Hej och välkommen alla gamla och nya medlemmar


VÄDERPROGNOS

 • Det förväntas snöblask och regn under eftermiddagen på Solvalla, som förväntas avta lagom när tävlingarna drar igång. Ett par plusgrader i luften.

 • Jägersro i Malmö förväntas det regn under hela dagen och även kvällen, cirka 5 plusgrader i luften.


VÄRT ATT NOTERA

 • Solvalla har ett lite grövre ytmarginal under den kallare delen av året. Upploppet mäter 194 meter.

 • Jägersro är känd som en ”spetsbana” där ledaren i loppen har lite lättare att rinna undan till seger. Vi får se hur mycket regn banan tål innan den blir krävande?


 

SYSTEMFÖRSLAG

 • Inför varje omgång gör jag Två systemförslag till V86!
  Ett som kostar cirka 2 500 kr och skrivs ut på 2-6 kuponger, beroende på hur omgången ser ut.
 • Och ett system genererat i JOKERSYSTEMET  som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben – cirka 5 000 kr.
 • Du får även ett spelförslag till Dagens Dubbel – insats: 1 000 kr.
 • Systemutskrifterna finner du alltid sist i dokumentet.

PS. SPELA MED ERLAND

 • Du som har ett aktivt fler veckopaket på Trav med Erland  (10 v eller 20 v) till V86 eller V75 får automatiskt en Inbjudan  till mitt Exklusiva lag.
 • Inbjudan (länken till laget på ATG Tillsammans) får du automatiskt via mejl så fort du köper ett fler veckopaket.

  Solvalla/Jägersro
  13 – mars

V86-1

Smokin Joe är en klasshäst i grunden som är uppåt efter sjukdom – Rolig Spik 🙂


RANKING
A: 6

B: 1-5-2
C: 3
D4

FAVORITEN 5 Devil Sound 25%

ROLIG SPIK 6 Smokin Joe 21%

SKRÄLLEN 3 Zanzibar Effe 14%


LOPP-FAKTA Fyraåringslopp över 2140a.

SPETS-SURR Bara sex hästar till start bakom startbilen.5 Devil Sound är mycket kvick ut och normalt först ner till sargen. Han tog en säker spetsseger i uttagningen till korta E3 på Gävle i augusti ifjol, men vek ner sig i ledningen mitt på upploppet i finalen. Han har känts fin på 1.16,5/2100 inför sin årsdebut, men det blir troligen skor på hovarna och favoriten känns bara som en av flera. 2 Zohar Font gör också årsdebut och har känts bra i ett 1.17-jobb. Han visade bra kapacitet vid sina fem segrar på 15 starter i fjol och Kim Eriksson är obesegrad i sulkyn efter en uppsittning. Loppets bästa häst i grunden 6 Smokin Joe börjande sin karriär mycket lovande som tvååring, när han vann debuten på 1.13,7/1640a, och sin tredje start på 1.12,6/1640a! Ifjol drogs han med borelia andra halvan av året och kunde därför inte göra sig själv rättvisa. Han är kvitt dessa problem och träningsrapporterna går i dur från träningsanläggningen Vomb. Smokin Joe har vunnit tre av fyra i ledningen och fyra av sex på Jägersro och är en Rolig Spik 🙂 1 Hurricane River satt fast med sparade krafter i rygg på en trött ledare i årsdebuten. Han är uppåt till dagens start, men har tjänat minst penar i fältet och möter tuffare kamrater ikväll. 3 Zanzibar Effe är en storväxt märr som lägger mycket mark under sig när hon får aktionen att stämma. Ikväll rycker man alla fyra skor. 

V86-2

Loppets Drag Jamie Oliver har styrka för att gå runt hela gänget


RANKING
A: 15-3-12

B: 10-5-7
C: 9-14-11-1-2-8-4
D––

FAVORITEN 3 Bottnas Easy Cash 23%

DRAGET 15 Jamie Oliver 10%

SKRÄLLEN 12 Balotelli Crown 2%


LOPP-FAKTA Spårtrappa över 2140a.

SPETS-SURR 3 Bottnas Easy Cash är kvick ut och den troliga ledaren initialt. Senast vek han ner sig från ledningen mitt på upploppet, och dagens lite kortare distans är en fördel. Barfota runt om nu. 5 Shutter Island körs av Örjan Kihlström för första gången och får många anhängare. Men hästen har varit blek i tre raka starter efter att ha suttit fast med sparade krafter i V75 på Mantorp 22/12. Loppets Drag, och kanske bästa häst, 15 Jamie Oliver, är uppfräschad inför dagens start och känns uppåt i träningsjobben. Han har kommit ner ett spår i banan efter strykning och Jamie Oliver har styrka för att gå runt hela fältet i spåren under slutrundan, om han visar sig från sin bästa sida. Skrällen 12 Balotelli Crown har en etta längts upp i resultatraden med Rikard N Skoglund i sulkyn. Nu blir det lite lättare balans och första helstängt-norskt. 

V86-3

It’s My Boko står för klassen i gänget och har bra chans alla vägar – Trolig Spik


RANKING
A: 5

B: 8-2-1-3
C: 11-4-6-9
D7-12-10

FAVORITEN 5 It’s My Boko 56%

DRAGET 2 Global Whitechapel 14%

SKRÄLLEN 8 Lady Red Summer 4%


LOPP-FAKTA Lärlingslopp för ston över 1640a.

SPETS-SURR 3 Call It Magic (första runt om), 5 It’s My Boko och 6 Stephanie Divine öppnar snabbt, och den sistnämnde är troligen först ner till sargen. Favoriten 5 It’s My Boko visade bra inställning och imponerade så smått vid sina två segrar i slutet på fjolåret och det ser ut att finnas bra potential för utveckling under året. I årsdebuten blev hon grovt störd kort efter start då hon fick en galopperande konkurrent i knät. Det är aviserat med ett offensivt upplägg och från ledningen blir favoriten en mycket tuff nöt att knäcka för konkurrenterna. Det förväntas regn under hela dagen och kvällen och vi får se hur det påverkar banan, men eventuellt blir det första barfota runt om ikväll? Loppet är mycket lågklassigt och It’s My Boko är omgångens mest Troliga Spik! 6 Stephanie Divine fick en maxplacering i rygg på ledaren i sin första start i ny regi senast och siktar nog på ett liknande upplägg igen. 8 Lady Red Summer såg okej ut på 1.16/1600 i ett provlopp förra veckan inför sin årsdebut. 11 Tipsy Face tog en billig spetsseger senast, som inte sa så mycket. Barfota bak och första rycktussar nu.V86-4

Det är flera om budet – Hope and Dream är omgångens Fynd


RANKING
A: ––

B: 1-5-2-3-6
C: 9-8
D4-7-10

FAVORITEN 1 Cobourg Hanover 32%

DRAGET 3 Ile Saint Louis 12%

OMGÅNGENS FYND 2 Hope and Dreams 6% 


LOPP-FAKTA Fördel ston över 2140a.

SPETS-SURR Den knappa favoriten 1 Cobourg Hanover följer bilen och är svår att ta en längd på (vunnit nio av 13 i spets), och siktet är givetvis inställt mot ledningen. I årsdebuten tog han en säker spetsseger utan sparade krafter och är säkert ett par snäpp vassare till denna start. Det blir första goggles, vilket låter intressant. 5 Wild Love fick sparade krafter i tredje invändigt bakom Shadow Gar och Unrestricted i V75 på Halmstad senast, trots snabba 1.10,5 sista varvet. Wild Love går ner i klass, men riskerar också att få göra mer grovjobb den här gången. 3 Ile Saint Louis (fem segrar på tio starter på Solvalla) blev dragen sist i en trött ledarrygg senast och har ingen imponerande resultatrad. Men stallet säger att hästen är uppåt form och att hon är mycket gynnad av att springa utan skor på alla hovarna ikväll. 6 Beautiful Bacardi har uppträtt segt från bakspår på slutet, men är klasser bättre då hon får laddas mot täten med framspår (vunnit fem av sju från ledningen). Stängt huvudlag och barfota gör henne markant förbättrad! Skrällen 2 Hope And Dreams är Oscar Berglunds andra häst i loppet. Hon spurtade klart godkänt i årsdebuten på Leangen i Norge senast, där klockan stannade på 1.11,5 sista 800 från fjärde utvändigt. Nu blir det barfota runt om och utan skydd på benen plus ett goggles huvudlag. Hon är obesegrad i spets efter två försök och med Mats E Djuse i sulkyn efter en uppsittning. 9 Erica var mycket tapper vid sin seger utvändigt ledaren senast, men är mycket missgynnad av bakspår! Oskar J Andersson får chansen igen.V86-5

Storfavoriten har ingen bra statistik i voltstart och jag rekommenderar gardering


RANKING
A: 7-8

B: 5-6
C: 3-4-1
D––

FAVORITEN 7 Staro Leonardo 68%

DRAGET 8 Cobbys Olifant 18%

SKRÄLLEN 5 Global Strategy 3%


LOPP-FAKTA Stayerlopp över 3140 volt.

SPETS-SURR Bara två hästar på startvolten, där 3 Gaya Di Quattro är den troliga ledaren. Senast orkade hon inte hänga på Everton och Sevilla till slut, men får ändå klart godkänt för sin tredjeplats. Planen är att ta ledningen och öka tempot allt eftersom för att göra det svårare för tilläggshästarna. Omgångens mest streckade favorit 7 Staro Leonardo är i sitt livs form. Senast drog han till ledningen bakom bilen i en kvick start och fick sedan utstå tuff press första 700, men hade trots det inga problem att gå undan till en överlägsen seger. Imponerande! Nu är det andra förutsättningar. Favoriten har en seger på fyra över 2640 meter, men har aldrig provat dagens distans över dryga tre varv. Han har galopperat fem av sju med voltstart, vilket är oroande på en storfavorit! Jag tvivlar inte på att Staro Leonardo blir en tuff nöt att knäcka om han sköter sig och är lika bra som senast, men det finns ett par om och men, och jag rekommenderar gardering. 8 Cobbys Olifant imponerade stort i två raka segrar i försök och final i Klass II i slutet på fjolåret. Senast galopperade han kort från spår fyra i volten, men kom tillbaka strålande och var inte långt ifrån segern. Han rapporteras vara väl förberedd inför sin årsdebut och det blir barfota runt om direkt. 6 Crossfire Simoni fick hela 250 000 kronor i segerpremie för sin spurtseger i V75 på Åby näst senast, och står därför kanske lite tufft inne på pengarna. Men hästen är under kraftig utveckling och jag tror han duger gott om han får spara speeden till slut. 5 Global Strategy har visat bra styrka och har inget emot den dryga distansen. Peter Untersteiner sitter upp för första gången, vilket alltid är spännande.V86-6

Loppets Drag är klart bättre än raden och siktar på att leda hela vägen


RANKING
A: 1-11-5-6

B: 2-10
C: 8-9
D4-3-7

FAVORITEN 5 Upstream 30%

DRAGET 1 Requiem Fora Dream 7%

SKRÄLLEN 6 Jack Zon 5%


LOPP-FAKTA Sprinterlopp över 1640 volt.

SPETS-SURR Fyra hästar på startvolten. 1 Requiem Fora Dream började i passgång från spår fyra med en lärling i sulkyn senast. Spår ett nu och med tränaren i sulkyn passar bättre och jag tror att ekipaget försvarar sitt innerspår. 2 African Coast är väl förberedd inför sin årsdebut och är den som kan utmana om ledningen från början. Den knappa favoriten 5 Upstream är tillbaka efter en lyckad knäoperation och gör ikväll sin första start i ny regi. Oscar Berglund är nöjd med sitt nyförvärv, men har inte pressat hästen i jobben och vill därför ligga lite lågt och har inga krav i första starten. 11 Lady Youline stångades mot kulltoppen i fjol och var trea bakom Mellby Fri och Dibaba i en BC-semi näst senast. Hon går ner i klass och det kan bli en kvick start från springspår på tillägg, om Claes Sjöström träffar rätt i starten. 10 Sigel Doc är uppåt i form och ska också laddas den första biten. 6 Jack Zon ska smygas i det längsta och går barfota runt om ikväll.V86-7

Tuff laddning från flera händer kan öppna upp loppet för en skräll


RANKING
A: 4-2-11-9

B: 5-3-6
C: 1-8-7-10
D––

FAVORITEN 11 Victory Island 52%

DRAGET 4 Global Tenderness 8%

SKRÄLLEN 9 Inertial 3%


LOPP-FAKTA Fördel ston över 2140a.

SPETS-SURR Här kommer det bli tuff laddning från flera händer. 2 Dontbreakthebankås (kvitt magbekymmer från senast), 4 Global Tenderness (för lätt balanserad i första starten i ny regi senast och bakskor på nu, har tagit sina segrar med tätkänning), 5 Havbergs Viking (frontrunner i årsdebut som gör sina klart bästa lopp i ledningen) och 6 Bara Min (ursäktad senast efter ett mycket tufft upplägg). Det är mycket svårbedömt, men jag sätter en krona på at Global Tenderness sitter i ledningen. Den klara favoriten 11 Victory Island tog en säker spurtseger efter ett kvickt upplopp näst senast. Han gynnas av det tuffa tempot i täten, men från spår elva kan det lätt bli strul och långt fram till täten, och gardering är given i min bok. Skrällen 9 Inertial var med i ett överpacat lopp senast och satt fast med vinnarkrafter i tredje invändigt. Barfota fram.V86-8

Jag tror spetsstriden blir avgörande för loppets utgång – Robloxia är en Rolig Spik 🙂


RANKING
A: 4

B: 5-2-9-13
C: 1-12-14-15-1-6-8-7-10-3
D––

FAVORITEN 5 Whitestripe Maid 32%

ROLIG SPIK 4 Robloxia 18%

SKRÄLLEN 2 Alfas Indira 3%


LOPP-FAKTA Försök till Diamantstoet över 2140a.

SPETS-SURR Här blir det laddning från 1 Queen of Moorlands (vanlig vagn), 2 Alfas Indira (barfota bak), 4 Robloxia (spännande start i ny regi, barfota runt om och jänkarbike direkt) och favoriten 5 Whitestripe Maid (som har två raka spetssegrar i bagaget efter en lyckad halsoperation). Det kommer att kosta en del, men jag tror att Robloxia sitter i ledningen när krutröken lagt sig – Rolig Spik! 🙂 Grundkapable 13 La Camilla är väl förberedd inför sin årsdebut och har känts fin i ett par 1.20-jobb på gården. Skrällen 9 Ninja’s Nightwish är uppåt i form och nu rycker man skorna runt om.EN TROLIG SPIK

V86-3: 5 It’s My Boko 56%TVÅ ROLIGA SPIKAR

V86-1: 6 Smokin Joe 21%

V86-8: 4 Robloxia 18%
BÄSTA DRAGEN

V86-2: 15 Jamie Oliver 10%

V86-6: 1 Requiem Fora Dream 7%

V86-7: 4 Global Tenderness 8% 

Omgångens Fynd

V86-4: 2 Hope And Dreams 6%
PRISVÄR SKRÄLL

V86-5: 5 Global Strategy 3%


 

 SYSTEMFÖRSLAG V86

”Skrivs på sex kuponger – minst En A-häst och En B-häst måste vinna för chans till sju rätt”


V86-1: 6
V86-2: A: 15   
3-12-10-5-7-9-14-11-1-2
V86-3:
5
V86-4: B: 2    1-5-3-6-9-8-4-7-10
V86-5: B: 8-5   
7-6-3-4-1
V86-6: A: 1-11    5-6-2-10-8-9-4-3-7
V86-7: B: 4    2-11-9-5-3-6-1-8-7-10
V86-8:
4

Totalt: 9 920 rader = 2 480 krSPELFÖRSLAG DD

DD-1: 4-2   DD-2: x 400 kr = 800 kr

DD-1: 9-5   DD-2: 4 x 100 kr = 200 kr

Totalt: 1 000 kr