aviserat med ladd och svar så länge lampan lyser. Nu byter man till en jänkarbike och sätter på hästen ett norskt huvudlag, och blir inte tempot i täten för tufft kan vi här ha ett prisvärt Drag som leder från start till mål.

Grundkapable 9 Origo Tilly 15% har fått ett formhöjande lopp i kroppen, och såg fin ut vid sin enkla seger mot ett beskedligt motstånd i comebacken. Han har normalt gått fram ett snäpp till denna start och kör de på sig i täten biter hans tunga spurt bra det sista halvvarvet.

Även 8 Emmett Brown 15% kommer in i matchen om tempot varit högt uppskruvat i täten. Han har visat uppåtform i de senaste starterna, vilket han visade med 1.11 sista 800 i V75 senast.

Skrällen 6 Valla D’Estino 6% är en kapabel märr i grunden, som rapporteras träna förbättrat och som nu gör andra starten i Veijo Heiskanens regi. Hon är kvick ur volten och får normalt ett bra smyglopp i den främre träffen.


V75-2

Joakim låter påställd – som meddelar att det blir ett offensivt upplägg

RANKING
A: 4-1-7
B: 11-8
C: 6-2-3-10-5
D: 12

FAVORITEN 7 M.T.King Of Cash

DRAGET 4 Sandsjöns Revenue

SKRÄLLEN 8 Global Signature

SPETS-STRID Hästarna 2-5 öppnar alla bättre än medel och vill första ner till sargen. Jag säger att 4 Sandsjöns Revenue sitter i ledningen när krutröken har lagt sig.

LOPP-ANALYS Klass-I över 2140a. 

Ett öppet lopp för den näst lägsta klassen där favoriten riskerar att hamna på vingel i spåren över opassande medeldistans.

7 M.T.King Of Cash 48% visade vid sin V75-seger senast att han har styrkan som bästa vapen när han krossade ledande Aileron den tunga vägen. Formen rapporteras vara fortsatt på topp, och här tar man en liten chansning och försöker även kvala in hästen till nästa meetings Klass-I final, som avgörs den 1 april på Solvalla. Men först ska han ut i nästa veckas final på Solvalla, och vi får se hur Johan lägger upp taktiken med tanke på det. Hur som helst är det en nackdel att distansen är ett halvvarv kortare denna gång, och från spår sju bakom vingen är det även vingelrisk. En sårbar favorit i min bok, som absolut ska garderas.

Loppets Drag 4 Sandsjöns Revenue 7% är klart uppåt i form och på väg att släppa till rejält. Senast spurtade han mycket rappt över upploppet från rygg på ledaren, även om han inte fick tag på vinnande Starzinner. Jag gillade dock vad jag så, och från det här smaskiga läget måste jag försöka ta lite betalt. Hästen är kvick bakom vingen och Joakim Lövgren har aviserat att han gärna ser sin springare i ledningen den här gången. Stämmer det scenariot kan ekipaget blir svårfångat.

1 Carlos Milo 12% har normalt styrkan som bästa vapen och fick senast ett nyttig ögonöppnare över kort distans, där han spurtade överraskande vasst över upploppet. Björn Goop laddar det som går bakom bilen och med lite klaff spurtar ekipaget rappt över open stretch till slut.

11 Rafiki Fri 8% visade mycket bra fart när han rundade till seger från tredje utvändigt senast. Klockan stannade på 1.11 sista 800 jag gillade vad jag såg. Han har ännu inte lyckas i V75, och det är möjligt att hästen blir lite kaxigare när han möter lite enklare motstånd.

Skrällen 8 Global Signature 5% hamnade på vingel i V75 senast och är ursäktad för sin nolla i resultatraden. I V75-finalen näst senast satt han fast med mycket sparade krafter. Med maxklaff har han kapacitet som räcker till seger.


V75-3

Mycket öppet stolopp där jag har hittat omgångens Fynd

RANKING
A: ––
B: 9-14-3-11-5
C: 1-4-6-7-2-13
D: 10-12-15-8

FAVORITEN 3 Global Seduction

OMGÅNGENS FYND 9 Barca

SKRÄLLEN 5 Fourteenosix

SPETS-STRID Voltstart gör det lite mer svårbedömt. Innerspåret 1 So Nobel Gede kan öppna raskt och det är ett offensivt upplägg som gäller. Vi får se om hon kan svara ut 3 Global Seduction, som ställer en fråga. Även 5 Fourteenosix kan lägga iväg raskt utifrån.

LOPP-ANALYS Stolopp över 2140 volt. 

Ett stolopp med 15 hästar utspridda över två distanser gör det hela svårbedömt, och där en skräll ligger på lut!

3 Seduction 22% har visat jämn och bra form i två starter i ny regi och är knappast sämre med de loppen i kroppen. Senast blev hon nerspeedad i ledningen den sista biten in mot mål, när klockan stannade på 1.12,5 sista 700. Hon gör ett lite svagt intryck och det känns som hon är mest effektiv över kort distans. Hon har vunnit en av fyra i spets och körs troligen offensivt igen, men jag har ingen känsla för att det räcker till seger. Nu när det är voltstart blir det en vanlig vagn.

Här har jag hittat omgångens Fynd i 9 Barca 4%, som nu gör sin tredje start i ny regi. Senast fick hon inte chansen från tredje invändigt och gick i mål med en hel del sparade krafter, som kan komma väl tillpass den här gången. Nu blir det lättare balans och ett helstängt huvudlag, vilket låter intressant. Barca står perfekt inne i loppet på pengarna och med lite klaff kanske det bara säger swosh när Carl Johan Jepson går till anfall.

14 Makera 18% är inte så stor till växten, men hon är syster med mer kände Snyting och har bra blod i ådrorna. Senast kom hon loss sent på upploppet och spurtade vasst den sista biten in mot mål. Springspår på tillägg kan både bli bra och dåligt, men ramlar hon bara ner i en hygglig position slutar hon i segerstriden igen. Det blir en vanlig vagn nu.

11 Kendra Silvio 19% har också en vass spurt som bästa varumärke. Senast tog hon sin första seger i tredje starten för Thomas Uhrberg, och med lite klaff fram till upploppet spurtar hon rappt igen.

Skrällen 5 Fourteenosix 3% har blivit allt bättre i sin nya regi och jag gillade vad jag såg senast när hon noterade raska 1.11 sista 800 fram till en mycket lätt seger. Spår fem är inte det bästa, men med lite klaff är hon en rolig kantboll att ha med på lappen.


V75-4

Basic har visat upp ett brett register och är en Trolig Spik

RANKING
A: 7
B: 4-1
C: 5-11-6-3
D: 8-2-10-9

FAVORITEN 7 Basic

DRAGET 4 Alwaysinblackpedia

SKRÄLLEN 6 Florida Queen

SPETS-STRID Initialt blir det tuff laddning mellan 1 Withma och 4 Alwaysinblackpedia, där det är lite svårbedömt hur bestämda kuskarna är? Hur som helst tror jag att ledaren efter ett halvvarv heter 7 Basic.

LOPP-ANALYS Stolopp över 2640a. 

Ett stolopp över lång distans där vi också hittar omgångens mest streckade favorit, som har hittat en tilltalande uppgift.

Kapable 7 Basic 73% har visat upp ett brett register vid sina nio segrar på 27 starter, och allt talar för att hon kommer utvecklas till ett riktigt toppsto under året. Vid segern 23/11 efter ett par månaders frånvaro rundade hon hela fältet i dryga spår under slutrundan och imponerade stort. Loppscenariot i dimman senast var något liknande, när klockan stannade på 1.12,5 sista varvet från sjätte utvändigt. Nu har hon inte startat på en månad, men hon verkar vara som bäst efter kortare uppehåll, där hon vunnit fyra av åtta. Visserligen har hon ingen seger över lång distans på tre försök, men den franska stammen och hennes uppträdande säger att det ändå ska vara en fördel. Hon möter nu lite tuffare hästar och står lite hårt inne i loppet på pengarna, men jag tror hon släpps till ledningen efter ett halvvarv när krutröken lagt sig, och sedan borde det vara spel mot ett mål. Hon är mycket streckad, men har störst vinstchans i omgången och är en Trolig Spik i min bok!


V75-5

Det blir full fart från start till mål när högsta klassen drabbar samman

RANKING
A: 4
B: 3-2-10-7-1
C: 9-8-6-11
D: 5

FAVORITEN 2 Art On Line

DRAGET 4 Nothing But Class

SKRÄLLEN 1 Increased Workload

SPETS-STRID Här kan vi förvänta oss en mycket tuff spetsstrid mellan flera ekipage! Alla åtta hästarna bakom vingen kan lägga iväg bättre än medel, men framförallt hästarna 1-4 tror jag gör upp om taktpinnen. Jag säger 4 Nothing But Class i ledningen efter 400 körda.

LOPP-ANALYS Gulddivisionen över 1640a. 

Ett rivigt sprinterlopp för den högsta klassen där det kommer bli full fart från start till mål, som också kan öppna upp loppet för en skräll.

Den knappa favoriten 2 Art On Line 20% känner vi till sedan tidigare som en startsnabb frontrunner. I fjol startade han uteslutande i Frankrike med blandat resultat, innan han senast gjorde årsdebut i ett montélopp på Bjerke i Norge. Enligt rapporterna från ryttaren så var hästen mycket fin. Nu är det dock trav som gäller och offensive Björn Goop som sitter upp i sulkyn för första gången. Vi kan förvänta oss en stentuff rusning det första halvvarvet, som mycket väl kan kosta mer än det smakar.

Tipsnicken till 4 Nothing But Class 16%, som har fått två lopp i kroppen efter sin knäoperation. Nu är det aviserat med jänkarbike och ett helstängt huvudlag, vilket betyder ”all in” om man ska lyssna på Peter Untersteiner. Kommer de till spets eller rygg på ledaren utan det kostar för mycket tror jag att det räcker till seger. Och Nothing But Class kan vara en rolig chansspik till er som vill ha ett lite billigare system.

Den norska gästen 3 Winmecredit 18% känner vi till sedan tidigare som en effektiv sprinter, och som vanligt när Frode Hamre gästar är det ordning på grejorna. Hittar han ner på innerspår kan det räcka långt över open stretch, eller i front.

10 Obi Wan 17% spurtade snyggt till seger senast i V75 och den här elvaåringen slutar aldrig att förvåna. Han gynnas av det hårda tempot i täten och flyger troligen lågt över upploppet igen.

7 Västerboonthenews 13% galopperade lite överraskande senast och ska därför få lite tyngre balans på framhovarna den här gången. Han är kvick bakom bilen och kan med lite klaff ramla ner i en bra position.

Skrällen 1 Increased Workload 2% är bäst med tätkänning och gillar läget. Även om det inte blir någon ledning borgar läget för ett bra smyglopp i den främre träffen, och han rensar bra i kuponghögen.


V75-6

En stark trio utgör höjer sig – som också är ett svårdyrkat Lås

RANKING
A: 8-1-2
B: 11-6-3-5
C: 10-7-4-9
D: 12

FAVORITEN 1 Can Lane

DRAGET 8 Qahar Q.C.

SKRÄLLEN 5 Nonstop Cheri

SPETS-STRID Här öppnar 1 Can Lane kvickt och försvarar sitt innerspår. Utifrån ställer 6 Persimmon Face en fråga, men kommer normalt inte förbi.

LOPP-ANALYS Klass-II över 2640. 

Ett stayerlopp för den lägsta klassen som håller bra kvalitet. Styrkan kommer ta ut sin rätt det sista halvvarvet.

Rikshästen och Stall Frölunda HC 1 Can Lane 38% har vunnit två av tre i Johan Untersteiners regi. Vid spetssegern 28/12 var det inte slutsålt, och senast spurtade han mycket enkelt till seger över open stretch till slut. Johan låter riktigt optimistisk, som säger att det här hans bästa chans i hela omgången. Det blir ett offensivt upplägg och får han inget toktryck i ledningen kan det mycket väl räcka hela vägen. Han är oprövad på distansen, men den ska han normalt klara bra.

Tipset dock till Draget 8 Qahar Q.C. 15%, som har styrkan som bästa vapen och är klart gynnad av den långa distansen. Han är som de flesta känner till ett upp och ett i minne då han har mycket svårt att hålla sig till rätt gångart hela vägen. Han har tre segrar på de tio senaste starterna och i övriga sju har han galopperat. Nu har han dock gjort två starter i Stefan Melanders regi ,och började direkt med en seger näst senast i ett lärlingslopp med Markus Schön vid spakarna. Senast blev hästen lite hetsig från ett innerspår på tillägg med hästar överallt i banan. Nu sitter Torbjörn Jansson upp i sulkyn för första gången, och det här måste väl vara det närmaste man kan komma ett kallblod, som Torbjörn är specialist att bära runt i trav. Spår åtta bakom bilen känns som en fördel och så fort fältet har formerat sig söker sig Torbjörn fram utvändigt ledaren. Kommer ekipaget dit är de favorit att vinna loppet.

I rygg på ledaren sitter 2 Magic Happens 17% och gottar sig och blir tempot för högt uppskruvat biter hans vassa spurt bra över open  stretch. Peter Untersteiner låter riktigt nöjd med sin springare efter ett kortare uppehåll, som säger att det här är hans bästa chans i hela omgången. Även han oprövad över lång distans, men känslan säger att det ska gå bra.

Den här trion känns som ett svårdyrkat Lås, även om det finns ett par till som har kapacitet att dyka upp i striden.


V75-7

Hög klass på avslutningen där Digital Archive kan få loppet 

RANKING
A: 1-2-5
B: 4-9-8
C: 3-11-12-7
D: 6-10

FAVORITEN 5 Master Crowe

DRAGET 1 Digital Archive

SKRÄLLEN 8 Hank Von Håleryd

SPETS-STRID Här är 2 Hades Håleryd på förhand favorit att ta hand om taktpinnen. Men jag är inte helt säker på att han kommer förbi 1 Digital Archive, som lärt sig öppna allt snabbare. Även 5 Master Crowe kan lägga iväg raskt den första biten. Men Hades Håleryd får ändå gälla som spetsfavorit.

LOPP-ANALYS Bronsdivisionen över 2140a. 

Ett ganska öppet lopp avrundar omgången där det krävs en del streck innan man känner sig nöjd.

Segerstaplaren 5 Master Crowe 31% har segrat i 14 av karriärens 17 starter och jagar nu sjätte raka segern. Han är inte lika stor i växten som sin äldre bror Commander Crowe, men har visat upp samma härliga inställning och moral till sitt jobb. Senast fick han en perfekt resa i andrapar utvändigt innan attacken sattes in 700 kvar och segern skrevs till säker. Tränare Petri Puro säger att hästen känns uppåt med det loppet i kroppen och att det nu blir lättning i bakbalansen och en jänkarbike för första gången. Det är två korrigeringar som kan betyda att segerraden förlängs.

Jag ger ändå tipset till 1 Digital Archive 16%, som imponerade stort vid sin seger utvändigt ledaren näst senast. Att han senast fick lite mjölksyra i benen efter ett liknande lopp på vinterbanan är honom förlåtet. Han har lärt sig öppna allt bättre och även om han inte kan försvara sitt innerspår kan det bli ett perfekt lopp i rygg på ledaren fram till upploppet. Digital har segrat i tre av fyra med jänkarbike och det blir givetvis samma sulky igen.

Den troliga ledaren 2 Hades Håleryd 30% verkar blir allt bättre för varje start och framförallt har han varit mycket snabbare bakom bilen i de senaste starterna jämfört med tidigare. Peter Untersteiner låter nöjd med hur hästen sköter träningsjobben som hoppas leda loppet från start till mål.

Både 4 Valentino Strix 5% och 9 Aron Palema 7% har kapacitet som räcker till seger och är gjutna på alla lappar om du garderar vidare.

Jag varnar även lite för skrällen 8 Hank Von Håleryd 2%, som har formen på topp och är alldeles för lite streckad i förhållande till vinstchansen.


EN TROLIG SPIK

V75-4: 7 Basic 73%


 

V75 LÅSET

V75-6: 1 Can Lane 38% 2 Magic Happens 17% 8 Qahar Q.C. 15%


BÄSTA DRAGEN

V75-1: 1 Digger Elias 8%
V75-2: 4 Sandsjöns Revenue 7%


 

Omgångens Fynd

V75-3: 9 Barca 4%


 

PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-5: 1 Increased Workload 2%
V75-7: 8 Hank Von Håleryd 2%


Förstora systemet här

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VÄDERPROGNOS

Det spås molnigt väder och risk för regnskurar under eftermiddagen. Cirka 2 plusgrader i luften.

VÄRT ATT NOTERA

Åbys upplopp mäter 187 meter och är cirka 10 meter kortare än medel av landets övriga ovaler.

Det är dubbla open stretch invändigt över upploppet, vilket innebär att rygg ledaren och tredje invändigt får chansen att speeda loss över upploppsrakan.

Inför varje omgång gör jag ett systemförslag för cirka 5 000 kr, som är anpassat för Andelsbolag – eller privat om du känner för det?

Systemet är genererat i PINRACER, som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben.
Systemutskriften finner du sist i dokumentet.

– Det är aldrig för sent att ta rygg på ett vinnande lag 😉

– Nu kör vi!


Romme
17 – december

V75-1

Digger Elias trivs extra bra i ledningen och bjuder favoriten på en tuff match

RANKING
A: 1-2
B: 9-8
C: 6-7-5-3-4
D: ––

FAVORITEN 2 Evens First Boy

DRAGET 1 Digger Elias

SKRÄLLEN 6 Valla D’Estino

SPETS-STRID Voltstart och här öppnar innerspåret 1 Digger Elias kvickt och ska köras offensivt. Han utmanas främst av springspårshästarna 6 Valla D’Estino och 7 Lady Lee, som kanske kan komma före om de träffar perfekt i volten?

LOPP-ANALYS Silverdivisionen över 2140 volt. 

Bara nio hästar till start, men ändå ett ganska spelvänligt lopp för den näst högsta klassen – om nu inte favoriten Even’s First Boy vinner

2 Even’s First Boy 46% är härdad i klassen under lång tid och står på tur för en seger. Vid sin seger 14/12 imponerade han stort när han krossade allt motstånd den tunga vägen och noterade en låg segertid. Gör han om den prestationen blir det nog inte så hårt i mål, men favoriten blandar och ger lite. Nu sätter man på hästen ett helstängt huvudlag för att få hästen lite mer taggad, och vi får se om det smittar av sig på ”Isedmannen”. Spår två i volten ska normalt inte vara något problem.

Jag ger ändå tipsnicken till spetsbudet 1 Digger Elias 8%, som har sett formstark ut i de senaste V75-starterna. Hästen trivs med tätkänning och från det här smaskiga läget är det aviserat med ladd och svar så länge lampan lyser. Nu byter man till en jänkarbike och sätter på hästen ett norskt huvudlag, och blir inte tempot i täten för tufft kan vi här ha ett prisvärt Drag som leder från start till mål.

Grundkapable 9 Origo Tilly 15% har fått ett formhöjande lopp i kroppen, och såg fin ut vid sin enkla seger mot ett beskedligt motstånd i comebacken. Han har normalt gått fram ett snäpp till denna start och kör de på sig i täten biter hans tunga spurt bra det sista halvvarvet.

Även 8 Emmett Brown 15% kommer in i matchen om tempot varit högt uppskruvat i täten. Han har visat uppåtform i de senaste starterna, vilket han visade med 1.11 sista 800 i V75 senast.

Skrällen 6 Valla D’Estino 6% är en kapabel märr i grunden, som rapporteras träna förbättrat och som nu gör andra starten i Veijo Heiskanens regi. Hon är kvick ur volten och får normalt ett bra smyglopp i den främre träffen.


V75-2

Joakim låter påställd – som meddelar att det blir ett offensivt upplägg

RANKING
A: 4-1-7
B: 11-8
C: 6-2-3-10-5
D: 12

FAVORITEN 7 M.T.King Of Cash

DRAGET 4 Sandsjöns Revenue

SKRÄLLEN 8 Global Signature

SPETS-STRID Hästarna 2-5 öppnar alla bättre än medel och vill första ner till sargen. Jag säger att 4 Sandsjöns Revenue sitter i ledningen när krutröken har lagt sig.

LOPP-ANALYS Klass-I över 2140a. 

Ett öppet lopp för den näst lägsta klassen där favoriten riskerar att hamna på vingel i spåren över opassande medeldistans.

7 M.T.King Of Cash 48% visade vid sin V75-seger senast att han har styrkan som bästa vapen när han krossade ledande Aileron den tunga vägen. Formen rapporteras vara fortsatt på topp, och här tar man en liten chansning och försöker även kvala in hästen till nästa meetings Klass-I final, som avgörs den 1 april på Solvalla. Men först ska han ut i nästa veckas final på Solvalla, och vi får se hur Johan lägger upp taktiken med tanke på det. Hur som helst är det en nackdel att distansen är ett halvvarv kortare denna gång, och från spår sju bakom vingen är det även vingelrisk. En sårbar favorit i min bok, som absolut ska garderas.

Loppets Drag 4 Sandsjöns Revenue 7% är klart uppåt i form och på väg att släppa till rejält. Senast spurtade han mycket rappt över upploppet från rygg på ledaren, även om han inte fick tag på vinnande Starzinner. Jag gillade dock vad jag så, och från det här smaskiga läget måste jag försöka ta lite betalt. Hästen är kvick bakom vingen och Joakim Lövgren har aviserat att han gärna ser sin springare i ledningen den här gången. Stämmer det scenariot kan ekipaget blir svårfångat.

1 Carlos Milo 12% har normalt styrkan som bästa vapen och fick senast ett nyttig ögonöppnare över kort distans, där han spurtade överraskande vasst över upploppet. Björn Goop laddar det som går bakom bilen och med lite klaff spurtar ekipaget rappt över open stretch till slut.

11 Rafiki Fri 8% visade mycket bra fart när han rundade till seger från tredje utvändigt senast. Klockan stannade på 1.11 sista 800 jag gillade vad jag såg. Han har ännu inte lyckas i V75, och det är möjligt att hästen blir lite kaxigare när han möter lite enklare motstånd.

Skrällen 8 Global Signature 5% hamnade på vingel i V75 senast och är ursäktad för sin nolla i resultatraden. I V75-finalen näst senast satt han fast med mycket sparade krafter. Med maxklaff har han kapacitet som räcker till seger.


V75-3

Mycket öppet stolopp där jag har hittat omgångens Fynd

RANKING
A: ––
B: 9-14-3-11-5
C: 1-4-6-7-2-13
D: 10-12-15-8

FAVORITEN 3 Global Seduction

OMGÅNGENS FYND 9 Barca

SKRÄLLEN 5 Fourteenosix

SPETS-STRID Voltstart gör det lite mer svårbedömt. Innerspåret 1 So Nobel Gede kan öppna raskt och det är ett offensivt upplägg som gäller. Vi får se om hon kan svara ut 3 Global Seduction, som ställer en fråga. Även 5 Fourteenosix kan lägga iväg raskt utifrån.

LOPP-ANALYS Stolopp över 2140 volt. 

Ett stolopp med 15 hästar utspridda över två distanser gör det hela svårbedömt, och där en skräll ligger på lut!

3 Seduction 22% har visat jämn och bra form i två starter i ny regi och är knappast sämre med de loppen i kroppen. Senast blev hon nerspeedad i ledningen den sista biten in mot mål, när klockan stannade på 1.12,5 sista 700. Hon gör ett lite svagt intryck och det känns som hon är mest effektiv över kort distans. Hon har vunnit en av fyra i spets och körs troligen offensivt igen, men jag har ingen känsla för att det räcker till seger. Nu när det är voltstart blir det en vanlig vagn.

Här har jag hittat omgångens Fynd i 9 Barca 4%, som nu gör sin tredje start i ny regi. Senast fick hon inte chansen från tredje invändigt och gick i mål med en hel del sparade krafter, som kan komma väl tillpass den här gången. Nu blir det lättare balans och ett helstängt huvudlag, vilket låter intressant. Barca står perfekt inne i loppet på pengarna och med lite klaff kanske det bara säger swosh när Carl Johan Jepson går till anfall.

14 Makera 18% är inte så stor till växten, men hon är syster med mer kände Snyting och har bra blod i ådrorna. Senast kom hon loss sent på upploppet och spurtade vasst den sista biten in mot mål. Springspår på tillägg kan både bli bra och dåligt, men ramlar hon bara ner i en hygglig position slutar hon i segerstriden igen. Det blir en vanlig vagn nu.

11 Kendra Silvio 19% har också en vass spurt som bästa varumärke. Senast tog hon sin första seger i tredje starten för Thomas Uhrberg, och med lite klaff fram till upploppet spurtar hon rappt igen.

Skrällen 5 Fourteenosix 3% har blivit allt bättre i sin nya regi och jag gillade vad jag såg senast när hon noterade raska 1.11 sista 800 fram till en mycket lätt seger. Spår fem är inte det bästa, men med lite klaff är hon en rolig kantboll att ha med på lappen.


V75-4

Basic har visat upp ett brett register och är en Trolig Spik

RANKING
A: 7
B: 4-1
C: 5-11-6-3
D: 8-2-10-9

FAVORITEN 7 Basic

DRAGET 4 Alwaysinblackpedia

SKRÄLLEN 6 Florida Queen

SPETS-STRID Initialt blir det tuff laddning mellan 1 Withma och 4 Alwaysinblackpedia, där det är lite svårbedömt hur bestämda kuskarna är? Hur som helst tror jag att ledaren efter ett halvvarv heter 7 Basic.

LOPP-ANALYS Stolopp över 2640a. 

Ett stolopp över lång distans där vi också hittar omgångens mest streckade favorit, som har hittat en tilltalande uppgift.

Kapable 7 Basic 73% har visat upp ett brett register vid sina nio segrar på 27 starter, och allt talar för att hon kommer utvecklas till ett riktigt toppsto under året. Vid segern 23/11 efter ett par månaders frånvaro rundade hon hela fältet i dryga spår under slutrundan och imponerade stort. Loppscenariot i dimman senast var något liknande, när klockan stannade på 1.12,5 sista varvet från sjätte utvändigt. Nu har hon inte startat på en månad, men hon verkar vara som bäst efter kortare uppehåll, där hon vunnit fyra av åtta. Visserligen har hon ingen seger över lång distans på tre försök, men den franska stammen och hennes uppträdande säger att det ändå ska vara en fördel. Hon möter nu lite tuffare hästar och står lite hårt inne i loppet på pengarna, men jag tror hon släpps till ledningen efter ett halvvarv när krutröken lagt sig, och sedan borde det vara spel mot ett mål. Hon är mycket streckad, men har störst vinstchans i omgången och är en Trolig Spik i min bok!


V75-5

Det blir full fart från start till mål när högsta klassen drabbar samman

RANKING
A: 4
B: 3-2-10-7-1
C: 9-8-6-11
D: 5

FAVORITEN 2 Art On Line

DRAGET 4 Nothing But Class

SKRÄLLEN 1 Increased Workload

SPETS-STRID Här kan vi förvänta oss en mycket tuff spetsstrid mellan flera ekipage! Alla åtta hästarna bakom vingen kan lägga iväg bättre än medel, men framförallt hästarna 1-4 tror jag gör upp om taktpinnen. Jag säger 4 Nothing But Class i ledningen efter 400 körda.

LOPP-ANALYS Gulddivisionen över 1640a. 

Ett rivigt sprinterlopp för den högsta klassen där det kommer bli full fart från start till mål, som också kan öppna upp loppet för en skräll.

Den knappa favoriten 2 Art On Line 20% känner vi till sedan tidigare som en startsnabb frontrunner. I fjol startade han uteslutande i Frankrike med blandat resultat, innan han senast gjorde årsdebut i ett montélopp på Bjerke i Norge. Enligt rapporterna från ryttaren så var hästen mycket fin. Nu är det dock trav som gäller och offensive Björn Goop som sitter upp i sulkyn för första gången. Vi kan förvänta oss en stentuff rusning det första halvvarvet, som mycket väl kan kosta mer än det smakar.

Tipsnicken till 4 Nothing But Class 16%, som har fått två lopp i kroppen efter sin knäoperation. Nu är det aviserat med jänkarbike och ett helstängt huvudlag, vilket betyder ”all in” om man ska lyssna på Peter Untersteiner. Kommer de till spets eller rygg på ledaren utan det kostar för mycket tror jag att det räcker till seger. Och Nothing But Class kan vara en rolig chansspik till er som vill ha ett lite billigare system.

Den norska gästen 3 Winmecredit 18% känner vi till sedan tidigare som en effektiv sprinter, och som vanligt när Frode Hamre gästar är det ordning på grejorna. Hittar han ner på innerspår kan det räcka långt över open stretch, eller i front.

10 Obi Wan 17% spurtade snyggt till seger senast i V75 och den här elvaåringen slutar aldrig att förvåna. Han gynnas av det hårda tempot i täten och flyger troligen lågt över upploppet igen.

7 Västerboonthenews 13% galopperade lite överraskande senast och ska därför få lite tyngre balans på framhovarna den här gången. Han är kvick bakom bilen och kan med lite klaff ramla ner i en bra position.

Skrällen 1 Increased Workload 2% är bäst med tätkänning och gillar läget. Även om det inte blir någon ledning borgar läget för ett bra smyglopp i den främre träffen, och han rensar bra i kuponghögen.


V75-6

En stark trio utgör höjer sig – som också är ett svårdyrkat Lås

RANKING
A: 8-1-2
B: 11-6-3-5
C: 10-7-4-9
D: 12

FAVORITEN 1 Can Lane

DRAGET 8 Qahar Q.C.

SKRÄLLEN 5 Nonstop Cheri

SPETS-STRID Här öppnar 1 Can Lane kvickt och försvarar sitt innerspår. Utifrån ställer 6 Persimmon Face en fråga, men kommer normalt inte förbi.

LOPP-ANALYS Klass-II över 2640. 

Ett stayerlopp för den lägsta klassen som håller bra kvalitet. Styrkan kommer ta ut sin rätt det sista halvvarvet.

Rikshästen och Stall Frölunda HC 1 Can Lane 38% har vunnit två av tre i Johan Untersteiners regi. Vid spetssegern 28/12 var det inte slutsålt, och senast spurtade han mycket enkelt till seger över open stretch till slut. Johan låter riktigt optimistisk, som säger att det här hans bästa chans i hela omgången. Det blir ett offensivt upplägg och får han inget toktryck i ledningen kan det mycket väl räcka hela vägen. Han är oprövad på distansen, men den ska han normalt klara bra.

Tipset dock till Draget 8 Qahar Q.C. 15%, som har styrkan som bästa vapen och är klart gynnad av den långa distansen. Han är som de flesta känner till ett upp och ett i minne då han har mycket svårt att hålla sig till rätt gångart hela vägen. Han har tre segrar på de tio senaste starterna och i övriga sju har han galopperat. Nu har han dock gjort två starter i Stefan Melanders regi ,och började direkt med en seger näst senast i ett lärlingslopp med Markus Schön vid spakarna. Senast blev hästen lite hetsig från ett innerspår på tillägg med hästar överallt i banan. Nu sitter Torbjörn Jansson upp i sulkyn för första gången, och det här måste väl vara det närmaste man kan komma ett kallblod, som Torbjörn är specialist att bära runt i trav. Spår åtta bakom bilen känns som en fördel och så fort fältet har formerat sig söker sig Torbjörn fram utvändigt ledaren. Kommer ekipaget dit är de favorit att vinna loppet.

I rygg på ledaren sitter 2 Magic Happens 17% och gottar sig och blir tempot för högt uppskruvat biter hans vassa spurt bra över open  stretch. Peter Untersteiner låter riktigt nöjd med sin springare efter ett kortare uppehåll, som säger att det här är hans bästa chans i hela omgången. Även han oprövad över lång distans, men känslan säger att det ska gå bra.

Den här trion känns som ett svårdyrkat Lås, även om det finns ett par till som har kapacitet att dyka upp i striden.


V75-7

Hög klass på avslutningen där Digital Archive kan få loppet 

RANKING
A: 1-2-5
B: 4-9-8
C: 3-11-12-7
D: 6-10

FAVORITEN 5 Master Crowe

DRAGET 1 Digital Archive

SKRÄLLEN 8 Hank Von Håleryd

SPETS-STRID Här är 2 Hades Håleryd på förhand favorit att ta hand om taktpinnen. Men jag är inte helt säker på att han kommer förbi 1 Digital Archive, som lärt sig öppna allt snabbare. Även 5 Master Crowe kan lägga iväg raskt den första biten. Men Hades Håleryd får ändå gälla som spetsfavorit.

LOPP-ANALYS Bronsdivisionen över 2140a. 

Ett ganska öppet lopp avrundar omgången där det krävs en del streck innan man känner sig nöjd.

Segerstaplaren 5 Master Crowe 31% har segrat i 14 av karriärens 17 starter och jagar nu sjätte raka segern. Han är inte lika stor i växten som sin äldre bror Commander Crowe, men har visat upp samma härliga inställning och moral till sitt jobb. Senast fick han en perfekt resa i andrapar utvändigt innan attacken sattes in 700 kvar och segern skrevs till säker. Tränare Petri Puro säger att hästen känns uppåt med det loppet i kroppen och att det nu blir lättning i bakbalansen och en jänkarbike för första gången. Det är två korrigeringar som kan betyda att segerraden förlängs.

Jag ger ändå tipset till 1 Digital Archive 16%, som imponerade stort vid sin seger utvändigt ledaren näst senast. Att han senast fick lite mjölksyra i benen efter ett liknande lopp på vinterbanan är honom förlåtet. Han har lärt sig öppna allt bättre och även om han inte kan försvara sitt innerspår kan det bli ett perfekt lopp i rygg på ledaren fram till upploppet. Digital har segrat i tre av fyra med jänkarbike och det blir givetvis samma sulky igen.

Den troliga ledaren 2 Hades Håleryd 30% verkar blir allt bättre för varje start och framförallt har han varit mycket snabbare bakom bilen i de senaste starterna jämfört med tidigare. Peter Untersteiner låter nöjd med hur hästen sköter träningsjobben som hoppas leda loppet från start till mål.

Både 4 Valentino Strix 5% och 9 Aron Palema 7% har kapacitet som räcker till seger och är gjutna på alla lappar om du garderar vidare.

Jag varnar även lite för skrällen 8 Hank Von Håleryd 2%, som har formen på topp och är alldeles för lite streckad i förhållande till vinstchansen.


EN TROLIG SPIK

V75-4: 7 Basic 73%


 

V75 LÅSET

V75-6: 1 Can Lane 38% 2 Magic Happens 17% 8 Qahar Q.C. 15%


BÄSTA DRAGEN

V75-1: 1 Digger Elias 8%
V75-2: 4 Sandsjöns Revenue 7%


 

Omgångens Fynd

V75-3: 9 Barca 4%


 

PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-5: 1 Increased Workload 2%
V75-7: 8 Hank Von Håleryd 2%


Förstora systemet här