VÄDERPROGNOS

Vi kan förvänta oss molnigt väder, men ingen nederbörd. Ett par minusgrader i luften.

VÄRT ATT NOTERA

Solvallas upplopp mäter 196 meter och är ganska precis medel av landets övriga ovaler i omkrets.

Det ligger salt i underlaget, och troligen krävs det hakar i bakskorna för att få det rätta fästet.

Inför varje omgång gör jag ett systemförslag för cirka 5 000 kr, som är anpassat för Andelsbolag – eller privat om du känner för det?

Systemet är genererat i PINRACER, som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben.
Systemutskriften finner du sist i dokumentet.

– Det är aldrig för sent att ta rygg på ett vinnande lag 😉

– Nu kör vi!

V75-1

Aileron går med ändrad utrustning och blir svårfångad i ledningen – Vilket Drag!

RANKING
A: 7
B: 2-10-8
C: 6-1-5-4-12
D: 3-9

FAVORITEN 10 Mellby Duke

DRAGET 7 Aileron

SKRÄLLEN 6 Forecast

SPETS-STRID Explosiva 5 Önas Igor tar troligen en längd på de invändigt när bilen släpper. Både 1 Linus Boy och 2 Ola Montana körs offensivt och kan få överta taktpinnen i andra skedet. Utifrån öppnar även 7 Aileron snabbt, men det är svårt att veta vilken taktik Robert Bergh har tänkt sig?

LOPP-ANALYS Klass-I Final över 2140a. 

Ett spelvänligt lopp för näst lägsta klassen inleder omgången, där favoriten riskerar ett tufft lopp i spåren och en skräll ligger på lut.

Den knappa favoriten 10 Mellby Duke 22% har tagit två raka spurtsegrar från kön med bra spring i benen, och helt klart är han på väg att släppa till rejält. I V75 på Åby för tre starter sedan hade ett klart segergrepp mitt på upploppet innan han körde upp skallen och bromsade bort segern. Men efter en utrustningskorrigering, med ”springrem”, som håller ner huvudet har det fungerat mycket bättre. Peter Untersteiner låter fortsatt nöjd med sin springare, som tror på en hygglig chans igen, även om det måste klaffa från bakspåret.

Ett av omgångens bästa Drag 7 Aileron 7% får tipsnicken utan tvekan. Han har bränt två gånger i rad som favorit på V75, där han slutat tvåa. Näst senast vek han ner sig i ledningen trots att han fått bestämma tempot som han ville där framme. Han gick dock med hakar i skorna den dagen och det passade inte som bäst. Senast fick han en dryg inledning innan han kom fram utvändigt ledaren och höll sedan farten förbättrat på den vintriga banan. Aileron kan lägga iväg bra bakom bilen och jag är lite inne på att han kan täcka upp bakom kvicka Önas Igor och överta ledningen i ett tidigt skede. Nu är det aviserat med sommarskor och en jänkarbike – vilket låter som musik i mina öron!

Jag har respekt för 2 Ola Montana 21%, som jag tror har förutsättningar för att utvecklas till en bra guldhäst vad det lider. Han har visat mycket bra inställning till sitt jobb och skulle han komma före i starten så kan det vara han som får överta ledningen efter en bit. Nu är det aviserat med ett halvstängt huvudlag och bomull i öronen i stället för en fast huva.

Favoriten 8 M.T.King Of Cash 21% har visat upp en sällan skådad styrka vid sina två V75-segrar på slutet och verkligen imponerat. Nu blir det täta starter och troligen ett tufft upplägg i spåren igen, och om hästen är gjord av kött och blod kanske det blir en lite sämre prestation den här gången?

Det är många skrällar som lurar bakom och 6 Forecast 3% är det fler än jag som har jagat. Nu blir han helt bortglömd och är mycket prisvärd som skrällbud!


V75-2

Omgångens Fynd blir inte lätt att få tag på och är riktigt prisvärd!

RANKING
A: 5
B: 15-13-8-10
C: 14-12-11-9
D: 6-2-4-7

FAVORITEN 13 Red Rose America

OMGÅNGENS FYND 5 Qatrine Gel

SKRÄLLEN 14 Boston Credit

SPETS-STRID Efter två strykningar är det bara fem hästar kvar på främre volten, och lite mer plats i volten för 5 Qatrine Gel, som bör vara den som är mest angelägen av att köras i ledningen. De två springspårshästarna kan vara först ner till sargen, men släpper välvilligt till en bra rygg.

LOPP-ANALYS V75 Lärlingar över 2140 volt. 

Ett lärlingslopp med 13 hästar utspridda över tre volter, där det kan bli långt fram till täten för tilläggshästarna.

13 Red Rose America 33% har fått några formhöjande lopp innanför västen och verkar bli allt bättre för varje framträdande. Senast kördes hon påpassligt fram utvändigt ledaren varvet kvar och avgjorde på hårdhet, när segern skrevs till enkel. Träningsrapporterna går i fortsatt dur från tränare Jeanette Hansen, som säger att hästen var toppfin i det finslipande jobbet. Nu är det visserligen två hästar strukna på startvolten, men med två tillägg kan det ändå lätt bli strul när attacken ska sättas in under slutrundan.

Omgångens Fynd 5 Qatrine Gel 6% hade jag som skrällbud senast och det var sånär det hade räckt till seger. Efter offensivt upplägg fram utvändigt ledaren bjöd hon ledande Angel Rain på en tuff match hela vägen till målsnöret. Klockan stannade på raska 1.12,5 sista varvet, vilket är mycket starka siffror i sammanhanget! Efter två strykningar på startvolten har det blivit mer svängrum och allt talar för att Qatrine Gel sitter i spets ganska omgående. Stämmer det scenariot får tilläggshästarna vara riktigt bra om det ska hinna i fatt omgångens Fynd.

15 Jetset 18% hade slem halsen vid sin senaste start och hade därför inte lika torrt spurtkrut i avslutningen. Hon är kvitt dessa problem nu och med topplärlingen Oskar J Andersson i sulkyn flyger ekipaget lågt det sista halvvarvet.

8 Rainbow Of Nando 14% skulle inte vara på topp i sin senaste start, men gjorde ändå en mycket stark prestation utan rygg i spåren sista varvet. Hittar duktige Kevin Oscarsson de rätta ryggarna under vägen slutar de i segerstriden.

10 Angel Rain 13% har kapacitet som räcker till seger en bra dag. Men hon är mycket osäker i voltstart och det blir inte lätt för Preben Sövik att få iväg hästen i rätt gångart.


V75-3

On Track Piraten har givetvis toppchans – men han får nöja sig med att vara utgångshäst

RANKING
A: 3
B: 5-2-4
C: 7-6-9-10
D: 1-11-8-12

FAVORITEN 3 On Track Piraten

DRAGET 5 Royal Fighter

SKRÄLLEN 2 Claes Boko

SPETS-STRID Storfavoriten 3 On Track Piraten har inte laddats bakom bilen i de två senaste starterna och kan öppna mycket raskare vid laddning. Men det är lite svårbedömt, och Johnny kanske får överta ledningen efter en bit hur som helst? 5 Royal Fighter är normalt kvickast ner till sargen och den som kan sätta käppar i hjulet.

LOPP-ANALYS Guldivisionen Final över 2140a. 

Ett lopp för den högsta klassen där vi också hittar omgångens mest streckade favorit.

Världens bästa dalahäst 3 On Track Piraten 81% radar upp segrar och jagar idag sin sjunde raka seger! Han har visat upp ett brett register, och det har inte spelat någon roll om det varit lång eller kort distans. I de två senaste starterna har han inte varit med i någon startrusning, och det är lite svårbedömt hur taktiken blir den här gången? Troligen spelar det ingen roll då Johnny får överta taktpinnen hur som helst när han spänner ögonen i ledande Jennifer Tillmans efter en bit. Visst är det toppchans att storfavoriten löser uppgiften, men man är alltid lite sugen att gardera när de är så extremt mycket streckade.

5 Royal Fighter 4% bjöd storfavoriten på liten match senast och gjorde ett klart positivt intryck vid sin andraplats. Rapporterna säger att hästen är ytterligare förbättrad till denna start och allt talar för en intressant match igen.

Jag gillar skrällen 2 Claes Boko 2%, som såg klart uppåt ut vid sin spurtseger mot ett lite billigare motstånd i V75 näst senast. Senast uppträdde han sämre, men var nersatt av resan enligt stallet. Claes Boko tävlar klart bäst på hemmaplan och nu blir det lättning i balansen från järn- till aluminiumskor, vilket kan betyda en hel del. Jag förstår att det blir tufft att vinna, men till väldigt låg procent vore det ett tjänstefel om jag inte satte upp armen.

4 Narold Vox 1% har också formen på topp och kommer in i matchen till slut om tempot varit för högt uppskruvat i täten.


V75-4

Omgångens Roligaste Spik har styrkan som vapen och har bra chans alla vägar

RANKING
A: 3
B: 1-5-11
C: 4-7-12-8
D: 6-9-10

FAVORITEN 3 Alorac Mathbell

DRAGET 1 Sadik America

SKRÄLLEN 12 Frantic

SPETS-STRID Innerspåret 1 Sadik America tog ledningen från ett identiskt läge 17/12 och trivs extra bra med tätkänning. Det gör också 5 Hall Of Fashion, som laddas tufft den första biten. Lite svårbedömt.

LOPP-ANALYS Klass-II Final över 2140a. 

Ett spännande lopp för lägsta klassen där positioner och tempo troligen blir extra avgörande för loppets utgång.

Den knappa favoriten 3 Alorac Mathbell 26% har visat prov på toppform under en längre tid, och framförallt visat upp bra styrka och moral. Senast var han ute i ett Klass-I lopp och noterade 1.12,5 sista varvet efter ett offensivt upplägg. Nu går han ner i klass och har efter strykning fått ett perfekt andraspår bakom bilen, då han är lite trevande den första biten. Jörgen Westholm säger att man har siktat på det här loppet en tid och han har ingenting att skylla på om det skulle bli förlust. I min bok ska Alorac Mathbell ha en god chans att vinna det här loppet flera vägar, även utvändigt ledaren! Loppet är mycket streckkrävande bakom, och det här tycker jag är omgångens Roligaste Spik, där spelarkollektivet väljer att måla på rejält med streck.

Om du garderar nämner jag att 1 Sadik America 12% spetsade i en kvick start från spår ett på Åby 17/12, och har vunnit karriärens fyra segrar i ledningen. Nu är det aviserat med ett norskt huvudlag för första gången!

5 Hall Of Fashion 19% har formen på topp och är obesegrad i ledningen efter sex försök! Självklart blir det ett offensivt upplägg, men det kan kosta mer än det smakar.

11 Tournado Dream 6% är en kapabel fyraåring i grunden som visade bra styrka vid seger i V75 senast. Träningsrapporterna går fortsatt i dur!


V75-5

Segerstaplaren Master Crowe jagar sin 16 seger och blir svårslagen igen

RANKING
A: 6
B: 2-9-4
C: 11-8-5-10-7-1-3-12
D: ––

FAVORITEN 6 Master Crowe

DRAGET 2 Mountain Cleaver

SKRÄLLEN 9 Barkevious Mingo

SPETS-STRID Här tror jag att frontrunnern 4 Young Farmer är kvickast ner till sargen och kanske väljer att ta emot favoriten 6 Master Crowe med varma servetter? 

LOPP-ANALYS Bronsdivisionen Final över 2140a. 

Här hittar vi omgångens näst mest streckade favorit, och mycket avgörs om han blir släppt till ledningen eller inte.

Segerstaplaren 6 Master Crowe 70% har segrat i 15 av karriärens 18 starter och har en unik inställning till sitt jobb. Han har två formhöjande lopp i kroppen inför den här finalen, och han var verkligen lysande vid sin senaste seger där klockan stannade på 1.10,5 sista 800. Han har lärt sig öppna allt raskare bakom bilen och jag blir inte förvånad om han blir släppt till ledningen efter 300 körda. Stämmer det scenariot är det bara sjukdom emot, men det finns en liten chans att det blir svar invändigt. Han klarar hakar i bakskorna om det skulle krävas, och nu är det aviserat med ryckhuva för första gången.

Den finska gästen 2 Mountain Cleaver 6% är en spurtstark dam, som skar som het kniv i smör över upploppet med full spänst över mål vid sin andraplats i V75 senast. Hon är dock mycket trevande bakom bilen och kommer att tappa ganska mycket mark i inledningen. Men kör de på sig i täten biter hennes vassa spurt bra över upploppet igen.

En av omgångens mest prisvärda skrällar 9 Barkevious Mingo 2% såg ut som en studsboll vid sin enkla spetsseger i V75 på Färjestad senast. Det såg dessutom ut att finnas en hel del krafter sparade över mål. Är helt tappad av spelarna och rensar styggt i kuponghögen vid en eventuell seger!

4 Young Farmer 2% var bara slagen av storfavoriten med en nos näst senast, och kanske kan bjuda upp till dans från ledningen? Det troliga är att Thomas Uhrberg släpper, men man vet aldrig.

11 Springover 2% spurtade rappt över upploppet i sin andra start i ny regi senast och hade lite sparade krafter, som trea efter Udo’s Oiler.


V75-6

Veckans stallskrik kommer dra iväg som en raket på streckprocenten

RANKING
A: 11-12
B: 1-15-5
C: 7-14-4-8-10-2-3
D: 6-13-9

FAVORITEN 12 Usain Henna

DRAGET 11 Indoor Voices

SKRÄLLEN 1 Erica

SPETS-STRID 1 Erica försvarade enkelt sitt innerspår i en kvick öppning senast och är klar spetsfavorit igen. Hon utmanas främst av 6 Paradiserunner, om den träffar perfekt från springspåret.

LOPP-ANALYS V75 Champions över 2140 volt. 

De 15 mest framgångsrika kuskarna från i fjol gör upp i V75 Champions. Det är mer prestige med i bilden än vad vi på läktaren tror.

12 Usain Henna 31% har väl inte visat någon riktig formtopp i de senaste starterna, även om jag har respekt för tränare Oskar Svanberg när han säger att hästen är uppåt till denna start. Näst senast spurtade han bra som tvåa efter On Track Piraten, när klockan stannade på 1.08,5 sista 600. Senast uppträdde han lite mer segt och får bara godkänt för sin andraplats bakom Udo’s Oiler. Hästen har styrkan som bästa vapen och Erik Adielsson vill nog gärna dirigera loppet utvändigt ledaren så fort tillfälle ges. Nu är det aviserat med sulor fram, som näst senast.

Veckans snackis och omgångens stallskrik 11 Indoor Voices 26% är en mycket spurtstark och explosiv dam, som har visat toppform i de senaste starterna. Senast noterade hon 1.10 sista 800 i V75, som trea efter Thai Navigator. Roger Walmann fick en mikrofon under hakan efter sin seger i V86-8 i onsdags och sa att Indoor Voices är 20 meter bättre än favoriten Usain Henna, och den klaraste vinnaren i år. – Ni förstår ju själva vad det här uttalandet ska ältas i tv, och streckprocenten kommer bli därefter också. Men ”Norsken” har tagit in luft och gjort liknande uttalanden tidigare när han fört spelarna bakom ljuset, och man får ta det för vad det är. Hästen var dock mycket fin i det finslipande träningsjobbet och det blir en jänkarbike igen trots att det är voltstart.

1 Erica 6% tog en snygg spetsseger på en rask segertid över kort distans senast. Även om distansen är ett halvvarv längre nu leder hon långt in på upploppet, kanske hela vägen?

15 Udo’s Oiler 13% har styrkan som bästa vapen och närmar sig Frankrike-formen med stormsteg. Nu är troligen distansen lite för kort för att det ska räcka till seger, men man vet aldrig med Robert Bergh.

5 Fighting Bax 7% har ganska bra kapacitet i grunden, men han blandar och ger lite och jag är tveksam till dagsformen.


V75-7

Thai Navigator kan ännu bättre med rätt fäste och blir svårfångad igen

RANKING
A: 4
B: 9-11-1
C: 8-6-10-3
D: 7-2-12-5

FAVORITEN 11 Carabinieri

DRAGET 4 Thai Navigator

SKRÄLLEN 10 Officer C.D.

SPETS-STRID 1 Zenit Brick får svårt att försvara sitt innerspår mot en mer explosive 4 Thai Navigator, som är spetsfavorit. Utifrån öppnar 6 British Steel och 8 Aron The Baron bäst, men kommer normalt inte förbi.

LOPP-ANALYS Silverdivisionen Final över 2140a. 

Ett spelvänligt lopp för den näst högsta klassen avrundar, där det är flera om budet och krävs en del streck innan man känner sig nöjd.

11 Carabinieri 35% har som vanligt fått ett bakspår och han har verkligen ingen tur med spårtombolan. Men vad spelar det för roll då han nu jagar femte raka segern! Senast var han med i ett lopp på Vincennes i Paris och tog en snygg spurtseger från fjärde utvändigt när han gick med i anfall 1000 meter kvar. Senast var det barfota runt om och vanlig vagn, men nu blir det skor och en jänkarbike, som har fungerat bra tidigare. Peter Untersteiner låter optimistisk gällande möjligheterna, som säger att Carabinieri är han bästa chans i omgången.

Tipsnicken till den troliga ledaren 4 Thai Navigator 15%. Senast drog han till ledningen i en kvick start och gav sedan inte Fossens Bonus och Co. någon chans att sticka upp. Travet flöt dock inte som bäst under vägen, och tränaren säger att hästen inte fick det rätta fästet i banan. Thai Navigator kan alltså bättre än så och från ledningen blir han en tuff nöt att knäcka igen.

9 Beppe Am 12% hann inte med i speedkörningen från sjätte utvändigt i V75 senast. Men klockan stannade på raska 1.11 sista varvet och det kanske inte var så konstigt med facit i hand. Kör de på sig i täten flyger han lågt till slut igen, och kanske får bättre utdelning den här gången?

1 Zenit Brick 17% har fått ett par formhöjande lopp i kroppen och är på väg att hitta en riktig formtopp. Senast fick han överta ledningen utan strid efter 300 körda och gick undan till en mycket lätt seger med sparade krafter. Han kan lägga iväg bättre än medel bakom bilen, men jag tror ändå det blir svårt att försvara innerspåret.

Det finns flera som lurar i vassen bakom och jag blir inte förvånad om omgången avrundas med en skräll.


EN ROLIG SPIK

V75-4: 3 Alorac Mathbell 26%


 

BÄSTA DRAGEN

V75-1: 7 Aileron 6%
V75-2: 5 Qatrine Gel 6%
V75-7: 4 Thai Navigator 15%


 

Omgångens Fynd

V75-2: 5 Qatrine Gel 6%


 

PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-3: 2 Claes Boko 2%
V75-5: 9 Barkevious Mingo 2%