Hej och välkommen alla gamla och nya medlemmar


VÄDERPROGNOS

 • Det blir en solig och fin sommarkväll på Vaggeryd med cirka 23 grader i luften.


VÄRT ATT NOTERA

 • Bollnäs upplopp mäter 200 meter (cirka 5 meter längre än medel).
 • V86-Sommar avgörs på en och samma bana med start klockan 19:20.


 

SYSTEMFÖRSLAG

 • Inför varje omgång gör jag Två systemförslag till V86!
  Ett som kostar cirka 2 500 kr och skrivs ut på 2-6 kuponger, beroende på hur omgången ser ut.
 • Och ett system genererat i JOKERSYSTEMET  som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben – cirka 5 000 kr.
 • Du får även ett spelförslag till Dagens Dubbel – insats: 1 000 kr.
 • Systemutskrifterna finner du alltid sist i dokumentet.

PS. SPELA MED ERLAND

Inbjudan (länken till laget på ATG Tillsammans) får du automatiskt via mejl så fort du köper ett fler veckopaket.Vaggeryd
10 – juniFörklaring till skor- och vagn-information

 • Alla röda skor (cc), (överstrukna skor = barfota), eller röda S, H, A, i vagninformationen, är förändring från föregående start.
 • Blå Vagn = Amerikansk sulky
 • Grön Vagn = Hybrid sulky
 • Gul Vagn = Vanlig sulky

 • OBS! All information om skor och sulky går liksom tidigare att ändra till ett ”långsammare” val – stängs 15 min före lopp 1.
 • Det vill säga från barfota till skor – från Amerikansk sulky till Hybrid eller Sulky – samt från Hybrid till Sulky.

V86-1


RANKING
A: ––

B: 12-1-5-4-7-11
C: 2-8-3-9-6-10
D––

FAVORITEN 5 Robertino 37%

DRAGET 12 Alex H.P. 20%

SKRÄLLEN 4 Cash Bore 3%


LOPP-FAKTA Sprinterlopp över 1640a.

SPETS-SURRBALANS & UTRUSTNING 

1 Akela Play hade spår tolv bakom bilen i Sverigedebuten, där han noterade 1.15,5 sista varvet utvändigt ledaren, och är därför svårbedömd hur kvickt han kan öppnar framspår. Man rycker dock skorna runt om idag vilket borde vara en extraväxel.

2 Gumman Sisu är en kvick märr som ska laddas för att vara första ner till sargen, som sedan troligen släpper till en bra rygg?

3 One Deep Valley (en av två i spets) ska också laddas den första biten, och här det aviserat att man släpper till en bra rygg.

4 Cash Bore har mycket bättre form än resultatraden och utrustas nu med en jänkarbike.

Streckfavoriten 5 Robertino (en av tre i spets) har inte övertygat i de senaste starterna, och är nog mest streckad på grund av Björn Goop. Första jänkarbike och barfota runt om låter dock mycket spännande, vilket kan göra hästen markant förbättrad!

7 Plan B. är under utveckling och uppåt med lopp i kroppen. Trots spår långt ut är det aviserat med ett offensivt upplägg. Man byter till en jänkarbike.

8 Use Face såg formstark ut när hon trampade upp i vagn och galopperade under anfall från andrapar utvändigt 700 kvar senast. Vingelrisk.

Skrällen 10 Looklikeasymphony har formen helt på topp och utrustas med ett halvstängt huvudlag.

Loppets bästa häst 12 Alex H.P. har varit finfin i de två senaste starterna på svensk mark. På Mantorp senast tog han enkel seger trots en resa utvändigt ledaren i tufft tempo hela vägen. Men det kan lätt blir strul från sämsta startspåret över kort distans. Täta starter är dock inget problem och det blir barfota runt om igen (anmäld med skor). 

V86-2


RANKING
A: 1-2

B: 7-3
C: 8-6-9-4-5
D––

FAVORITEN 2 Ivory di Quattro 66%

ROLIG SPIK 1 Velten Versailles 21%

SKRÄLLEN 7 Super Grabben 4%


LOPP-FAKTA Medeldistanslopp över 2140a.

SPETS-SURRBALANS & UTRUSTNING 

Den holländske gästen 1 Velten Versailles (två av två i spets) känner vi till väl sedan tidigare då han tjänat en halv miljon kronor vid sina tre segrar i försök och final i Klass II tidigare på svensk mark. I comebacken efter nio månaders frånvaro på Jägersro gick han på pumpen för första gången i karriären, trots att han noterade 1.11,5 sista varvet utvändigt ledaren, men Rick Ebbinge var dock inte fullt nöjd, som säger att hästen hade lite slem i halsen och kan ännu bättre. Velten öppnar kvickt och är spetsfavorit och det blir barfota bak, som senast, (anmäld med skor) och han är också omgångens Roligaste Spik! 🙂

Omgångens mest streckade favorit 2 Ivory di Quattro (en av en i spets) har formen i absolut zenit! Vid sin andraplats i Harper Hanovers lopp senast tog han över taktpinnen 1900 kvar och trots 1.12 sista varvet fick han kapitulera mitt på upploppet för vinnaren Moni Viking. Det var långt ner till trean i mål och det var en mycket positiv insats. Många kanske tycker det är väl tufft att spika emot favoriten, men jag tror att han får göra grovjobbet utvändigt sista varvet i 1.11-tempo, och vinner han med det upplägget lyfter jag på kepsen.

3 Magic Happens (tre av tre i spets) har ett formhöjande lopp i kroppen och trivs extra bra med tätkänning. Vanlig vagn.

4 The Real Star (två av tre i spets) är bra i grunden och har styrkan som signum. Hybridsulky på nu, men dagsformen är tveksam. 

V86-3


RANKING
A: 1-10-4-12

B: 7-3-5
C: 2-8-11-6-9
D––

FAVORITEN 10 Vice Versa Diamant 46%

DRAGET 4 Ready Trophy 17%

OMGÅNGENS FYND 1 Sally’s Love 4%


LOPP-FAKTA Stayerlopp 2640 volt.

SPETS-SURRBALANS & UTRUSTNING 

1 Sally’s Love har bytt regi efter sin senaste start och det är positiva tongångar från stall Kolgjini. I sin senaste start fick han fritt från sjunde invändigt halvvarvet kvar och spurtade riktigt rappt över upploppet fram till en andraplats. Näst senast öppnade han både stabilt och kvickt från spår fem på tillägg och blir nog inte så lätt att ta en längd på. Nu byter man till en hybridvagn och sätter på bakskorna.

3 Enorm Då (en av en i spets) visade bra form vid sin spurtseger från rygg ledaren senast och är anmäld första barfota runt om ikväll.

4 Ready Trophy höll farten starkt utvändigt ledaren sista 1700 innan han blev nerspeedad av en smygkörd mitt på upploppet senast. Han öppnar stabilt och kvickt trots spår fyra i volten och förstärks med första Björn Goop i sulkyn.

5 Unacerveza Broline har en smickrande resultatrad med två vinster på de tre senaste starterna, men får bekänna färg mot klart tuffare motstånd ikväll.

Den knappa spetsfavoriten 7 Irruta Boko (två av två i spets) öppnade kvickt från spår sex på tillägg näst senast, där han satt i ledningen efter 350 körda. Han står bra inne i loppet på pengarna och får en bra resa i den främre träffen hur som helst. Första ryckhuva nu!

8 Ups Face är anmäld första barfota bak och får troligen ett fint smyglopp efter sargen, och hoppas på lucka till slut.

Streckfavoriten 10 Vice Versa Diamant har inlett karriären på ett stålande vis med tre raka segrar. Vid segern på Jägersro senast noterade han 1.12,5 sista 700 från tredje utvändigt åkandes, trots att han blev kraftigt störd av en konkurrent 600 kvar. Det här är en finfin typ, som vi ännu inte sett botten i. Första voltstart.

12 Bravo Sabotage har också inlett karriären lovande med tre segrar på fyra starter, där de två senaste är tagna från ledningen. Han är uppåt med lopp i kroppen och förstärks med första Erik Adielsson bakom spakarna.V86-4


RANKING
A: 1-3

B: 5-2
C: 6-10-7-11-8-12-4
D––

FAVORITEN 1 Perfekt Gehör 50%

DRAGET 3 Atlanta 6%

SKRÄLLEN 5 We The People 4%


LOPP-FAKTA Sprinterlopp för ston över 1640a.

SPETS-SURRBALANS & UTRUSTNING 

1 Perfect Gehör öppnar kvickt bakom bilen och blir svår att lugga på ledningen. Första barfota runt om och Björn Goop i sulkyn känns riktigt spännande!

2 Best Occasion har vunnit karriärens två starter samtidigt som hon idag kommer tillbaka efter ett par månaders frånvaro. Dagsform är troligen inte helt på topp och mot tuffare motstånd ska hon behandlas med försiktighet.

3 Atalanta har bra kapacitet i grunden, men är inte att lita på. Hon hade sparade krafter vid sin spetsseger i debuten med Erik Adielsson i sulkyn, som sitter upp för andra gången.

Skrällen 5 We The People sköt till raskt när hon fick fritt från fjärde invändigt strax innan mål senast med sparade krafter. Det blir första rycktussar och ett offensivt upplägg mot täten.

6 Untamed har visat finfin fart för klassen och är mycket prisvärd som skrällbud vid gardering. Första bilstart.

7 Breakfast är kvick bakom bilen och ska laddas det som går trots ett spår långt ut på vingen.V86-5


RANKING
A: ––

B: 4-5-1-2-6-11
C: 10-7-3-9-8-12
D––

FAVORITEN 2 Elche 16%

DRAGET 4 B.G.Pastor Jonte 12%

SKRÄLLEN 10 Missing Tooma 2%


LOPP-FAKTA Klass II över 1640a.

SPETS-SURRBALANS & UTRUSTNING 

1 M.T.Oscar noterade 1.12,5 sista varvet och ännu snabbare 1.11/800 vid sin överlägsna spurtseger från tredje utvändigt i comebacken näst senast. Han har helt klart kapacitet som räcker till seger, men måste tas lugnt från början vilket kan ställa till det med positionerna. Anmäld barfota runt om.

2 Elche är härdad i rikstoton och möter lite lättare motstånd nu. Har inte startat på ett par månader, men då han står bra inne i lägsta klassen gissar jag att det är väl förberett.

4 B.G.Pastor Jonte noterade raska 1.09,5 sista 700 vid sin spurtseger från fjärde utvändigt näst senast. Han får klart godkänt för sin tredjeplats i V75 på Gävle senast. Nu rycker man skorna runt om, som näst senast.

5 Booze har äntligen fått ett bra spår bakom startbilen. Står perfekt inne i klassen och trots att han bara har en seger på 18 starter är han värd att se upp med.

6 Mint Sånna (fyra av åtta  spets) öppnade kvickt vid sin säkra spetsseger näst senast, och med offensive Björn Goop i sulkyn är taktikgen given på förhand.

7 Bordeaux S. har kapacitet som duger i klassen, men han är trevande från början och risken är stor att han hamnar på vingel i spåren eller måste backas ner i kön över den korta distansen.

Skrällen 10 Missing Tooma noterade 1.10 sista 800 när han fick fritt 300 kvar från fjärde invändigt senast, och blir tempot för tufft i täten har han kapacitet att överraska.

11 Exclusive Matter vann åkandes med sparade krafter vid sin spetsseger senast och är fortsatt uppåt till denna start. Nu är det aviserat med första jänkarbike och någon sort av stängt huvudlag.

 V86-6


RANKING
A: 2

B: 11-4
C: 1-12-6-7
D5-3-8-9-10

FAVORITEN 2 Zlatan Knick 53%

DRAGET 11 Jonah Vredebest 13%

SKRÄLLEN 1 Cayucos 2%


LOPP-FAKTA Fördel ston över 1640a.

SPETS-SURRBALANS & UTRUSTNING 

1 Cayucos har formen intakt och ska gå barfota runt om, men han blir över från start och får hoppas det blir tufft tempo i täten.

2 Zlatan Knick (tre av sex i spets) bombade till ledningen trots spår åtta bakom bilen i V75-finalen på Solvalla senast innan han släppte efter ett halvvarv. Nu är motståndet lättare och distansen ett halvvarv kortare och från ledningen kan det mycket väl räcka hela vägen.

Frontrunnern 4 Call Me Brodda (tre av tre i spets) är obesegrad i ledningen och från det här fina läget blir det givetvis ett offensivt upplägg, men jag tror det är upptaget i ledningen, vilket drar ner förhoppningarna. Jänkarbike på nu.

6 Hope Of Joy (tre av fyra i spets) öppnar även han kvickt mitt i banan, men det blir som sagt svårt att vara först ner till sargen.

7 Rocky Bear höll farten mycket tappert som tvåa utvändigt ledaren senast och har formen helt på topp. Men från ett spår långt ut på vingen över kort distans behövs det mycket tur på vägen.

Den holländske derbytvåan 11 Jonah Vredebest var läcker att skåda vid sin enkla spetsseger i årsdebuten på Jägersro, och hon är knappast sämre till denna start. Hon är mycket vass på speed sista halvvarv, men det krävs också lite tur om det ska bli seger från spår elva över kort distans.V86-7


RANKING
A: ––

B: 3-4-11-13-15-14
C: 9-10
D8-7-2-5-1-12

FAVORITEN 15 Ready Ribb 46%

DRAGET 3 Hurricane Silas 12%

SKRÄLLEN 4 Droit Au Coeur 5%


LOPP-FAKTA SmålandsStayern över 3640 volt.

SPETS-SURRBALANS & UTRUSTNING 

3 Hurricane Silas (tre av fem i spets) reparerade en startgalopp på bästa vi i V86 på Åby senast, där klockan stannade på 1.11,5 sista varvet me sparade krafter. Med bara fem hästar på startvolten borde spetschansen var god och Hurricane ska klara av den långa distansen bra. Loppets klara drag och svårfångad i min bok.

4 Droit Au Coeur visade bra styrka vid sina segrar på Wolvega i vintras, men är svårbedömd inför debuten på svensk mark. Den dryga distansen är närmast en fördel.

9 Mister Niky hade noterat 1.11,5 sista varvet om han inte galopperat i platsstriden mitt på upploppet senast, och han gillar dagens förutsättningar.

11 Vikens Dome var mycket tapper vid sin andraplats på Axevalla senast, där han noterade 1.12,5 sista 1500 utan rygg i spåren och aldrig slog av på takten. Han öppnar kvickt från sitt springspår på tillägg och första Robert Bergh är alltid spännande.

13 Vischio Holz är stark som brännvin de dagar han visar sig från sin bästa sida, men efter ett halvårs frånvaro är han svårbedömd.

15 Ready Ribb är klar streckfavorit trots att han inte startat på ett år. Dagsformen är givetvis mycket svårbedömd och det är dessutom låga tongångar från stallet. Men det är lite lurigt när det kommer från Björn Goops stall och inget jag litar på. En av flera och garderingen är given.V86-8


RANKING
A: 1

B: 2
C: 9-3-6-11-5-12
D10-8

FAVORITEN 2 Zante Grif 35%

ROLIG SPIK 1 Zuleika Font 33%

SKRÄLLEN 3 Fleur Mearas 3%


LOPP-FAKTA Stolopp över 2140a.

SPETS-SURRBALANS & UTRUSTNING 

1 Zuleika Font har två formhöjande lopp i kroppen och är fortsatt uppåt till denna start. Hon utmanade Zante Grif ända in på linjen näst senast, och vann åkandes med sparade krafter vid sin spurtseger från andrapar utvändigt på Jägersro. Hon öppnar kvickt och från ledningen blir hon svårfångad. Rolig Spik! 🙂

2 Zante Grif har hög kapacitet, men är lite trevande och inte hundra i aktionen till och från, vilket gör att hon måste tas lugnt den första biten. Nu får hon troligen göra grovjobbet utvändigt under slutrundan, om hon sköter sig, vilket jag tror kan bli för tufft.

5 Crazymonsterheart (två av fyra i spets) öppnar kvickt mitt i banan och är den som kan lura Zuleika Font på ledningen, men hon släpper troligen i det andra skedet hur som helst.

9 Global Anniversary är uppåt med två lopp i kroppen och nu rycker man skorna runt om och sätter på ett halvstängt huvudlag.TVÅ ROLIGA SPIKAR

V86-2: 1 Velten Versailles 21%

V86-8: 1 Zuleika Font 33%
BÄSTA DRAGEN

V86-4: 3 Atalanta 6%

V86-5: 4 B.G.Pastor Jonte 12%

V86-7: 3 Hurricane Silas 12% 

Omgångens Fynd

V86-3: 1 Sally’s Love 4%
PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V86-1: 4 Cash Bore 3%

V86-6: 1 Cayucos 2%


 

 SYSTEMFÖRSLAG V86

”Skrivs på sex kuponger – minst En A-häst och En B-häst måste vinna för chans till sju rätt”


V86-1: B: 12-1    5-4-7-11-2-8-3-9-6-10 
V86-2: 1
V86-3: 1

V86-4: A: 1    3-5-2-6-10-7-11-8-12-4
V86-5: B: 4    5-6-1-2-11-10-3-7-9-8-12

V86-6: A: 2    11-4-1-12-6-7-5-3-8-9-10
V86-7: A: 3    4-11-15-13-14-9-10
V86-8: 1

Totalt: 9 724 rader = 2 431 krSPELFÖRSLAG DD

DD-1: 3   DD-2: 1 x 600 kr = 600 kr

DD-1: 4-11   DD-2: 1 x 200 kr = 400 kr

Totalt: 1 000 kr