Hej och välkommen alla gamla och nya medlemmar


VÄDERPROGNOS

 • Solvalla blir det som på slutet en mulen eftermiddag, men ingen nederbörd. Cirka 4 grader i luften.
 • Vi kan se fram emot en mulen dag utan nederbörd även på Åby utanför Göteborg, med cirka 7 grader i luften.


VÄRT ATT NOTERA

 • Solvallas upplopp är långt och rättvist och mäter 196 meter.
 • Åby är enda banan i landet med två extraspår invändigt över upploppet (open stretch), där det kommer hästar från alla håll över det 187 meter långa upploppet.


 

SYSTEMFÖRSLAG

 • Inför varje omgång gör jag Två systemförslag till V86!
  Ett som kostar cirka 2 500 kr och skrivs ut på 2-6 kuponger, beroende på hur omgången ser ut.
 • Och ett system genererat i JOKERSYSTEMET  som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben – cirka 5 000 kr.
 • Du får även ett spelförslag till Dagens Dubbel – insats: 1 000 kr.
 • Systemutskrifterna finner du alltid sist i dokumentet.

PS. SPELA MED ERLAND

 • Du som har ett aktivt veckopaket på Trav med Erland  (10 v eller 20 v) till V86 eller V75 får automatiskt en Inbjudan  till mitt Privata Tillsammanslag med Jokersystemet  som bara öppnas och spelas när det är Jackpot!
 • Inbjudan (länken till laget på ATG Tillsammans) får du automatiskt via mejl så fort du köper ett veckopaket.


Solvalla/Åby
16 – decemberFörklaring till skor- och vagn-information

 • Alla röda skor (cc), (överstrukna skor = barfota), eller röda S, H, A, i vagninformationen, är förändring från föregående start.
 • Blå Vagn = Amerikansk sulky
 • Grön Vagn = Hybrid sulky
 • Gul Vagn = Vanlig sulky

 • OBS! All information om skor och sulky går liksom tidigare att ändra till ett ”långsammare” val – stängs 15 min före lopp 1.
 • Det vill säga från barfota till skor – från Amerikansk sulky till Hybrid eller Sulky – samt från Hybrid till Sulky.

V86-1


RANKING
A: 10

B: 11-1-7-3
C: 9-2-4-13-12
D5-8-14

FAVORITEN 10 Billi Time 46%

DRAGET 7 Arno Dell’Est 5% 

SKRÄLLEN 3 Timotejs Fredag 2%


LOPP-FAKTA Spårtrappa över 2140a.

SPETS-SURRANALYS 

1 Romantico (två av tre i spets, tre av tre med CJ Jepson, en av sex med skor) var lite seg med skor på hovarna efter ett par månaders frånvaro senast, och är troligen uppåt med tätare starter. Han öppnar bättre än medel och laddas det som går. 2 Lemon Brodde får godkänt för sin tredjeplats från ledningen senast, och läget borgar för en bra position i den främre träffen. 3 Timotejs Fredag avslutade okej över upploppet senast och nu blir det spännande ändringar. Jänkarbike, norskt huvudlag plus första Johan Untersteiner. 4 Carotene (tre av fem i spets) öppnade kvickt till ledningen från spår fyra bakom bilen på Charlottenlund för tre starter sedan. och kan vara först ner till sargen. Men släpper troligen till en bra rygg i det andra skedet. 7 Arno Dell’Est är en kapabel häst i grunden för klassen som gör sin tredje start i ny regi. Christoffer Eriksson förstärker i sulkyn. 9 Un Med d’Or utrustas med en jänkarbike och hoppas på ett lopp i rygg på ledaren. Han har dock inte spräckt segernollan på årets 18 starter och är svår att lura först över linjen. Den danska gästen 10 Billi Time har vunnit 19 av 32 starter och vet var målet är beläget. De två senaste segrarna är tagna utvändigt ledaren över kort distans, och han har styrkan som signum. Han gick med skor runt om senast, och det blir troligen ett offensivt upplägg så fort fältet har formerat sig. 11 Oxidizer (noll av en med skor) hade imponerat i tre raka segrar inför sin V75-start på Romme senast, där han tävlade under pari, som oplacerad efter vinnande Gardner Shaw. Han är uppfräschad till dagens start och duger gott vid en normal prestation, även om skor inte är något plus.

Min spetsfavorit efter 500 meter: 1 Romantico. 

V86-2


RANKING
A: 5-6-7-3

B: 4
C: 2-1
D––

FAVORITEN 6 Bandido Gar 29%

DRAGET 5 Bost Wise L. 27%

SKRÄLLEN 3 Hopeusteponalego 5%


LOPP-FAKTA Treåringslopp över 2140a.

SPETS-SURRANALYS

3 Hopeusteponalego är en fin treåring under utveckling, snäppet under kulltoppen. Han noterade 1.10,5 sista 800 vid sin andraplats från andra utvändigt näst senast, och satt fast med sparade krafter i tredje invändigt på avstånd bakom vinnande Zizou senast. Enda stoet i loppet 4 Beauty Wind har formen helt på topp och kommer med en komfortabel spurtseger i V75 på Åby i bagaget. Hon ska nämnas med respekt, även om raden är smickrande i det här gänget. 5 Boston Wise L. (en av en i spets, första med skor på svensk mark) noterade raska 1.10,5 sista varvet vid sin spurtseger från andra utvändigt näst senast, där han höll ifrån sig Elegant Ima som smugit med i rygg. Senast tog han ledningen i ett lopp med bara två hästar på startvolten, samtidigt som klockan visade 1.11,5 sista varvet och segern skrevs till lätt. Nu byter man till goggles och jänkarbike, som näst senast, med första Erik Adielsson, som ersätter sjukskrivna Per Lennartsson. 6 Bandido Gar har vunnit sex av sju och bara förlorat ett felfritt lopp. Han noterade 1.09 sista 800 vid sin spurtseger från sjätte utvändigt 25/10. Senast blev han grovt generad till galopp kort efter start, men kom tillbaka starkt och visade att formen är intakt. Han öppnar trevande och kan inte vara med i någon spetskörning. 7 Mr Mah Can (två av tre i spets) noterade 1.10,5 sista 600 från andra utvändigt på ett positivt vis senast, och det kanske blir ett offensivt upplägg när bilen släpper?

Min spetsfavorit efter 500 meter: 5 Boston Wise L. / 7 Mr Mah Can. 

V86-3


RANKING
A: 8

B: 3-1-9
C: 7-4
D2-5

FAVORITEN 1 Lovely O.O. 46%

DRAGET 8 La Plus Belle 22%

SKRÄLLEN 4 Chilli Jordan 2%


LOPP-FAKTA Stayerlopp för ston öve 2640 volt.

SPETS-SURRANALYS

1 Lovely O.O. (en av två i spets, noll av tio med skor) har visat fin form i två raka segrar, och med bara två hästar på startvolten är hon spetsfavorit. Det blir första över lång distans och med Carl Johan Jepson, och jag noterar att hon inte har någon seger med skor på hovarna. Stallkamraten 3 Miss Silver (två av fem i spets, en av fyra över lång distans, två av fem med skor) har också formen på topp och står bra inne i loppet på pengarna. 8 La Plus Belle (tre av tre i spets, fem av sex med skor) är en kapabel fyraåring som stångats mot kulltoppen under året. Hon gör nu en spännande debut i Christoffer Erikssons regi, som säger att hästen kändes fin på 1.15/2100 i banjobb förra veckan. Det blir första med voltstart, men Christoffer leder volten med bara två hästar, och jag gissar att det kan bli en kvick start från springspåret till och med. 9 Key Mom är en kapabel märr i grunden som har en missvisande rad.  Hon öppnar kvickt, men dagsformen är svårbedömd.

Min spetsfavorit efter 500 meter: 1 Lovely O.O.V86-4


RANKING
A: 11

B: 3-7-2-4
C: 1-5-10-8
D6-9

FAVORITEN 11 Global Appearance 73%

DRAGET 3 Janis Joplin 6%

SKRÄLLEN 7 Desavi D. 3%


LOPP-FAKTA Stayerlopp över 2640a.

SPETS-SURRANALYS

3 Janis Joplin Boko öppnade bättre än medel från spår sex bakom bilen vid sin seger utvändigt ledaren på Tammerfors senast. Hon gjorde ett rejält intryck och var uppåt efter omlagd träning med tryckvagn. Stall Björn Röcklingers två hästar 2 Fleur Mearas (tre av nio med skor) och 4 Don’t Be Loser (en av en i spets), som ska gå med ett halvstängt- istället för ett helstängt huvudlag, har båda formen på topp och slutar långt fram från bra utgångslägen. Treårige 5 T.Midi rapporteras vara uppåt efter halsoperation och kan bättre än visat på slutet. 7 Desavi D. (två av två i spets) har visat toppform i sina starter på slutet och ska utrustas med första rycktussar ikväll. Han öppnar kvickt och trivs extra bra med tätkänning, och som vanligt blir det ett offensivt upplägg med Klaus Kern bakom spakarna. Omgångens mest streckade favorit 11 Global Appearance (tre av tre på Solvalla, tre av tre över lång distans) har efter sin andraplats efter galopp i debuten tagit fem raka segrar på ett övertygande vis! Senast kom han fram utvändigt ledaren två varv före mål, men hade trots det inga problem att skaffa sig segergreppet genom sista sväng och gå undan till en lätt seger. Allt rapporteras var normalt i jobben efter det, och Anders Eriksson har inget att skylla på om de förlorar. Det blir ett offensivt upplägg så fort fältet har formerat sig.

Min spetsfavorit efter 500 meter: 7 Desavi D.V86-5


RANKING
A: 10

B: 11-2-5-8
C: 1-9
D7-3-4-6

FAVORITEN 10 Vagabond Bi 50%

DRAGET 11 Husse Boko 19%

SKRÄLLEN 2 First One In 7%


LOPP-FAKTA Medeldistanslopp över 2140 volt.

SPETS-SURRBALANS & UTRUSTNING 

1 Livi Joy drar iväg kvickt från sitt innerspår och letar en bra rygg. 2 First One In (en av en i spets) spurtade bra som fyra från sjätte utvändigt i V75 på Jägersro senast, där klockan stannade på 1.11 sista 800. Han har vunnit sju av 18 med skor på hovarna. 5 Bastian (en av två i spets, en av tio med skor) öppnade raskt från spår fem på tillägg för tre starter, där han satt i ledningen 1500 kvar och stack undan till en lätt seger. Han är dock inte lika vass med skor på hovarna. 8 Zoko Lane har bra kapacitet i grunden, men kommer tillbaka efter fyra månaders frånvaro och har svårbedömd dagsform. Han har känts fin i 1.18-jobb och brukar gå bra direkt efter uppehåll. 10 Vagabond Bi (en av en i spets) har stångats mot stentufft motstånd under hela året och går ner i klass nu. Han har vunnit tre och slutat tvåa fyra gånger på elva starter med skor på hovarna, och det blir ett offensivt upplägg. Den forne kriterietvåan 11 Husse Boko var mycket bra vid sin andraplats bakom Bastian efter hela 2,5 års frånvaro senast! Han tog det loppet på ett bra sätt och från ett ensamt springspår kan det bli en kvick start och en bra position i den främre träffen.

Min spetsfavorit efter 500 meter: 5 Bastian / 10 Vagabond Bi.V86-6


RANKING
A: 1-7-3

B: 6-4
C: 5-2
D––

FAVORITEN 7 Vichy Grif 38%

DRAGET 1 Go Princess 5% 

SKRÄLLEN 4 Ti Punch Broline 4%


LOPP-FAKTA Stolopp över 2140a.

SPETS-SURRANALYS

1 Gobi Princess försvarade sitt innerspår i en 1.07-öppning första halvvarvet vid sin andraplats på Solvalla för tre starter sedan, och var minst sagt tapper! Trots att hon är ovan att tävla med skor är det optimistiska tongångar från stallet. Jänkarbike plus första goggles låter spännande! 3 Sharp Dream (fem av sju i spets) gör sitt första framträdande i Johan Untersteiners regi. Som säger att han haft hästen i ett par månader och att hon är uppfräschad och känts fin i jobb. Första Erik Adielsson. 4 Ti Punch Broline kan dra iväg riktigt rappt vid laddning bakom bilen, men känslan säger att det blir ett mer passivt upplägg ikväll. Favoritduon 6 Valetta (två av fyra i spets, fyra av 17 med skor) jänkarbike på nu och 7 Vichy Grif (sex av 27 med skor) har båda formen helt på topp. Men trots att de kan lägga iväg raskt blir det normalt svårt att vara först ner till sargen, vilket kan sätta käppar i hjulen.

Min spetsfavorit efter 500 meter: 1 Gobi Princess.V86-7


RANKING
A: 10

B: 8-3-9-1
C: 11-7-2-4
D5

FAVORITEN 9 Emoji 39%

OMGÅNGENS FYND 10 Nero Maximus 9%

SKRÄLLEN 11 Vincent As 2%


LOPP-FAKTA Spårtrappa över 2640a.

SPETS-SURRANALYS

Tuff laddning att vänta mellan flera ekipage. 1 Panamera (fyra av sex i spets, två av 18 med skor, sju av 35 över lång distans) ska gå med en jänkarbike nu, men blir över från sitt innerspår bakom bilen. 2 J.S-Apollo (fyra av fem i spets) är uppfräschad när han idag kommer tillbaka efter ett par månaders frånvaro och får första Peter Untersteiner i sulkyn. Behöver troligen ett lopp i kroppen. 3 Infinitus (en av en i spets) tog över ledningen efter ett halvvarv vid sin mycket enkla spetsseger senast och det blir ett offensivt upplägg igen. 4 Dokonjo laddas för att var först ner till sargen och släppa till en bra rygg. Samma annons gäller för 5 Cantona Mearas (sju av 30 med skor). Frontrunnern 7 Global Takeover (sex av nio i spets) följer bilen och sitter troligen i ledningen efter en bit. Men över lång distans känns det släpp om någon bra ställer en fråga. En av dessa är 8 Indra’s Secret (sju av nio i spets, nio av 14 över lång distans) är som vi känner till en stentuff märr som inte brukar ta några fångar under vägen. Trots spår åtta bakom bilen gissar jag att det blir ett offensivt upplägg med första Carl Johan Jepson i sulkyn. Flemming Jensen säger att 9 Emoji håller på att sätta vinterpäls och att han är missgynnad av att gå med skor. En av omgångens bästa Fynd 10 Nero Maximus är mycket kapabel i grunden, men har inte alls fått utdelning i paritet med sitt kunnande. Nu blir han lite bortglömd av spelarna, men med minsta klaff tror jag att han kan vända ut och in på det här gänget sista halvvarvet. 11 Vincent As (sju av 24 över lång distans, sex av nio med skor) har svårt att hitta tillbaka till toppformen och är fortsatt svårbedömd.

Min spetsfavorit efter 500 meter: 7 Global Takeover / 8 Indra’s Secret.V86-8


RANKING
A: 12

B: 5-11
C: 2-7-9-6-1-10-3
D––

FAVORITEN 5 Disco Volante 33%

OMGNGENS FYND 12 Racing Brodda 10%

SKRÄLLEN 9 M.T.Joinville 2%


LOPP-FAKTA ”Gösta Nordins lopp” över 2140a.

SPETS-SURRANALYS

5 Disco Volante (21 av 28 i spets) öppnar mycket raskt mitt i banan och är normalt klar spetsfavorit. Det är optimistiska tongångar trots att hästen var blek senast och bara har vunnit en av de 13 senaste starterna över medeldistans. 6 Star Advisor Joli (27 av 39 i spets, 19 av 52 med skor) öppnar lika snabbt utvändigt, men tar inte en längd sida vid sida. 7 Milligan’s School (sju av tio i spets) får godkänt för sin femteplats bakom Very Kronos senast, men är ändå svårbedömd formmässigt. Han har vunnit tre av 20 med skor på hovarna. 11 Elian Web drogs med ett virus i kroppen när han vek ner sig som storfavorit i ledningen i V75 på Jägersro senast. Han är kvitt dessa problem, men är fortsatt svårbedömd. 12 Racing Brodde är en stentuff dam som visat jämn och bra form mot stoeliten på slutet. Med två hästar strukna och flera motståndare med tveksam dagsform är hon ett Fynd trots spåret!

Min spetsfavorit efter 500 meter: 5 Disco Volante.TVÅ TROLIGA SPIKAR

V86-4: 11 Global Appearance 73%

V86-5: 10 Vagabond Bi 50%
BÄSTA DRAGEN

V86-2: 5 Boston Wise L. 27%

V86-3: 8 La Plus Belle 22% 

Omgångens Fynd

V86-7: 10 Nero Maximus 9%

V86-8: 12 Racing Brodda 10%
PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V86-1: 3 Timotejs Fredag 2%

V86-6: 1 Gobi Princess 5%


 

 SYSTEMFÖRSLAG V86

”Skrivs på en kupong


V86-1: 10-11-1-7-3-9-2
V86-2:
5-6-7-3
V86-3:
8-3-1-9-7-4
V86-4: 11
V86-5:
10
V86-6: 1-7-3-6-4-5-2
V86-7: 10-8-3
V86-8:
12-5-11

Totalt: 10 584 rader = 2 646 krSPELFÖRSLAG DD

DD-1: 10   DD-2: 12 x 500 kr = 500 kr

DD-1: 8-3-1-11-7   DD-2: 12 x 100 kr = 500 kr

Totalt: 1 000 kr