Resultat V75: Katching! 4,1 miljoner i vinst på V75

Vilken succé i lördags Erland! Berätta lite om vinsten och hur det gick till när sjuan satt! Hur har reaktionerna varit efter att andelsköparnas 350 kronor förvandlades till 151.609 kronor per andel?
– Som jag skrev i min blog på Överodds.se var jag stenhårt inne på Activated i V75-6, men när den snöpligt blev struken blev jag tvungen att tänka om. Jag bedömde att Champ Lane i V75-2 var den häst med störst vinstchans i hela omgången. Men att spika den plus omgångens mest streckade favorit, Chapuy i V75-7, var inget som lockade då den var ”allas” spik! Nej, här gällde det att ta ställning och visa om man är man eller mus varför jag tog ställning för Daniel Redéns nyförvärv Vae Victis Club i avslutningen, som visade sig vara det vinstgivande draget. Jag valde sedan att helgardera V75-1 och V75-5, där det skrällde rejält.
– Det har varit många som hört av sig med gratulationer, då mitt lag ”LILLA” spelade in hela 4 093 453 kr, (näst mest i landet) eller 151 609 kr/andel för satsade 350 kr!
Det här blev ju även mycket fin reklam för min hemsida TravmedErland.se, där man som aktiv medlem kan ta del av mina analyser och ranking inför både V75 och V86.
Systemet satt kvar med spik på Vae Victis Club, hur nervöst var det inför avslutningen och att se loppet?
– Det var ju självklart nervöst då Åke Lindblom hade gått ut med att han kör en låg 1.10-tid i ledningen med Chapuy. Men jag visste att Daniel Redéns nyförvärv Vae Victis Club från Italien var väldigt bra förberedd inför sin första start på svensk mark, som också skaffat sig bra hårdhet då han stångats mot tufft motstånd i sitt tidigare hemland. Har man sedan också världens bästa kusk, Örjan Kihlström, i sulkyn så vet man att pundet blir väl förvaltat.
Extra-V75 och Hugo Åbergs Memorial den här tisdagen. Vilket är ditt bästa minne från loppet?
– Commander Crowes seger 2012 på 1.08,9/1609a, där han krossade fältet den tunga vägen, glömmer man inte i första taget. Även Propulsions tre raka segrar 2016-2018, där han 2017 segrade på det nya löpningsrekordet 1.08,1/1609a (!), är givetvis svårt att komma runt när man talar om Hugo Åbergs Memorial.
När man tittar tillbaka på tidigare vinnare bli jag samtidigt lite ”mörkrädd” hur snabbt tiden rinner iväg då man känner igen alla vinnarna sedan 1972, där Lyon segrade med Olle Elfstrand i sulkyn.
Två drag inför kvällens V75omgång på Jägersro vill vi gärna ha! Vilka hästar måste med på kupongen?
– Den tyska segerstaplaren Azimut (V75-5) har tagit 25 segrar på 37 starter och är uppåt med tre lopp i kroppen efter ett längre uppehåll. Han sköt till snyggt när han fick fritt in på upploppet från femte invändigt på Vincennes senast, och det här ser ut som en spännande uppgift!
– I Hugo Åbergs Memorial (V75-6) har jag feeling för att Daniel Redén-tränade Double Exposure sätter grabbarna på plats när hon drar till ledningen och vinner på en hög 1.08-tid.
Tack för pratstunden och fortsatt god tur på liret!