VÄDERPROGNOS

 • Prognosen säger att det blir skyfall med mycket nederbörd under förmiddagen, upp till 20 mm på ett par timmar. Under eftermiddagen spås det enstaka skurar, men det är svårbedömt hur mycket nederbörd det blir. Cirka 15-17 grader i luften.

 

VÄRT ATT NOTERA

 • Åby är enda ovalen i landet där det finns två extraspår invändigt över upploppet (open stretch), där det kommer hästar från alla håll när mållinjen närmar sig.
  Upploppet mäter 187 meter och är cirka 10 meter kortare än medel av landets upplopp.

 

SYSTEMFÖRSLAG

 • Inför varje omgång gör jag Två systemförslag till V75!
  Ett som kostar cirka 2 500 kr och skrivs ut på 2-10 kuponger, beroende på hur omgången ser ut.
 • Och ett system genererat i JOKERSYSTEMET  som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben – cirka 5 000 kr.
 • Du får även ett spelförslag till Dagens Dubbel – insats: 1 000 kr.
 • Systemutskrifterna finner du alltid sist i dokumentet.


PS. SPELA MED ERLAND

 • Du som har ett aktivt fler veckopaket på Trav med Erland  (10 v eller 20 v) till V86 eller V75 får automatiskt en Inbjudan till mitt Exklusiva lag på ATG Tillsammans.
 • Inbjudan får du automatiskt via mejl så fort du köpt ett flerveckopaket.

  GÄVLE
  18 – augusti

V75-1

Det är vässat på flera händer – spets och rygg på ledaren gör troligen upp om det


– Erik Adielsson har tagit sikte mot ledningen


RANKING
A: 2-1
B: 4-3-5-10
C: 8-12-9-11-6
D: ––

FAVORITEN 2 Cobourg Hanover

DRAGET 1 Roheryn

SKRÄLLEN 10 Donners Am


SPETS-STRID 1 Roheryn, 2 Cobourg Hanover och 4 Doctor Doxey Zenz kan alla tre öppna mycket raskt bakom bilen. Jag tror att Erik Adielsson bakom Cobourg Hanover är mest angelägen och tar hand om taktpinnen.

LOPP-ANALYS Klass I final över 2140a. 

 • Den näst lägsta klassens final har samlat flera hästar med många ettor i resultatraden. En av dessa är den knappa favoriten 2 Cobourg Hanover 26%, som kommer till start med hela sju raka segrar! Han har spetsat åtta av nio bakom bilen och vunnit åtta av tio i ledningen, och vi behöver inte fundera över taktiken. Den mycket framgångsrike amatörtränaren Oscar Berglund har vässat hästen i flera banjobb de senaste veckorna, som han inte har gjort tidigare och det är positiva tongångar. Hästen har tidigare gått med tunga framskor, men till denna start är det aviserat med barfota runt om för första gången, dessutom gör Erik Adielsson debut i sulkyn!
 • 1 Roheryn 14% är en mycket startsnabb och tuff märr med formen helt på topp. Senaste segern togs den tunga vägen utvändigt ledaren i tufft tempot, och imponerande var bara förnamnet! Känslan säger att hon kanske kan ta emot favoriten i spetsjakten, men jag tror att Jorma sansar sig när det finns open stretch över upploppet. Ett klockrent tvillingspel, om ni inte har några andra funderingar?
 • 4 Doctor Doxey Zenz 12% imponerade också vid sin försöksseger, där han blev hängandes i spåren innan han övertog taktpinnen efter ett halvarv. Han stångades mot kultoppen i fjol och vi vet vad hästen kan i grunden. Nu när det är bilstart sätter man på hästen ett helstängt- eller ett open eye huvudlag, vilket gör hästen mycket rapp bakom bilen.
 • 3 Vischio Holz 18% är en Italien född häst som tagit tre raka segrar på svensk mark. Han har lite grov aktion och främst styrkan som signum. Han räds inte ett offensivt upplägg, och Björn Goop, som kör för första gången, är som alltid påläst. Det är aviserat med bakskor nu.
 • 5 Output Pressure 12% tog en enkel spetsseger i uttagningen på Mantorp och har formen på topp. Han har dock siktet inställt på derbyuttagningarna på Jägersro om elva dagar och jag gissar att det inte blir “all in” i utrustning eller styrningen den här gången. Han gick med helstängt senast, men nu blir det troligen ett öppet?
 • Jag varnar också för en skräll som inte är mycket sämre än nämnda kvintett. 10 Donners Am 1% är en fin typ, som är på väg att släppa till ordentligt. Till den starten drar man av alla fyra skorna och sätter på en jänkarbike för första gången.


V75-2

Karl Sjöhammar är kvitt halsproblem och blir normalt svårfångad från ledningen


– Årets kusk i fjol har taktiken klar


RANKING
A: 3
B: 1-7-8
C: 2-4-6-9-11-12-5-10
D: ––

FAVORITEN 7 Bear Hope

DRAGET 3 Karl Sjöhammar

SKRÄLLEN 2 Ottens Dibaba


SPETS-STRID Det tre innersta hästarna bakom vingen öppnar kvickast, där jag ändå håller 3 Karl Sjöhammar som ganska klar spetsfavorit.

LOPP-ANALYS Klass II final över 2140a. 

 • Den knappa favoriten 7 Bear Hope 21% har visat jämn och bra form under längre tid och har vunnit fem av nio starter. Han tog en billig seger i uttagningen på Årjäng och det är risk för vingel från spår sju bakom bilen, och favoriten är bara en av flera. Erik Adielsson upp för första gången.
 • 3 Karl Sjöhammar 17% brände som stor favorit i V75 på Axevalla senast, trots att han fått bestämma tempot i täten. Han drogs dock med en halsinfektion, vilket var orsaken till den bleka insatsen. Han är kvitt dessa problem och det låter uppåt från Tomas Malmqvist. Det blir första barfota bak idag och vid en normal prestation från ledningen blir han svårfångad. En chansspik för den modige!
 • 1 Mellby Fantom 10% var trea bakom Karl Sjöhammar från ett svårt utgångsläge i försöket. Han har visat att han kan öppna bättre än medel bakom bilen, och kanske sitter i rygg på ledaren?
 • 8 Tim Frontline 8% har tagit fyra raka segrar utan skor på hovarna och är obesegrad med den balansen. Spår längst ut på vingen luktar trubbel, men han ska provas med en jänkarbike idag för första gången vilket kanske gör honom lite kvickare.
 • Det är flera om budet bakom och en skräll på lut om inte omgångens bästa drag Karl Sjöhammar håller undan till seger.


V75-3

Storfavoriten spårar troligen runt om – men streckprocenten är lite väl hög


– Daniel Redén har det väl förspänt under dagen


RANKING
A: 3
B: 9-6-2
C: 1-4-8
D: 5-7

FAVORITEN 3 Perfect Spirit

DRAGET 9 Giveitgasandgo

SKRÄLLEN 6 Enterprise


SPETS-STRID Här öppnar 2 Lucifer Lane, 3 Perfect Spirit och 6 Enterprise bäst och det är lite svårbedömt hur kuskarna tänker. Men det troliga är att favoriten Perfect Spirit sitter i ledningen när krutröken lagt sig.

LOPP-ANALYS Fyraåringslopp över 2140a. 

 • I Ragnar Thorngrens Minne för fyraåringar hittar vi omgångens mest streckade favorit i 3 Perfect Spirit 78%. Fjolårets Hambletonian-vinnare har med fem segrar på sex starter på svensk mark visat att han inte är någon bluff. Spetssegern i Kungapokalen och spurtsegern i SprinterMästaren säger det mesta om hästens kapacitet. Enda plumpen kom i uttagningen till SprinterMästaren där han inte rådde på ledande Calle Crown. Han gick med ett norskt huvudlag för första gången i finalen av SprinterMästaren och svarade mycket bra på det, men nu är det aviserat med ett öppet, som i tidigare starter. Flera av konkurrenterna siktar på derbyuttagningarna om elva dagar, men streckprocenten känns ändå i mesta laget. Klar utgångshäst på systemet, men det rensar bra om storfavoriten har en dålig dag.
 • Den norsktränade USA-importen 9 Giveitgasandgo 7% har visat finfin kapacitet på svensk mark i flera starter. Senast spände han musklerna mot Propulsion och Co. i Hugo Åbergs utan att räcka till. Han drogs med en hovböld då varför han var tvungen att gå med skor vilket inte var något plus, men nu blir det barfota fram som tidigare. Han har en kvick startrygg och kan hamna bra på det trots bakspåret.
 • Skrällen 6 Enterprise 2% trodde jag skulle vinna från ledningen i SprinterMästaren, men han var slagen tidigt och en besvikelse. Han var uppåt och sköt till vasst när han fick luckan sent på upploppet innan han galopperade strax innan mål senast. Han är kvick bakom bilen och kanske kan kila sig ner i rygg på ledaren? Eventuellt bakskor på idag?
 • 2 Lucifer Lane 8% hade segergreppet långt in på upploppet i SprinterMästaren innan han blev snuvad av en smygkörd Perfect Spirit kort innan mål. Han har fått slicka såren efter det och brukar behöva ett lopp i kroppen för att hitta det rätta tävlingstempot. Näst uppgift blir derbyuttagningen.


V75-4

Öppet och streckkrävande stolopp – Vera Spiro får Erik i sulkyn och är Draget


– Erik Adielsson får chansen bakom loppets Drag


RANKING
A: ––
B: 1-8-11-3-6-7
C: 10-15-14-4
D: 2-9-13-12

FAVORITEN 3 Kindy Cane

DRAGET 1 Vera Spiro

SKRÄLLEN 8 Quiz Töll


SPETS-STRID 1 Vera Spiro får troligen svårt att försvara sitt innerspår trots att startspecialisten Erik Adielsson sitter upp i sulkyn. Favoriten 3 Kindy Cane körs på säkerhet den första biten innan hon laddas mot täten. De två springspåren 6 Cheerful Rivner och 7 Havana Boko kan vara först ner till sargen om de träffar rätt från början. Svårbedömt! 

LOPP-ANALYS Diamantstoet final över 2140 volt. 

 • Ett öppet stolopp där man inte ska snåla på strecken. Den klara favoriten 3 Kindy Cane 40% är obesegrad efter fyra starter i Veijo Heiskanens regi, men motståndet har varit billigt och raden är lite smickrande i min bok. Senast kom hon tillbaks efter ett par månaders frånvaro och provades utan skor på alla fyra hovarna för första gången, vilket föll väl ut. Samma balans igen, men nu byter man ut jänkarbiken till en vanlig sulky. Hon är inte helt stabil den första biten och jag blir inte förvånad om favoriten står och studsar i starten. Den klara favoriten har bara gjort fem starter och är orutinerad, och garderingen är given!
 • Tipsnicken lite på chans till 1 Vera Spiro 7%, som har stångats mot kulltoppen på slutet. Hon kvalade in till Stochampionatet, men fick aldrig chansen i finalen då hon trampade upp i vagn 500 kvar och galopperade. Hon såg inte tom ut i det läget. Erik Adielsson förstärker i sulkyn för första gången och Vera Spiro har chans att vinna det här loppet flera vägar.
 • Skrällen 8 Quiz Töll 4% spurtade rappt vid sin tredjeplats senast, där klockan stannade på 1.11 sista varvet. Hon har siktats hit och med lite klaff flyger hon lågt över upploppet igen – pass upp!
 • Det är optimistiska tongångar från Peter Untersteiner gällande 11 Absolut Gehör 10%. Även hon har siktats hit och i princip gjort topprestationer i varje start på slutet. Vanlig vagn nu.
 • 6 Cheerful Rivner 10% tillhör de bättre på startvolten och är bra för klassen, men hon är osäker i volten och det är svårbedömt hur hon tar sig iväg från början. Hon lägger mycket mark under sig om hon sköter sig!
 • 7 Havana Boko 7% gör ett ganska enkelt intryck från sidan, men kanske höjer sig rejält idag då hon ska provas utan skor på hovarna för första gången.


V75-5

Don’t Mind Me är klasser bättre i ledningen och är omgångens Roligaste Spik


– Örjan Kihlström låter ovanligt optimistisk


RANKING
A: 2
B: 9-3-5-1
C: 7-11-4-8-10-6-12
D: ––

FAVORITEN 9 Globalsatisfaction

DRAGET 2 Don’t Mind Me

SKRÄLLEN 5 Stepping Spaceboy


SPETS-STRID Favoriten 2 Don’t Mind Me vann spårlotten och är svår att ta en längd på bakom bilen. Han utmanas främst av 3 Linus Boy, 5 Stepping Spaceboy och kanske även 8 Trinity Lux, om den laddas. Men troligen Don’t Mind Me i ledningen.

LOPP-ANALYS Silverdivisionen final över 2140a. 

 • Den knappa favoriten 9 Globalsatisfaction 28% tog en snygg spurtseger från fjärde utvändigt senast på Halmstad och visade bra inställning till sitt jobb. Från bakspår blir det ett liknande upplägg igen, men nu är motståndet tuffare och jag väljer därför att gå emot.
 • USA-importen 2 Don’t Mind Me 26% tog en vattentät spetsseger i försöket på Färjestad näst senast, där klockan stannade på 1.09,5 sista varvet. Han pressades aldrig från bakspår på Årjäng senast och det var inte slutsålt i mål. Hästen har visat att att han är klart bäst i ledningen och han blir inte lätt att lura på önskepositionen när bilen släpper. Don’t Mind Me är inte ens favorit när detta skrivs och omgångens Roligaste Spik!


V75-6

Araw Hoss fick inte aktionen att stämma senast och är mycket prisvärd som Drag


– Araw Hoss går med racerbalans och är Draget


RANKING
A: 6
B: 5-2-9
C: 3-11-1-10-7-4
D: 8-12

FAVORITEN 5 Victory Kåsgård

DRAGET 6 Araw Hoss

SKRÄLLEN 3 Barbara L.Hanover


SPETS-STRID Här tror jag att det blir tuff laddning från flera händer och det är lite svårbedömt. 2 Uppohoppa, 3 Barbara L.Hanover, 5 Victory Kåsgård, 6 Araw Hoss och 7 Master Glide öppnar alla bättre än medel. Det kommer vara små marginaler in i första sväng och jag avstår från att gissa.

LOPP-ANALYS Bronsdivisionen final över 2140a. 

 • 5 Victory Kåsgård 24% drog överraskande till ledningen in i första sväng på Axevalla trots att han brottades med ett knepigt fjärdespår i volten. Att han är kapabel har han visat mer än en gång, men han blandar och ger och är inte alltid så lätt att räkna på. Inför dagens start låter Flemming Jensen ovanligt påställd och optimistisk faktiskt. Nu byter man till en vanlig sulky och det blir ett offensivt upplägg mot täten.
 • 6 Araw Hoss 12% var spelad till klart favorit i det loppet som Victory Kåsgård vann senast, men Araw fick inte det rätta fästet i banan och därför inte aktionen att stämma som bäst. Han kan mycket bättre än så och har blivit lite bortglömd av spelarna den här gången. Timo Nurmos låter uppåt angående vinstchansen, som meddelar att man slår på greppskor bak till den här starten och Araw Hoss är en av omgångens bästa Drag!
 • 2 Uppohoppa 18% öppnade överraskande kvickt till ledningen bakom bilen vid sin spetsseger på Årjäng näst senast. Senast tog han en knapp spurtseger från sjätte utvändigt. Örjan Kihlström brukar sköta spakarna och det är ett kraftigt minus med tränare Pasi Aikio i vagnen idag. Barfota fram nu.
 • Formtoppade 9 Flash Hammering 12% radar upp bra prestationer och har formen helt på topp! Han är mycket spurtstark och har en kvick startrygg och med minsta klaff är han med och gör upp om segern.
 • Skrällen 3 Barbara L.Hanover 3% är kvick bakom bilen och satt fast med vinstkrafter i rygg på 7 Masterglide senast. Det här är en tuff märr som Reijo Liljendahl låter mycket nöjd med för dagen, som är för lite streckad i förhållande till vinstchansen.


V75-7

När två träter vinner en tredje – Pass upp för Omgångens Fynd


– Lutfi Kolgjini och Rajesh Face är omgångens Fynd


RANKING
A: 4-1-6
B: 5-2
C: 9-7-3
D: 10-8

FAVORITEN 4 Readly Express

OMGÅNGENS FYND 6 Rajesh Face

SKRÄLLEN 2 Reckless


SPETS-STRID 1 Propulsion öppnade överraskande kvickt från innerspår i Hugo Åbergs i fjol, men han får ändå svårt att svara ut en felfri 3 Muscle Hustle den första biten. 4 Readly Express svarade ut Twister Bi i en kvick öppning när han drog till spets i Jubileums Pokalen i fjol och Jorma Kontio vet vad som gäller. Readly Express är spetsfavorit efter en bit.

LOPP-ANALYS Åby Stora Pris över 3140a. 

 • Årets Prix d’Amerique-vinnaren 4 Readly Express 46% aviserar här sin andra start efter det stora slaget på Vincennes i Paris i januari. Man var lite frågande hur formen var efter fyra månaders frånvaro inför comebacken i Jämtlands Stora Pris senast. Readly Express styrdes fram utvändigt ledande Volstead varvet kvar innan han tog över ledningen 550 kvar och gick undan på lätta hovar över upploppet. Segertiden skrevs till 1.10,0/2140a och han var verkligen härlig att skåda! Efter det har han inte startat på två månader, vilket kanske inte var planerat? Readly Express kommer till start med tolv raka segrar på svensk mark och kommer han före Propulsion från början talar mycket för att det blir ytterligare en seger. Han har visserligen aldrig provat aktuell distans, men han är obesegrad över lång distans efter sju försök i Sverige.
 • 1 Propulsion 34% har radat upp storloppssegrar under sommaren med Norrlands Stora Pris, Årjängs Stora Sprinterlopp och nu senast Hugo Åbergs Memorial. Segern senast var mycket svettig, där klockan stannade på raska 1.08,5 sista varvet, trots tredjespår! Det är inte många hästar i världen som gör om det loppet. Propulsion öppnade överraskande kvickt från spår ett bakom bilen i Hugo Åbergs i fjol, och vi får se hur Örjan Kihlström löser uppgiften?
 • Lutfi Kolgjinis 6 Rajesh Face 4% galopperade dubbelt i Hugo Åbergs och noterade även han 1.08,5 sista varvet med en hel del strul under slutrundan. Dagens dryga distans är ett klart plus för  starke Rajesh Face, och hur brukar det gå när två träter..? Det här blir hur som helst sista starten för Rajesh Face på svensk mark för en tid då siktet är inställt på några storlopp i Kanada senare i höst. Omgångens Fynd heter Rajesh Face gott folk!


EN ROLIG SPIK

V75-5: 2 Don’t Mind Me 26% 

BÄSTA DRAGEN

V75-2: 3 Karl Sjöhammar 17%

V75-4: 1 Vera Spiro 7%

V75-6: 6 Araw Hoss 12% 

Omgångens Fynd

V75-7: 6 Rajesh Face 4% 

PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-1: 10 Donners Am 1%

V75-3: 6 Enterprise 2%SYSTEMFÖRSLAG V75

“Skrivs på fyra kuponger – minst En A-häst och En B-häst måste vinna för chans till sju rätt”


V75-1: B: 2-1    4-3-5-10-8-12-9
V75-2: 3 
 
V75-3: A: 3    9-6-2-1-4 

V75-4: 1-8-11-3-6-7-10-15-14-4 
V75-5: 2  
V75-6: A: 6    5-2-9-3-11-1-10-7-4 
V75-7: B: 4-1-6    5-2-9  

Totalt: 4 950 rader = 2 475 krSPELFÖRSLAG DD

DD-1: 6  DD-2: 4, 1 x 400 = 800 kr

DD-1: DD-2: 6 x 200 = 200 kr

Totalt: 1 000 kr