Hej och välkommen alla gamla och nya medlemmar


VÄDERPROGNOS

 • Vi kan se fram emot en molnig dag på Solvalla, men uppehåll, med cirka 15 grader i luften när tävlingarna drar igång.
 • Prognosen för Åby talar också om molnigt väder med cirka 13 grader i luften.


VÄRT ATT NOTERA

 • Solvalla har ett långt och rättvist upplopp som mäter 196 meter.
 • Åby är enda banan i landet med två extraspår invändigt över det 187 meter långa upploppet (open stretch) – där det kommer hästar från alla håll när mållinjen närmar sig.


 

SYSTEMFÖRSLAG

 • Inför varje omgång gör jag Två systemförslag till V86!
  Ett som kostar cirka 2 500 kr och skrivs ut på 2-6 kuponger, beroende på hur omgången ser ut.
 • Och ett system genererat i JOKERSYSTEMET  som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben – cirka 5 000 kr.
 • Du får även ett spelförslag till Dagens Dubbel – insats: 1 000 kr.
 • Systemutskrifterna finner du alltid sist i dokumentet.

PS. SPELA MED ERLAND

Inbjudan (länken till laget på ATG Tillsammans) får du automatiskt via mejl så fort du köper ett fler veckopaket.Solvalla/Åby
8 – aprilFörklaring till skor- och vagn-information

 • Alla röda skor (cc), (överstrukna skor = barfota), eller röda S, H, A, i vagninformationen, är förändring från föregående start.
 • Blå Vagn = Amerikansk sulky
 • Grön Vagn = Hybrid sulky
 • Gul Vagn = Vanlig sulky

 • OBS! All information om skor och sulky går liksom tidigare att ändra till ett ”långsammare” val – stängs 15 min före lopp 1.
 • Det vill säga från barfota till skor – från Amerikansk sulky till Hybrid eller Sulky – samt från Hybrid till Sulky.

V86-1RANKING
A: 2-1-7-11

B: 13-6-4
C: 3-9-8
D12-5-10

FAVORITEN 2 Frodo S. 53%

DRAGET 1 Buggy 16%

SKRÄLLEN 7 Mister Selfie 4%


LOPP-FAKTA Spårtrappa över 2140a.

SPETS-SURRBALANS & UTRUSTNING 

De två innersta ekipagen bakom bilen, 1 Bugsy och 2 Frodo S. öppnar kvickt, men vi kan även förvänta oss ett offensivt upplägg från 5 Fantastica och 7 Mister Selfie, och spetsstriden är lite svårbedömd.

1 Bugsy öppnade kvickt till ledningen innan han släppte efter ett halvvarv vid sin V86-seger senast. Ken Ecce meddelar att hästen är klart uppåt och att han gärna kör i ledningen den här gången.

En av omgångens mest streckade favoriter 2 Frodo S. (två av två i spets) har visat bra inställning i två segrar och en andraplats på tre starter i Björn Goops regi. Hästen ser inte ut som någon stjärna från sidan, men har visat finfin moral! Han öppnar bättre än medel, och troligen blir det ett offensivt upplägg mot ledningen? Bakskor på nu.

4 Lemon Brodde är klart bäst med tätkänning, men får svårt att vara först ner till sargen. Har två formhöjande lopp i kroppen och nu blir det andra barfota bak.

5 Fantastica öppnar kvickt mitt i banan, och vill ner till sargen för att släppa till en bra rygg.

Robert Berghs nyförvärv 7 Mister Selfie har jobbat på några månader i sin nya miljö och även känts helt okej i två banjobb inne på Åby. Det är aviserat med första barfota runt om plus en hybridvagn, vilket låter spännande på ett nyförvärv.

9 Dali Pagadi tog en överlägsen seger mot ett lite billigare motstånd senast, men på ett bra sätt med sparade krafter. Barfota fram.

Den norska gästen 11 Pantani jobbar klart förbättrat och går barfota runt om för andra gången, som senast på Bjerke.

13 Tiger Face noterade 1.13/1900 efter sin inledande galopp i årsdebuten och är klart uppåt till denna start. Första barfota runt om! 

V86-2RANKING
A: 1-2-6-4

B: 3-9-10
C: 5-11-8
D––

FAVORITEN 2 Jaguar Hill 39%

DRAGET 1 S.G.Charpentier 15%

SKRÄLLEN 3 Euklid A.T. 1%


LOPP-FAKTA Medeldistanslopp över 2140a.

SPETS-SURRBALANS & UTRUSTNING 

Även i den andra avdelningen är spetsstriden inte självklar. 1 S.G.Charpentier öppnar bättre än medel och laddads det som går. 2 Jaguar Hill tar normalt inte en längd på den invändigt. Även 3 Euklid A.T. och 4 Valiant Dream kan lägga iväg bra. 6 Maximus M.M. följer bilen och kan vara först ner till sargen, trots spår långt ut på vingen.

1 S.G.Charpentier (fem av åtta i spets) står perfekt inne i loppet på pengarna och är uppåt i form. Kan vinna det här loppet flera vägar.

Favoriten 2 Jaguar Hill (fyra av fem i spets) är en slugger och har varit mycket bra i årets tre starter. Claes Sjöström sitter perfekt i andraspår direkt och hästen går med skor runt om igen.

3 Euklid A.T. galopperade direkt bakom bilen senast. Nu är det aviserat med barfota runt om, jänkarbike och ett öppet huvudlag.

4 Valiant Dream höll farten starkt utvändigt ledaren senast och var inte långt ifrån segern. Han lägger mycket mark under sig. Balansen är inte helt spikad i nuläget.

6 Maximus M.M. (fyra av nio i spets) var lite rostig i årsdebuten näst senast, och hade ingen tur senast då han blev dragen sist i en kall ledarrygg. Kanske kan kuppa sig till ledningen?

9 Young King spurtade mycket vasst vid sin seger på Örebro 13/2, första barfota bak nu.

10 Eicas får godkänt för sin andraplats bakom Betting Rebel senast och står på kronan rätt inne i loppet. Det är anmält barfota runt om. 

V86-3RANKING
A: 6

B: 10-5-11-3-8
C: 12-13-14-9-2
D15-7-1

FAVORITEN 6 Restless Hearth 43%

DRAGET 10 Zolid Eise As 18%

SKRÄLLEN 11 My Liberty 5%


LOPP-FAKTA Spårtrappa för ston över 2140a.

SPETS-SURRBALANS & UTRUSTNING 

Ett ihåligt stolopp som inte håller bästa kvalitet. Den klara favoriten 6 Restless Hearth ska trots att hon inte är helt stabil ha en god chans att ta hand om taktpinnen.

3 Sephora hade bra spring i benen utan skor på hovarna senast, vilket det också blir för andra gången i karriären ikväll.

Peter Untersteiner låter nöjd med förberedelserna för årsdebuterande 5 Briljant Sensation, som han tror gör en förbättrad insats.

6 Restless Hearth (en av en i spets) tog en överlägsen spetsseger i V86 på Åby 12/2, och har hittat en mycket tilltalande uppgift på papperet! Hittar hon inte på något bus i starten talar allt för att hon tidigt sitter i ledningen och vinner komfortabelt. Omgångens mest Troliga Spik!

10 Zolid Wise As kommer med en mycket enkel spetsseger i bagaget och är uppåt i form. Men från bakspår blir det inte lika lätt att vara först i mål.

11 My Liberty noterade 1.12,5 sista 800 från femte utvändigt vid sin spurtseger i GS75 på Mantorp senast. Tidig vid gardering.

Skrällen 12 Livi Lady uppträder lite ojämnt, men tränare Bo Westergård understryker att hästen tränar starkt och har toppform!V86-4RANKING
A: ––

B: 4-1-7-9-12
C: 3-10-6
D11-5-2

FAVORITEN 9 Mellby Hurricane 44%

DRAGET 4 Vavin Love 13%

SKRÄLLEN 12 Teton Sweet Lindy 2%


LOPP-FAKTA Sprinterlopp över 1640a.

SPETS-SURRBALANS & UTRUSTNING 

1 Aft Galley (en av en i spets) öppnar raskt och laddas det som går, men det kan bli svårt att svara ut 4 Vavin Love (en av en i spets), och kanske även 7 Isa (två av två i spets).

1 Aft Galley blev inte såld i Norge som planerat och är tillbaka i nygammal regi. Segern på Sörlandet 2/2 togs ifrån ledningen och han är en av spetsaspiranterna i loppet.

4 Vavin Love är en kvick märr efter Love You, som hade bra spring i benen utan skor på hovarna vid sin överlägsna spetsseger senast. Täta starter ska fungera bra och Juhani Partanen laddar för ledningen igen.

Det gör även 7 Isa (två av två i spets) med första Erik Adielsson i sulkyn. Senast hade hästen problem med en tand, men är kvitt dessa problem när hon nu gör tredje starten i Fredrik Linders regi.

Favoriten 9 Mellby Hurricane var mycket tapper vid sin fotoförlust från ledningen senast, där han fick tufft tryck hela vägen. Från bakspår får han göra grovjobbet i spåren under slutrundan, och det får inte strula under vägen.

Skrällen 12 Teton Sweet Lindy galopperade i segerstriden mitt på upploppet senast. Hon gick barfota och utan käkrem då, som gjorde att hon inte fick något stöd, och nu blir det bakskor och käkrem.V86-5RANKING
A: 6-4-12-1

B: 10-5
C: 9-7-3-11
D––

FAVORITEN 1 Enjoy Banker 29%

DRAGET 6 Un Mec D’Or 21%

OMGÅNGENS FYND 4 Denco’s Benito 3%


LOPP-FAKTA Sprinterlopp över 1640a.

SPETS-SURRBALANS & UTRUSTNING 

Ett rivigt sprinterlopp på papperet. Både 4 Denco’s Benito (en av tre i spets) och 6 Un Mec D’Or (noll av två i spets) ska gå med första racerbalans, och jag tror att spetsstriden står mellan dem.

1 Enjoy Banker är en finfin typ som lägger mycket mark under sig. Näst senast noterade han 1.14/1900 efter sin inledande galopp. Senast noterade han raska 1.10,5 sista 800 utvändigt ledaren när han kopplade segergreppet strax innan mål. Han duger gott i det här loppet, men han är trevande bakom bilen vilket reducerar segerförhoppningarna en hel del över den korta distansen.

4 Denco’s Benito hade lite sparat i andrapar utvändigt när han galopperade 300 kvar senast. Nu blir det första barfota runt om, rycktussar, helstängt huvudlag och kort distans. Och det låter påställt från stallet.

Det gör det även från stall Goop, som rycker alla skor och sätter på en jänkarbike på 6 Un Mec d’Or för första gången. Hästen har visat att han kan lägga iväg raskt bakom bilen och från spår fem har Björn säkert siktet inställt på att leda loppet från start till mål.

10 Sober Nils jobbar förbättrat och är väl förberedd inför sin årsdebut. Man rycker skorna för första gången, men från bakspår krävs det en hel del klaff för att det ska räcka till seger.

Den ryska gästen 12 I Keep Tabs är obesegrad på svensk mark efter tre framträdanden och har imponerat. Den femåriga hingsten med Cantab Hall som pappa har tagit tio segrar på 18 starter och bara missat pallen vid två tillfällen. Men från spår tolv över kort distans på Åby med tillgång till open stretch krävs det prestation utöver det vanliga.V86-6RANKING
A: 1

B: 4-3
C: 7-5-8-6
D9

FAVORITEN 1 Perfect Spirit 64%

DRAGET 3 Sir Ratzeputz 21%

SKRÄLLEN 4 Charrua Forlan 4%


LOPP-FAKTA Dartster F:s lopp över 2140a.

SPETS-SURRBALANS & UTRUSTNING 

1 Perfect Spirit (fem av sju i spets) är lite ojämnt startsnabb och vi minns att han inte kunde svara ut Ragazzo da Sopra från spår ett bakom bilen i V75 på Färjestad näst senast, men normalt är han svår att ta en längd på. 4 Charrua Forlan (tolv av 20 i spets), 5 Son Of God och 6 Zack’s Zoomer öppnar raskt mitt i banan, och favoriten måste vara på tårna för att försvara sitt innerspår.

Omgångens mest streckade favorit 1 Perfect Spirit har årsdebuten överstökad, där han kördes passivt och gick i mål med sparade krafter i rygg på hästar över mållinjen. Den forne Hambletoniavinnaren såg hur som helst fräsch och fin ut, och ikväll blir det säkert ett mer offensivt upplägg. Försvarar Perfect Spirit innerspåret är loppet troligen över, och visst är han normalt en Trolig Spik.

3 Sir Ratzeputz övertygade stort vid sin seger i årsdebuten näst senast, där klockan stannade på 1.10 sista varvet i spåren. Senast gjorde han bort sig med galopp bakom bilen och fick sedan gå sig tom i upphämtningen, vilket aldrig är nyttigt för psyket.

Startsnabba 4 Charrua Forlan har vunnit fem av 15 när han kommit tillbaka efter ett längre uppehåll. Det blir bakskor på i comebacken, men lyckas han vara först ner till sargen säljer han sig dyrt.

5 Son Of God är kastrerad under uppehållet och tränar riktigt starkt inför sin årsdebut. Han öppnar kvickt och får en bra position.

Årsdebuterande 7 Generaal Bianco (jänkarbike och öppet huvudlag) och 8 Ferrari B.R. (jänkarbike) rapporteras båda vara väl förberedda, men är utlämnade från spår långt ut på vingen.V86-7RANKING
A: 7-6-1-9

B: 2-10
C: 11-4-12
D3-8-5

FAVORITEN 1 Gazza B.R. 25%

OMGÅNGENS FYND 6 Celsius Evo 7%

SKRÄLLEN 2 Springbank 3%


LOPP-FAKTA Paralympiastayertestet över 3140 volt

SPETS-SURRBALANS & UTRUSTNING 

Bara tre hästar på startvolten, där 1 Gazza B.R. (fyra av fem i spets) är favorit att ta hand om taktpinnen.

1 Gazza B.R. har tagit sex segrar på tolv starter, men är mycket svårbedömd då han nu kommer tillbaka efter 16 månaders frånvaro på grund av skadeproblem. Att Björn Goop tar ut hästen över ett styrkeprov över tre varv, för första gången, indikerar dock att han måste tro att hästen klarar av det.

Skrällen 2 Springbank har galopperat från start de två senaste, men visade finfin styrka och kapacitet vid sin seger från spår tolv på Åby 5/3.

6 Celsius Evo får tapperhetsmedalj för sin andraplats utvändigt ledaren senast, där han blev snuvad av en smygkörd Love Håleryd precis på mållinjen. Nu rycker man skorna runt om och jag håller tummarna lite extra för Veijo Heiskanen, som är tillbaka efter sin olycka i sulkyn, och som jag känner sedan många år tillbaka.

9 Panamera har visat toppform under längre tid och trivs extra bra med dagens dryga förutsättningar. Han står bra inne i loppet på pengarna och är både stabil och kvick ur volten.

10 Je T’Aime Explosiv var uppåt utan skor på hovarna senast och blir allt starkare för varje start. Inga ändringar.V86-8RANKING
A: 3-10

B: 6-5-4-9
C: 1-2-7
D11-8-12

FAVORITEN 6 Digital Track 44%

DRAGET 3 Ilenna Bonanza 16%

DRAGET 10 Lovely Secret 8%


LOPP-FAKTA Stolopp över 1640a.

SPETS-SURRBALANS & UTRUSTNING 

Ett rivigt sprinterlopp avrundar omgången där fler tänker ladda från början. 2 Easy Creation har ett formhöjande lopp i kroppen och ska utrustas med jänkarbike. Spetsfavoriten 3 Ilenna Bonanza är också uppåt med lopp i kroppen och ska gå med racerbalans. 5 Die Kaiserin kan också lägga iväg raskt, men är inte klockren i aktionen.

Den norska gästen 3 Ilenna Bonanza har tagit tio segrar på 24 starter, där de flesta är tagna från täten. Nu rycker man skorna runt om, helstängt huvudlag och jänkarbike, vilket är minst en extraväxel! Och det kan vara spets och slut!

4 Ava ska utrustas med första jänkarbike.

5 Die Kaiserin (en av två i spets) gör troligen sin sista start och det blir troligen full fart från start till mål.

6 Digital Track (fyra av fem i spets) öppnar kvickt och laddas för att vara först ner till sargen.

Både 9 Bigarrå och 10 Lovely Secret (barfota runt om nu) gillar det tuffa tempot i täten och ställer en fråga över upploppet.TVÅ TROLIGA SPIKAR

V86-3: 6 Restless Hearth 43%

V86-6: 1 Perfect Spirit 64%
BÄSTA DRAGEN

V86-2: 1 S.G.Charpentier 15%

V86-4: 4 Vavin Love 13%

V86-8: 3 Ilenna Bonanza 16% 

Omgångens Fynd

V86-5: 4 Denco’s Benito 3%

V86-7: 6 Celsius Evo 7%
PRISVÄRD SKRÄLL

V86-1: 7 Mister Selfie 4%


 

 SYSTEMFÖRSLAG V86

”Skrivs på sex kuponger – minst En A-häst och En B-häst måste vinna för chans till sju rätt”


V86-1: A: 2    1-7-11-13-6-4-3-9-8 
V86-2: B: 1    2-6-4-3-9-10-5-11-8
V86-3: 6 

V86-4: B: 4    1-7-9-12-3-10-6-11-5-2
V86-5: B: 6    4-12-1-10-5-9-7-3-11

V86-6: 1
V86-7: A: 7    6-1-9-2-10-11-4-12
V86-8: 3-10

Totalt: 10 440 rader = 2 610 krSPELFÖRSLAG DD

DD-1: 6-7   DD-2: 3-10 x 250 kr = 1 000 kr

Totalt: 1 000 kr