superjackpot_15_10

VÄDERPROGNOS

Det spås soligt väder med lätt molnighet under eftermiddagen och tidiga kvällen – cirka 8 grader i luften.

Åbys upplopp mäter 187 m, och är cirka 10 m kortare än medel av landets banor.
Men här hittar vi också landets enda bana med dubbla ”open Stretch”, två extraspår invändigt över upploppet. Som gör att det kommer hästar från alla håll när mållinjen ska passeras.

Inför varje omgång gör jag ett systemförslag för cirka 5 000 kr, som är anpassat för Andelsbolag – eller privat om du känner för det?

Systemet är genererat i PINRACER, som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben.
Systemutskriften finner du sist i dokumentet.

– Det är aldrig för sent att ta rygg på ett vinnande lag 😉

Nu kör vi!

 

V75-1

Öppet stayerlopp inleder och det är flera om budet – Shelby Glide är prisvärd

RANKING
A: 8-1-11-6
B: 5-3-4
C: 10-7-12-2-9
D: ––

SPETS-STRID 1 Västerbo Hard Cash har haft innerspår på tillägg två starter i rad, och senast öppnade han riktigt raskt från start. Han utmanas främst av 3 Aneou och springspårets 6 Bacan Degato, men det är svårbedömt vilken taktik kuskarna har tänkt sig.

LOPP-ANALYS Klass-I över 2640 volt. 

Ett stayerlopp för den näst lägsta klassen inleder omgången och det finns flera loppscenario att ta ställning till.

11 Wellino Avenue 23% är en finfin travare som vunnit sju av karriärens tolv starter, och som verkligen vet var mållinjen är belägen. De fyra senaste segrarna är tagna efter tidig ledning och enkelt undan över upploppet. Nu går han upp i klass och möter tuffare motstånd från ett knepigt elftespår, och även om det är bästa hästen i fältet kan det bli strul och långt fram till ledaren. Jag har respekt för hästen, men han rankas ner ett par snäpp. Han har vunnit 1 av 1 över aktuell distans.

Skrällen 8 Shelby Glide 7% kommer från Johan Untersteiners formstall. Hästen har fått två formhöjande lopp i kroppen och imponerade så smått senast, när han synade dödens 1500 kvar och sedan gick undan till en säker seger. Hästen är under utveckling och har bra styrka och trivs perfekt över den långa distansen. Med lite klaff får han ett lopp i rygg på ledaren fram till upploppet.

1 Västerbo Cash 20% har haft en brokig väg i livet, men har blivit allt modigare för varje start i Björn Goops regi, och kanske är proppen på väg att åka ur ordentligt? Näst senast noterade han 1.11,5 sista 800 från andrapar utvändigt fram till en säker seger. Senast pressade han sig till spets 1500 kvar och fick stumma ben när man svängde in på upploppet, och var väl bara sådär i min bok. Bra läge nu för spets eller rygg på ledaren, och visst ska han räknas tidigt.

6 Bacan Degato 18% har styrkan som sitt bästa vapen och såg fin ut vid sin senaste spetsseger när klockan stannade på 1.12,5 sista varvet och ännu snabbare 1.10,5 sista 500. Det är första gången med framspår i voltstart nu, men träffar Veijo rätt från springspåret kanske det kan bli ledningen till och med?

FAVORIT 11 Wellino Avenue VINST PÅ 2640: 1 av 1 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 7 av 12 / Spets: 4 av 4 /

SKRÄLLEN 8 Shelby Glide VINST PÅ 2640: 0 av 1 / Bana: 1 av 3 / Kusk: 1 av 7 / Spets: 1 av 1 /

V75-2

Lärlings-SM och det brukar blir bra fart på tillställningen – En skräll ligger på lut

RANKING
A: 8-7-5
B: 2-4-1-10
C: 3-11-6-9-12
D: ––

SPETS-STRID Tuff laddning att vänta mellan 1 Tudor Kronos, 3 Dens Bea och 4 Count Response, som jag tror att striden står emellan. Det är svårbedömt här också, men det kan vara så att Tudor försvarar sitt innerspår?

LOPP-ANALYS Lärlings-SM över 2140a. 

Ett jämnt och spelvänligt lärlingslopp där det brukar bli full fart från start till mål, och där en skräll ligger på lut.

10 Broadway Apollo 21% gjorde ett heroiskt lopp och får tapperhetsmedalj för sin andraplats i V75 på Färjestad senast. Johan Untersteiner var nog riktigt besviken för sin andraplats direkt efter loppet, med tanke på hästens prestation. Det var visserligen två veckor sedan, men det loppet kan ändå sitta i kroppen. Broadway Apollo har visat att han är klart bäst över kort distans och är därför lite missgynnad av att loppet är ett halvvarv längre. Bara en av flera med chans i ett öppet lopp.

Tipset till snackhästen 8 Sloppy Joe 17%, som tyvärr har dragits med en del skadeproblem och därför bara gjort fyra starter i år. Nu har han fått ett formhöjande lopp innanför västen, där han tog en komfortabel seger trots en del spår på vägen. Erik Adielsson, som körde, var imponerad av hästen, som sa att Sloppy har kapacitet för att gå hela vägen upp Guld. Nu vankas det spår åtta bakom bilen, men kusktalangen Oskar J Andersson är en mästare på att ändå hitta de rätta vägarna. Ramlar ekipaget bara ner i en hygglig position slutar de i segerstriden. Sloppy Joe rapporteras varit finfin i det senaste jobbet och tagit loppet på ett perfekt sätt.

Skrällen 7 Oki Doki Face 3% har kapacitet som de bästa i loppet och ska den här gången provas med racerbalans för första gången, barfota runt om och ett halvstängt huvudlag. Han kan lägga iväg riktigt bra bakom bilen och kan få ett perfekt smyglopp i den främre träffen.

5 Hank Von Håleryd 6% är en bra häst för klassen som inför sin comeback efter fem månaders frånvaro senast hade visat finfin fart i ett provlopp. I loppet kördes han efter plankan och gick i mål med lite sparade krafter. Han rapporteras vara uppåt efter det och tränaren andas lite optimism.

Det är mycket öppet bakom och det krävs en hel del streck innan man känner sig nöjd.

FAVORIT 10 Broadway Apollo VINST PÅ 2140: 1 av 5 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 0 av 1 /

SKRÄLLEN 7 Oki Doki Face VINST PÅ 2140: 5 av 13 / Bana: 3 av 4 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 3 av 3 /

V75-3

Omgångens största favorit får ursäkta – Här har jag hittat Omgångens Fynd

RANKING
A: 6-1-9-4
B: 11-10-3
C: 8-7-2-5-12
D: ––

SPETS-STRID Här hittar vi flera jämnsnabba och ingen startkatapult. Men i min bok tar 6 Eder Bob hand om ledningen med 1 Global Respons i rygg.

LOPP-ANALYS Bronsdivisionen över 2640a. 

Ett spelvänligt stayerlopp där den klara favoriten startar från ett bakspår, vilket kan ställa till det.

Ett av omgångens största favoriter 9 Heartbreaker V.S. 59% har visat finfin inställning till sitt jobb i de senaste starterna, och är under fortsatt utveckling. För tre starter sedan kom han tillbaks efter en kortare frånvaro och noterade 1.09 sista 700, som tvåa efter Napoleon C.D. Senast skojade han med ett lite billigare motstånd i V75 på Färjestad, när han rundade till en överlägsen seger när han gick med i anfall 1200 kvar. Distans och läge känns som en fördel, och visst strular det inte under vägen är han med i segerstriden. Han känns dock ändå lite för mycket streckad i min bok, och jag har bättre bud.

Omgångens Fynd 6 Eder Bob 7% har visat upp både styrka och snabbhet och har en intressant uppgift på papperet. Näst senast uppträdde han lite segt från kön, som sexa efter Le Miracle. Men i V75 på Färjestad senast var det bättre tryck i grejorna när han blev fast med sparade krafter i rygg på vinnande Global Republic. Eder Bob har vunnit 4 av 5 i spets och Veijo Heiskanen har deklarerat att det är ledningen som gäller. Stämmer det scenariot blir ekipaget svårfångat –och det här är Omgångens Fynd!

1 Global Respons 11% har också formen på topp och är ute efter ett lopp i rygg på mitt Fynd. Senast fick han inte chansen i rygg på vinnande Le Miracle när klockan stannade på 1.09,5 sista 800. Jag gillade vad jag såg och känslan säger att Global Respons flyger lågt över upploppet!

Den danska gästen 4 Tonicetobetrue 7% har visat bra kapacitet för klassen och har ett formhöjande lopp i kroppen efter några månaders frånvaro. Senast noterade han raska 1.10,5 sista varvet från kön, och med lite klaff är han med och gör upp om segern.

FAVORIT Heartbreaker V.S. VINST PÅ 2640: 1 av 2 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 3 av 7 / Spets: 0 av 0 /

OMGÅNGENS FYND 6 Eder Bob VINST PÅ 2640: 1 av 4 / Bana: 1 av 2 / Kusk: 0 av 1 / Spets: 4 av 5 /

V75-4

Totally Secret drar till spets och är en av omgångens Roligaste Spikar

RANKING
A: 6
B: 2-5-8
C: 7-12-1
D: 10-11-3-9-4

SPETS-STRID Här öppnar 6 Totally Secret mycket kvickt bakom bilen och är först ner till sargen. Tuffaste utmanaren 8 Etosha Boko ställer en fråga, men kanske nöjer sig med rygg på ledaren den här gången?

LOPP-ANALYS Klass-II över 1640a. 

Ett spännande sprinterlopp för den lägsta klassen där spetsstriden mycket väl kan bli avgörande för loppets utgång.

2 Rawindski 37% är en orutinerad treåring som har börjat sin karriär lite trögt, men som vid sin senaste seger uppträdde klart rappare! Förklaringen var att Johan Untersteiner hade tagit av alla fyra järnskor och körde barfota runt om för första gången. Det var nog både en och två extra växlar. Det är aviserat med samma balans igen, men min erfarenhet säger att det blir klart bäst effekt första gången, och vi kanske inte ska förvänta oss samma tryck i grejorna nu?

Tipsnicken till en av omgångens Roligaste Spikar 6 Totally Secret 20%, som är en välstammad fyraåring, och som näst senast visade oanade fartresurser i en Derbyuttagning , som sexa efter mer kände Readly Express. Från sista plats och en del strul under slutrundan stannade klockan på raska 1.10,5 sista varvet, när han spurtade bäst av alla över upploppet! Senast öppnade han kvickt till ledningen och gick undan till en komfortabel seger med sparade krafter till slut. Nu är det aviserat med barfota runt om, som näst senast, och från ledningen får motståndarna en tuff nöt att knäcka. Totally Secret har med sig bra statistik i bagaget och har dessutom spetsat i 5 av 5 med framspår bakom bilen. En Rolig Spik! 😉

FAVORIT 2 Rawindski VINST PÅ 1640: 1 av 2 / Bana: 0 av 2 / Kusk: 3 av 7 / Spets: 0 av 0 /

ROLIG SPIK 6 Totally Secret VINST PÅ 1640: 0 av 1 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 2 av 2 / Spets: 3 av 5 /

V75-5

Some Summit kan få långt fram till täten – Draget har Jet-speed under hovarna

RANKING
A: 5-7-10
B: 1-11
C: 2-6-12
D: 9-4-8-3

SPETS-STRID Tuff laddning mellan de två innersta spåren 1 Alvena Take It och 2 Evelina Palema, där det är lite fördel den senare. Utifrån laddas även 7 Playing Tua, som är den troliga ledaren efter en bit.

LOPP-ANALYS Sto-SM över 2140a. 

Ett högklassigt lopp för de bästa märrarna, där storfavoriten hämmas av ett bakspår och kan få långt fram när det drar ihop sig.

Fjolårets Stochampionatsvinnare 10 Some Summit 55% har bara gjort tre starter efter ett helt års frånvaro, och helt klart vill Veijo Heiskanen skynda långsamt med sin ögonsten. Senast gjorde Some Summit nog sitt bästa lopp i karriären, när hon i EM för ston pressade sig till ledningen 1500 kvar och sedan högst motvilligt gav sig  på målfoto mot meriterade Anna Mix. Efter det har det inte blivit någon mer start, men Veijo säger att hästen är väl förberedd och att hon alltid går som bäst efter ett uppehåll. Nu är det aviserat med ett norskt huvudlag för första gången, vilket troligen hade betytt seger senast. Bakspår är dock ett problem, som Veijo måste lösa. Helst vill han köra sista halvvarvet, men då kan det bli för långt fram till täten och vi får se hur det blir?

Tipset till Draget 5 Jetset 16%, som har suttit fast med sparade krafter i rygg på ledaren i de två senaste starterna. Hon ser riktigt taggad ut och vi vet hur speedig hon är över ett upplopp om det stämmer med positionerna. Nu blir barfota bak och med lite klaff säger min känsla att hon blir svår att stå emot till slut.

7 Playing Tua 13% är en riktig tanks, som senast fick en perfekt urblåsare i en Supersprint, som gick i 1.09,5-tempo hela vägen. Hon är mycket raks bakom bilen och den troliga ledaren efter en bit. Blir inte öppning eller tempot under vägen för tuff kan hon mycket väl leda hela vägen.

1 Alvena Take It 4% har fått ett smaskigt läge och från rygg på ledaren eller tredje invändigt flyger hon lågt till slut över open stretch.

Jag nämner också den finska gästen 11 Twigs Voici 1%, som har siktat på det här loppet en tid, och nu får Björn Goop i vagnen för första gången.

FAVORIT 10 Some Summit VINST PÅ 2140: 4 av 17 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 6 av 7 / Spets: 2 av 4 /

DRAGET 5 Jetset VINST PÅ 2140: 6 av 22 / Bana: 2 av 11 / Kusk: 2 av 13 / Spets: 3 av 3 /

V75-6

Patricia Hastrup får ett perfekt lopp och avgör över open stretch

RANKING
A: 1-5
B: 3-6-7
C: 2-12-4-11-10
D: ––

SPETS-STRID Här förväntas det tuff laddning från flera händer och det kan kosta en hel del att ta hand om taktpinnen. 1 Patricia Hastrup kan nog försvara sitt innerspår vid full laddning, men nöjer sig troligen med en bra rygg. Frontrunnern 3 Top Of The World siktar på sin önskeposition och kanske är den troliga ledaren efter en bit, även om jag inte är helt övertygad. Hästarna 4-7 öppnar alla bättre än medel vid laddning och kan ställa en fråga.

LOPP-ANALYS Silverdivisionen över 1640a. 

Ett rivig sprinterlopp för den näst högsta klassen där det kommer bli full fart från start till mål, och som kräver en del streck innan man känner sig nöjd.

3 Top Of The World 35% har växt med uppgiften på slutet och hittat ytterligare växlar. Det här är en riktig frontrunner som har vunnit 11 av 11 i spets, men i de två senaste starterna har han gått utvändigt och ändå stridigt om segern. Vilket är ett riktigt formbesked! Nu blir det full laddning mot önskepositionen, men det kan kosta mer än det smakar, och jag har ingen riktig känsla för att det räcker hela vägen den här gången.

Jag gillar speedige Draget 1 Patricia Hastrup 18%, som har hittat en skräddarsydd uppgift på papperet. Senast gick hon utan rygg sista 700 och jagade undflyende Delicious, och får högt betyg för sin andraplats. Hon är kvick från start och kanske skulle kunna försvara sitt innerspår, men segerchansen är nog ännu större om hon får attackera över open stretch över upploppet. Jorma Kontio sitter upp i sulkyn för första gången, och det finns en hel del som talar för att ekipaget är först över mållinjen!

Jag har lika stor respekt för loppets andra sto 5 Roses Glory 19%, som har skämt bort oss med flera femstjärniga prestationer i V75. Senast blev hon över i tredjespår och attackerade i ett hastigt angrepp och övertog ledningen 1500 kvar. Men blev tyvärr för hetsig på kuppen och kunde inte hushålla med krafterna under vägen. Veijo låter fortsatt nöjd med sin springare, som har flera taktiska upplägg att välja på när bilen släpper fältet.

Ojämna 6 Furious Francis 6% blandar och ger och är verkligen inte lätt att räkna på. Senast gick han med i anfall över sista långsidan, men galopperade i samma veva. Men kom tillbaka starkt och visade att formen är den rätta. Furious är ibland mycket rask bakom bilen och jag blir inte förvånad om Björn drar till ledningen. Se upp!

7 Pepe Di Solo 7% är helt på topp och kommer från ett riktigt formstall! Senast fick han ett stentufft lopp utvändigt Slide So Easy, men höll ändå farten berömvärt till en andraplats. Nu är det aviserat med en jänkarbike för andra gången, vilket tränaren tror ska göra en hel del meter. Se upp här också!

Rysaren 2 Stay Alert 2% rapporteras träna klart förbättrat och läget borgar för en perfekt position i den främre träffen. Peter Untersteiner ser lite ovanligt lurig ut! 😉

FAVORIT 3 Top Of The World VINST PÅ 1640: 10 av 17 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 10 av 26 / Spets: 11 av 11 /

DRAGET 1 Patricia Hastrup VINST PÅ 1640: 4 av 11 / Bana: 1 av 6 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 0 av 0 /

V75-7

Alfa Da Vinci såg underbar ut i sista jobbet och försvarar sin SM-titel

RANKING
A: 4
B: 3-9-10
C: 1-7-5-2
D: 12-8-6-11

SPETS-STRID Här är 2 Harry Haythrow kvickast ner till sargen, som i sin tur överlåter ledningen till 3 Mosaique Face. Både 6 Västerboonthenews och 7 Västerbo Highflyer kan dra iväg kvickt, men nöjer sig troligen med en bra position.

LOPP-ANALYS Svenskt Mästerskap över 2640a. 

Jackpot-omgången avrundas med ett lopp för landets bästa hästar och där styrkan kommer att ta ut sin rätt över upploppet.

3 Mosaique Face 53% blir hårt betrodd av spelarna och är klar favorit i loppet. Han har stångats mot världseliten de sista åren och gjort det riktigt bra, och går ner lite i klass nu. Näst senast var han ute i två heat till Åby Stora Pris, och hade kanske inte en av sina bättre dagar. På Bjerke senast får han dock högsta betyg när han kämpade sig till en tredjeplats, trots att fick gå utvändigt om ledande och vinnande Nuncio hela vägen. Nu är det dock andra förutsättningar med lång distans, som det var två år sedan han provade på svensk mark. Mosaique har bara vunnit 1 av 6 på lång distans och 1 av 12 just på Åby, och statistiken kanske inte talar för att han ska vara så stor favorit i det här loppet? Han brukar gå med ett stängt huvudlag, men nu när det är lång distans byter man troligen till ett norskt dito. Ledningen är nog ledig efter en bit, men det spelar nog mindre roll då min känsla säger att han får stumma ben över upploppet.

Tipsnicken till omgångens andra Roliga Spik 4 Alfas Da Vinci 12%, som är titelförsvarare från i fjol. Han brukar tända till på hösten och har bara startat sporadiskt under året. Näst senast i V75 på Åby spurtade han ettrigt i leran över upploppet, som tvåa efter Dante Boko. Senast var han med i ett lopp på Vincennes i Paris och får godkänt för sin tredjeplats, trots att Joakim Lövgren sa att hästen inte fick det rätta fästet. Alfas var ute i ett provlopp förra veckan och såg riktigt spänstig och fin ut när Joakim hade ett stadigt grepp om bettet när klockan stannade på 1.14/1600a. I Paris gick Alfas med skor bak, men nu är det aviserat med barfota runt om, vilket är en klar plusfaktor! Han har lärt sig att öppna allt bättre efter bilen och jag tror på en position i den främre träffen. Visserligen kanske favoriten får styra och ställa som han vill i täten, men det tror jag spelar mindre roll när Joakim drar i högertömmen. Jag avrundar denna omgången med en mycket Rolig Spik! 😉

FAVORIT 3 Mosaique Face VINST PÅ 2640: 1 av 6 / Bana: 1 av 12 / Kusk: 3 av 15 / Spets: 8 av 16 /

ROLIG SPIK 4 Alfas Da Vinci VINST PÅ 2640: 14 av 48 / Bana: 2 av 8 / Kusk: 12 av 31 / Spets: 0 av 1 /

TVÅ ROLIGA SPIKAR

V75-4: 6 Totally Secret 20%
V75-7: 4 Alfas Da Vinci 12%

 

BÄSTA DRAGEN

V75-5: 5 Jetset 16%
V75-6: 1 Patricia Hastrup 18%

 

Omgångens Fynd

V75-3: 6 Eder Bob 7%

 

PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-1: 8 Shelby Glide 7%
V75-2: 7 Oki Doki Face 3%
V75-3: 6 Eder Bob 7%

 

Förstora systemet här 

v75_20161015