Hej och välkommen alla gamla och nya medlemmar


VÄDERPROGNOS

 • Det blir molnigt väder och stor risk för enstaka regnskurar under eftermiddagen och den tidiga kvällen på Solvalla när tävlingarna drar igång.
 • Jägersro i Malmö blir det också molnigt väder, men här kan vi förvänta oss kraftigt regn under hela tävlingsdagen.


VÄRT ATT NOTERA

 • Solvalla har ett långt och rättvist upplopp som mäter 194 meter. Underlaget var mycket snabbt under tisdagens tävlingar på Solvalla, vilket gör det svårare att ta in längder från kön under slutrundan.
 • Jägersro är känd som en ”spetsbana” där ledaren i loppen har lättare att rinna undan till seger över det 190 meter långa upploppet.


 

SYSTEMFÖRSLAG

 • Inför varje omgång gör jag Två systemförslag till V86!
  Ett som kostar cirka 2 500 kr och skrivs ut på 2-6 kuponger, beroende på hur omgången ser ut.
 • Och ett system genererat i JOKERSYSTEMET  som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben – cirka 5 000 kr.
 • Du får även ett spelförslag till Dagens Dubbel – insats: 1 000 kr.
 • Systemutskrifterna finner du alltid sist i dokumentet.

PS. SPELA MED ERLAND

 • Du som har ett aktivt fler veckopaket på Trav med Erland  (10 v eller 20 v) till V86 eller V75 får automatiskt en Inbjudan  till mitt Exklusiva lag.
 • Inbjudan (länken till laget på ATG Tillsammans) får du automatiskt via mejl så fort du köper ett fler veckopaket.


  Solvalla/Jägersro
  11 – september

V86-1

Våldsam rusning bakom bilen bäddar för omgångens Fynd


RANKING
A: 3-8

B: 5-4
C: 6-2-1
D––

FAVORITEN 5 M.T.Insider 36%

DRAGET 3 Mr Lindy 20%

OMGÅNGENS FYND 8 Target Kronos 7%


LOPP-FAKTA Supersprint över 1140a.

SPETS-SURR Här kan vi förvänta oss att flera kuskar går ”all in” när bilen lämnar fältet. 5 M.T.Insider (tio av 20 i spets) tog en längd på 4 Xlnt Chili Tripel (fem av sju i spets) i finalen av Solvallas Supersprint under elitloppshelgen, och rankas som Sveriges startsnabbaste häst. Hästarna invändigt är alla kvicka bakom bilen, men jag tror det är 3 Mr Lindy (fem av åtta i spets) som kan sticka dit frambenen, och eventuellt svara ut spetsfavoriten?

ANALYS – BALANS & UTRUSTNING 5 M.T.Insider vann en Supersprint på cirka 1.12,0/1140a näst senast och har bra statistik över aktuell distans. Han gick med ett ”open eye” huvudlag senast, men det är inte bestämt vad det blir nu? Det kan krävas en öppning ner mot 1.05 första halvarvet för att vara först ner till sargen vilket öppnar upp loppet för flera ekipage. 3 Mr Lindy tog en säker spetsseger för tre starter sedan och har efter det suttit fast med sparade krafter i sina två senaste starter. Nu blir det ett helstängt huvudlag och offensive Lutfi Kolgjini (vunnit en av en) i sulkyn och full fart från start till mål. Omgångens Fynd 8 Target Kronos har gjort ett par starter i ny regi och kan även han lägga iväg raskt bakom bilen, och han gillar det tuffa tempot i täten! 6 Ferry Boko går med jänkarbike för första gången. Med tanke på loppscenariot är garderingen given i min bok. 

V86-2

Danilo Brick behöver inte ha bråttom från början och är en Trolig Spik


RANKING
A: 5

B: 2-1-3
C: 8-6-4-9-12
D7-11-10

FAVORITEN 5 Danilo Brick 44%

DRAGET 1 Bottnas Easy Cash 18%

SKRÄLLEN 2 Digital Class 4%


LOPP-FAKTA Fördel ston över 2640a.

SPETS-SURR 1 Bottnas Easy Cash (fyra av sju i spets och tre av sex med Erik Adielsson i sulkyn) får svårt att försvara sitt innerspår. 5 Danilo Brick (tre av tre i spets) skulle vid full laddning nog kunna ta hand om ledningen av egen kraft, men det troliga är att Jorma Kontio kör lite på säkerhet den första biten för att överta ledningen från 6 Betting Rebel (en av sju i spets), som är den troliga ledaren initialt, i det andra skedet.

ANALYS – BALANS & UTRUSTNING 5 Danilo Brick har galopperat i samtliga tre starter i år och har nu en andraplats längst upp i raden innan alla startpoäng försvinner, vilket gör dagens start extra viktig! Han bjöd snackhästen Campo Bahia på en tuff match vid sin andraplats i en uttagning till Kriteriet ifjol och att Danilo Brick är bästa hästen i loppet är det inget snack om. Näst senast, i en uttagning till Derbyt, öppnade han raskt från spår två bakom bilen innan han rullade över i galopp. Jorma Kontio har suttit i sulkyn vid hästen alla tre segrar och visst är ekipaget en av omgångens mest Troliga Spikar. 2 Digital Class satt fast med rubbet sparat i en uttagning till Derbystoet näst senast, och galopperade efter 150 körda när hon var på väg till ledningen i ett V75-lopp på Jägersro senast. Gör favoriten bort sig är loppet mycket öppet, och Digital Class är ett av omgångens Fynd till låg streckprocent. 6 Betting Rebel går utan skor på alla hovarna ikväll och 11 Yeezuz går i en jänkarbike för första gången på svensk mark. 

V86-3

Taiga Woodland drar till ledningen och är hästen att slå i loppet


RANKING
A: 6

B: 1-9-10-7
C: 3-4-2-5
D12-11-8

FAVORITEN 6 Taiga Woodland 35%

DRAGET 9 Scotch Brodde 8%

SKRÄLLEN 3 Havbergs Viking 2%


LOPP-FAKTA Sprinterlopp över 1640a.

SPETS-SURR 1 Get Ready On Tour (fem av sex i spets) öppnar kvickt, men får svårt att svara ut 6 Taiga Woodland (sju av 14 i spets), som följer bilen den första biten. Det gör även 7 Cassiopeia, som tog hand om ledningen från spår fyra bakom bilen i en 1.06-öppning första halvvarvet på Charlottenlund senast!

ANALYS – BALANS & UTRUSTNING Frontrunnern 6 Taiga Woodland kommer till start med två raka spetssegrar och har tagit karriärens alla sju segrar från ledningen. Han har vunnit tre av sex över kort distans och får ikväll Kevin Oscarsson i sulkyn för första gången. Från ledningen är Taiga Woodland helt klart hästen att slå i loppet! 1 Get Ready On Tour öppnar också kvickt och hoppas sitta i rygg på ledaren från sitt innerspår. Han har noll segrar på fyra försök på Jägersro och noll segrar på tre försök över kort distans, vilket är värt att notera! Loppets Drag 7 Cassiopeia kommer från en överlägsen spetsseger på Charlottenlund, trots att tempot var raska 1.06 första 500 och 1.10 första varvet! Är hon i närheten av den prestationen är hon med och gör upp om segern. 10 Hurricane River provades med racerbalans (barfota runt om och jänkarbike) senast, men blev för lätt och galopperade utan anledning i rygg på ledaren varvet kvar. Nu återgår man till skor och vanlig vagn och formen är det inget fel på. Skrällen 9 Scotch Brodde och kioskvältaren 3 Havbergs Viking satt båda fast med sparade krafter i samma lopp senast och har form för att överraska, om tempot blir för tufft i täten. V86-4

När två träter vinner ofta en tredje och det ligger en skräll på lut


RANKING
A: 4-6

B: 11-3
C: 9-1-8-10-12
D

FAVORITEN 4 Victory Topline 65%

DRAGET 11 Rajah Silvio 15%

SKRÄLLEN 3 Earl Variera 2%


LOPP-FAKTA Amatörsprintern över 1640a.

SPETS-SURR Ett amatörlopp som gör det lite mer svårbedömt. De två innersta ekipagen 1 Person Of Interest och 2 Aramis Amok (fyra av nio i spets) öppnar kvickt, men vill troligen släppa till en bra rygg. 4 Victory Topline (fem av fem i spets) öppnade kvickt från sitt innerspår vid sin spetsseger näst senast och är inte lätt att ta en längd på. Men han får inte missa i starten om han ska svara ut kvicka 6 Chapuy (tre av sex i spets), som vann åkandes vid sin spetsseger på Örebro senast.

ANALYS – BALANS & UTRUSTNING Ett rivigt sprinterlopp för amatörer där det kommer bli full fart från start till mål! 4 Victory Topline är obesegrad i ledningen och blir svårfångad igen, om inte tempot varit för tufft i täten under vägen. 6 Chapuy kommer att ställa en allvarlig fråga om taktpinnen när bilen släpper, och mycket kan avgöras den första biten. En som gillar det förmodade tuffa tempot i täten är formtoppade 11 Rajah Silvio, som kommer till start med två raka spurtsegrar i bagaget. Det är dock aviserat med skor på hovarna ikväll vilket inte är optimalt. Det blir barfota runt om plus helstängt på Skrällen 3 Earl Variera, och bakskor på 9 Bechamel och 12 Mellby Fantom.V86-5

Flemming Jensen gästar i angeläget ärende och har bra chans alla vägar


RANKING
A: 8

B: 4-2-5-6
C: 9-7-3
D1

FAVORITEN 8 Cash Flow 43%

DRAGET 4 Procalate 7%

SKRÄLLEN 9 Frances Yoda 5%


LOPP-FAKTA Stolopp över 2640a.

SPETS-SURR 4 Procalate (tre av fyra i spets) öppnar kvickt och med offensive Lutfi Kolgjini i sulkyn är ekipaget spetsfavorit. De utmanas främst av 6 True Devotion (två av fyra i spets), som jag inte tror tar en längd och är nöjd om hon kommer ner i rygg. 

ANALYS – BALANS & UTRUSTNING Flemming Jensen har stallformen på topp och gästar med 8 Cash Flow, som kommer till start med tre raka segrar. Hon har ingenting mot den långa distansen och känslan säger att Flemming inte räds att köra fram utvändigt ledaren så fort tillfälle ges och Cash Flow är omgångens även hon en Trolig Spik! I ledningen sitter troligen 4 Procalate, som trivs extra bra med tätkänning. Hon har dock galopperat i båda sin starter över lång distans vilket är ett frågetecken hur hon klarar den dryga distansen. 5 Ilydia Boko räckte inte i ett kval till Derbystoet näst senast, men höll starkt som tvåa utvändigt ledaren senast och visade att formen är den rätta.V86-6

Vi får se om omgångens stallskrik Divine lever upp till alla förväntningar?


RANKING
A: 2

B: 7-6-8
C: 3-5-1-4
D––

FAVORITEN 8 I’m Sailing 26%

DRAGET 2 Divine 19%

SKRÄLLEN 5 Carisma Sisu 4%


LOPP-FAKTA Stolopp över 2140a.

SPETS-SURR 1 Up To Me (fyra av sex i spets) har haft innerspår bakom bilen vid ett tillfälle och hade då inga problem att spetsa. Hon har bra facit i ledningen och leder troligen loppet när man svänger in på upploppet. Hon utmanas främst av 5 Carisma Sisu (tre av sju i spets) som kan lägga iväg rejält vid full laddning, men får svårt att vara först hela vägen ner till sargen.

ANALYS – BALANS & UTRUSTNING Omgångens snackhäst och ”kommunvinnare” 2 Divine provades med goggles-mask för första gången senast och tog en säker seger efter att ha styrts fram utvändigt ledaren varvet kvar. Det var ett klart fall framåt, och till denna start är det dessutom aviserat med första barfota runt om och  jänkarbike plus att man tar bort alla skydd. Divine ska inte göra som många fler starter innan hon går till avel i vår och slår dessa ändringar rätt får vi nog se ytterligare en förbättrad insats. Men ibland kan det bli för mycket av det goda, och man vet aldrig. 8 A’m Sailing har formen på topp och står på tur för att spräcka årets segernolla. Fyraårige 6 Indiana Boko är en tuff häst i grunden som visade lite av sitt kunnande i en uttagning till Derbystoet näst senast. 7 Musique d’Inverne har två formhöjande lopp i kroppen och duger gott med lite klaff på bitarna. V86-7

Marcello Wibb har normalt bra vinstchans – men det kittlar att gardera


RANKING
A: 2-3

B: 5-6-8
C: 1-11-9-10-4-7
D––

FAVORITEN 2 Marcello Wibb 69%

DRAGET 3 Infinitus 10%

SKRÄLLEN 5 Julia Af Solnäs 4%


LOPP-FAKTA Fördel ston över 2140a.

SPETS-SURR 2 Marcello Wibb (tre av fyra i spets) öppnar mycket kvickt och är klar spetsfavorit när bilen släpper fältet. Han utmanas främst av de två stona 4 Ilona Håleryd och 5 Julia Af Solnäs (fyra av sex i spets), som dock inte kommer förbi.

ANALYS – BALANS & UTRUSTNING Omgångens mest streckade favorit 2 Marcello Wibb har en bra uppgift på papperet och blir normalt svårfångad från ledningen, även om han uppträtt lite ojämnt och inte är helt att lita på. Det rensar mycket bra i kuponghögen om storfavoriten bränner, och det kittlar att gardera då förutsättningarna med mycket regn kan påverka banunderlaget. 3 Infinitus satt fast med rubbet sparat i K.G.Bertmarks Minne senast och har formen i zenit. Joakim Lövgren kanske är den som styr fram utvändigt om ledaren efter att fältet har formerat sig och utmanar om segern det sista halvvarvet. Det är flera som kan skrälla bakom och 1 Breidabliks Cognac, 5 Julia Af Solnäs och 6 Baxo Epice (barfota runt om nu) är inga dåliga utmanare. V86-8

My Tambourine Man går ner i klass och krossar allt den tunga vägen – Rolig Spik 🙂


RANKING
A: 8

B: 1-10-4-7
C: 3-9-5-2-12
D6-11

FAVORITEN 10 Deede Star 30%

DRAGET 8 My Tambourine Man 18%

SKRÄLLEN 1 Ceasar F.C. 3%


LOPP-FAKTA Fyraåringslopp över 2140a.

SPETS-SURR 1 Ceasar F.C. (tre av fem i spets) öppnar kvickt och är favorit att försvara sitt innerspår. Han utmanas främst av 3 Religious (en av en i spets), som också lägger iväg raskt. 8 My Tambourine Man (en av en i spets) körs nog offensivt trots ett spår längst ut på vingen och kanske ställer en fråga om taktpinnen efter en bit.

ANALYS – BALANS & UTRUSTNING Ett fyraåringslopp avslutar omgången där vi hittar kvällens andra stallskrik i 8 My Tambourine Man, som det lär bli mycket snack om i ATG-live. Han visade bra kapacitet som tvåa bakom snabbe Zephyr Kronos i Boden för tre starter sedan. Inför sin senaste start, i derbyuttagningen på Jägersro, var han kastrerad och gjorde det fullt godkänt efter 1.11,5 sista varvet från fjärde utvändigt. Nu går han ner i klass och ska normalt ha en god vinstchans alla vägar, och My Tambourine Man är också en av omgångens mest Troliga Spikar! Favoriten 10 Deede Star är kapabel när han sköter sig och får aktionen att stämma. Men han är klar för V75-finalen om två veckor, och kanske inte går med optimal balans? Både 1 Ceasar F.C. och 7 Manuzio Hanover har kapacitet och utmana om segern om min spik bränner.TVÅ TROLIGA SPIKAR

V86-2: 5 Danilo Brick 44%

V86-5: 8 Cash Flow 43%EN ROLIG SPIK

V86-8: My Tambourine Man 18%
BÄSTA DRAGEN

V86-6: 2 Divine 19%

V86-7: 3 Infinitus 10% 

Omgångens Fynd

V86-1: 8 Target Kronos 7%
PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V86-3: 3 Havbergs Viking 2%

V86-4: 3 Earl Variera 2%


 

 SYSTEMFÖRSLAG V86

”Skrivs på sex kuponger – minst En A-häst och En B-häst måste vinna för chans till sju rätt”


V86-1: B: 3-8    5-4-6-2-1 
V86-2:
5
V86-3: A: 6   
1-9-10-7-3-4-2-5-12-11-8
V86-4: A: 4-6    11-3-9-1-8-10-12
V86-5:
8
V86-6: A: 2    7-6-8-3-5-1-4
V86-7: B: 2-3    5-6-1-11-9-10-4-7
V86-8:
8

Totalt: 10 400 rader = 2 600 krSPELFÖRSLAG DD

DD-1: 2   DD-2: 8 x 400 kr = 400 kr

DD-1: 3   DD-2: 8 x 200 kr = 200 kr

DD-1: 5-6-8-1   DD-2: 8 x 100 kr = 400 kr

Totalt: 1 000 kr