• Hej och Välkommen Alla Gamla och Nya Medlemmar


  VÄDERPROGNOS

  • Vi kan se fram emot en solig och fin eftermiddag på Jägersro med cirka 7 grader i luften.


  VÄRT ATT NOTERA

  • Jägersro upplopp mäter 190 meter (cirka 5 meter kortare än medel av landets ovaler). Banan är känd för att vara en ”spetsbana”, där det är lättare att rinna undan till seger från ledningen.


   

  SYSTEMFÖRSLAG

  • Inför varje omgång gör jag ett systemförslag till V75!
   Som kostar mellan 2 500 kr – 5 000 kr, beroende på hur omgången ser ut.
  • Du får även ett spelförslag till Dagens Dubbel – insats: 1 000 kr.
  • Systemutskrifterna finner du alltid sist i dokumentet.


  Jägersro
  10 – april  Förklaring till skor- och vagn-information

  • Alla röda skor (cc), (överstrukna skor = barfota), eller röd (S, A) i vagninformationen är förändring från föregående start.
  • Blå Vagn = Amerikansk sulky
  • Gul Vagn = Vanlig sulky

  • OBS! All information om skor och sulky går liksom tidigare att ändra till ett ”långsammare” val – stängs 15 min före lopp 1.
  • Det vill säga från barfota till skor – från Amerikansk sulky till Vanlig sulky.


   

  V75-1


  RANKING
  A: 4-6-9
  B: 5-12-3
  C: 1-2-7-8-11
  D: 10

  FAVORITEN 6 Laradja Vrijthout

  DRAGET 4 Gazza B.R.

  SKRÄLLEN 5 Mystic Mom


  LOPP-FAKTA Klass I över 2140a volt.

  SPETS-SURR & ANALYS 

  Det är galopprisk på flera ekipage som är ovana med voltstart. 1 Gravity Pace (två av tre i spets) trivs med tätkänning och öppnar snabbare än medel från sitt innerspår i volten. 2 Run Brodde (fem av sju i spets) och 3 Scorpion’s Madness (sex av nio i spets) är mycket kvicka med bilstart, men i voltstart är det stor galopprisk. 6 Laradja Vrijthout (två av två i spets) gör sin första start i volt på svensk mark och är svårbedömt startsnabb. Spår sex med springspår är dock fördelaktigt.

  Min spetsfavorit efter 500 meter: 1 Gravity Pace / 6 Laradja Vrijthout.

  1 Gravity Pace kändes fin i uppvärmningen på Halmstad i lördags, men gav upp 500 kvar efter en väl offensiv styrning. Han öppnar raskt från sitt innerspår, och kanske testas i ledningen? Det har blivit fyra segrar på tio starter på Jägersro.
  2 Run Brodde Run är en kvick frontrunner, som var slagen i ledningen 100 kvar av Rotate i V75 på Mantorp senast. Från spår två i volten får Jörgen Sjunnesson inrikta sig på en felfri avgång.
  Det får även formstarka 3 Scorpion’s Madness, som imponerade så smått vid sin spetsseger på Halmstad i lördags. Det är aviserat med första barfota runt om idag!
  4 Gazza B.R. var mycket bra i sin årsdebut, där han noterade 1.10 sista 800 i tredjespår utan rygg från fjärde utvändigt. Har han tagit det loppet på rätt sätt kan han vinna det här loppet flera vägar. Vanlig vagn nu.
  Jerry Riordan säger att 5 Mystic Mom var extra fin i det finslipande träningsjobbet, och visar hästen sig från sin bästa sida går ingen säker.
  Conrad Lugauers import från Belgien 6 Laradja Vrijthout är en kvickfotad sexårig valack efter Maharajah, som ser ut att ha en hel del att hämta på svensk mark. De två segrarna på tre starter i Sverige är tagna från ledningen och det blir säkert ett offensivt upplägg. Men första voltstart på svensk mark kan sätta käppar i hjulen.
  9 M.T.Oscar är härdad i klassen och står på tur för en seger. Han var klart godkänd fartmässigt senast, 1.10,5/800 från tredje utvändigt, men han tappade travet mitt på upploppet vilket drog ner intrycket. Känns han fin i dagens lopp tar man sikte på uttagningarna till Kungapokalen.
  12 Lucky Truc noterade 1.12,5 sista 1200 när han gick till attack från andrapar utvändigt senast och har formen helt på topp. Även här är siktet inställt på Kungapokalen i kommande start. Första barfota fram är aviserat till dagens start.   

  V75-2


  RANKING
  A: ––
  B: 1-14-11-15-12-3-8
  C: 5-13-7-6
  D: 10-4-2

  FAVORITEN 15 Sharp Dream

  DRAGET 1 Domingoa

  SKRÄLLEN 5 Bambi A.F.


  LOPP-FAKTA Diamantstoet över 2140 volt.

  SPETS-SURR & ANALYS

  Fem hästar på startvolten. 1 Domingoa (två av två i spets) försvarade sitt innerspår vid spetssegern näst senast, och med första Erik Adielsson bakom spakarna är ekipaget spetsfavorit. 3 Lady Beluga (fyra av fyra i spets) öppnar stabilt och lite snabbare än medel från början och är obesegrad i ledningen. 5 Bambi A.F. öppnar också raskt, men släpper om hon är först ner till sargen.

  Min spetsfavorit efter 500 meter: 1 Domingoa.

  1 Domingoa får godkänt för sin tredjeplats utvändigt ledaren sista 1400 i årsdebuten och är uppåt till denna start. Hon har tagit sina två segrar från ledningen och med första Erik Adielsson i sulkyn behöver vi inte fundera på taktiken. Det var öppet huvudlag senast, men nu blir det ett helstängt, som i alla starter tidigare, och första barfota fram.
  4 Lady Beluga är också obesegrad i ledningen och har visat toppform i två raka segrar. Hon har bara förlorat en felfritt lopp och utan strul är hon med och gör upp om det.
  8 Eye On The Hill står bra inne i loppet på pengarna och är uppåt med årsdebuten avklarad, där hon noterade 1.12 sista varvet från andrapar utvändigt. Hon trivs extra bra på Jägersro, där det blivit två segrar på tre starter, men det är också första starten i voltstart.
  11 Laleh Pellini kämpade på bra utvändigt ledaren i comebacken och är uppåt med lopp i kroppen. Hon uppträder dock ojämnt och galopperade från start när man laddade från ett identisk läge näst senast.
  12 Kali Smart sprang in hela 385 00 kr i fjolårets tre sista starter och det är tuffare förutsättningar nu. Hon rapporteras dock träna riktigt starkt och har utvecklats under vintern. Hon har vunnit två av tre i spets och jag gissar att det blir ett offensivt upplägg från springspår på tillägg. Vanlig vagn.
  Robert Bergh lät riktigt optimistisk angående vinstchansen inför 14 Mellby Harissas årsdebut senast, där hon galopperade i spetsstriden efter 100 körda. Hon är uppåt till denna start och nu sätter man på ett goggles-huvudlag. Det har blivit två segrar på tre starter på Jägersro.
  Loppets knappa favorit 15 Sharp Dream är en riktig grovjobbare, som inte brukar ta några fångar under vägen när hon är i ordning. Vilket hon varit vid sin två segrar på de tre senaste starterna. Hon är oöm för positioner, men Johan Untersteiner ligger lite lågt och är orolig för att det kan bli långt fram till täten under slutrundan.   

  V75-3


  RANKING
  A: ––
  B: 10-2-5-1-3-9-7
  C: 4-6-11
  D: 8-12

  FAVORITEN 3 Bravo Sabotage

  OMGÅNGENS FYND 10 Black Mission

  SKRÄLLEN 4 Miracle Gift


  LOPP-FAKTA Klass II över 1640a.

  SPETS-SURR & ANALYS

  Tuff laddning från flera ekipage att vänta när bilen släpper bilen. 1 Aloha Chip pressade sig till spets i en kvick öppning senast och laddas igen. 2 Classic Gal (fem av sex i spets) har tagit alla sina fem segrar från ledningen och taktiken är given. Det är den även för 3 Bravo Sabotage (fyra av fem i spets), men det kan bli tufft att ta en längd sida vid sida. Mitt i banan laddas 5 Valeria Wareco (tre av sex i spets) tufft, och det kommer att gå undan den första biten! Även 6 Alert Vendil kan lägga iväg raskt, men får svårt att var först ner till sargen.

  Min spetsfavorit efter 500 meter: 2 Classic Gal / 5 Valeria Wareco.

  1 Aloha Chip pressade sig till spets efter ett halvvarv i en ganska tuff öppning senast, och läget borgar för en bra position i den främre träffen även om det inte blir någon ledning.
  2 Classic Gal är en kvick märr, som fick ett preparélopp senast. Erik Adielsson har vunnit två av fyra i sulkyn, och nu växlar man upp till första helstängt och tredje barfota runt om.
  3 Bravo Sabotage har fem segrar och sju pallplatser på nio starter och har ärvt sin fars (From Above) inställning. Han kommer med en säker spetsseger i bagaget och har vunnit två av tre över kort distans, men det kan bli problem att nå sin önskeposition.
  4 Miracle Gift får godkänt för sin tredjeplats utvändigt Bravo Sabotage senast, och nu växlar man upp till ett helstängt huvudlag och barfota runt om.
  Frontrunnern 5 Valeria Wareco är en flyfotad madame som följer bilen mitt i banan. Nu rycker man skorna runt om för första gången samtidigt som man sätter på ett open eye-huvudlag. Hon är även vässad i intervaller i veckan vilket indikerar på att det är riktigt påställt!
  7 Piccadilly gör sin tredje start i ny regi och duger gott i den lägsta klassen. Han kan lägga iväg bra bakom bilen och är obesegrad på Jägersro efter tre framträdanden. Man rycker skorna runt om för andra gången idag.
  Spurtstarka 9 Filip Winner gav sig motvilligt mot Under Armour efter ett lopp utvändigt ledaren sista varvet senast. Han har styrkan som signum och är missgynnad av den korta distansen. Men med tanke på den förmodade tuffa körningen i täten kan han mycket väl komma in i matchen till slut. Nu blir det första gången man kör barfota runt om plus jänkarbike samtidigt.
  10 Black Mission har en nyttig ögonöppnare innanför västen, där han tappade lite mark på ledande topphästen Önas Prince i en kvick avslutning över upploppet. Jag hade 1.08,5 sista 500 på klockan och Black Mission får klart godkänt för sin insats! Han står perfekt inne i lägsta klassen på pengarna och trots bakspår är han en av omgångens mest prisvärda Fynd.   

  V75-4


  RANKING
  A: 14-2
  B: 8-5
  C: 1-7-13-6
  D: 9-10-11-4-3

  FAVORITEN 2 Under Armour

  DRAGET 14 Ganyboy

  SKRÄLLEN 5 Tyson Dimanche


  LOPP-FAKTA Vårstayern över 3140 volt.

  SPETS-SURR & ANALYS

  Bara tre hästar på startvolten. 1 Typhoon Face (tre av tre i spets) ska utrustas med ett norskt huvudlag och är obesegrad i ledningen, och vi får se hur Johan har tänkt sig efter en bit om de sitter i ledningen? 2 Under Amour (noll av en i spets) körs lite på säkerhet den första biten, men kommer ställa en allvarlig fråga om takpinnen så fort han har travat in sig. Det kan även bli ett offensivt upplägg från formstarka 8 Rotate (noll av en i spets) från tilläggsvolten.

  Min spetsfavorit efter 500 meter: 1 Typhoon Face / 2 Under Amour.

  1 Typhoon Face är inte helt stabil från början, men får en bra position i den främre träffen om han sköter sig. Det är aviserat med skor runt om och ett norskt huvudlag.
  Den knappa favoriten 2 Under Armour svarade för en enormt stark insats första barfota runt om senast, där han blev hängande i tredjespår hela vägen, förutom mellan 750-250 kvar då han fick pusta lite i andraspår. Han har vunnit två av tre på Jägersro när han idag gör sin tredje start i Joakim Lövgrens regi.
  Skrällen 5 Tyson Dimanche är härdad i V75 och har styrkan som sitt bästa vapen. Han utrustas med ett norskt huvudlag idag och är prisvärd om du garderar loppet.
  Stall Robert Bergh selar ut 6 Imagine Boko som har svårbedömd dagsform efter några månaders frånvaro. Men han står bra inne i loppet på pengarna, och jag gissar att man har siktat hit. Barfota runt om och ett norskt huvudlag.
  7 Quite Special chansade Hanna Lähdekorpi med invändigt 900 kvar senast, vilket visade sig vara ett genidrag då det blev öppen gata rakt fram. Formen är på topp och han är en av flera skrällar som kan duga med klaff. Täta starter?
  8 Rotate har lyft sig rejält och kommer till start med fyra segrar på de fem senaste starterna. De två senaste är tagna utvändigt ledaren barfota runt om, där den senaste var första i Björn Goops regi. Även om han står bra inne i loppet på pengarna har han tjänat snabba pengar och står tuffare placerad idag.
  13 Panamera har vunnit 10 av 44 över lång distans och har två formhöjande lopp i kroppen. Står bra inne i loppet på pengarna.
  Min vinnare i loppet heter 14 Ganyboy, som är en riktig tuffing trots att han inte är så stor till växten. Senast gick han med i anfall från fjärde utvändigt 800 kvar och vann åkandes med sparade krafter och oryckt norsk. Ensamt springspår på dubbla tillägg tror jag ger en kvick start och en bra position mitt i fältet innan attacken sätts in under slutrundan.   

  V75-5


  RANKING
  A: 11-9-2-1
  B: 10-7-3
  C: 5
  D: 4-8-12

  FAVORITEN 9 Farlander Am

  OMGÅNGENS FYND 11 Apapmand

  SKRÄLLEN 10 Payet D.E.


  LOPP-FAKTA Silverdivisionen över 2640a.

  SPETS-SURR & ANALYS

  1 Ubiquarian Face (en av tre i spets) försvarade sitt innerspår lite turligt senast då fältet formerade sig som en solfjäder in i första sväng, där hästarna längst ut var en ett par längder före. Frontrunnern 3 Sweetman (åtta av nio i spets) öppnar mycket raskt och blir svår att ta emot. Utifrån kan 7 Zio Tom Jet och 8 Kung Edward också öppna raskt, om de laddas för fullt?

  Min spetsfavorit efter 500 meter: 3 Sweetman.

  1 Ubiquarian Face galopperade med segergrepp i ledningen 300 kvar i silverfinalen på Valla senast. Han blev lite för lätt barfota fram och nu lägger man på ett par boots fram. Han öppnade överraskande kvickt från innerspår senast, och även om det inte blir någon ledning borgar läget för en bra position i den främre träffen.
  2 Staro Leonardo blev perfekt framdragen från tredje utvändigt vid sin knappa spurtseger efter några månaders frånvaro senast. Han är uppåt till denna start och har vunnit tio av 27 på hemmabanan Jägersro och tre av tio över lång distans.
  Andrahandsfavorit på strecken är frontrunnern 3 Sweetman, som har fått ett perfekt läge bakom bilen igen. Men han går upp i klass och raden är smickrande över lång distans mot det här gänget. Loppets skattebetalare i min bok, som Harry Boy får ödsla bleck på.
  7 Zio Tom Jet galopperade med sparade krafter 400 kvar under anfall senast och är svårbedömd inför dagens start. Har kapacitet som duger när han visar sig från sin bästa sida.
  9 Farlander Am övertygade stort i fjol, där han efter sju segrar och tolv pallplatser på 13 starter tjänade nästan en miljon kronor! I årsdebuten satt han inte en fot rätt från spår tre på dubbla tillägg, men visade ingen ringrost i upphämtningen, där klockan stannade på 1.12/2300 meter. Nu sätter man troligen på ett open eye-huvudlag för att få hästen mer skärpt, men det blir första gången med täta starter, vilket kan slå åt båda hållen.
  10 Payet D.E. har radat upp bra prestationer på slutet och har formen  på topp. Vid sin knappa förlust senast drog han fram Staro Leonardo sista 700 och får överbetyg för sin insats. Nu drar man av bakskorna för första gången och med minsta klaff har han kapacitet för att överraska.
  En av omgångens två bästa Fynd 11 Apapmand har visat upp ett brett register på slutet och har formen i zenit! Han har vunnit sju av elva över lång distans och idag drar man skorna runt om, vilket givit två segrar på fyra tidigare försök.   

  V75-6


  RANKING
  A: 1
  B: 8-9-10-2
  C: 3-5-4-6
  D: 7-11-12

  FAVORITEN 1 Demon Ima

  DRAGET 9 Rackham

  SKRÄLLEN 8 Il Duce Boko


  LOPP-FAKTA Bronsdivisionen över 2140a.

  SPETS-SURR & ANALYS

  1 Demon Ima (tre av tre i spets) kan öppna bättre än ryktet och kan kanske kan svara ut farsan med 3 Pere Ubu (sju av tio i spets) den första biten. Men det finns även att han övertar ledningen i det andra skedet. 6 Red Mile Brodde öppnar kvickast utvändigt.

  Min spetsfavorit efter 500 meter: 1 Demon Ima.

  1 Demon Ima noterade 1.09,5 sista 800 vid sin andraplats från andrapar utvändigt som tvåa efter Easy Cash senast. Han är uppåt till denna start och från ledningen blir han en tuff nöt att knäcka. Men han kan också bli över från start och då kan det lätt bli strul. Han har vunnit sin enda start på Jägersro.
  Conrad Lugauer har två hästar till start. 2 Romeo har formen intakt och nu växlar man upp med både barfota runt om och jänkarbike, vilket låter minst som en extraväxel.
  Startsnabba 3 Per Ubu kommer med en säker spetsseger i Klass I-finalen i bagaget har formen intakt. Han går dock upp i klass och möter klart tuffare motstånd och jag skulle bli förvånad om han avgår med segern den här gången. Han har vunnit tre av sju på Jägersro.
  Man växlar upp balansen även på stall Lugauers andrahäst i loppet 8 Il Duce Boko, som jag tror är den bättre av de två, men har ett sämre läge. Han har två formhöjande lopp i kroppen, och första barfota runt om och jänkarbike (vunnit en av två) låter riktigt spännande på loppets mest prisvärda skräll.
  9 Rackham tillhör de bästa hästarna i fältet i grunden, som jag tror kommer utvecklas till en riktigt bra häst under året om han får vara frisk och hel. I årsdebuten gick han med i anfall 800 kvar, men tappade travet 400 kvar och galopperade. Kapabel, men svårbedömd.
  10 Oxidizer har skämt bort oss med två segrar och en andraplats i V75 på slutet, som också givit snabba pengar på kontot. Från bakspår måste det klaffa med både tufft tempot och positioner om det ska räcka ända fram till seger.   

  V75-7


  RANKING
  A: 6-7-5
  B: 9-10
  C: 1-2-8
  D: 11-3-4

  FAVORITEN 7 Cyber Lane

  DRAGET 5 Night Brodde

  SKRÄLLEN 1 Osterc


  LOPP-FAKTA Paralympiatravet (deltävling 1) över 2140a.

  SPETS-SURR & ANALYS

  1 Osterc (en av två i spets) och 3 Giveitgasandgo laddas tufft för att vara först ner till sargen och släppa till en bra rygg. Frontrunnern 5 Night Brodde (tio av 14 i spets) drar iväg riktig vasst när han är på humör och svår att ta en längd på. Det blir full laddning från 6 Racing Mange (två av fem i spets) och 7 Cyber Lane (19 av 27 i spets) utvändigt, och det är inte helt självklart vem som sitter i ledningen?

  Min spetsfavorit efter 500 meter: 5 Night Brodde / 6 Racing Mange.

  1 Osterc har ett formhöjande lopp i kroppen och nu rycker man bakskorna och kör med lättare frambalans. Läget borgar för en bra position i den främre träffen.
  5 Night Brodde gjorde ett klart positiv intryck i sin debut i guld senast och visade att han kommer klara sig bra i den högsta klassen framöver. Han är svår att lugga på ledningen när han laddas för fullt, och vi får se vilken taktik Marc Elias har tänkt sig?
  Hemmahoppet 6 Racing Mange har årsdebuten överstökad, där han tog ner ledande Lionel utvändigt efter 1.10,5 sista varvet. Han är knappast sämre till denna start, och mycket hänger nog på om han kan sno åt sig taktpinnen eller inte? I inbördes möten mot Cyber Lane ligger han under med 0-12!
  7 Cyber Lane vann det här loppet i fjol med skor på hovarna för att sedan bli tvåa i finalen efter Elian Web. Han rapporteras vara väl förberedd, men det är svårbedömt hur mycket Johan vill offra i spetskörningen, som kan bli avgörande för loppets utgång. Skor runt om.
  9 Floris Baldwin satt fast med lite sparade krafter mellan hästar på upploppet, som sjua efter Disco Volante i guldfinalen på Valla senast. Blir tempot för högt i täten biter hans vassa spurt bra sista halvvarvet.
  Årsdebuterande 10 Mellby Free är som vi alla vet en undantagshäst och en av landets absolut bästa ston. Hon är anmäld med skor, men Björn Goop har en ful ovana att slarva med balanserna när han anmäler, och vi får se om det blir något skoryck på tävlingsdagen?  EN TROLIG SPIK

  V75-6: 1 Demon Ima 33%   

  BÄSTA DRAGEN

  V75-2: 1 Dominga 8%

  V75-7: 5 Night Brodde 4%   

  Omgångens Fynd

  V75-3: 10 Black Mission 6%

  V75-5: 11 Apapmand 5%   

  PRISVÄRDA SKRÄLLAR

  V75-1: 5 Mystic Mom 3%

  V75-4: 5 Tyson Dimanche 2%  SYSTEMFÖRSLAG V75

  ”Skrivs på Tre kuponger – minst En A-häst måste vinna för chans till sju rätt”


  V75-1: A: 4    1-2-3-4-5-6-9-12   
  V75-2: A: 1    3-5-8-11-12-13-14-15
   
  V75-3: A: 10    1-2-3-4-5-6-7-9 

  V75-4: 1-2-5-6-7-8-13-14 
  V75-5: 11  
  V75-6: 1 
  V75-7: 1-2-5-6-7-9-10 

  Totalt: 11 200 rader = 5 600 kr  SPELFÖRSLAG DD

  DD-1: 1  DD-2: 5 x 400 = 400 kr

  DD-1: 8 DD-2: 5-6-7 x 200 = 600 kr

  Totalt: 1 000 kr