Hej och välkommen alla gamla och nya medlemmar


VÄDERPROGNOS

 • Efter en fin eftermiddag med en del sol i molngluggarna är det risk för någon enstaka regnskur på Solvalla under kvällen med cirka 5 grader i luften.
 • Det är en liknande prognos på Bergsåker i Sundsvall, men betydligt kyligare. Det förväntas bli minus 2 grader i luften och risk för enstaka snöbyar under kvällen.


VÄRT ATT NOTERA

 • Solvalla har ett långt och rättvist upplopp som mäter 194 meter.
 • Bergsåker har liknande förutsättningar med ett upplopp som mäter 200 meter.


 

SYSTEMFÖRSLAG

 • Inför varje omgång gör jag Två systemförslag till V86!
  Ett som kostar cirka 2 500 kr och skrivs ut på 2-6 kuponger, beroende på hur omgången ser ut.
 • Och ett system genererat i JOKERSYSTEMET  som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben – cirka 5 000 kr.
 • Du får även ett spelförslag till Dagens Dubbel – insats: 1 000 kr.
 • Systemutskrifterna finner du alltid sist i dokumentet.

PS. SPELA MED ERLAND

 • Du som har ett aktivt fler veckopaket på Trav med Erland  (10 v eller 20 v) till V86 eller V75 får automatiskt en Inbjudan  till mitt Exklusiva lag.
 • Inbjudan (länken till laget på ATG Tillsammans) får du automatiskt via mejl så fort du köper ett fler veckopaket.


  Solvalla/Bergsåker
  20 – november

V86-1

Omgångens bästa Drag körs i jänkarbike och leder hela vägen


RANKING
A: 4-6-7

B: 3-2-12
C: 1-9-8
D5-11-10

FAVORITEN 6 Global Unlimited 42%

DRAGET 4 Coal Trader 18%

SKRÄLLEN 3 Toutre 4%


LOPP-FAKTA Stayerlopp över 2640a.

SPETS-SURRBALANS & UTRUSTNING 1 Survival Kit (sju av elva i spets) byter man från ett stängt- till ett öppet huvudlag och han öppnar bättre än medel. 2 Kövras So Far (fem av 13 i spets) skulle normalt varit spetsfavorit från det här fina läget, men hästen har visat tveksam form på slutet och ska dessutom gå med skor runt om igen. 3 Toutre (tre av åtta i spets) rycker man skorna runt om på. 4 Cool Trader (två av sju i spets) har visat fin form i två V75-lopp på slutet. Nu är det aviserat med första jänkarbike på ett år och full laddning mot täten när bilen släpper fältet! Favoriten 6 Global Unlimited (en av två i spets) står bra inne och gillar loppets förutsättningar, men riskerar att bli utsvarad i spetsjakten och att få göra grovjobbet utvändigt. Starke 7 Tsar Brodde är klart gynnad om det blir lite körning om ledningen från början. Han är härdad mot tufft motstånd i V75 och möter nu lite lättare motstånd. Robert Bergs formstall har en trio till start, där han tror mest på skrällen 12 Corroded, som är uppfräschad inför dagens start. Eventuellt skor runt om är ingen fördel. 

V86-2

Fjolårets derbytvåa har en bra uppgift när han spräcker årets segernolla


RANKING
A: 5

B: 3-4
C: 10-8-2-7
D1-6-9

FAVORITEN 4 On Track Piraten 42%

DRAGET 5 Chianti 28%

SKRÄLLEN 10 Scellino Luis 3%


LOPP-FAKTA Medeldistanslopp över 2140a.

SPETS-SURRBALANS & UTRUSTNING Frontrunnern 3 Star Advisor Joli (22 av 31 i spets) laddas tufft för sin favoritposition och det mesta talar för att han sitter i ledningen. Troligen bakskor på ikväll. Elvaårige 4 On Track Piraten (16 av 22 i spets) kommer tillbaka efter en halsinfektion och är väl förberedd med 1.18/1600 som snabbast. Dalarnas stolhet trivs, som vi känner till, bäst under vinterhalvåret och tränare Hans R Strömberg är optimistisk angående chansen för sin evighetsmaskin. Fjolårets derbytvåa 5 Chianti (sju av elva i spets) har ännu inte spräckt årets segernolla på sju starter. Han spurtade piggt vid sin fotoförlust mot Dibaba näst senast, och idag är det aviserat med barfota runt om igen, som det var då. 8 Order To Fly har styrkan som sitt signum, men har inte fått det att stämma i monté i de två sensate starterna. Segern för tre starter sedan bakom sulky togs med lite sparade krafter mot ett billigt motstånd. Order To Fly är gynnad om underlaget blir tungsprunget. 10 Scellino Luis sköt till rappt när han fick luckan mitt på upploppet senast och har två formhöjande lopp i kroppen efter skadeproblem. Han körs på chans efter sargen igen. 

V86-3

Mycket lågklassigt lopp där Arabesque har bra chans alla vägar – Trolig Spik


RANKING
A: 6

B: 5-4
C: 12-7-8-1-2
D15-14-3-9-10-11

FAVORITEN 6 Arabesque 51%

DRAGET 5 Carlos Chablis 9%

SKRÄLLEN 12 Dragon Starfly 4%


LOPP-FAKTA Spårtrappa över 2140a.

SPETS-SURRBALANS & UTRUSTNING Ett öppet lopp på papperet där en skräll ligger på lut, om inte favoriten håller sig lugn och avgår med segern. Treårige 4 Cobol Performer har vunnit två av tre felfritt. Senast öppnade han snabbt från sitt åttondespår bakom bilen och pressade sig till ledningen efter 350 körda, innan han galopperade bort en andraplats 50 före mål. 5 Carlos Chablis (både två av två i spets och med Sofia Frilén i sulkyn) har visat finfin styrka och har inte varit tom vid sina två senaste segrar. Provas nu med en större variant av jänkarbike, men det är svårbedömt hur snabbt han öppnar bakom bilen. En av omgångens mest streckade favoriter 6 Arabesque (en av tre i spets) har övertygat vid sina två segrar över kort distans på slutet och är under utveckling. Vid spetssegern näst senast blev han mycket hetsig med ett helstängt huvudlag, men kunde ändå gå undan till en ohotad seger. Senast gick han med ett öppet huvudlag och var mer kontrollerbar när han rundade till en överlägsen seger från rygg på ledaren 500 kvar. Ulf Eriksson har lärt känna hästen och har nog taktiken klar för att det ska bli seger igen. 7 Ohio U.B. har visat bra form vid sina två senaste segrar och kan även han öppna raskt bakom bilen. Men tar normalt ingen längd på favoriten invändigt. 8 Adrianunow har inte spräckt segernollan på 21 starter, men han har styrkan som vapen och räds inte inte ett tufft upplägg.  V86-4

Musique d’Inverne har hittat en perfekt uppgift – omgångens Roligaste Spik 🙂


RANKING
A: 4

B: 7-10-12
C: 3-1-5-9
D11-6-2-8

FAVORITEN 10 Bon Ego 49%

ROLIG SPIK 4 Musique d’Inverne 18%

SKRÄLLEN 9 Happy Confess 1%


LOPP-FAKTA Fördel ston över 2140a.

SPETS-SURRBALANS & UTRUSTNING 1 S.G.Maleficent (två av två i spets) trivs med tätkänning, men blir över från sitt innerspår. 3 Stardust Melody (två av fyra i spets) laddas för att vara först ner till sargen, men siktar troligen på ett smyglopp. 4 Musique d’Inverne (fem av sex i spets) står på kronan perfekt inne i loppet och har siktats hit. Hon är härdad mot tufft motstånd och Erik Adielsson har siktet inställt mot ledningen. Troligen barfota runt om ikväll. De kommer bli tufft utmanade av 5 On Stage Indika (två av fyra i spets) och 6 Judi Roadrunner, där den sistnämnde vill ner till sargen för att släppa. 7 Ti Punch Broline (en av en i spets) är härdad i mot kultoppen och går ner i klass när hon nu står perfekt inne i loppet på pengarna. Hon står på tur för seger även om det är lite vingelrisk från spåret och skor på hovarna ikväll. Favoriten 10 Bon Ego har vunnit tre av fyra med Jorma Kontio och ska gå barfota runt om ikväll. Trots att formen är på topp tycker jag att det är en favorit i fara då hon tidigare gjort sina bästa lopp med tätkänning. Formtoppade 12 Lady Youline har visat fin styrka och inställning vid sina segrar på Visby på slutet och kan komma in i matchen även på fastlandet om det blir bra tempo på tillställningen. V86-5

Det finns en kvartett som höjer sig om inte Fröken Sting skräller


RANKING
A: 1-11-5-13

B: 7
C: 9-15-10-14-6-8
D4-2-12

FAVORITEN 1 Caipirinha Razz 33%

DRAGET 11 Keycard 15%

SKRÄLLEN 7 Fröken Sting 4%


LOPP-FAKTA Stolopp över 2140 volt.

SPETS-SURRBALANS & UTRUSTNING En final i Norrlands elitserie för ston med hela 150 000 kronor i segerpremie. Det finns bara fyra hästar på startvolten. 1 Caipirinha Razz (en av fyra i spets) visade mycket bra styrka och moral vid sin seger utvändigt ledaren senast och blir inte lätt att få tag på om Kaj Widell lyckas försvara sitt innerspår. 5 Peat Chimney (sju av åtta i spets och sex av elva med Ulf Ohlsson i sulkyn) trivs mycket bra med tätkänning och kommer göra ett allvarligt försök att komma först ner till sargen. I sämsta fall blir det lopp i rygg på ledaren och Peat Chimney ska nämnas med respekt. 11 Keycard (en av sju i spets) var den som var närmast sörjande bakom Caipirinha Razz senast, och får klart godkänt för sin insats med en del spår under vägen. Från springspår på tillägg blir det en kvick start, och eventuellt barfota runt om är ett plus. 13 Hope And Dreams kommer tillbaka efter ett par månaders frånvaro, men har siktats hit och rapporteras träna riktigt starkt! Vi minns hennes vassa lopp tidigare när hon tävlat på topp och trots dubbla tillägg är hon ett tidigt segerbud.V86-6

Ett treåringslopp med bra kvalitet – Mr Marvelous är uppåt – omgångens Fynd


RANKING
A: ––

B: 2-4-6-12-11
C: 9-3-5
D1-10-8-7

FAVORITEN 4 Kinky Boots 29%

OMGÅNGENS FYND 2 Mr Marvelous 6%

SKRÄLLEN 9 Digital Crunch 1%


LOPP-FAKTA Treåringslopp över 2140a.

SPETS-SURRBALANS & UTRUSTNING Tuff laddning att vänta mellan de fem innersta ekipagen bakom startbilen, och det är svårbedömt. Jag gissar att 5 Brandy Flame (noll av två i spets) är första ner till sargen, men det är inte säkert att han körs i ledningen. Storväxte 2 Mr Marvelous tränar förbättrat med två lopp i kroppen och tränare Reijo Liljendahl låter mycket nöjd inför kvällens start. 3 Lemon Brodde tog en överlägsen spetsseger senast och körs offensivt för att sno åt sig taktpinnen igen. Första urryckare i öronen låter intressant. Favoriten 4 Kinky Boots noterade 1.12,5 sista 800 vid sin seger från andrapar utvändigt senast, och får formtoppade Carl Johan Jepson i sulkyn nu. 6 Stonetastic har visat finfin fart vid sina två segrar på tre starter. Näst senast kunde han vinna trots en galopp efter 100 körda, vilket understryker att det finns fart som räcker och blir över. Den finska gästen 11 Joseph Boko har visat fin styrka vid sina två segrar på Vermo och han duger gott med lite klaff på bitarna. Det gör även 12 Conrads Janne, som noterade 1.12 sista 800 vid sin seger utvändigt ledaren senast.V86-7

Cavalier Brodde har visat upp fartresurser som räcker och blir över


RANKING
A: 2

B: 3-1-6
C: 4-11-12-9
D8-10-5-7

FAVORITEN 2 Cavalier Brodde 29% 

DRAGET 3 Cesar F.C. 17%

SKRÄLLEN 6 Blyting Am 3%


LOPP-FAKTA Sprinterlopp över 1640a.

SPETS-SURRBALANS & UTRUSTNING 1 Power Hornline (fyra av 13 i spets) är explosiv den första biten och försvarar nog sitt innerspår ganska enkelt om kusken vill. Det blir första jänkarbike nu och det känns som Rikard N Skoglund är sugen på att köra i ledningen så länge lampan lyser. 3 Cesar F.C. (tre av fem i spets) har styrkan som signum och gör nu en spännande debut över kort distans. Han har visat fin form i V75 på slutet och även om han hamnar utvändigt ledaren är han inte borta från segern. 2 Cavalier Brodde (en av en i spets på svensk mark) har gjort tre lopp i Björn Röcklingers regi och är klart uppåt till denna start. Hästen imponerade stort vid sin spurtseger på Vermo i somras, där han noterade 1.11,7/1609a flygande i dryga spår det sista halvvarvet! Jag tror att Ulf Eriksson bevakar sitt andraspår och litar på sin hästs spurtresurser, och utan strul blir ekipaget svår att stå emot över upploppet. 6 Blytung Am (fem av sex i spets) noterade 1.12,5 sista varvet trots vida spår genom sista kurvan senast och slutar långt framme med lite klaff. 11 Nyhet har normalt bra kapacitet för klassen, men här ligger stallet lågt vad det gäller vinstchansen.V86-8

Vi håller alla tummar för att omgångens nödspik gör bort sig i avslutningen


RANKING
A: 4

B: 10-7
C: 3-8-6-2-12
D1-9-5

FAVORITEN 4 Veritas Grif 57%

DRAGET 10 Pastorns Lady 16%

SKRÄLLEN 3 S.G.’S Atlanta 3%


LOPP-FAKTA Stolopp över 2140a.

SPETS-SURRBALANS & UTRUSTNING En av omgångens mest streckade favoriter 4 Veritas Grif (en av två i spets) kommer med en enkel spetsseger i bagaget och har formen intakt. Men motståndet var inte så tufft och hon blir lite för mycket streckad i förhållande till vinstchansen. Hon har dessutom galopperat i tre av de fyra senaste starterna vilket är värt att notera! Hon kan bli släppt till ledningen efter en bit och rinna undan till seger med första Björn Goop i sulkyn, men jag rekommenderar gardering. 7 Wishing Noon (tre av tre i spets) är kvickast den första biten och först ner till sargen i min bok. Tränaren låter lite inte så uppåt, och vi får se vad Kim Eriksson gör när storfavoriten ställer en fråga för att ta över efter en bit? 10 Pastorns Lady har visat finfin form i flera starter utan skor runt om på slutet, och är nog tuffast emot favoriten trots att det är aviserat med bakskor ikväll. Det finns flera som lurar i vassen bakom och det rensar styggt i kuponghögen om storfavoriten bränner!EN TROLIG SPIK

V86-3: 6 Arabesque 51%EN ROLIG SPIK

V86-4: 4 Musique d’Inverne 18%
BÄSTA DRAGET

V86-1: 4 Coal Trader 18% 

Omgångens Fynd

V86-6: 2 Mr Marvelous 6%
PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V86-2: 10 Scellino Luis 3%

V86-5: 7 Fröken Sting 4%

V86-7: 6 Blyting Am 3%


 

 SYSTEMFÖRSLAG V86

”Skrivs på tio kuponger – minst Två A-hästar måste vinna för chans till sju rätt”


V86-1: A: 4     6-7-3-2-12-1-9-8
V86-2: A: 5   
3-4-10-8-2-7
V86-3:
6
V86-4: 4
V86-5: A: 1-11   
5-13-7-9-15-10-14-6-8
V86-6: A: 2-4-6    12-11-9-3-5
V86-7: 2
V86-8: A: 4   
10-7-3-8-6-2-12

Totalt: 10 230 rader = 2 558 krSPELFÖRSLAG DD

DD-1: 2   DD-2: 10-7 x 250 kr = 500 kr

DD-1: 2  DD-2: 3-8-6-2-12 x 100 kr = 500 kr

Totalt: 1 000 kr