V75_30_4

Hej och välkommen alla gamla och nya medlemmar

Medlemmar

På lördag smäller det till ordentligt!
Då är det äntligen dags för Olympiatravet final, när Åby står som värd för V75-omgången, och som på förhand ser extra spännande ut både sportsligt och spelmässigt.

Omgången kryddas med en jackpot där det finns cirka 50 miljoner kr enbart i sjurättspotten att slåss om! 😉

– B.B.S.Sugarlight segerdefilerar efter Olympiatravet 2015

– B.B.S.Sugarlight i segerdefilering efter Olympiatravet 2015

B.B.S.Sugarlight och Peter Untersteiner är försvarande mästare i Olympiatravet från i fjol och kretsen kring hästen drog nog på mungiporna när de lottades till spår två bakom startbilen.

Men det väntar ett knivskarpt motstånd på startlinjen, som är beredd att ta emot favoriten med varma servetter, och jag kan lova er att det inte blir någon promenad i parken.

Valkommen_30_4

Nu kör vi!

VÄDERPROGNOS

Det spås mulet väder med regn under eftermiddagen och tidiga kvällen och cirka 10 grader i luften.
Svårbedömt hur det kommer påverka banunderlaget, men Åbys bana brukar bli hård vid nederbörd vilket kan hämma barfota hästar.

Upploppet mäter 187 m och är något kortare än medel.
Det är dubbla open stretch invändigt över upploppet med två extra spår, där det kommer hästar från alla håll!

Inför varje omgång gör jag ett systemförslag för cirka 5 000 kr, som är anpassat för Andelsbolag – eller privat om du känner för det?
Systemet är genererat i PINRACER, som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben.
Systemutskriften finner du sist i dokumentet.

– Det är aldrig för sent att ta rygg på ett vinnande lag 😉

Romme
17 – december

V75-1

Caprino flyger lågt över open stretch och är Omgångens Fynd

RANKING
A: 1-4-2
B: 3-5
C: 9-12-10
D: 7-6-8-11

SPETS-STRID De två norska gästerna 1 Caprino B.R. och 3 Global Republic är båda explosiva från start, där den senare troligen sitter i spets. Han kommer att utmanas av 4 Furious Francis och 2 King Sir Kir, men det är svårbedömt vilken taktik kuskarna har tänkt sig?

LOPP-ANALYS Bronsdivisionen över 2140a. 
En inte helt lättlöst inledning där taktiken mellan kuskarna kan ställa till det i segerjakten.
2 King Sir Kir 51% är finfin femåring som Claes Svensson matchat lugnt och inte stressat fram några resultat. Nu har hästen fått två formhöjande lopp i kroppen, och senast föll han med flaggan i topp när han noterade strax under 1.12 sista 1600 och gav ledande Seedorf O.M.F. en tuff match hela vägen fram till mållinjen. Stallrapporterna går i dur efter den starten och vi kommer få sen en liknande insats igen. Mycket kommer att avgöras i starten och det är klar risk att King Sir Kir får göra grovjobbet utvändigt ledaren igen, och det är en sårbar favorit i min bok.
Här har jag bra känsla för Omgångens Fynd 1 Caprino B.R. 2%, som är alldeles för lite streckad i förhållande till sin vinstchans. Senast kom han tillbaks efter ett halvårs frånvaro och galopperade under attack i vida spår i ingången till upploppet, då han slog sig på ett framknä. Han har hur som helst mått bra av den genomköraren. Senast gick han med skor och vanlig vagn, men nu är det aviserat med barfota runt om och jänkarbike, vilket låter intressant. Caprino B.R. är kvick bakom bilen, men vill troligen ha ett lopp på rulle och spela ut speeden via open stretch över upploppet. Stämmer det scenariot kan han ställa alla schack och matt till låg spelprocent och det här är ett riktigt Fynd!
4 Furious Frances 22% tog en överlägsen spetsseger i årsdebuten och gjorde ett finfint intryck. Är knappast sämre nu och från ledningen biter han ifrån sig i det längsta.
Den andra norska gästen 3 Global Republic 4% är mycket kvick bakom bilen och läget borgar för ett bra lopp i den främre träffen. Senast blev han dragen bakåt i en kall rygg genom sista sväng och är ursäktad. Nu blir det barfota runt om, ett helstängt huvudlag och Johnny Takter i sulkyn för första gången.
5 Protector 6% satt fast med mycket sparade krafter senast och tar en framskjuten placering med lite klaff på bitarna under vägen.

FAVORIT 2 King Sir Kir VINST PÅ 2140: 8 av 14 / Bana: 1 av 4 / Kusk: 8 av 18 / Spets: 5 av 7 /

SKRÄLLEN Caprino B.R. VINST PÅ 2140: 0 av 1 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 0 av 1 /

V75-2

Favoriten riskerar vingel i spåren och Scarlets Mirakel är Draget

RANKING
A: 9-7
B: 12-4-2-3
C: 6-10-5
D: 8-1-11

SPETS-STRID Här är 2 Triton Neergård först ner till sargen, men vill släppa till en bra rygg. Det är flera som kommer att ladda utifrån, där 4 Stand Bayou, 6 Stormbringer G.R. och 7 Moni To Spare körs offensivt. Men även här är det svårbedömt vem som sitter i spets.

LOPP-ANALYS Klass-I över 1640a. 
Ett spännande sprinterlopp för den näst lägsta klassen där det kommer bli full fart från start till mål.
7 Moni To Spare 38% är en undantagshäst, som vunnit sju av karriärens nio starter. Efter fyra månaders frånvaro har han tagit två imponerande spurtsegrar från kön, där klockan stannat på 1.10 sista 800. Trots att han startat från spår elva bakom bilen båda gångerna. Nu är det framspår och full laddning som gäller och det är inte helt omöjligt att han sitter i ledningen efter ett halvvarv. Det är aviserat med ett helstängt huvudlag nu och normalt är favoriten hästen att slå i loppet, men det är lite vingelrisk från spår sju och första långresan kan ställa till det.
Tipsnicken till Draget 9 Scarlets Mirakel 5%, som gjorde ett helgjutet intryck i första starten efter ett par månader senast. Efter en kvick start och ett lopp i rygg på ledaren utmanade han en av kulltopparna Heavy Sound hela vägen in i mål, när klockan stannade på 1.11 sista varvet. Jag gillade vad jag såg och med en kvick startrygg nu kan det bli en bra position i den främre träffen. Peter G Norman vinner inte V75-lopp varje dag, men här har han en bra chans att bättra på den statistiken.
Jag nämner också Skrällen 12 Good’s Of Norway 2%, som spelarna har tappat helt. Det här är en mycket bra fyraåring i grunden, som inte fått till det riktigt i årets två starter. Spår tolv är iskallt, men han står bra inne i klassen och till den här starten blir det någon sorts av lättning i balansen.

FAVORIT 7 Moni To Spare VINST PÅ 1640: 2 av 2 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 6 av 8 / Spets: 3 av 4 /

DRAGET 9 Scarlet Mirakel VINST PÅ 1640: 1 av 2 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 3 av 13 / Spets: 1 av 2 /

V75-3

Mycket öppet och jämnt och här ligger en skräll på lut

RANKING
A: 5-9-11
B: 1-14
C: 12-7-6-13-15-4-10-8-2-3
D: ––

SPETS-STRID Bara fem hästar på startvolten, där vi inte hittar någon snabbstartare. 1 Hamtons körs offensivt, och kan kanske försvara sitt innerspår mot 2 Welcome5 Västerbo Arthur körs offensivt och ställer en fråga om spetsen efter en bit. Inte helt omöjligt att någon från tillägg öppnar kvickt och kan kuppa sig till ledningen?

LOPP-ANALYS Olympiastayern över 3140 volt. 
Ett stayerlopp över tre varv med 15 hästar utspridda över tre volter, och det ser mycket streckkrävande ut.
5 Västerbo Arthur 27% har hittat nya växlar sedan han blev valack för fem starter sedan, och framförallt i de två senast starterna visat upp ett brett register med både speed och styrka. Senast tog han över ledningen efter ett halvvarv och fick tuff press sista varvet, men gick ändå undan till en säker seger den sista biten, när klockan stannade på 1.11,5 sista varvet. Han är normalt ingen snabbstartare, men stabil i volten och kan kanske köra sig till ledningen efter en bit? Favoriten står bra inne i loppet på pengarna och får nu Örjan Kihlström i sulkyn för första gången.
9 Red Hot Snapper 7% är en effektiv stayer som är gynnad av den långa distansen. Senast gjorde han ett förbättrat intryck utan skor på hovarna när han gick undan till en enkel seger med sparade krafter mot ett tufft gäng. Det är aviserat med samma balans igen.
Jag gillar den norska gästen och Skrällen 11 Jaccaroo 5%, som har vunnit hälften av karriärens 32 starter! Senast reparerade han en startgalopp på ett bra sätt och visade att formen är intakt. Nu blir det barfota runt om och Björn Goop i vagnen för första gången, och från springspår på tillägg kan det bli en kvick start och en bra position i den främre träffen direkt.
1 Hamtons 16% är finfin Love You-hingst, som lägger mycket mark under sig. Det är optimistiska tongångar från stallet och från det här fina läget ska han inte underskattas. Det blir troligen barfota fram nu.

FAVORIT 5 Västerbo Arthur VINST PÅ 3140: 1 av 7 / Bana: 1 av 1 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 0 av 0 /

SKRÄLLEN 11 Jaccaroo VINST PÅ 3140: 0 av 1 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 0 av 0 / Spets: 0 av 0 /

V75-4

Bra kvalitet på lägsta klassen och positionerna blir extra värdefulla

RANKING
A: 9-7-1
B: 10-5-3
C: 4-12-8-6-11
D: ––

SPETS-STRID Stallkamraterna 1 Bouncing Ball O.O. och 5 New Muscle Ås öppnar båda kvickt och sitter troligen i spets och rygg på ledaren. Men det är 50/50 vem som sitter i spets av dem? 3 Uncle Tupelo kan också öppna kvickt vid laddning, men nöjer sig troligen med ett rygglopp.

LOPP-ANALYS Klass-II över 2140a.
Det är hög klass på den lägsta klassen där favoritduon hämmas av bakspår bakom bilen.
10 Hawk Cliff 48% är en lovande fyraåring som har imponerat stort i tre raka segrar i år. Senast krossade han allt motstånd den tunga vägen utvändigt ledaren trots att tempot var högt uppskruvat i täten. Det här är en grov typ som går med skor och fast huva, som det finns en hel del plocka fram vad det lider. Men ännu är det aviserat med samma balans som senast. Nu blir det täta starter och långresa för första gången, vilket inte känns som någon fördel. Vilket gör att jag lägger ner favoriten i B-gruppen.
Tipset till andrahandsfavoriten 9 Le Miracle 21%, som har vunnit sex av karriärens sju starter och gör ett klassigt intryck. Senast tog han en överlägsen spetsseger efter 1.12 sista varvet utan att de var slutsålt i mål. Det blir samma balans som senast och utan strul slutar han med garanti i segerstriden.
7 Tadpole 5% har imponerat så smått i två raka segrar och är helt klart under utveckling. Nu är det aviserat med barfota runt om för första gången och Håkan K Persson har siktat på det här loppet en tid. Det blir ett offensivt upplägg när bilen släpper.
Jag varnar också för Skrällen 1 Bouncing Ball O.O. 2%, som gjorde ett positivt intryck vid segern näst senast. Han är kvick bakom bilen och inte lätt att ta en längd på. Nu är det aviserat med barfota runt om för första gången.

FAVORIT 10 Hawk Cliff VINST PÅ 2140: 5 av 9 / Bana: 0 av 0 / Kusk: 6 av 12 / Spets: 3 av 3 /

SKRÄLLEN 1 Bouncing Ball O.O. VINST PÅ 2140: 4 av 19 / Bana: 1 av 3 / Kusk: 2 av 12 / Spets: 3 av 8 /

V75-5

Veijo låter ovanligt optimistisk och tror hårt på Roses Glory

RANKING
A: 4-5
B: 12-8-2
C: 6-11-7-3-10
D: 1-9

SPETS-STRID Här tror jag det blir vild kubbning mellan 3 Ultimate Wine, 4 Roses Glory och 5 Jetta Palema, där den sistnämnda troligen sitter i spets? Men Veijo kör offensivt med Roses Glory och kanske får överta? 

LOPP-ANALYS Ett femåringslopp för ston över 2140a. 
4 Roses Glory 40% är en mycket kapabel märr som tjänat för lite pengar i förhållande till sitt kunnande. Ägaren har hotat med avelsboxen, men efter de senaste starterna har han nog ändrat sig. Roses Glory är både stark och snabb och har visat upp ett brett register. Senast spurtade hon starkt i V75 på Axevalla efter ett snabb slutvarv, som tvåa i mål. Veijo Heiskanen låter ovanligt optimistisk, som säger att det nu blir barfota runt om för första gången och ett offensivt upplägg mot täten när bilen släpper.
5 Jetta Palema 12% gjorde ett starkt intryck i årsdebuten när hon noterade 1.11,5 sista varvet från andra utvändigt. Är normalt snäppet vassare till denna start och kan troligen välja om hon ska gå i spets eller släppa till favoriten och sedan attackera via open stretch.
Skrällen 12 Evin Boko 2% tjänade mycket pengar  via sin seger i Stoderbyt i fjol och har nu fått ett formhöjande lopp innanför västen. Spår tolv är inte så kul, men det blir barfota runt om och rycktussar nu och kör de på sig i täten flyger hon lågt över upploppet.
8 Trinity Zet 13% tillhör de bättre i loppet, men riskerar hamna på vingel från spår åtta och få ett tufft lopp.

FAVORIT 4 Roses Glory VINST PÅ 2140: 6 av 17 / Bana: 4 av 6 / Kusk: 3 av 7 / Spets: 6 av 9 /

SKRÄLLEN 12 Evin Boko VINST PÅ 2140: 6 av 17 / Bana: 6 av 17 / Kusk: 0 av 1 / Spets: 0 av 1 /

V75-6

Favoritduon får gärna slåss om taktpinnen innan Sauveur gör entré

RANKING
A: 6-1-2
B: 5-9-3
C: 7-4
D: 10

SPETS-STRID Mycket tuff laddning mellan 1 On Track Piraten och 2 B.B.S.Sugarlight där det kommer gå undan första halvvarvet. Vill Johnny Takter försvara sitt innerspår tror jag att han gör det! 

LOPP-ANALYS Olympiatravets Final över 2140a. 
Nu har vi då äntligen kommit fram till finalen och vilket intressant startfält det blev. Mycket hänger på vad som händer starten.
1 On Track Piraten 28% har radat upp fyra raka segrar i V75 på slutet och imponerat stort i varje framträdande. Senast löste han uppgiften trots ett bakspår i starten och gick undan till en mycket enkel seger den sista biten. Hans R Strömberg lät smått chockad när han berättade att han kört 1.11/1600 med hästen i det finslipande jobbet på Rättvik! On Track Piraten visade näst senast att han inte är så lätt att ta en längd på och min känsla säger att Johnny Takter provar i spets och inte ger värsta motståndaren på papperet B.B.S.Sugarlight någon fördel genom att lägga sig på rygg. Blir inte tempot för tufft första halvvarvet kan Piraten mycket väl leda hela vägen, men det är stor risk att det kostar mer än det smakar att gå i ledningen. Inga ändringar i utrustningen.
Titelförsvararen 2 B.B.S.Sugarlight 29% var mycket fin att skåda vid sin spetsseger senast och har hittat tillbaka till toppformen igen. Stallrapporterna går i dur efter den senaste starten och från spår två blir det full laddning mot täten. Men där kan det vara upptaget och det kanske blir ett rygg på ledaren i stället? Han gick med halvstängt huvudlag senast och det blir samma den här gången.
Tipsnicken till Draget 6 Sauveur 10%, som är på väg att slå sig in i den översta eliten. I uttagningen på Axevalla senast noterade han 1.09 sista varvet i tredjespår, som tvåa efter B.B.S. och kämpade som en tiger hela vägen hem. Nu kanske det bli barfota runt om och ett helstängt huvudlag, för att få hästen lite mer explosiv från start, och slår det väl ut får konkurrenterna något att bita i. Ett Mycket prisvärt Drag, och kanske kanske får vi en guldtand i vinnarcirkeln. 😉
Det är flera om budet bakom om det går utanför den här trion.

FAVORIT 1 On Track Piraten VINST PÅ 2140: 14 av 43 / Bana: 2 av 4 / Kusk: 13 av 18 / Spets: 7 av 12 /

FAVORIT 2 B.B.S.Sugarlight VINST PÅ 2140: 7 av 24 / Bana: 3 av 11 / Kusk: 11 av 23 / Spets: 8 av 11 /

DRAGET 6 Sauveur VINST PÅ 2140: 7 av 15 / Bana: 0 av 1 / Kusk: 15 av 25 / Spets: 4 av 4 /

V75-7

Tuff startrusning bäddar för omgångens Roligaste Spik

RANKING
A: 10
B: 6-4-9-5
C: 1-2-7
D: 3-8-11-12

SPETS-STRID Här är 3 Hamras One More först ner till sargen, men vill släppa till en bra rygg. Först framme är 4 Kemas Magic och 6 Next To None Sib, och det är inte helt självklart, men troligen Next To None Sib i spets.

LOPP-ANALYS Silverdivisionen över 1640a. 
Ett rivigt sprinterlopp för den näst högsta klassen avrundar denna jackpot-omgång och det är nu som miljonerna ska fördelas.
Favoriten 6 Next To None Sib 50% har hunnit bli nio år, men har ändå hittat sitt livs form på slutet och verkligen imponerat. Anledningen kan bero på att hästen har gått med goggles och barfota runt om, som det givetvis blir igen. Det blir tuff laddning mot täten när bilen släpper och de flesta tror att han blir släppt till spets. Men får 4 Kemas Magic, som vunnit 9 av 9 i spets (!), dit frambenen kan det bli en utdragen kamp innan kuskarna har kommit överens och kosta värdefull kraft.
Här tar jag ställning och spikar Veijo Heiskanens blivande stjärna 10 Fridericus 18%, som har tagit tre imponerande segrar  på barfota balans. Senast höll han på att bli överrumplad i spets vid varvningen och fick lägga ett riktigt speedryck för att försvara täten. Men trots det gick han undan till seger. Fridericus har två kvicka ryggar i starten och trots bakspåret kan det bli en bra position i den främre träffen innan attacken sätts in. Stämmer mitt scenario tror jag att Veijo sköljer över fältet det sista halvvarvet och kopplar segergreppet i god tid före mål och det här är omgångens Roligaste Spik!

FAVORIT 6 Next To None Sib VINST PÅ 1640: 2 av 19 / Bana: 3 av 16 / Kusk: 10 av 45 / Spets: 7 av 14 /

ROLIG SPIK 10 Fridericus VINST PÅ 1640: 1 av 3 / Bana: 1 av 3 / Kusk: 3 av 5 / Spets: 1 av 2 /

EN ROLIG SPIK

V75-7: 10 Fridericus 18%

BÄSTA DRAGEN

V75-2: 9 Scarlets Mirakel 5%
V75-6: 6 Sauveur 10%

Omgångens Fynd

V75-1: 1 Caprino B.R. 2%

PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-1: 1 Caprino B.R. 2%
V75-3: 11 Jaccaroo 5%
V75-4: 1 Bouncing Ball O.O. 2%
V75-5: 12 Evin Boko 2%

 

Förstora systemet här

20160430