Resultat V75: Goop skojade med norrmännen i fyrling

Fyra segrar på V75.
Imponerande tre med hästar från det egna stallet.
Björn Goop hade en stor dag när V75 gästade norska Momarken på lördagen, där femåriga amerikanskan Dizzy Broad visade att hon kan bli ett stort utropstecken i vår och sommar!Sverige och Norge drabbar samman ett par gånger per år i travet och på lördagen var det dags för Unionskampen – landskampen som avgjorts varje vår sedan 2008.

Momarkens travbana i Mysen några mil söder om Oslo var skådeplatsen för lördagens tävlingar och bäst av alla lyckades Björn Goop med ett fyrtal på V75.

I början av året fick stall Goop in amerikafödda Dizzy Broad i träning, som efter tävlande i USA som två- och treåring kom till Sverige och sedan testades i Danmark.

Ett sto på väg i avel som tänder till när hon testas en sista gång som tävlingshäst. Vi har hört det förr…
Femåriga Dizzy Broad imponerade enormt för Björn Goop den här lördagen när hon lyftes ut i spåren på den sista bortre långsidan och blåste förbi fältet i stoloppet. Allt inom ett par hundra meter.
Dizzy Broad var helt överlägsen i loppet och tog nu första segern i femte starten för nye tränaren efter att ha testats ett par gånger i silverdivisionen på slutet.– Jag har kört snällt med henne många gånger och nu gick hon barfota runt om för första gången. Jag tyckte att det drev så bra för henne. Det hade gått ganska fort och just i det läget började konkurrenterna att ta upp och då valde jag att attackera.

”Ett sista försök”
Goop kunde inte så mycket om stoets bakgrund när hästen kom till gården i Kil. Ägarna ville testa Dizzy Broad en sista gång på banan.

– Jag fick hästen för att vi skulle göra ett sista försök med henne – annars skulle hon bli fölmärr här om någon månad. Hon har fått psyket tillbaka och blivit modigare och modigare. Vi får väl se då, om hon fortsätter eller inte, sa Goop.

Inledde med Heartbreaker 
Karlstadtränaren inledde sitt fyrtal med att vinna med favoritspelade Heartbreaker V.S.
I inledningen av silverloppet kubbades innerspårets Clemenza Am och Lutfi Kolgjini och Johan Untersteiner bakom Broadway Apollo.
När det mesta lugnat ner sig satte Björn Goop av mot täten på den första långsidan och lät favoriten landa lite försiktigt utvändigt ledaren. Clemenza Am stretade emot föredömligt men fick ge sig mot den starke uppvaktaren på utsidan, som även höll undan för ettrigt spurtande Evil Enok M.E.– Heartbreaker tog fram skallen på upploppet och gav sig inte vilket är en av hans storheter, sa Björn Goop.

Stall Goops Farouk B.R. var omgångens mest spelade häst i klass I-loppet och kördes till ledningen efter en bit. 56-procentaren fick bestämma där framme (1.17 första varvet) och blev överraskande hårt utmanad av i rygg gående Clint Classic och fick sträcka på sig den sista biten.

”Sprang och slirade”
Den fjärde segern kom med Timo Nurmos-tränade Sir Ratzeputz i dagens huvudlöpning Steinlagers Äreslöp.
Lutfi Kolgjini drog hårt i ledningen sista varvet i sprinterloppet med Quick Fix. Björn Goop hade vid det laget sett till att runda fram till dödspositionen. Genom den sista kurvan vek Goop ner i rygg på Kolgjinis häst och var förbi knappa hundra meter från mål med Sir Ratzeputz.
Goop berättade att förhållandena inte hade varit de bästa för Timo Nurmos springare.– Han sprang ju barfota och den sista halvtimmen har det frusit lite. Så han sprang faktiskt och slirade lite, sa dagens gigant på Momarken.