• Hej och Välkommen Alla Gamla och Nya Medlemmar


  VÄDERPROGNOS

  • Det blir en solig och varm kväll på Bodentravet med cirka 25 grader i luften.


  VÄRT ATT NOTERA

  • Bodens upplopp mäter 200 meter, cirka 5 meter längre än medel.


   

  SYSTEMFÖRSLAG

  • Inför varje omgång gör jag Två systemförslag till V86!
   Ett som kostar cirka 2 500 kr och skrivs ut på 2-6 kuponger, beroende på hur omgången ser ut.
  • Och ett system genererat i JOKERSYSTEMET  som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben – cirka 5 000 kr.
  • Du får även ett spelförslag till Dagens Dubbel – insats: 1 000 kr.
  • Systemutskrifterna finner du alltid sist i dokumentet.

  PS. SPELA MED ERLAND

  Inbjudan (länken till laget på ATG Tillsammans) får du automatiskt via mejl så fort du köper ett fler veckopaket.  BODEN
  13 – juni  Förklaring till skor- och vagn-information

  • Alla röda skor (cc), (överstrukna skor = barfota), eller röd S, H, A, i vagninformationen, är förändring från föregående start.
  • Blå Vagn = Amerikansk sulky
  • Grön Vagn = Hybrid sulky
  • Gul Vagn = Vanlig sulky

  • OBS! All information om skor och sulky går liksom tidigare att ändra till ett ”långsammare” val – stängs 15 min före lopp 1.
  • Det vill säga från barfota till skor – från Amerikansk sulky till Hybrid eller Sulky – samt från Hybrid till Sulky.


   

  V75-1


  RANKING
  A: 10
  B: 1-3-7-4
  C: 6-2-8-11-5
  D: 9-12

  FAVORITEN 10 Vaduz Wise As 30%

  DRAGET 3 Dante Godiva 12%

  SKRÄLLEN 2 Don Draper 1%


  LOPP-FAKTA Klass I över 2640 volt.

  SPETS-SURR BALANS & UTRUSTNING 

  1 Gordon Mearas (tre av fem i spets) öppnade kvickt från springspår och satt i ledningen efter ett halvvarv trots tillägg senast, där segern skrevs till säker. Nu rycker man skorna runt om, och med både första rycktussar och Örjan Kihlström i sulkyn är ekipaget spetsfavorit.

  Utmanas främst av de två springspårshästarna 6 Ithinkiama Genius, (två av två med jänkarbike) som dock är svårbedömt startsnabb i voltstart. Men kanske framförallt av 7 Red Hot Tap Dancer (fem av nio i spets och en av två över lång distans), som trivs med tätkänning och står bra inne i klassen. I V75 på Östersund senast var han slagen mitt på  upploppet från ledningen, men det är lättare emot nu. Bakskor på är anmält.

  2 Don Draper har tveksam dagsform, men är uppfräschad till dagens start och känns uppåt i jobben. Nu ändrar man till jänkarbike, norskt huvudlag och barfota runt om. Han har vunnit tre av nio över lång distans.

  3 Dante Godiva har tagit sex segrar på tio starter och är kapabel för klassen. Nu kommer han tillbaka efter sju månaders frånvaro, men rapporteras vara väl förberedd. Tränare Ingemar Hultqvist har höga tankar om hästen, som siktar på Breeders’ Crown och Derbyt senare under året, och han blir inte förvånad om hästen är med i segerstriden redan i comebacken. Dante är obesegrad på Boden efter tre framträdanden.

  4 Enriko Ha tog en säker spurtseger när han fick fritt från rygg på ledaren in på upploppet över aktuell distans senast, och det är anmält barfota runt om för andra gången. Har vunnit två av fyra över lång distans.

  10 Vaduz Wise As övertog ledningen 1500 kvar i sin comeback och första start i Timo Nurmos regi näst senast, där segern skrevs till enkel. Senast mötte han tufft motstånd i Harper Hanovers lopp och drogs tillbaka i kalla ryggar från femte invändigt och pressades inte över upploppet. Nu är han tillbaka till i sin normala klass och vi kan förvänta oss ett offensivt upplägg över den långa distansen så fort fältet har formerat sig. Jag noterar samtidigt att stall Timo Nurmos stallform är ojämn, vilket är värt att notera, och trots att det är bästa hästen är det inget spikförslag för mig.   

  V75-2


  RANKING
  A: 4-2-8-13
  B: 11-7
  C: 15-10-14
  D: 12-5-1-6

  FAVORITEN 8 Indra’s Secret 46%

  DRAGET 4 Lupin Håleryd 6%

  SKRÄLLEN 2 Bling Bling 3%


  LOPP-FAKTA Diamantstoet över 2140 volt.

  SPETS-SURR BALANS & UTRUSTNING 

  Bara fyra hästar kvar på startvolten. 4 Lupin Håleryd (sex av sex i spets) står 20 meter bättre placerad den här gången och har tagit alla sina segrar från ledningen, där hon är obesegrad efter sex försök. Hon öppnar kvickt och är spetsfavorit, och nu ändrar man till en hybridsulky och drar av alla skor för första gången. Kommer troligen bli utmanad av någon på tilläggsvolten, men Robert Dunder har nog taktiken klar.

  2 Bling Bling tävlade under pari på grund av en halsinfektion senast, men rapporteras var uppåt i jobben inför dagens start. Nu byter man till ett norskt huvudlag och en hybridsulky. Eventuellt blir det också första barfota runt om? Anmäld med skor när detta skrivs.

  Den finska gästen 7 Hard To Trick kommer med en lätt spetsseger i bagaget, men är svår att sätta in i loppet då hon möter tuffare motstånd.

  8 Indra’s Secret (åtta av åtta i spets) har en mycket bra uppgift på papperet, och även här kan vi räkna med ett offensivt upplägg då även hon är obesegrad i ledningen efter åtta försök. Senast stod hon tufft placerad med stängt startspår på tillägg och får klart godkänt för sin fjärdeplats efter ett lopp utan rygg i tredjespår sista varvet. Hon har tagit sex segrar i Robert Berghs regi, alla över lång distans!

  11 Sheilah Laday (en av en i spets) öppnar kvickt från sitt springspår och kommer få ett bra lopp i den främre träffen. Hon har visat fin form i de senaste starterna och idag är det aviserat med barfota runt om.

  13 Karamel Hill har tagit två segrar och lika många andraplatser i Björn Goops regi. Hon var mycket tapper vid sin andraplats utvändigt ledaren på Solvalla senast, i samma lopp som Indra’s Secret, men nu är det omvända startspår och Karamel som fått bakspår. Med klaff är hon dock med och gör upp om det ändå.   

  V75-3


  RANKING
  A: 6-5-11
  B: 3-9-1-2
  C: 10
  D: 8-7-4-12

  FAVORITEN 11 Yankee Blue 25%

  ROLIG SPIK 6 Jagger Boko 24%

  SKRÄLLEN 2 Greenwich 2%


  LOPP-FAKTA Klass II över 2140a.

  SPETS-SURR BALANS & UTRUSTNING 

  Mycket svårbedömd spetsstrid! 1 Swagger har två formhöjande lopp i kroppen och ska laddas det som går, men får troligen svårt att försvara sitt innerspår. Hemmatränaren Sandra Eriksson låter dock förhoppningsfull, som tror hästen gör en klart förbättrad insats, gentemot hans andraplats bakom Yankee Blue senast.

  2 Greenwich var med i samma lopp och noterade 1.13,5 sista varvet utvändigt ledande och vinnande Yankee Blue, som trea i mål. Nu rycker man skorna runt om för första gången, vilket låter spännande!

  3 Gogobet Sisu har visat fina fartresurser för klassen och såg stark ut vid sin lätta spurtseger från andrapar utvändigt med sparade krafter näst senast. Står 20 meter bättre placerad jämfört med Jagger Boko senast.

  4 Ikon Zon öppnar kvickt mitt i banan och kan vara först ner till sargen, men släpper till en bra rygg.

  5 Gigaro Am noterade 1.11,5 sista 800 första barfota runt om vid sin spurtseger från fjärdepar utvändigt på Solvalla senast. Det är optimistiska tongångar från Robert Bergh, som säger att han sätter på hästen ett helstängt huvudlag och laddar det som går för att sno åt sig taktpinnen.

  6 Jagger Boko (en av en i spets) är en finfin typ som jag gillar skarpt! Han skulle egentligen haft fyra raka segrar om han inte hade blivit diskad med segern klar senast, som var mycket hård och märklig! Han var lättad i balansen och gick med ett helstängt huvudlag senast, vilket fungerade perfekt. Och med Örjan Kihlström bakom spakarna samtidigt som man hänger på första jänkarbike gör en av omgångens Roligaste Spik 🙂 till en svår nöt att knäcka.

  Favoriten 11 Yankee Blue är obesegrad efter fem raka segrar i Petri Salmelas regi! Han har vunnit både i spets och bakifrån och visat upp ett brett register. Nu blir det första barfota runt om och jänkarbike, och trots bakspåret tror Petri på en god vinstchans.   

  V75-4


  RANKING
  A: ––
  B: 8-6-15-1-9-4
  C: 14-10-2-5-3
  D: 12-11-7-13

  FAVORITEN 1 Spang Viktor 29%

  DRAGET 6 Rubus 12%

  OMGÅNGENS FYND 8 Lille Jim 4%


  LOPP-FAKTA Kallblodslopp över 2140 volt.

  SPETS-SURR BALANS & UTRUSTNING 

  Ett mycket öppet kallblodslopp på papperet där jag inte kommer snåla på strecken. Bara sex hästar på startvolten, där jag tror att 6 Rubus (tre av tre i spets) är kvickast från sitt ensamma springspår och drar till ledningen. Han var inte så långt ifrån segern på Östersund i lördags, och känslan säger att Hans Bergh kör i ledningen så länge lampan lyser.

  1 Spang Viktor (en av fyra i spets) fungerade perfekt med första barfota runt om vid segern i V75 på Östersund och det blir samma igen. Han fick dock ett smörlopp fram till upploppet vilket är värt att notera. Han öppnar lite bättre än medel, men blir normalt över från start. Spang Viktor har aldrig vunnit två segrar i rad, men är obesegrad på Boden efter två starter.

  2 Norrlands Scott satt fast i rygg på ledaren med sparad krafter senast och har formen på topp.

  3 Forspärla var den som vann det loppet efter ett smörlopp i tredjepar utvändigt, och är en av flera med vinstchans.

  4 U.R.Faxe uppträdde stinglöst i lördags och har tveksam dagsform, men står 20 meter bättre placerad nu, samtidigt som han åter får Örjan Kihlström i sulkyn.

  Ett av omgångens mest prisvärda Fynd 8 Lille Jim såg slagen ut utvändigt ledaren 300 kvar senast, men tände om och galopperade med knappt segergrepp 50 meter kvar, i samma lopp som Forspärla segrade. Första Jorma Kontio i sulkyn.

  9 Don Viking tränar klart förbättrat och har siktats hit efter senaste starten. Barfota fram är aviserat.

  10 Björlifant fick inte fritt spelrum och hade sparade krafter som trea efter Forspärla senast. Barfota bak nu.

  14 Granetta visade bra fart mellan galopperna senast och är kapabel att överraska med maxklaff under vägen.

  Bästa hästen i fältet 15 Järvsöodin har härdats mot stentufft motstånd och står perfekt inne i loppet på pengarna. Trots ett stängt spår på tillägg tror jag att Ulf Ohlsson ger sig iväg så fort fältet har formerat sig.   

  V75-5


  RANKING
  A: 1-5
  B: 9-2
  C: 6-8-7-12-10-4
  D: 3-11

  FAVORITEN 1 Deep Pockets 39%

  DRAGET 9 Tayson Bi 10%

  SKRÄLLEN 2 Liam Dana 2%


  LOPP-FAKTA Bronsdivisionen över 1640a.

  SPETS-SURR BALANS & UTRUSTNING 

  Ett rivigt sprinterlopp där det kommer bli full fart från start till mål.

  Frontrunnern 1 Deep Pocket (fyra av sju i spets) står perfekt inne i loppet på pengarna och har siktats hit efter sin mediokra insats i V75 på Örebro senast. Svante Båth låter nöjd med sin springare, som säger att det är spets från start till mål som gäller. Trots att innerspår inte är optimalt på Boden när starten släpps på bortre långsidan är Deep Pocket spetsfavorit. De sju senaste segrarna är tagna över kort distans och han spetsade från spår ett i försöket till Sprintermästaren i fjol.

  2 Liam Dana (fem av sju i spets) har ett formhöjande lopp i kroppen och är också kvick den första biten, men det blir svårt att ta en längd på den invändigt sida vid sida. Men ett lopp i rygg på ledaren är inte heller det sämsta.

  5 Ribaude (två av fyra i spets) har varit klart uppåt utan skor på hovarna i de två senaste starterna. Näst senast avslutade han rappt över upploppet som tvåa efter Vikens High Yield, och senast blev han fast med rubbet sparat i kalla ryggar över upploppet. Får troligen göra grovjobbet utvändigt den här gången, och han har två andraplatser som bästa resultat efter fyra starter över kort distans.

  6 B.W.L.Ruthless har formen på topp men möter tuffare motstånd idag. Nu rycker man skorna runt om och sätter på en jänkarbike för första gången.

  8 Höwings Unbeatable var klart uppåt efter omlagd träning vid sin andraplats i V75 på Östersund senast, men det är stor vingelrisk från spåret längst ut på vingen nu.

  9 Tayson Bi har visat toppform i två raka starter och är mycket vass på speed. Han har rygg på två startsnabba ekipage och kan hamna bra på det med lite klaff.   

  V75-6


  RANKING
  A: 4
  B: 2-6-3-11
  C: 8-1-12-5
  D: 7-9-10

  FAVORITEN 2 Giant Shadow 68%

  ROLIG SPIK 4 Even’s Cool Boy 8%

  SKRÄLLEN 11 Tjacko Zaz 5%


  LOPP-FAKTA Silverdivisionen över 2140a.

  SPETS-SURR BALANS & UTRUSTNING 

  1 Fighting Bax (fem av åtta i spets) rapporteras vara väl förberedd inför sin första start i ny regi. Han öppnar bättre än medel, men tränare Sandra Eriksson vill helst se att sitt nyförvärv får ett smyglopp i comebacken. Bakskor på och vanlig vagn är anmält.

  Omgångens mest streckade favorit segerstaplaren 2 Giant Shadow (två av två i spets) har tagit 23 segrar på 29 starter, och nio på tolv starter i Björn Goops regi. De har dock inte blivit någon seger i de två senaste starterna, och de snabba pengarna kanske börjar ta ut sin rätt? Senast öppnade han bättre än medel innan han kröp ner i rygg på spetsande Seismic Wave, och får klart godkänt för sin andraplats trots att han tappade 3-4 längder över upploppet. Jag gissar att det blir ett offensivt upplägg bakom bilen, men det är svårbedömt om det blir någon ledning?

  3 Jaques Noir (sex av tio i spets) är uppåt i två starter efter en halsoperation. Vid segern senast noterade han 1.09 sista 800 när attacken sattes in från femte utvändigt. Han är normalt fortsatt uppåt till denna start och trivs extra bra med tätkänning.

  4 Even’s Cool Boy är mycket kapabel för klassen när han visar sig från sin bästa sida. I comebacken tog han skalpen på Bucks To Burn, men senast var han nedsatt av slem i halsen och kunde därför inte göra sig själv rättvisa. Omgångens Roligaste Spik 🙂 avslöjar inte så mycket i träningsjobben, men Robert Dunder är ändå nöjd med sin springare, som tror att Even’s levererar en prestation som är bättre än vid segern i comebacken.

  6 Thankful har visat toppform i de senaste starterna trots att hon startat från spår åtta bakom bilen. Hon är mycket vass på speed och hittar Örjan Kihlström ner i banan är ekipaget med i segerstriden.

  8 Mily (två av två i spets) var mycket tapper vid sin seger utvändigt ledaren i comebacken näst senast, men från sämsta läget blir det tufft att avgå med segern.

  Det låter klart uppåt på 11 Tjacko Zaz, som noterade 1.10,5 sista 800 vid sin spetsseger över lång distans senast. Jörgen Westerholm säger att hästen är fortsatt uppåt och kan överraska med lite klaff under vägen.   

  V75-7


  RANKING
  A: ––
  B: 2-10-3-5-6-9
  C: 8
  D: 4-7-1

  FAVORITEN 10 Milliondollarrhyme 28%

  DRAGET 5 Esprit Sisu 6%

  SKRÄLLEN 6 Dreammoko 3% 


  LOPP-FAKTA Norrbottens Stora Pris över 2140a.

  SPETS-SURR BALANS & UTRUSTNING 

  2 Antonio Tabac (sex av tio i spets) var markant förbättrad vid sin spetsseger på nytt banrekord, 1.09,5/1640a, på Hagmyren senast! Han öppnar mycket raskt och är klar spetsfavorit och leder högst troligt loppet när man svänger in på Bodens 200 meter långa upplopp. Antonio har vunnit tolv segrar på 46 starter över medeldistans och har inte tempot varit för högt uppskruvat under vägen blir han svårfångad igen.

  10 Milliondollarrhyme har inte spräckt segernollan på årets fem starter och har inte uppträtt lika kaxigt som i fjol. Han provades första barfota runt om i Elitloppsfinalen senast, där han inte fick fritt spelrum från rygg ledaren och gick i mål med sparade krafter. Det blir barfota runt om igen, men han är lite utlämnad från sitt bakspår och det krävs nog att någon sätter upp farten utvändigt om Antonio Tabac för att hans speed ska bita över upploppet.

  3 Makethemark (en av fyra i spets) var stark vid sin seger utvändigt ledaren i årsdebuten, men har efter det inte fått aktionen att stämma och inte sett som bäst ut i tre starter efter det, där den senaste var ett försök till Elitloppet. Tränare Petri Salmela är dock inte orolig, som säger att hans ögonsten känns finfin i träningsjobben och att det nu blir lätta tåskor på bakhovarna, som han hade i Elitloppet i fjol. Makethemark har vunnit fem av åtta på sin hemmabana, men i min värld har han en del att bevisa innan jag tror på honom igen.

  5 Esprit Sisu (åtta av tolv i spets) är uppfräschad inför dagens start och tränare Svante Båth tror på en bra prestation. Med lite klaff är han med och gör  upp om det.

  Skrällen 6 Dreammoko var överraskande stark vid sin andraplats utvändigt ledaren senast och formen verkar vara i zenit. Första Torbjörn Jansson i sulkyn.

  Kioskvältaren 8 Unique Juni har formen helt på topp och spurtade vasst vid sin tredjeplats bakom Double Exposure senast. Men var hamnar hon från spår åtta bakom bilen?

  9 Mindyourvalue W.F. har tagit åtta av sina 14 segrar i Frankrike och två av tre på Boden. Han trivs bäst med tätkänning, och Robert Bergh sätter eventuellt på ett helstängt huvudlag och kör offensivt så fort fältet har formerat sig.  TVÅ ROLIGA SPIKAR

  V75-3: 6 Jagger Boko 24%

  V75-6: 4 Even’s Cool Boy 8%   

  BÄSTA DRAGEN

  V75-2: 4 Lupin Håleryd 6%

  V75-7: 5 Esprit Sisu 6%   

  Omgångens Fynd

  V75-4: 8 Lille Jim 4%   

  PRISVÄRDA SKRÄLLAR

  V75-1: 2 Don Draper 1%

  V75-5: 2 Liam Dana 2%  SYSTEMFÖRSLAG V75

  ”Skrivs på sex kuponger – minst En A-häst och En B-häst måste vinna för chans till sju rätt”


  V75-1: B: 10    1-3-7-4-6-2-8-11-5
  V75-2: A: 4   
  2-8-13-11-7-15-10-14  
  V75-3: 6

  V75-4: A: 8    6-15-1-9-4-14-10-2-5-3
  V75-5: B: 1-5    9-2-6-8-7-12-10-4  
  V75-6:
  V75-7: B: 2    10-3-5-6-9-8

  Totalt: 5 092 rader = 2 564 kr  SPELFÖRSLAG DD

  DD-1: 4  DD-2: 2-10 x 400 = 800 kr

  DD-1: 4 DD-2: 5-6 x 100 = 200 kr

  Totalt: 1 000 kr