Prix de France: Dramatik med stjärntrio i tät slutstrid

Belina Josselyn blev svaret i Prix de France.
Bold Eagle blev tvåa för sjätte loppet i rad (!) och svenska hoppet Propulsion var tapper trea i det franska storloppet.Vincennes i Paris var i fokus på söndagen och huvudnumret var Prix de France blev en riktig fartfest över distansen 2 100 meter, autostart.
Daniel Redén-tränade Propulsion delade favoritskapet med franske travkejsaren Bold Eagle men trots att båda stjärnhingstarna svarade för starka prestationer fick de nöja sig med varsin pallplats bakom franska superstoet Belina Josselyn.

Trots att Belina Josselyn fick trava största delen av loppet i tredjespår var hon starkast till slut efter ett mäktigt upplopp tillsammans med Jean-Michel Bazire.
1,8 miljoner kronor var segern värd och segertiden blev utmärkta 1.10,2. Endast Kool du Caux har travat snabbare i loppets historia. 2007 vann Kool du Caux på 1.09,8.

Svenskt brons genom Propulsion
Bold Eagle blev hängande från start från sitt åttondespår bakom startbilen och kördes sedan offensivt mot ledningen av Franck Nivard. Bold Eagle försvarade sig tappert i ledningen men blev snuvad på segern kort före mål av Belina Josselyn.Bold Eagle, som vunnit Prix de France både 2016 och 2017, blev därmed tvåa för sjätte loppet i rad: UET Trotting Masters, Prix du Bourbonnais, Prix de Bourgogne, Prix de Belgique, Prix d’Amerique och Prix de France.

Propulsion var det stora svenska hoppet i årets Prix de France och han var knappt slagen som trea efter en offensiv styrning av Örjan Kihlström som tidigt styrde fram ”Proppen” utvändigt om ledaren Bold Eagle efter drygt halva loppet. Propulsion vägrade ge sig och kämpade hela vägen in i mål men fick nöja sig med tredjepriset värt 560 000 kronor. Både Bold Eagle och Propulsion noterades för tiden 1.10,3 över 2100 meter autostart.

– Hästen gick jättebra. Vi fick ett okej lopp. Det var tre väldigt bra hästar och tyvärr blev vi sist av dem. Men som sagt, jag är väldigt nöjd med hästen och det var två väldigt bra hästar som vi fick stryk av, sa Örjan Kihlström till franska Equidia.

Daniel Redén kunde, förutom Propulsions tredjepris, även räkna in Wild Honey som sjua (40 000 kronor) i händerna på Björn Goop medan Call Me Keeper kom i mål som nia utanför prispengarna.
Halmstadtränaren Jerry Riordans Ringostarr Treb blev femma och tjänade 200 000 kronor.