Inför Extra V75: Propulsion vs Readly Express i Masters Final

Startlistan till söndagens Trotting Masters Final på Östersund blev klar på måndagen, där tränarna fick välja startspår efter hur mycket poäng deras häst samlat ihop i de lopp som ingått i UET Trotting Masters under säsongen.

Det blev en spännande startlista där Propulsion valde ett perfekt andraspår bakom startbilen, spåret innanför Readly Express, vilket gör att starten troligen blir extra viktig för de två kombattanterna.


Startkatapulten Pastore Bob fick innerspår och går normalt inte att ta en längd på, men frågan är om körande Peter Ingves är mer sugen på att släppa ifrån sig ledningen den här gången, eller köra i spets som senast i Sundsvall Open Trot?Mycket avgörs i starten och Propulsion lär givetvis göra vad han kan från spår två för att svara ut utvändige Readly Express den första biten, som idag körs av Björn Goop för första gången sedan segern i Prix d’Amerique i januari.

Cyber Lane, som avslutade ursinnigt senast, har det statistiskt bästa femtespåret bakom startbilen, och i det bakre ledet lurar bland flera den franske tuffingen Up And Quick.Hela två miljoner kronor väntar i segerpremie, och med startlistan full av elithästar har loppet potential att bli en ny klassiker.


UET Trotting Masters Final

2 140 meter autostart
1. Pastore Bob – Peter Ingves
2. Propulsion – Örjan Kihlström
3. Readly Express – Björn Goop
4. Dreammoko – Gabriele Gelormini
5. Cyber Lane – Johan Untersteiner
6. Nadal Broline – Ulf Ohlsson
7. Milligan’s School – Ulf Eriksson
8. Muscle Hustle – Robert Bergh
9. Up And Quick – Wilhelm Paal
10. Diamanten – Erik Adielsson
11. Sorbet – Per Linderoth
12. Lionel N.O. – Jorma Kontio