Grand Slam 75 med 15 miljoner till en ensam vinnare.
I helgen kickar ATG igång sin nya storsatsning på söndagar.
– Hela idén är att hjälpa spelarna att tänka självständigt. Det är vad tv-programmet kommer att förmedla, säger Henrik Johnson, redaktionschef på Kanal 75.

Ett nytt spel och ett nytt tv-program.
ATG:s försök att göra söndagen till en ännu mer populär speldag går vidare med Grand Slam 75, vilket är namnet på såväl den nya spelformen som det tillhörande tv-programmet.

Konceptet Grand Slam innebär att man garanterar en summa när ett system lyckas bli ensamt med alla rätt. För Grand Slam 75 är summan 15 miljoner kronor.

Spelet är snarlikt V75 med den stora skillnaden att radpriset på Grand Slam 75 är en krona, alltså dubbelt så högt.
Något som påverkar strategin enligt spelexperten Anders Malmrot.

– Ja, det blir en ganska påtaglig skillnad när man bara får hälften så många rader som man är van vid på V75. Jag har tittat på några olika upplägg till första omgången och som jag ser det måste man ha minst två och gärna tre spikar för att få ihop ett slagkraftigt system.

 

Spela för 10 000 kronor i direktsändning
Just spelstrategi kommer att vara ett genomgående tema i tv-programmet.

– Det kommer att diskuteras samtidigt som vi trycker på att man ska tänka självständigt. Tänka på ett sätt som inte alla andra gör, utanför boxen om man så vill. Det är ju vad som krävs för att kunna bli ensam med sju rätt och få 15 miljoner kronor, säger Henrik Johnson, redaktionschef på Kanal 75.

 

Det låter snarlikt det tidigare söndagsprogrammet ”V64 med Grand Slam”…?

– Ja, absolut. Det här programmet kommer att ta vid där det förra slutade, men tittarna kommer att märka att det är ett nytt program. Bland annat ser dekoren annorlunda ut. Dessutom inför vi ett nytt moment, en tävling där en gäst får 10 000 kronor i spelkassa som ska omsättas under programmets gång.

 

Vad går det ut på?

– Alla gäster som är med under säsongen tävlar mot varandra. De fyra som lyckas spela in mest pengar går till en final där 75 000 kronor väntar vinnaren.

Får de behålla pengarna de spelat ihop också?

– Ja, självklart, det är riktiga pengar och riktiga spel.

 

Hur blir man gäst?
– Man anmäler sig på www.atg.se/gschampion. Kvalificeringen går till så att man lämnar in ett GS75-system för 192 kronor, de som lyckas bäst har chansen att få komma till studion veckan efter.

 

Då har ni ingen gäst första veckan alltså…?

– Jo, då har vi Conny Bodin som slutade tvåa i VM i V75 i fjol.

 

Vilka kommer att medverka i programmet i övrigt?

– I premiären är Per Skoglund programledare med Micke Nybrink och Anders Malmrot som spelexperter, plus gästen Conny Bodin. Dessutom är Robin Hedström och Sara Svedin på plats på Östersundstravet. Framöver kommer Oskar Westberg att ta över som programledare medan vi varierar bland våra experter på vanligt sätt, säger Henrik Johnson.

 

”Mer information och mindre åsikter”
Vad gäller Anders Malmrot och övriga experter kommer dessa att få en lite mer nedtonad roll än tidigare.

– Ja, det blir lite annorlunda. Dels kommer vi inte att ha samma genomgång av varje avdelning som vi har på V86 och V75. Istället nöjer vi oss med att titta på favoriterna och sätta betyg på dessa. Överlag kommer vi mer att rikta in oss på att ge faktaunderlag. Utifrån det och vad som händer på banan får gästspelaren ta sina spelbeslut och förvalta sina pengar, säger Malmrot och fyller i:

– Man kan säga att det blir mer information och mindre åsikter. Just för att hjälpa alla som tittar att tänka själva.

 

Och när temat är att tänka självständigt känns det ju fånigt att fråga efter konkreta tips.
Men inte fånigare än att vi gör det ändå.
För oavsett vad man själv har för funderingar kan det ju vara värdefullt att få reda på vad experten tror på, om inte annat för att spela emot…

 

Mofaksan (GS75-4) tror jag mycket på, det är en tänkbar spik. Sedan har jag ett bra lås i Björlifant och Hallsta Vinnex (GS75-6). Ett roligt drag är Lugnets Sardonyx (GS75-5) som jag hoppas blir lite bortglömd, säger Anders Malmrot.

 

Premiären för Grand Slam 75 hålls alltså på Östersundstravet där den första avdelningen ser ett litet fält med flera kända namn som forne derbyvinnaren Beau Mec samt unghäststjärnorna Boys Going In och Cool Keeper.

 

Startskottet går 15.50 och är således inlämningstid för det nya spelet.
Tv-sändningen pågår i TV4 mellan 15.30-18.00.