• Hej och Välkommen Alla Gamla och Nya Medlemmar


  VÄDERPROGNOS

  • Efter en regnig förmiddag på Solvalla blir det uppehållsväder under eftermiddagen och tidiga kvällen, cirka 18 grader i luften.


  VÄRT ATT NOTERA

  • Solvalla har ett långt och rättvist upplopp som mäter 196 meter.


   

  SYSTEMFÖRSLAG

  • Inför varje omgång gör jag Två systemförslag till V86!
   Ett som kostar cirka 2 500 kr och skrivs ut på 2-6 kuponger, beroende på hur omgången ser ut.
  • Och ett system genererat i JOKERSYSTEMET  som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben – cirka 5 000 kr.
  • Du får även ett spelförslag till Dagens Dubbel – insats: 1 000 kr.
  • Systemutskrifterna finner du alltid sist i dokumentet.

  PS. SPELA MED ERLAND

  Inbjudan (länken till laget på ATG Tillsammans) får du automatiskt via mejl så fort du köper ett fler veckopaket.  SOLVALLA
  26 – september  Förklaring till skor- och vagn-information

  • Alla röda skor (cc), (överstrukna skor = barfota), eller röd S, H, A, i vagninformationen, är förändring från föregående start.
  • Blå Vagn = Amerikansk sulky
  • Grön Vagn = Hybrid sulky
  • Gul Vagn = Vanlig sulky

  • OBS! All information om skor och sulky går liksom tidigare att ändra till ett ”långsammare” val – stängs 15 min före lopp 1.
  • Det vill säga från barfota till skor – från Amerikansk sulky till Hybrid eller Sulky – samt från Hybrid till Sulky.


   

  V75-1


  RANKING
  A: 1
  B: 9-3-4-2
  C: 5-7-10-8-11-12
  D: 6

  FAVORITEN 2 Harran Boko 42%

  OMGÅNGENS FYND 1 Heading Reference 5%

  SKRÄLLEN 7 Ribaude 1%


  LOPP-FAKTA Silverdivisionen final över 2140a.

  SPETS-SURR BALANS & UTRUSTNING 

  1 Heading Reference (tre av tio i spets) öppnar raskt och är svår att ta en längd på, och känslan är att Daniel Wäjersten vill köra i ledningen. Han kommer att utmanas av 2 Harran Boko (13 av 20 i spets), som kommer med en färsk spetsseger i bagaget. 5 Macelleria (sju av 14 i spets) öppnar raskt mitt i banan, men kommer inte först ner till sargen.

  Min spetsfavorit efter 500 meter: 1 Heading Reference.

  1 Heading Reference drog i ett tufft tempot över lång distans senast på Bergsåker, där han blev snuvad i de sista stegen. Nu plastar man framhovarna och rycker skorna bak för första gången, och från ledningen kan det räcka hela vägen för omgångens Fynd! Som också är en chansspik för den riktigt modige, om man är ute efter de stora pengarna.

  Favoriten 2 Harran Boko kommer med en mycket enkel spetsseger från Jägersro i ryggen. I sin senaste start på Solvalla den 8/2, även då i en Silver-final, tog han en snygg spurtseger från sjätte utvändigt. Men jag noterar att han innan dess i sex starter på huvudstadsbanan hade tre diskningar och lika många starter som oplacerad. Den här favoriten måste jag försöka fälla. Det här blir tredje gången Harran Boko går upp i en Silver-final, vilket inte är så vanligt.

  3 Sir Henry P.Hill har imponerat stort i två raka segrar och är i sitt livs form. Läget är perfekt och han ska givetvis räknas tidigt igen.

  4 Coogan har varit tvåa och närmast sörjande i dessa två starter och är ute efter revansch. Nu tar man bort plasten på bakhovarna, som han hade senast.

  5 Macelleria visade toppform efter sin startgalopp som tvåa efter Harran Boko senast. Nu byter man från ett hel- till ett öppet huvudlag.

  9 Zap de Girifalco har radat upp bra prestationer i V75 på slutet och kommer även klara sig bra i den högsta klassen vad det lider. Han har en kvick startrygg och med minsta klaff är han med och gör upp om segern. Första Stefan Persson.

  10 Urban Kronos satt fast med sparade krafter senast, och nu byter man till ett norskt huvudlag.   

  V75-2


  RANKING
  A: 8-6-4
  B: 1-10-9
  C: 3-7-2-12-5-11
  D: ––

  FAVORITEN 6 Oracle Tyle 19% 

  DRAGET 8 Uncle Töll 15%

  SKRÄLLEN 1 Flexible Launcher 2%


  LOPP-FAKTA Klass II-final över 2140a.

  SPETS-SURR BALANS & UTRUSTNING 

  2 Bo Diddley laddas för att vara först ner till sargen. 4 Bansky (en av tre i spets) följer bilen och går inte att lugga på ledningen. 6 Oracle Tile är trevande den första biten. 7 Bridge Jumper (sex av sju i spets) och 8 Uncle Töll laddas för att komma ner i andraspår.

  Min spetsfavorit efter 500 meter: 4 Bansky.

  3 Upper Face fick det serverat i andrapar utvändigt vid sin spurtseger i försöket på Jägersro. Nu blir det både första barfota runt om och rycktussar i öronen.

  4 Bansky är en kvick och stark märr som visat upp ett brett register. Näst senast gav hon sig motvilligt från ledningen efter en 1.08-öppning första halvvarvet. På Mikkeli senast vann hon åkandes trots ett tufft lopp utvändigt ledaren hela vägen, och jag gillade vad jag såg! Första Johan Untersteiner i sulkyn gör få fel, som kan välja taktik. Tre av karriärens fyra segrar är tagna över kort distans, vilket är värt att notera.

  Kapable 6 Oracle Tile är kanske bästa hästen i fältet när han visar sig från sin bästa sida, vilket hans tre senaste segrar på Bjerke och Halmstad understryker. Ready Cash-hingsten hade sju raka segrar innan han var tvåa på Mantorp näst senast, och oplacerad senast. Han har dragits med en infektion i dessa starter, men är nu fit for fight igen. Vilket han visade i ett jobb på 1.16/2100 förra veckan. Oracle Tile har styrkan som signum och räds inte offensivt upplägg fram utvändigt ledaren om tempot i täten bedarrar.

  7 Bridge Jumper tog en kämpaseger från ledningen senast, men det är tuffare emot och han får svårt att hitta till sin önskeposition. Första norskt huvudlag är aviserat.

  8 Uncle Töll flög lågt över upploppet vid sin fjärdeplats bakom Power i derbyuttagningen på Jägersro näst senast. Det var inte optimal balans och utrustning senast, men nu blir det barfota runt om, open eye huvudlag och för andra gången rycktussar, som näst senast. André Eklundh säger att det blir ett offensivt upplägg.

  9 Shapes (första Stefan Persson, plus jänkarbike) och 10 Awesome Kronos (bakskor på) har båda formen intakt och är inte helt borta om tempot blir för högt uppskruvat i täten.   

  V75-3


  RANKING
  A: 7
  B: 11-10-14
  C: 3-2-4-5-9-12-15
  D: 1-13-8-6

  FAVORITEN 7 Lipstick Tooma 69%

  DRAGET 11 Darah Bibo 3%

  SKRÄLLEN 10 Valborg Marje 1%


  LOPP-FAKTA Diamantstoets final över 2140 volt.

  SPETS-SURR BALANS & UTRUSTNING 

  Bara fyra hästar på startvolten. 1 Mellby Guava öppnar kvickt, men vill släppa till en bra rygg. 3 Anna Mauds Lassie (två av tre i spets) och 4 Loes (fyra av fyra i spets), där det är fördel för den förstnämnde. 7 Lipstick Tooma (fyra av sex i spets) körs troligen offensivt från sitt tillägg. 10 Valborg Marje och 11 Darah Bibo ska laddas tufft från sina springspår på tillägg och kanske kan kuppa sig till ledningen?

  Min spetsfavorit efter 500 meter: 3 Anna Mauds Lassie / 10 Valborg Marje / 11 Darah Bibo.

  3 Anna Mauds Lassie var klart positiv vid sin andraplats bakom Lipstick Tooma på Solänget 22/8. Hon gillar tätkänning och läget borgar för en bra placering i den främre träffen.

  4 Loes var överraskande bra vid sin spetsseger på Jägersro senast och är fortsatt obesegrad i ledningen.

  5 Strangerinthenight noterade 1.10 sista 800 vid sin spetsseger senast, där hon höll Valetta ifrån sig och var överraskande stark. Första barfota runt om är alltid extra spännande på en skräll.

  7 Lipstick Tooma har höjt sig rejält i Daniel Redéns regi när hon idag kommer till start med fem raka segrar. Hennes seger utvändigt ledande Argbiggan på Bergsåker senast, där klockan visade 1.09,5 sista varvet, är det inte många ston i hela landet som gör om. Och i min bok är hon en av de mest talangfulla märrarna jag sett på mången god dag! Träningsrapporterna går fortsatt minst i dur från Daniel Redén, som säger att ”läppstiftet” gick fem Propulsion-intervaller på sandbanan för 1,5 vecka sedan, som få i Daniels armada klara av, kanske ingen? Utan strul är manegen krattad för sjätte raka viktorian för omgångens Troligaste Spik – med första Johan Untersteiner i sulkyn.

  Kioskvältaren 9 Lisa S.E. spurtade klart positivt som tvåa efter Unique Juni senast och är prisvärd vid stor gardering.

  10 Valborg Marje och 11 Darah Boko spurtade båda rappt över upploppet, som tvåa och trea i samma lopp, senast. Träffar de rätt från springspåren kan det bli en bra position i den främre träffen trots tillägg.

  14 Unique Juni blev fint framdragen i tredjespår under slutrundan vid sin spurtseger från sjunde utvändigt senast, och det krävs något liknande om hon ska kunna komma in i matchen från ett identiskt utgångsläge.   

  V75-4


  RANKING
  A: 4-2-3
  B: 7-9-1
  C: 6-10-12
  D: 5-8-11

  FAVORITEN 3 Hoboken Am 31%

  DRAGET 2 Beauty Kronos 20%

  SKRÄLLEN 7 Chablis Ribb 2%


  LOPP-FAKTA Svenskt Trav-Oaks över 2140a.

  SPETS-SURR BALANS & UTRUSTNING 

  Tuff laddning från flera ekipage att vänta. 1 Eagle Eye Sherry (en av en i spets, första Stefan Persson) försvarade enkelt sitt innerspår vid sin spetsseger i uttagningen, men känslan säger att hon släpper nu. 2 Beauty Kronos (en av en i spets), 3 Hoboken Am (tre av tre i spets) och 4 Barbro Kronos (tre av tre i spets) laddas alla tre för att komma först ner till sargen, och det är svårbedömt! Det gör även 7 Chablis Ribb (fyra av fem i spets), som kanske är den som är mest explosiv av samtliga?

  Min spetsfavorit efter 500 meter: 7 Chablis Ribb / 4 Barbro Kronos.

  2 Beauty Kronos led av någon sorts sträckning i uttagningen där hon sprang och krängde över upploppet. Men efter massage känns hon klart smidigare inför dagens start, då man dessutom drar skorna runt om för första gången. Vilket Daniel Redén tror kommer ge mycket bra effekt!

  3 Hoboken Am är obesegrad efter fem starter och såg finfin ut vid sin spetsseger i uttagningen. Nu rycker man troligen skorna runt om för första gången, men nu blir det inte lika lätt att sno åt sig taktpinnen.

  4 Barbro Kronos pressade sig till spets i en 1.08-öppning i uttagningen och var nog den som imponerade mest, samtidigt som segern skrevs till överlägsen. Här drar man inga växlar, men kanske lite lättning i balansen, och Barbro blir svårfångad om Erik Adielsson lyckas sno åt sig taktpinnen.

  Skrällen 7 Chablis Ribb var klart positiv som tvåa efter Hoboken Am i uttagningen och trots spår långt ut på vingen blir det ett offensivt upplägg, och Leif Witasp känner sig inte slagen.

  Det blir första barfota runt om på 9 Ester Wibb, som troligen ger en extraväxel till den här storvuxne madamen.

  1 Eagle Eye Sherry fick bestämma tempot efter behag vid sin mycket enkla spetsseger i uttagningen och läget borgar för en perfekt position i den främre träffen igen. Men det är betydligt tuffare motstånd nu! Första Stefan Persson i sulkyn.   

  V75-5


  RANKING
  A: 2-3-4-1
  B: 11-12
  C: 5-10-6-7-8-9
  D: ––

  FAVORITEN 2 Moses 28%

  DRAGET 3 Manuzio Hanover 15%

  SKRÄLLEN 11 Arden Wise As 1%


  LOPP-FAKTA Klass I-final över 2140a.

  SPETS-SURR BALANS & UTRUSTNING 

  1 Iceland Falls (fyra av nio i spets) är kvick ut och Claes Sjöström kan nog välja om han vill köra i spets, men hästen kan också bli hetsig vid för tuff laddning varför det kan bli släpp till en bra rygg? 2 Moses (fyra av fem i spets) körs offensivt och vill gärna till ledningen. 4 Viscount (två av tre i spets) ska laddas, men får svårt att ta en längd på de två nämnda invändigt. 6 Got to Dash (fyra av åtta i spets) öppnar kvickt och laddas den första biten.

  Min spetsfavorit efter 500 meter: 1 Iceland Falls / 2 Moses.

  1 Iceland Falls är en stentuff märr som har formen helt på topp och inte räds att gå upp mot grabbarna. Nu byter man till en jänkarbike, och från både spets eller rygg på den samme ska hon räknas mycket tidigt.

  2 Moses har vunnit fem av sju på sin hemmabana och är en riktig tanks när han vaknat på rätt sida. Segern utvändigt ledaren i försöket på Solänget senast var grym! Det känns lite som att Moses mest tävlar mot sig själv. Men han är ingen lätt krabat att lotsa runt och första Per Linderoth i sulkyn känns som ett minus!

  3 Manuzio Hanover var finfin vid sin seger i försöket näst senast. Senast gick han med skor och galopperade 200 kvar. Men nu rycker man skorna runt om som näst senast, och byter även från ett halvstängt till första open eye-huvudlag.

  4 Viscount är mycket stark och rejäl för klassen. Var finfin utan skor på hovarna vid spetssegern i försöket näst senast. Ni rycker man skorna igen och sätter på en jänkarbike, vilket han har provat tidigare, men aldrig tillsammans med skoryck.

  11 Arden Wise As utmanade Viscount vid sin andraplats näst senast, och kör de på sig i täten har han kapacitet att skrälla till ett glatt odds. Första Jorma Kontio.

  12 Exclusive Matter visade finfin styrka vid sin spetsseger på Jägersro senast, på en segertid som var bättre än vad Hail Mary noterade vid sin seger i derbyt! Nu är läget sämre, och även här krävs det att det blir tufft tempo i täten för att han ska kunna komma in i matchen till slut.   

  V75-6


  RANKING
  A: ––
  B: 5-2-9-10-3-8
  C: 1-6-7-4
  D: 11-12

  FAVORITEN 2 San Moteur 28%

  DRAGET 9 Henry Fly Sisu 8%

  DRAGET 10 Manny Muscle 6%


  LOPP-FAKTA Svenskt Trav-Kriterium över 2640a.

  SPETS-SURR BALANS & UTRUSTNING 

  1 Head Run (tre av tre i spets) öppnar kvickt och är svår att ta en längd på, men jag tror ändå att Robert Bergh är nöjd med en bra rygg. 5 Önas Prince (fyra av fyra i spets) följer bilen mitt i banan och är klar spetsfavorit!

  Min spetsfavorit efter 500 meter: 5 Önas Prince.

  1 Head Run var klart positiv vid sin spetsseger i försöket och från rygg på ledaren kan det bli bra pengar i finalen också, men jag tror han får svårt att vinna.

  Den knappa favoriten 2 San Moteur tog en komfortabel seger utvändigt ledaren med sparade krafter i uttagningen, även om det var lite billigt. Nu ska han lättas i frambalansen och köras barfota bak för första gången, och det kan slå åt båda hållen då han tidigare gått tungt balanserad och med armbågsskydd, vilket jag inte vet om de sitter på den här gången. Första Per Lennartsson, som är en sansad ersättare i sulkyn, men med tanke på ändringarna och att han inte känner till hästen som Björn Goop gör är det helt klart en streckfavorit i klar fara.

  3 Brambling är under kraftig utveckling och ser ut att kunna hur mycket som helst när aktionen stämmer. Nu blir det första rycktussar, och kanske även ett helstängt huvudlag.

  5 Önas Prince ser oftast lite stel och kantig ut i uppvärmningen, men skärper sig till loppet vilket är värt att notera. I uttagningen tog han en säker spurtseger från tredje utvändigt, där klockan stannade på 1.10 sista 800. Nu blir det full laddning mot ledningen, där han är obesegrad efter fyra försök, och han är även obesegrad över lång distans efter två framträdanden! Väl i ledningen, vem ska göra jobbet? Alla inblandade kuskar i loppet vet att offensive Per Nordström inte släpper ens under pistolhot. Och med två miljoner till närmast sörjande i andrapris kan det bli så att Önas Princess får styra och ställa som ha vill i ledningen.

  8 Hell Bent For Am såg ut som en världsstjärna vid sin seger i fyraåringseliten under elitloppshelgen, men har efter det inte övertygat lika mycket. I uttagningen fick han bestämma tempot som han ville i ledningen, men hade ändå inget svar mot Henry Flyer Sisu 50 kvar. Nu blir det första barfota runt om och jänkarbike, vilket känns som minst en extraväxel. – Tarzan låter lika klurig i intervjuerna som när han segrade med Lucky Po i Kriteriet 1998, som också gick barfota runt om för första gången, och också är hans enda seger i treåringarnas blå band!

  De två som kanske imponerade mest i uttagningarna är 9 Henry Flyer Sisu och 10 Manny Muscle, som båda noterade raska 1.09 sista 800 från kön i tredjespår. Med minsta klaff är de med och gör upp om segern! Tränare Timo Nurmos la ut texten i minst 20 minuter när han fick frågan om Henry Flyer Sisus chanser i en intervju i ATG-live, vilket jag noterar med respekt!   

  V75-7


  RANKING
  A: 5-2-1-3
  B: 9
  C: 4-6-7-11-12-8
  D: ––

  FAVORITEN 2 Pleasure for Cash 64%

  ROLIG SPIK 5 Anything for You 10%

  SKRÄLLEN 3 Everest Sisu 4%


  LOPP-FAKTA Bronsdivisionens final över 2140a.

  SPETS-SURR BALANS & UTRUSTNING 

  1 Merrit blir normalt över från sitt innerspår. 2 Pleasure for Cash (fyra av åtta i spets) öppnar bättre än medel och laddas det som går. Men får ändå svårt att svara ut 4 Mr Clayton J.F., som troligen släpper i det andra skedet? 5 Anything for You laddas utvändigt och hoppas vara den som är först framme för att överta taktpinnen.

  Min spetsfavorit efter 500 meter: 5 Anything for You.

  1 Merrit höll tappert som trea utvändigt om Valiant Dream senast och har formen på topp! Han har vunnit sitt enda start på Solvalla. Nu sätter man på ett halvstängt huvudlag, för att han ska öppnar raskare, plus en jänkarbike.

  2 Pleasure for Cash har radat upp bra prestationer på slutet och har formen i zenit! Senast noterade han raska 1.10 sista varvet som tvåa efter Valiant Dream, trots att det blev trafikproblem under slutrundan från sjätte utvändigt. Nu är läget mycket bättre och med en liknande prestation blir han svårstoppad. Även om Pleasure har vunnit de två senaste segrarna med Örjan Kihlström i sulkyn noterar jag att Magnus A Djuses facit inte heller är dåligt med fem segrar på nio uppsittningar.

  Skrällen 3 Everest Sisu visade bra form vid sin spurtseger på Solänget och är oftast underskattad av spelarna. Han jobbar starkt och nu rycker man skorna runt om för första gången på ett år. Pass upp!

  Rycker skorna runt om gör man även på 4 Mr Clayton J.F., som jag tror tjänar en bra slant från rygg på ledaren. Kanske ett prisvärt Tvilling-bud?

  5 Anything for You har radat upp bra prestationer i V75 på slutet, även om han var lite sämre senast, nedsatt av foderbyte enligt tränaren. Nu rycker man skorna runt om för första gången på svensk mark sedan maj 2017 och laddar för ledningen med omgångens Roligaste Spik! 🙂 Stämmer det scenariot är det en mycket prisvärd chansspik vi sitter kvar med på alla system.

  9 Valiant Dream visade fin form vid sin säkra spetsseger på Hagmyren. Han har vunnit tre av sina fyra segrar i Sverige från spets och det är andra förutsättningar nu, även om han tog en imponerande seger från spår tio i Klass I-finalen under elitloppshelgen i år.  EN TROLIG SPIK

  V75-3: 7 Lipstick Tooma 69%   

  EN ROLIG SPIK

  V75-7: 5 Anything for You 10%  BÄSTA DRAGEN

  V75-2: 8 Uncle Töll 15%

  V75-6: 9 Henry Flyer Sisu 8%

  V75-6: 10 Manny Muscle 6%   

  Omgångens Fynd

  V75-1: 1 Heading Reference 5%   

  PRISVÄRDA SKRÄLLAR

  V75-4: 7 Chablis Ribb 2%

  V75-5: 11 Arden Wise As 1%  SYSTEMFÖRSLAG V75

  ”Skrivs på en kupong


  V75-1: 1
  V75-2:
  8-6-4-1-10-9-3-7  
  V75-3: 7

  V75-4: 4-2-3-7-9-1-6-10-12
  V75-5: 2-3-4-1-11-12-5-10-6-7-8-9  
  V75-6: 5-2-9-10-3-8 
  V75-7: 5

  Totalt: 5 184 rader = 2 592 kr  SPELFÖRSLAG DD

  DD-1: 5-2  DD-2: 5 x 300 = 600 kr

  DD-1: 9-10-3-8 DD-2: 5 x 100 = 400 kr

  Totalt: 1 000 kr