VÄDERPROGNOS

 • Umåker förväntas det under eftermiddagen mulet väder med risk för någon enstaka regnskur. Cirka nio grader i luften.

 

VÄRT ATT NOTERA

 • Umåkers upplopp mäter 184 meter och är cirka tio meter kortare än medel av landets ovaler.

 

SYSTEMFÖRSLAG

 • Inför varje omgång gör jag Två systemförslag till V75!
  Ett som kostar cirka 2 500 kr och skrivs ut på 2-10 kuponger, beroende på hur omgången ser ut.
 • Och ett system genererat i JOKERSYSTEMET  som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben – cirka 5 000 kr.
 • Du får även ett spelförslag till Dagens Dubbel – insats: 1 000 kr.
 • Systemutskrifterna finner du alltid sist i dokumentet.


PS. SPELA MED ERLAND

 • Du som har ett aktivt fler veckopaket på Trav med Erland  (10 v eller 20 v) till V86 eller V75 får automatiskt en Inbjudan till mitt Exklusiva lag på ATG Tillsammans.
 • Inbjudan får du automatiskt via mejl så fort du köpt ett fler veckopaket.


 

UMÅKER
21 – april

V75-1

Ett spännande lopp trots bara sex hästar på startlinjen – spetsstriden avgör


– Stig H Johansson är nog lite extra spänd inför Diamantens comeback


RANKING
A: 4-2
B: 6
C: 5
D: 1-3

FAVORITEN 4 Diamanten

DRAGET 6 Muscle Hustle

SKRÄLLEN 5 Milligan’s School


SPETS-STRID Jag tror att 4 Diamanten tar en längd på 2 Makethemark när bilen släpper. Men jag tror han får svårt att svara ut 6 Muscle Hustle om han går med ett halvstängt huvudlag och Robert Bergh laddar från början.

LOPP-ANALYS Femåringslopp över 2140a. 

 • Bert Johanssons Memorial är ett klassiskt femåringslopp, som tyvärr bara lockat sex ekipage att ställa upp bakom startbilen. Den knappa favoriten 4 Diamanten 36% bytte överraskande regi i slutet av fjolåret från Robert Bergh till Stig H Johansson, där han gjorde en start, men nedsatt av en halsinfektion och trea från ledningen bakom Cyber Lane, innan han gick till vinterträning. Diamanten inledde sin karriär med åtta raka segrar, som treåring, innan han gick på pumpen i ett treåringslopp på Vincennes i Paris. Diamanten har ett fantastiskt facit med 20 segrar på 29 starter, och har bara missat pallplatsen vid tre tillfällen! Ifjol, som fyraåring, segrade han både i Kungapokalen och Sprintermästaren och rankades länge etta i kullen tillsammans med derbyvinnaren Cyber Lane. Träningsrapporterna går i dur från Stig H Johansson, som låter ovanligt positiv mellan rader när han lägger ut texten om sitt nyförvärv. Diamanten såg mycket fin ut i ett finslipande träningsjobb på 1.16/2100 inne på Solvalla för tio dagar sedan, där sista 600 klockades till 1.10. Spår fyra bakom bilen är idealiskt och det blir full laddning mot täten när bilen släpper. Han kunde inte svara ut Muscle Hustle bakom bilen i Sprintermästaren, och det är lite svårbedömt om han kan göra det idag? Det är aviserat med barfota bak och ett öppet huvudlag.
 • 2 Makethemark 35% var bländande i sin årsdebut när han rundade till seger från andrapar utvändigt och slog klorna i ledande Canari Match, som fått bestämma tempot till låga 1.19 första varvet. Makethemark noterade 1.09 sista 800 och det gick så fort när man svängde in på upploppet att sulkyn sladdade. Innan årsdebuten hade han noterat 1.15/2100 i ett jobb inne på Solvalla, och allt talar för att han är ännu vassare till denna start. Han kan inte vara med i någon spetskörning, men han sitter i andraspår och har flera valmöjligheter. Det blir skor på hovarna och ett öppet huvudlag, som senast.
 • Fjolårets tvåa i Sprintermästaren och Åby Stora Pris 6 Muscle Hustle 21% aviserar årsdebut efter fem månaders frånvaro från tävlingsovalen. Robert Bergh meddelar att hästen har gått 1.17/2100 på ett bra sätt och att han har lagt upp träningen på ett lite annorlunda sätt jämför med fjolårets årsdebut. Muscle Hustle öppnade under ljudvallen när han spetsade från spår sju i Sprintermästaren och enkelt tog flera längder på Diamanten invändigt. Men man ska tänka på att Muscle var toppad och gick med ett helstängt huvudlag då för första gången. Idag är det aviserat med barfota bak, som vanligt, och antingen ett öppet- eller ett halvstängt huvudlag beroende på hur hästen känns i uppvärmningen. Taktiken avgörs efter provstarten, om det blir laddning mot ledningen eller inte.
 • Skrällen 5 Milligan’s School 2% får nog svårt att räcka till seger, men han är klart bättre än raden och vinner det här loppet fler än två gånger av hundra.


V75-2

Prosperous blir normalt svårfångad – men första övernattningen på bortaplan oroar


 

RANKING
A: 7-4-5-12
B: 11-3-10
C: 6-8-1-9-2
D: ––

FAVORITEN 7 Prosperous

DRAGET 5 Il Diablo

SKRÄLLEN 11 So Gå Ikaros


SPETS-STRID Voltstart gör det lite mer svårbedömt. 4 Sir Henry P.Hill och 5 Il Diablo öppnar bra trots knepiga spår. Från springspår öppnar 6 Julius Leejs och 7 Prosperous kvickt, där jag håller den senare som spetsfavorit.

LOPP-ANALYS Klass I över 2640 volt. 

 • 7 Prosperous 23% är en tuff fyraåring, som är härdad mot kulltoppen och som nu går ner i klass. Han har bara startat sporadiskt under året, men har ändå hunnit med tre starter. I den första höll han farten fullt godkänt, som femma efter Transcendence, även om han var entömd över upploppet. Näst senast tog han in ett tillägg på Dontbreakthebankås och höll ifrån sig Vikens High Yield, när segern skrevs till säker. Senast var han lite tyngre i steget och kunde inte stå emot The Bucket List från ledningen den sista biten. Nu kommer han tillbaka efter ett kortare uppehåll, men rapporteras träna riktigt starkt, och Marcus Lindgren har haft det här loppet i sikte en tid. Halvbrodern till Disco Volante är kvick ur volten och är obesegrad med Christoffer Eriksson i sulkyn efter ett framträdande. Det blir lite lättning i frambalansen idag, och från ledningen blir Prosperous en tuff nöt att knäcka för konkurrenterna. Man startar resan till Umeå på fredag, vilket innebär första övernattningen på bortaplan. Prosperous har vunnit en av tre över lång distans.
 • 4 Sir Henry P.Hill 16% står bra inne i klassen och har formen på topp. Han har styrkan som signum och är stabil från alla spår i voltstart och kommer iväg bra trots spår fyra. Det blir en vanlig vagn nu.
 • Draget 5 Il Diablo 10% har formen på topp och är även han stabil i voltstart och klarar spår fem utan problem. Nu har Robert Bergh aviserat med första barfota runt om, vilket låter spännande.
 • 12 Minnestads Ecuador 12% har mycket bra inställning till sitt jobb. Han har tagit sina segrar med tätkänning och är missgynnad av bakspåret, men han spurtade klart positivt från kön senast och kanske är på väg att lära sig.
 • Skrällen 11 So Gå Ikaros 3% var mycket bra i årsdebuten näst senast, när han noterade 1.10,5 sista 800 från sjätte utvändigt. Senast tappade han motivationen utvändigt ledaren. Nu blir det en jänkarbike.


V75-3

En spännande tvåhästars duell kämpar om den sista biljetten till Olympiatravet


– Robert Bergh har vässat Inken lite extra idag


RANKING
A: 2-6
B: 7-4-10
C: 9-3
D: 8-5-1-11

FAVORITEN 2 Digital Ink

DRAGET 6 Cruzado Dela Noche

SKRÄLLEN 7 Alkalizer Am


SPETS-STRID Här följer 2 Digital Ink bilen och tar enkelt hand om ledningen. 6 Cruzado Dela Noche körs troligen offensivt och söker sig fram utvändigt ledaren i ett tidigt skede.

LOPP-ANALYS Gulddivisionen över 2140a. 

 • I den fjärde och sista deltävlingen till Olympiatravet hittar vi nioårige 2 Digital Ink 48%, med lika många liv. Som har kommit tillbaka mycket starkt i Robert Berghs regi efter att ha varit ifrån tävlingsovalen i ett helt år på grund av skada. Inken har fått två formhöjande lopp i kroppen. I Olympiauttagningen på Romme drog han till ledningen på ett par steg när bilen lämnade fältet och fick bestämma tempot till beskedliga 1.15 första rundan, och skulle ha gått undan till seger för att få fullt godkänt. Men han orkade inte stå emot Zenit Brick och On Track Piraten den sista biten, som hade bättre dagsform helt enkelt. Robert Bergh låter riktigt optimistisk när det gäller vinstchansen, som säger att hästen känns finfin i träningsjobben inför dagens start. Robert meddelar att han vässat Inken lite extra inför dagens start då han gärna vill försvara Åbys färger i Olympiatravet på sin hemmabana nästa lördag. Det är aviserat med barfota fram och ett öppet huvudlag, som senast.
 • Han måste dock vara riktigt bra om han ska hålla 6 Cruzado Dela Noche 35% ifrån sig över upploppet, som har ett formhöjande lopp innanför västen. Träningsrapporterna går i dur och nu blir det ett helstängt huvudlag och ett offensivt upplägg fram utvändigt favoriten.
 • Skrällen 7 Alkalizer Am 2% gjorde några starter i Frankrike under vintern utan framgång. Nu har han fått ett lopp i kroppen på svensk mark, och han får klart godkänt för sin andraplats bakom Day Or Night In. Christoffer Eriksson kör hästen för första gången.


V75-4

Hierro Boko drar till ledningen och släpper ingen över bron – En Rolig Spik

– Christoffer Eriksson sitter upp bakom en Rolig Spik


RANKING
A: 3
B: 7-1-9
C: 8-2-11-12-4-6
D: 5-10

FAVORITEN 1 Valour Kronos

ROLIG SPIK 3 Hierro Boko

SKRÄLLEN 12 Loke Survive


SPETS-STRID Här öppnar 3 Hierro Boko kvickt bakom bilen och ska ha en god chans att vara först ner till sargen. Han kommer troligen att utmanas av 7 Digital Performer, men jag är högst tveksam till om offensive Christoffer Eriksson släpper ifrån sig taktpinnen.

LOPP-ANALYS Klass II över 2140a.

 • I den lägsta klassen är 1 Valour Kronos 21% spelad till knapp favorit. Det här är en fyraåring som är under utveckling. I årsdebuten, efter fyra månaders frånvaro, var han lite ringrostig och orkade inte ta ner ledande Bear Hope över upploppet. Senast lämnade han tredje utvändigt 1400 kvar och gick med i anfall innan han satt i ledningen 950 kvar. Segern skrevs till säker när klockan stannade på 1.13,5 sista 1400, och nu var det bättre tryck i steget. Det här är en långbent krabat som inte är helt klockren i aktionen, men Svante Båth tror att det ska rätta till sig och att det finns bra utveckling i hästen under året. Valour Kronos har bara öppnat medelsnabbt bakom bilen tidigare och jag skulle bli överraskad om han försvarar sitt innerspår, även om det är lite svårbedömt. Det blir barfota fram som senast och inga andra ändringar.
 • Här väljer jag att ta ställning och lämnar 3 Hierro Boko 16% ensam på systemet. Det här är en talangfull fyraåring som det finns bra utveckling i. Senast öppnade han kvickt bakom bilen innan han backade ner i rygg på stallkamraten Adiago Trot. Luckan kom som på beställning 250 kvar när den utvändigt galopperade och Hierro Boko tog sig fram till seger åkandes med sparade krafter. Klockan stannade på raska 1.09,5 sista 800, och jag gillade verkligen vad jag såg! Det blir barfota bak nu och Christoffer Eriksson i vagnen för första gången, och från ledningen tror jag att konkurrenterna får ställa upp sig i kavajnummer och köra om andrapriset! En Rolig Spik 😉
 • 7 Digital Performer 21% är tuffast emot, men får  troligen göra grovjobbet utvändigt min spik, som senast, och det blir normalt för tufft. Det blir dessutom bakskor på idag.


V75-5

Månprinsen ser lysande ut för dagen – men han får göra jobbet utvändigt ledaren


– Lome Brage bjuder Månprinsen på en tuff match


RANKING
A: 5-4
B: 11-9-1
C: 2-10-6-3
D: 8-12-7

FAVORITEN 5 Månprinsen A.M.

DRAGET 4 Lome Brage

SKRÄLLEN 11 Odin Tabac


SPETS-STRID De fyra innersta spåren bakom bilen öppnar alla raskt, men ingen kan svara ut startkatapulten 4 Lome Brage, som ska köras i ledningen.

LOPP-ANALYS Kallblodslopp över 1640a. 

 • Ett kallblodslopp där vi också hittar omgångens mest streckade favorit i 5 Månprinsen A.M. 75% Det är inte så konstigt när han kommer till start med sex raka segrar, och har sett lysande ut i årets tre segrar! Senast noterade han 1.19,5 sista 800 när han gick med i anfall från femte utvändigt och enkelt kopplade greppet på Tangen Haap den sista biten. Gunnar Melander säger att Prinsen har tränat mycket styrka under vintern och att hästen blir allt bättre för varje start han får i kroppen, och siktet är givetvis inställt mot Elitkampen på Solvalla sista söndagen i maj. Prinsen öppnar lite bättre än medel när bilen lämnar och även om det inte blir någon ledning borde läget borga för en position i den främre träffen. Prinsen har gått med sommarbalans i de två senaste starterna och det blir samma igen. Det som är värt att notera är att Månprinsen gick på pumpen i det här loppet i fjol och inte har någon bra statistik över kort distans när han startat i V75, även om statistiken säger att han har vunnit tolv av 25 över aktuell distans.
 • Draget 4 Lome Brage 13% har gjort sina två senaste starter i ny regi och står uppstallad hos Jan-Olov Persson. Hästen har haft spår elva i sina tre senaste starter, vilket inte är det bästa för en häst som gör sina bästa lopp ledningen över kort distans. Förutsättningarna är alltså de rätta idag och han körs i ledningen så länge lampan lyser.
 • 11 Odin Tabac 2% segrade i det här loppet i fjol när han tog skalpen på Månprinsen. Han är oftast mycket vass efter uppehåll! Det blir barfota bak nu. Pass upp!
 • 9 Smedheim Solan 1% har stångats mot Månprinsen på slutet och gjort det bra. Nu rycker man alla skorna för första gången i Perssons regi!
 • 1 Tekno Odin 4% verkar ha tappat löpsuget och kämpar inte helhjärtat längre. Han står visst också uppstallad hos J-O Persson, och han får ett fint smyglopp i rygg på ledaren idag.
 • 2 Järvsörappen 2% är inte så långt efter de bästa och ska gå utan skor på alla fyra hovarna idag.


V75-6

Disco Volante går ner i klass – men det är stor vingelrisk och jag garderar


– Ulf Ohlsson sitter upp bakom bästa hästen


RANKING
A: 7
B: 2-3-6
C: 5-4-8
D: 11-10-1-12

FAVORITEN 7 Disco Valante

DRAGET 2 Erik Sting

SKRÄLLEN 3 Sambuca Knight


SPETS-STRID Mycket tuff spetsstrid att vänta mellan 3 Sambuca Knight, 5 Västerbo Grosbois, 6 National Prince och 7 Disco Volante. Jag gissar att den först nämnde sitter i ledningen.

LOPP-ANALYS Bronsdivisionen över 1640a. 

 • Ett rivigt sprinterlopp står på menyn där 7 Disco Volante 45% får bära favoritkepsen. Det här är en finfin femåring som vunnit elva av 20 starter och som är under fortsatt utveckling. I årsdebuten tog han en komfortabel spetsseger mot ett billigt motstånd, men han hade sparade krafter i mål och såg fin ut. I Prins Carl Philips Jubileumspokal på långfredagen fick han ett perfekt lopp i andra utvändigt innan attacken sattes in 300 kvar. Han kopplade greppet på ledande Justice Ås mitt på upploppet, men kunde inte rå på Pastore Bob, som fick luckan i rygg på ledaren i samma veva. Stefan Melander säger att hästen känns fortsatt uppåt i jobben och att det inte blir några ändringar i balans eller utrustning. Disco Volante är mycket rask bakom bilen och har tagit sina flesta segrar från ledningen, och det blir full laddning trots ett spår långt ut på vingen. Det är dock flera av konkurrenterna invändigt som är ute i samma ärende, och vi kan förvänta oss en tuff batalj det första halvvarvet innan krutröken har lagt sig. I min bok känns favoriten sårbar och ingen jag vill stå och falla med.
 • 2 Erik Sting 23% får tapperhetsmedalj för sin andraplats utvändigt ledaren som tvåa efter Olle Rols i bronsfinalen senast. Han står fortsatt kvar i klassen och gillar det tuffa tempot i täten.
 • Frontrunnern 3 Sambuca Knight 4% rapporteras träna riktigt starkt inför dagens comeback, med 1.17/2100 som snabbast. Nu blir det barfota runt om, jänkarbike och ett halvstängt huvudlag, och full laddning mot ledningen när bilen släpper.
 • 6 National Prince 7% är uppfräschad inför dagens start och brukar prestera bra efter kortare uppehåll. Även han är kvick bakom bilen och gör ett försök att komma först ner till sargen. Barfota runt om idag.


V75-7

Angel Of Attack siktar på samma segerrecept som i fjol – En Rolig Spik


– Angel Of Attack använder samma segerrecept som i fjol


RANKING
A: 8
B: 4-2-5
C: 9-10-6-7-12-11-1-3
D: ––

FAVORITEN 4 Linus Boy

DRAGET 8 Angel Of Attack

SKRÄLLEN 10 Raz Mackenzie


SPETS-STRID Här är det svårt gissa vilken taktik kuskarna har. Laddas 2 Michelangelo Ås för fullt går han inte att ta en längd på. Men det är lång distans och han kanske släpper till en bra rygg? 4 Linus Boy och 8 Angel Of Attack är först framme och ställer en fråga.

LOPP-ANALYS Silverdivisionen över 2640a. 

 • Omgången avrundas med ett stayerlopp där starke 5 Qahar Q.C. 20% är spelad till knapp favorit. Han tog fem raka segrar mellan november och januari och är en av vinterns mest framgångsrika hästar i antal segrar. Han har även fyllt på segerkontot med cirka en halv miljon kronor vilket gjort att motståndet har blivit allt tuffare. De två senaste starterna är gjorda i silverdivisionen där han tagit till galopp sista halvvarvet. Det kanske är så enkelt att han får svårt att hänga med i svängarna när banorna blir allt snabbare och motståndet hårdnar. Hur som helst har han en passande uppgift på papperet över lång distans idag, där det kommer bli ett offensivt upplägg mot täten så fort fältet har formerat sig. Stefan Melander säger att man idag kanske drar av skorna runt om för första gången, vilket låter spännande.
 • Här väljer jag att sticka ut hakan och lämnar 8 Angel Of Attack 16% ensam på systemet. Jag är medveten om att det är en chansning. Angel hade precis samma spår bakom bilen i fjol i det här loppet, när han drog till ledningen i en kvick start och vann åkandes med många meter. Inför dagens start och har han jobbat mycket bra med 1.16/2100 inne på Bergsåker som snabbast. Robert Bergh låter förhoppningsfull trots läget, som säger att det blir ett offensivt i upplägg mot ledningen när bilen släpper. Idag blir det barfota runt om, jänkarbike och ett halvstängt huvudlag. Angel Of Attack har vunnit två av nio över lång distans. En Rolig Spik 😉
 • Tuffast emot är 4 Linus Boy 19%, som senast fick luckan försent från tredje invändigt för att hinna utmana Generaal Bianco. Det fanns sparade krafter i mål. Han har dock noll segrar på sex starter över aktuell distans. Carl Johan Jepson i sulkyn för första gången.


TVÅ ROLIGA SPIKAR

V75-4: 3 Hierro Boko 16%

V75-7: 8 Angel Of Attack 16% 

BÄSTA DRAGET

V75-5: 4 Lome Brage 13% 

Omgångens Fynd

V75-6: 3 Sambuca Knight 4% 

PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-1: 5 Milligan’s School 2%

V75-2: 11 So Gå Ikaros 3%SYSTEMFÖRSLAG V75

“Skrivs på tio kuponger – minst Tre A-hästar måste vinna för chans till sju rätt”


V75-1: A: 4-2-6    5   
V75-2: A: 7    4-5-12-11-3-10-6-8-1-9-2  
 
V75-3: A: 2-6    7-4-10-9  

V75-4: 3  
V75-5: A: 5-4    11-9-1-2-10-6-3   
V75-6: A: 7-2-3    6-5-4-8-11-10-1-12  
V75-7: 8  


Totalt: 4 982 rader = 2 491 krSPELFÖRSLAG DD

DD-1: 7  DD-2: x 500 = 500 kr

DD-1: 2, 3 DD-2: 8 x 250 = 500 kr

Totalt: 1 000 kr