VÄDERPROGNOS

 • Det blir sol med lätt molnighet och cirka 18 grader i luften under eftermiddagen.

 

VÄRT ATT NOTERA

 • Åby är enda banan i landet som har två extraspår invändigt (open stretch) över upploppet, där det kommer hästar från alla håll när mållinjen närmar sig. Upploppet mäter 187 meter.

 

SYSTEMFÖRSLAG

 • Inför varje omgång gör jag Två systemförslag till V75!
  Ett som kostar cirka 2 500 kr och skrivs ut på 2-10 kuponger, beroende på hur omgången ser ut.
 • Och ett system genererat i JOKERSYSTEMET  som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben – cirka 5 000 kr.
 • Du får även ett spelförslag till Dagens Dubbel – insats: 1 000 kr.
 • Systemutskrifterna finner du alltid sist i dokumentet.


PS. SPELA MED ERLAND

Inbjudan får du automatiskt via mejl så fort du köpt ett fler veckopaket.

ÅBY
13 – oktober

V75-1

Velvet Gio är härdad mot kulltoppen och blir svårstoppad om han sköter sig


– Succétränaren Magnus Dahlén skördar allt fler framgångar


RANKING
A: 8-6-2
B: 13-14-11-9
C: 15-4-7-12-5-10
D: 1-3

FAVORITEN 8 Velvet Gio

DRAGET 2 Xanthis Coktail

SKRÄLLEN 6 Joyride Cane


SPETS-STRID Bara tre hästar på startvolten. 2 Xanthis Coktail är den troliga ledaren initialt, om han sköter sig. Vi kan nog förvänta oss ett offensivt upplägg från både 4 Viking’s Kronos och 6 Joyride Cane, som troligen ställer en fråga.

LOPP-ANALYS Stayerlopp över 2640 volt. 

 • 8 Velvet Gio 20% är en finfin fyraåring som härdats mot kulltoppen och radat upp bra prestationer den senaste tiden. Det var inte lika bra spänst i benen i den senaste starten, där han noterade 1.10,5 sista 700 som trea efter Toddler. Han är också uppfräschad inför dagens start och det låter uppåt från stallet igen. Velvet Gio är inte helt stabil från början och har galopperat de två senaste gångerna med voltstart. Det blir en vanlig vagn nu och felfri blir han en tuff nöt att knäcka för motståndarna.
 • Skrällen 6 Joyride Cane 3% är helt bortglömd av spelarna, och det tackar vi för! Trots att han inte har några meriter över lång distans gör han ett starkt intryck och känslan är att han är gynnad av dagens förutsättningar. Det blir bakskor på nu, som näst senast. Han har vunnit två av två från ledningen och vi kan nog förvänta oss ett offensivt upplägg från Peter Ingves sida, som sitter upp för första gången.
 • På startvolten hittar vi 2 Xanthis Coktail 12%, som är under utveckling och har visat bra kapacitet på slutet. Segern 18/8 togs utvändigt ledaren, och upphämtningen efter galopp senast var av bästa märke. Örjan Kihlström sitter upp för andra gången bakom hästen.
 • 13 Great King Wine 10% har bra hårdhet och ett intressant läge med springspår på dubbla tilläggsvolten. Har både styrka och speed som vapen och har stångats mot riktigt tufft motstånd på slutet. Vanlig vagn nu.
 • Frontrunnern 14 Aileron 14% tog en mycket bekväm spetsseger senast och har formen absolut på topp. Att han även kan spurta bakifrån visade han vid andraplatsen bakom Victory Kåsgård 11/8. Men stängt spår på dubbla tillägg är sämsta tänkbara och han är bara en av flera med klaff under vägen.


V75-2

Malin Viklund är en rutinerad amatör och sitter upp bakom omgångens Fynd


– Marcus Pihlström tränar omgångens Fynd


RANKING
A: 7-2-11
B: 4-9-3
C: 10-1-5-8-6
D: ––

FAVORITEN 11 O’Man Flax

OMGÅNGENS FYND 7 Mellby Entre

SKRÄLLEN 2 Micro Vick


SPETS-STRID Flera som kan öppna raskt bakom bilen. 2 Micro Vick och 4 Frances Yoda kivas om att vara först ner till sargen, och det är lite svårbedömt. 7 Mellby Entre tror jag körs offensivt, och kanske sitter i ledningen efter ett halvvarv?

LOPP-ANALYS Amatör-SM över 2140a. 

 • Det är inget snack om att 11 O’Man Flax 26% är bästa hästen i loppet om man tittar på de senaste prestationerna. Senast fick han vandra utan rygg när de varvade på 1.10, och han var ju givetvis ursäktad att han fick stumma ben till slut. Nu är motståndet klart enklare och med duktige amatören Mercedes Balogh i vagnen kan det gå vägen trots ett knepigt utgångsläge.
 • Tipsnicken dock till omgångens Fynd 7 Mellby Entre 5%, som var mycket rejäl vid sin seger utvändigt ledaren senast. Nu blir det barfota runt om, och jag tror att Mellby Entre kan sitta i ledningen i ett tidigt skede. Ett mycket prisvärt Fynd!
 • 2 Micro Vick 3% är ingen stjärna i grunden, men har varit klart uppåt efter sjukdom i de senaste starterna. Senast tog hon en överlägsen seger från ledningen, som lovade mer, och från det här fina läget blir det ett perfekt lopp i den främre träffen med flera valmöjligheter.
 • 4 Frances Yoda 27% är kvick bakom bilen och läget borgar även här för en bra position i den främre träffen. Hon springer dock på tuffare motstånd nu och är för mycket streckad i min bok! Hon har vunnit tre av fyra från ledningen, men det låter på tränare Petri Puro som man vill släppa till en bra rygg.
 • 9 Everest Sisu 17% gjorde ett rejält intryck vid sin seger utvändigt ledaren senast och hoppas på ett tufft tempo i täten från bakspår. Första övernattning på bortaplan nu.
 • 3 Garcon Above 11% skrällvann till 67 gånger pengarna i uttagningen näst senast, trots ett lopp utvändigt ledaren hela vägen. Det blir ett offensivt upplägg mot ledningen när bilen släpper.


V75-3

Julio De Luxe var inte helt kurant senast och kan bättre – Chansspik för den modige


– Har Sofia Adolfsson valt rätt häst?


RANKING
A: 5
B: 8-6-3
C: 4-2-10-9-7
D: ––

FAVORITEN 5 Julio De Luxe

DRAGET 8 Order To Fly

SKRÄLLEN 4 Licence Holder


SPETS-STRID Nio monté-ekipage bakom vingen, och jag erkänner att jag inte har lika bra koll på hur fort hästarna öppnar i den är disciplinen. Både 5 Julio De Luxe och 6 Whisky Akema öppnar kvickt och vill vara i den främre träffen. 10 Bonnies Celebrity är riktigt explosiv, och kanske kan vara först ner till sargen trots spår längst ut på vingen? 

LOPP-ANALYS Monté-SM över 2140a. 

 • 5 Julio De Luxe 34% har montédrottningen Sofia Adolfsson på ryggen och ett formhöjande lopp i kroppen efter några månaders frånvaro. Han har vunnit tre av sex montélopp i Frankrike, men tävlade under pari i montéeliten under Elitloppshelgen. Senast fick han ge sig med liten marginal, och stallet säger att hästen var lite nersatt av halsproblem den dagen och ska vara bättre nu. Sofia red ju även Whiskey Akema till seger senast, men hade lovat att rida Julio De Luxe innan det loppet.
 • 8 Order To Fly 23% är obesegrad i monté efter två starter och gör ett riktigt starkt intryck. Han får troligen göra jobbet utvändigt, men det har han visat att han klarar av. Eventuellt blir det skor på hovarna, vilket i alla fall inte är något plus.
 • 6 Whiskey Akema 17% tog en mycket imponerande seger i sitt första framträdande under sadel senast med Sofia Adolfsson på ryggen. Hästen är mycket kvick bakom bilen och från spets eller i rygg på ledaren blir det en framskjuten placering.
 • 3 Narold Vox 12% var positiv i monté i våras och har nu ett lopp i kroppen efter fem månaders frånvaro, där han blev tufft diskad som tvåa i mål. Narold Vox har bra hårdhet och gillar det tuffa tempot i täten och är given på kupongen.
 • Kioskvältaren 4 Licence Holder 1% har sin bästa disciplin i monté och har siktats mot det här loppet en tid. Nu blir det barfota runt om och han rensar styggt i kuponghögen!


V75-4

Global Raceway har siktats hit och är omgångens bästa Drag


– Kim Moberg är också ett tidigt streck


RANKING
A: 9-5-6-10
B: 1-2
C: 7-8-3
D: 4-11

FAVORITEN 1 Smokey Herman

DRAGET 9 Global Raceway

SKRÄLLEN 6 Hawk Cliff


SPETS-STRID De tre innersta spåren bakom bilen 1 Smokey Herman, 2 Athos Race och 3 Brilliance öppnar kvickt. Lite svårbedömt, men kanske att rutinerade Oskar J Andersson försvarar sitt innerspår?

LOPP-ANALYS Lärlings-SM över 2140a. 

 • I lärlingarnas uppgörelse blir 1 Smokey Herman 31% lite överraskande ganska klar favorit. De två senaste segrarna är tagna från ledningen och läget går inte att klaga på med rutinerade Oskar J Andersson i sulkyn. Statistiken säger dock att Smokey har galopperat i alla sina sju framträdande i V75! Vilket är värt att notera. Den här favoriten ska vi jobba bort!
 • En av omgångens bästa Drag 9 Global Raceway 16% har åtta segrar på 17 starter och två formhöjande lopp i kroppen. Senast kom han tillbaks efter ett par månaders frånvaro och kördes lite passivt med tanke på det här loppet. Men han sköt till mycket snyggt när han fick luckan mitt på upploppet och avgjorde till seger i ett nafs. Klockan stannade på 1.10,5 sista 800 och jag gillade vad jag såg! Han har dessutom vunnit 3 av sex på Åby.
 • Jag gillar även 5 Global Unlimited 11% skarpt, som jag trodde skulle blomma ut i år som fyraåring. Men han har tyvärr stoppats upp av olika anledningar, men inför dagens start låter Svante Båth riktigt nöjd mellan raderna. Kim Moberg gör få fel i sulkyn!
 • 6 Hawk Cliff 5% är kapabel i grunden, men blandar och ger och är inte så lätt att räkna på. Senast kördes han fram utvändigt ledaren efter 800 och höll farten fullt godkänt, som trea i mål. Han har vunnit fem av sex i spets och skulle vara mycket gynnad av tätkänning. Det kan bli racerbalans idag, pass upp!
 • 10 Kabanoss 4% har varit klart uppåt i två starter i Daniel Redéns regi. Näst senast vann han trots en galopp efter 200, där klockan visade på 1.12,5/1800. Han tränar starkt inför dagens start och är prisvärd som skrällbud. Formtoppade Marc Elias i vagnen gör inte saken sämre.


V75-5

Cash Crowe är en undantagshäst som äntligen är fit for fight igen


– Cash Crowe är äntligen tillbaka på banan igen


RANKING
A: 2
B: 11-5-1-12
C: 6-7-3-8-10-4-9
D: ––

FAVORITEN 2 Cash Crowe

DRAGET 11 Darling Mearas

SKRÄLLEN 5 Kash Brodda


SPETS-STRID 1 Dear Friend och 3 Super Ariel laddas tufft den första biten, där det är fördel för den först nämnde. Favoriten 2 Cash Crowe körs troligen offensivt så fort fältet har formerat sig, och kanske får överta taktpinnen i ett tidigt skede? 

LOPP-ANALYS Sto-SM över 2140a. 

 • I stonas uppgörelse får vi äntligen se undantagshästen 2 Cash Crowe 51% fit for fight igen. Hon har dragits med en hel del problem, men har nu två formhöjande lopp innanför västen. I comebacken näst senast tog hon en överlägsen seger trots ett lopp utvändigt ledaren. Senast var hon ute på en regntung bana, som inte var optimalt, och kunde inte slå klorna i Darling Mearas över upploppet. Stallet säger också att hästen hade ätit för mycket grönt gräs inför den starten och därför inte var på topp för dagen. Cash Crowe har vunnit fyra av fem på Åby och blir normalt mycket svår att lura på segern.
 • 11 Darling Mearas 11% tog en imponerande spurtseger i EM för ston på Solvalla näst senast. Senast tog hon skalpen på Cash Crowe från ledningen visade att den formen är intakt. Nu är dock läget mycket sämre och det måste stämma till fullo om hon ska komma in i matchen till slut.
 • Skrällen 5 Kash Brodda 3% är som vi vet mycket kapabel i grunden och vid sunda vätskor inte långt efter de bästa i loppet. Hon är uppåt med två lopp i kroppen och ska i denna start provas med jänkarbike och urryckare i öronen för första gången. Dessutom blir det troligen lite lättare skor på hovarna.
 • Spetsbudet 1 Dear Friend 16% har utvecklats och kommer till start med fyra raka segrar. Hon försvarar sitt innerspår initialt, men släpper troligen till favoriten om den ställer en fråga? Hon går upp i klass nu och är för mycket streckad i min bok.
 • Elitstoet 12 In Toto Sund 8% gick på pumpen som storfavorit på Solvalla senast, där hon inte orkade koppla greppet på ledande Shadow Gar. Stallet säger att hon drogs med en sträckning och var lite svullen den dagen och därför inte som bäst. Kan duga med rätt ryggar under slutrundan.


V75-6

Det är flera om budet – Kindy Cane bjuder upp till dans och blir svårfångad


– Veijo Heiskanen låter ovanligt optimistisk


RANKING
A: ––
B: 2-10-9-3-8-6
C: 1-11-5-12-4-7
D: ––

FAVORITEN 9 Park View

DRAGET 2 Kindy Cane

SKRÄLLEN 6 Milord


SPETS-STRID Lite svårbedömt. 2 Kindy Cane öppnar kvickt och ska köras offensivt och är inte lätt att ta en längd på. Hon utmanas av 3 Ramon Dekkers och kanske framförallt av 6 Milord, med offensive Adrian Kolgjini i sulkyn.

LOPP-ANALYS Ungdoms-SM över 2140a. 

 • Ungdomarnas uppgörelse ser mycket öppen ut på förhand och här krävs det en hel del streck innan man känner sig nöjd. 9 Park View 32% är en norsktränad treåring som nu går upp mot äldre hästar. På Solvalla senast drog han till ledningen, men blev för het under vägen och kunde inte hushålla med krafterna och fick soppatorsk 50 kvar. Nu vankas det bakspår, som kanske passar bättre? Kevin Oscarsson i sulkyn känns tryggt, men favoriten är ändå bara en av flera med chans i ett öppet lopp.
 • Spetsdraget 2 Kindy Cane 20% har tagit sina två senaste segrar från ledningen och är obesegrad i täten efter tre försök. Det är riktigt optimistiska tongångar från tränare Veijo Heiskanen!
 • Robert Berghs stall har hela fem hästar till start i loppet! Robert säger att 10 Aperfectdream 6% är bästa chansen, som senast noterade raska 1.11 sista varvet från femte utvändigt, som tvåa i mål.
 • Spetsbudet 3 Ramon Dekkers 5% har vunnit två av två i ledningen i Robert Berghs regi, och det blir full laddning mot täten när bilen släpper!
 • Starke 8 Harrington 8% kördes passivt och fick ett preparélopp senast. Han är klart bättre än sin resultatrad och gynnad av täta starter. Se upp!
 • Skrällen 6 Milord 2% är kapabel i grunden och helt bortglömd av spelarna. Han kan lägga iväg raskt bakom bilen, och med offensive Adrian Kolgjini i sulkyn kanske det bär av till ledningen till och med?


V75-7

Readly Express försvarar sitt SM-tecken och är omgångens Troligaste Spik


– Readly Express försvarar sitt SM-tecken


RANKING
A: 12
B: 4
C: 1-10-3-11
D: 6-7-8-9

FAVORITEN 12 Readly Express

DRAGET 4 Cyber Lane

SKRÄLLEN 1 Racing Mange


SPETS-STRID 1 Racing Mange öppnar kvickt från sitt innerspår tillsammans med utvändige 3 Digital Ink, men båda är nog nöjda med ryggen på 4 Cyber Lane, som är den troliga ledaren efter en bit. Även 6 Angel Of Attack drar iväg kvickt och vill ha ett lopp i rygg efter sargen.

LOPP-ANALYS Svenskt Mästerskap över 2640a. 

 • Årets PdA-vinnare 12 Readly Express 75% har ingen seger i de tre senaste starterna på svensk mark, men det har haft sina förklaringar. I Masters-finalen på Östersund senast gjorde han dock ett heroiskt lopp när han blev utsvarad i tredjespår sista 1400 och ändå var med i striden över upploppet. Han rapporteras ha tagit det loppet på bästa vis och kändes faktiskt bättre än någonsin i det finslipande träningsjobbet enligt stallrapporterna. Allt talar för ett offensivt upplägg så fort fältet har formerat sig och jag skulle bli förvånad om han inte blir släppt till ledningen den här gången. Jag vet inte om det blir med eller utan skor den här gången, men det tror jag har mindre betydelse mot det här gänget. Efter dagens start styrs kosan mot lejonkulan på Vincennes i Paris för att laddas mot det franska vintermeetinget och Prix d’Amerique sista söndagen i januari. Readly Express är omgångens Troligaste Spik!
 • Tuffaste motbudet är 4 Cyber Lane 10% som senast inte orkade ta emot Propulsion och Readly Express från ledningen. Nu blir det troligen ett lopp i rygg på favoriten efter ett hallvarv och en kvarts miljon in på kontot.


EN TROLIG SPIK

V75-7: 12 Readly Express 75% 

BÄSTA DRAGEN

V75-4: 9 Global Raceway 16%

V75-6: 2 Kindy Cane 20% 

Omgångens Fynd

V75-2: 7 Mellby Entre 5% 

PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-1: 6 Joyride Cane 3%

V75-3: 4 Licence Holder 1%

V75-5: 5 Kash Brodda 3%SYSTEMFÖRSLAG V75

”Skrivs på tio kuponger – minst Två A-hästar måste vinna för chans till sju rätt”


V75-1: A: 8    6-2-13-14-11-9-15-4-7-12-5-10-1-3  
V75-2: A: 7    2-11-4-9-3-10-1-5-8-6 
 
V75-3: A: 5    8-6-3-4 

V75-4: A: 9    5-6-10-1-2-7-8
V75-5: 2  
V75-6: A: 2    10-9-3-8-6 
V75-7: 12 

Totalt: 5 020 rader = 2 510 krSPELFÖRSLAG DD

DD-1: 2  DD-2: 12 x 1 000 = 1 000 kr

Totalt: 1 000 kr