Hej och välkommen alla gamla och nya medlemmar


VÄDERPROGNOS

 • Solvalla blir det uppehållsväder med cirka 15 grader i luften.
 • Jägersro i Malmö blir det också fint väder med cirka 17 grader i luften.


VÄRT ATT NOTERA

 • Solvallas upplopp är långt och rättvist och mäter 194 meter.
 • Jägersro är känd som en ”spetsbana”, där många rinner undan till seger från ledningen över det 190 meter lång upploppet.


 

SYSTEMFÖRSLAG

 • Inför varje omgång gör jag Två systemförslag till V86!
  Ett som kostar cirka 2 500 kr och skrivs ut på 2-6 kuponger, beroende på hur omgången ser ut.
 • Och ett system genererat i JOKERSYSTEMET  som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben – cirka 5 000 kr.
 • Du får även ett spelförslag till Dagens Dubbel – insats: 1 000 kr.
 • Systemutskrifterna finner du alltid sist i dokumentet.

PS. SPELA MED ERLAND

Inbjudan (länken till laget på ATG Tillsammans) får du automatiskt via mejl så fort du köper ett fler veckopaket.Solvalla/Jägersro
30 – septemberFörklaring till skor- och vagn-information

 • Alla röda skor (cc), (överstrukna skor = barfota), eller röda S, H, A, i vagninformationen, är förändring från föregående start.
 • Blå Vagn = Amerikansk sulky
 • Grön Vagn = Hybrid sulky
 • Gul Vagn = Vanlig sulky

 • OBS! All information om skor och sulky går liksom tidigare att ändra till ett ”långsammare” val – stängs 15 min före lopp 1.
 • Det vill säga från barfota till skor – från Amerikansk sulky till Hybrid eller Sulky – samt från Hybrid till Sulky.

V86-1


RANKING
A: 1-5-2

B: 9-3-8
C: 4-7
D10-6

FAVORITEN 1 Victory Lee 29%

DRAGET 2 Zizou 13%

SKRÄLLEN 9 Inertial 3%


LOPP-FAKTA Fördel ston över 2140a.

SPETS-SURRBALANS & UTRUSTNING 

1 Victory Lee (en av två i spets) öppnade 1.05 första halvvarvet för tre starter sedan och Dante Kolgjini kan nog välja taktik, om han ska köra i spets eller släppa till stallkamraten, 5 Neelix (nio av 13 i spets). 7 Champion Melon kan också lägga iväg raskt, men här är taktiken svårbedömd?

Min spetsfavorit efter 500 meter: 1 Victory Lee / 5 Neelix.

1 Victory Lee visade fin form vid sin andraplats utvändigt ledaren sista varvet senast. Han öppnar kvickt och läget borgar för en perfekt position i den främre träffen. Nu byter man till en jänkarbike.

2 Zizou noterade 1.11 sista 800 i spåren över den dryga distansen senast och har också formen på topp. Jag tror inte att Hanna Halme ger sig in i någon spetskörning utan sparar på krafter fram till upploppet.

5 Neelix fick utstå stentuff press i ledningen senast, och är ursäktad att krafterna var helt slut när man svängde in på upploppet. Det var första starten på fyra månader och har det loppet satt sig rätt har vi en förbättrad Neelix som intar ovalen ikväll. Det är aviserat med skor runt om nu.

8 American Hill är en mycket lovande fyraårigt sto, som nu går upp mot äldre hingstar och valacker. Hon har stångats mot kulltoppen och skaffat sig bra hårdhet, men från sämsta läget längst ut på vingen blir det högst troligt ett passivt upplägg och ett snabbt sista halvvarv, då loppet är tänkt som en preparé inför stundande BC-semifinaler. Hybridvagn på.

9 Inertial gjorde ett av sina bästa lopp i karriären vid sin andraplats utvändigt ledaren på Lunden senast. Han är fortsatt uppåt med det loppet i kroppen och med minsta klaff är han med och gör upp om segern. 

V86-2


RANKING
A: 10

B: 7-2-12-4
C: 8-9-1-6-11-3-5
D––

FAVORITEN 10 Super Sarah 41%

DRAGET 7 Otroligosåfin 6%

SKRÄLLEN 8 Mellby Empire 1%


LOPP-FAKTA Spårtrappa över 2140a.

SPETS-SURRBALANS & UTRUSTNING 

Här kan vi förvänta oss tuff laddning från flera ekipage och det är svårbedömt vem som snor åt sig taktpinnen. 1 Mission Beach (två av tre i spets) öppnar kvickt för att hitta en bra rygg. 2 Dropluggage Racing (tre av tre i spets) är obesegrad i ledningen och från det här fina läget kan vi räkna med ett offensivt upplägg. 4 Eddy West (tre av fyra i spets) är nog den som är kvickast av alla från början, men han blir också lätt het om man laddar och det troliga är att man vill köra i ryggar. Det blir även ett offensivt upplägg från 7 Otroligosåfin (tre av fyra i spets) och 8 Mellby Empire (första gången med jänkarbike).

Min spetsfavorit efter 500 meter: 2 Dropluggage Racing.

2 Dropluggage Racing har visat toppform på slutet och hennes spurt över open stretch senast var positiv. Hon trivs bäst med tätkänning och jag gissar att hon leder loppet när man svänger in på upploppet.

4 Eddy West har formen intakt och hög potential för klassen när han visar sig från sin bästa sida. Han öppnar kvickt, men vill helst ha ett rygglopp och vid en normal prestation är han med och gör upp om segern.

7 Otroligosåfin visade bra styrka och moral vid sin seger utvändigt ledaren för tre starter sedan och räds inte ett offensivt upplägg, som det är aviserat. Skulle han bli släppt till ledningen är han hästen att slå i loppet.

9  Untilwemeetagain noterade 1.12,5 sista 800 från andrapar utvändigt vid sin andraplats i uttagningen till Dam-SM senast. Finalen går om tio dagar, och vi får se hur offensivt uppägg det blir idag?

Favoriten 10 Super Sarah blev hängande i tredjespår innan hon backades ner som sista häst senast. Blev sedan tillbakadragen i en kall rygg och såg formstark ut med sparade krafter över upploppet. Nu är motståndet klart enklare och hon tål nog en del spår på vägen.

12 Issiah har formen intakt och förstärks nu med första Björn Goop i sulkyn. Det blir barfota runt om igen plus att man tar bort frambootsen den här gången. 

V86-3


RANKING
A: 1-4-3

B: 7-2-9
C: 5-8-6
D––

FAVORITEN 1 Chipper Kronos 40%

DRAGET 3 Gigi Barosso 9%

SKRÄLLEN 2 Chopin Gar 2%


LOPP-FAKTA 2-åringslopp (Breeders Course) över 1640a.

SPETS-SURRBALANS & UTRUSTNING 

Orutinerade tvååringar med en eller ett par starter innanför västen gör upp om 600 000 kr i segerpremie. 1 Chipper Kronos övertog ledningen efter 300 senast och gjorde ett mycket förnuftigt intryck när segern skrevs till mycket enkel. Dock svårbedömt om han kan försvara sitt innerspår bakom bilen? 2 Chopin Gar öppnade raskt till ledningen i sin uttagning och kan mycket väl vara ledaren i loppet igen. 3 Gigi Barosso öppnar även han raskt bakom bilen. Det gör även 4 Good Vibes, men det är svårbedömt hur kuskarna tänker rent taktiskt?

Min spetsfavorit efter 500 meter: 2 Chopin Gar.

Det blir ingen förändring i utrustning på någon av hästarna, förutom att 5 Arizona Face och 6 Faith Trot byter till en hybridvagn.

De som gjorde bäst intryck i uttagningarna var helt klart 1 Chipper Kronos, den tyska gästen 2 Gigi Barosso och 4 Good Vibes, som också har fått de bästa spåren bakom startbilen.

7 Mellby Jinx kvalade på raska 1.17,9/2140 volt, men har gjort bort sig med galopp i sina två starter efter det på grund av att han är stänkrädd. Om han sköter sig matchar han de bästa i loppet och utmanar om segern.V86-4


RANKING
A: ––

B: 4-8-2-9-12-10
C: 6-7
D5-1-11

FAVORITEN 8 Whelk 35%

DRAGET 2 Twinkle Face 13%

SKRÄLLEN 4 Loser On Loser 4%


LOPP-FAKTA Stolopp över 2640a.

SPETS-SURRBALANS & UTRUSTNING 

2 Twinkle Face (tre av fem i spets) öppnar kvickt, men släpper till en bra rygg. 4 Loser On Loser (två av tre i spets) öppnar raskt och är troligen först framme för att överta. Utifrån laddas även 8 Whelk (två av sju i spets) och ställer en fråga.

Min spetsfavorit efter 500 meter: 4 Loser On Loser / 8 Whelk.

2 Twinkle Face är kapabel och duger i klassen när hon vaknat på rätt sida, och med Björn Goop bakom spakarna blir ekipaget extra intressant.

4 Loser On Loser är en tuff märr i grunden som dragits med dåliga blodvärden och därför har en missvisande resultatrad. Ifjol stångades hon mot kulltoppen och har bra med skinn på näsan. Tränare Fredrik Wallin säger att hästen tränar klart förbättrat och tror på en bra insats efter ett par månaders frånvaro. Det är aviserat med barfota runt om.

8 Whelk är härdad mot tufft motstånd i V75 och går ner lite i klass nu. Hon var dock inte som bäst näst senast, men såg ut att ha krafter sparade när hon tappade travet i andrapar utvändigt och galopperade 300 kvar senast, i ett lopp där Lipstick Tooma och Argbiggan slogs om segern över upploppet. Whelk har vunnit en av två över lång distans.

9 Estelle Nordique har styrkan som signum och en bra uppgift på papperet. Hon höll starkt utvändigt om ledaren näst senast, där hon var nära att kontra till seger, och jag tror att Torbjörn Jansson drar i högertömmen så fort fältet har formerat sig och tar sikte mot dödens.

12 Nika kördes upp i vagn varvet kvar i comebacken efter tre månader senast. Hon visade finfin styrka i flera starter i juni, som räcker långt med lite klaff i det här gänget.V86-5


RANKING
A: 1

B: 3-4-8
C: 9-2-6-12-7
D10-5

FAVORITEN 3 Princess Kloster 29%

DRAGET 1 Dream Kåsgård 26%

SKRÄLLEN 8 O.M.Faststeep 3%


LOPP-FAKTA Medeldistanslopp över 2140a.

SPETS-SURRBALANS & UTRUSTNING 

3 Princess Kloster har lärt sig att öppna snabbare och laddas det som går. Men 4 Global Warrior (tre av fem i spets) är kvickare och troligen först ner till sargen. 5 Lee Sånna är normalt explosiv från början, men här är taktiken mycket svårbedömd. 8 O.M.Faststeep (tre av fyra i spets) är klart bäst med tätkänning och här är det aviserat med ett offensivt upplägg.

Min spetsfavorit efter 500 meter: 8 O.M.Faststeep.

1 Dream Kåsgård har sett mycket stark och fin ut i två raka segrar och har formen helt på topp. Han har dock styrkan som signum och blir troligen över när bilen släpper fältet. Flemming Jensen vet vad som gäller och tar de sig ut i andraspår är vinstchansen god alla vägar.

3 Princess Kloster var tapper vid sin seger utvändigt ledaren senast och det är aviserat med ett offensivt upplägg igen, trots att hon går upp mot grabbarna och lite tuffare motstånd.

4 Global Warrior tog en komfortabel seger utvändigt ledaren på Halmstad senast och har formen på topp. Men Johan Untersteiner tycker att motståndet nu är klart tuffare och vill därför ligga lite lågt vad det gäler vinstchansen.

8 O.M.Faststeep är uppåt med lopp i kroppen och lyckas Matilda Holmkvist kuppa sig till ledningen leder ekipaget i det längsta, kanske hela vägen?V86-6


RANKING
A: 1-8

B: 2-9-12
C: 7-6-4-10-3-11-5
D––

FAVORITEN 1 Speedy Tilly 58%

DRAGET 8 Vine Vision 13%

SKRÄLLEN 12 Natosi Goj 4%


LOPP-FAKTA Spårtrappa över 2140a.

SPETS-SURRBALANS & UTRUSTNING 

1 Speedy Tilly (fem av åtta i spets) öppnar lite ojämnt, men trampar han rätt drar han iväg kvickt från början. 2 Yoghurt Composite (fyra av elva i spets) laddas tufft utvändigt vill ner till sargen först. Utifrån laddas även 7 Eicas (två av två i spets) och 8 Vine Vision (två av två i spets).

Min spetsfavorit efter 500 meter: 1 Speedy Tilly / 2 Yoghurt Composite.

Omgångens mest streckade favorit 1 Speedy Tilly flög mycket lågt när han fick fritt spelrum in på upploppet vid sin andraplats senast, och han står verkligen på tur för att spräcka årets segernolla. Men innerspåret kan bli stressigt och samtidigt en fälla om han inte slappnar av. Det rensar mycket bra om favoriten bränner.

2 Yoghurt Composite kan mycket väl lura favoriten på ledningen, och blir inte tempot för högt uppskruvat leder troligen ekipaget när man svänger in på upploppet.

7 Eicas gör sina klart bästa lopp med tätkänning och här är det aviserat med full laddning när bilen släpper fältet.

8 Vine Vision har avslutat i 1.11-tempot sista varvet från kön i de senaste starterna och är i min bok kanske den tuffaste hästen i loppet. Claes Sjöström laddar för position och med minsta klaff är han med och gör upp om segern över upploppet.

9 Get Ready On Tour såg ut som en studsboll vid sin överlägsna spetsseger i debuten i ny regi näst senast. Var sjuk senast och kunde därför inte göra sig själv rättvisa. Nu går träningsrapporterna i dur igen, och trots att bakspår normalt är ett klart minus ska han nämnas med respekt.V86-7


RANKING
A: 2

B: 5-8-7-1
C: 4-3-6
D9-10

FAVORITEN 7 Bandit Brick 37%

ROLIG SPIK 2 Global Takeover 8%

SKRÄLLEN 1 Wonderboy 4%


LOPP-FAKTA Sprinterlopp över 1640a.

SPETS-SURRBALANS & UTRUSTNING 

1 Wonder boy (två av tre i spets) öppnar bättre än medel, men får ändå svårt att försvara sitt innerspår. 2 Global Takeover (sex av nio i spets) öppnar mycket raskt och vill till ledningen. 4 M.T.Mighty Winner (fyra av sju i spets) och 5 Cobbys Olifant (tre av sju i spets) öppnar raskt mitt i banan, men jag tror de får svårt att vara först ner till sargen. 6 Toddler öppnar normalt explosivt, men här är det aviserat med ett passivt upplägg.

Min spetsfavorit efter 500 meter: 2 Global Takeover.

Det är tre danska gäster med i loppet. Två av dessa är 1 Wonderboy och 7 Bandit Brick, som var etta och trea i samma lopp på Billund senast. De står perfekt inne i loppet på pengarna, och nu maxar man utrustningen på båda med hybridvagn och barfota runt om.

2 Global Takeover har inte varit som bäst på slutet, men har varit hos doktorn och blivit behandlad i ryggen och känns klart förbättrad i jobben inför kvällens start. Nu sätter man på ett helstängt huvudlag för första gången sedan debuten i Lars I Nilsson regi och laddar för ledningen.

5 Cobbys Olifant har ett formhöjande lopp i kroppen och är kapabel för klassen när han visar sig från sin bästa sida. Han kan dra iväg mycket raskt bakom bilen och lyckas han vara först ner till sargen är mycket vunnet.

8 Andre Ward är en riktig tuffing som har styrkan som signum och inte alls gynnad av den korta distansen. Nu rycker man dock skorna runt om och blir det inte för mycket dryga spår under vägen kanske han är med i matchen till slut ändå.V86-8


RANKING
A: 6

B: 3-7-9-12
C: 11-5-4-1-10-2-8
D––

FAVORITEN 9 Hill’s Angel 43%

ROLIG SPIK 6 Florist 19%

SKRÄLLEN 7 Queen Ratzeputz 5%


LOPP-FAKTA Oaks-Revanschen över 2140a.

SPETS-SURRBALANS & UTRUSTNING 

2 Stella Nova Race (en av två i spets) öppnar raskt, men släpper normalt till en bra rygg. 6 Florist (två av tre i spets) laddas den första biten och siktet är inställt på ledningen. Trots bakspår kanske Björn Goop laddar tufft med 9 Hill’s Angel i rygg på Stella Nova Race och försöker komma igenom?

Min spetsfavorit efter 500 meter: 6 Florist.

Oaks Revanschen med 100 000 kr till segraren.

Stall Oscarsson har två formstarka hästar till start. 3 Aperfecttric har gjort det bra mot kulltopp på slutet och har bra hårdhet i grunden. Hon satt fast med lite sparade krafter i uttagningen till Oaks senast och från det här fina läget ska hon nämnas mycket tidigt.

Stallkamraten 6 Florist har inte heller haft något glid på slutet och är mycket bättre än resultatraden. Senast rullade hon över i galopp efter 250 körda när Kevin hade satt sig till rätta i andraspår. Hon noterade 1.13,5/1200 i upphämtningen och visade att formen är den rätta. Nu hoppas jag på tidig ledning för omgångens Roligaste Spik! 🙂

Favoriten 9 Hill’s Angel vek ner sig från ledningen när man svängde in på upploppet senast och tävlade under pari, utan att stallet har någon förklaring. Bakspår är alltid lite lurigt och trots att hon är anmäld barfota runt om är favoriten alldeles för mycket streckad i förhållande till vinstchansen.

7 Queen Ratzeputz noterade 1.12,5 sista 800 från fjärdepar utvändigt vid sin spurtseger senast och var klart uppåt. Nu rycker man skorna runt om och sätter på en jänkarbike för första gången.

12 Loaded Maria var hårt betrodd i sin uttagning till Oaks, där hon blev utsvarad i tredjespår under attack efter ett halvvarv. Hon blir inte lika hårt betrodd av spelarna ikväll och kör de på sig i täten biter hennes tunga spurt bra till slut.EN TROLIG SPIK

V86-2: 10 Super Sarah 41%TVÅ ROLIGA SPIKAR

V86-7: 2 Global Takeover 8%

V86-8: 6 Florist 19%
BÄSTA DRAGEN

V86-3: 3 Gigi Barosso 9%

V86-6: 8 Vine Vision 13% 

Omgångens Fynd

V86-4: 4 Loser On Loser 4%
PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V86-1: 9 Inertial 3%

V86-5: 8 O.M.Faststeep 3%


 

 SYSTEMFÖRSLAG V86

”Skrivs på en kupong


V86-1: 1-5-2-9-3-8-4-7
V86-2:
10
V86-3:
1-4-3-7-2-9
V86-4: 4-8-2-9-12-10
V86-5:
1
V86-6: 1-8-2-9-12-7
V86-7: 2
V86-8:
6-3-7-9-12-11

Totalt: 10 368 rader = 2 592 krSPELFÖRSLAG DD

DD-1: 2   DD-2: 6 x 500 kr = 500 kr

DD-1: 2   DD-2: 6-3-7-12-11 x 100 kr = 500 kr

Totalt: 1 000 kr