• Hej och Välkommen Alla Gamla och Nya Medlemmar


  VÄDERPROGNOS

  • Vi kan se fram emot en solig och fin dag på Solängets travbana i Örnsköldsvik, cirka 6 grader i luften.


  VÄRT ATT NOTERA

  • Solängets upplopp mäter 193 meter vilket är medel av landets ovaler.
  • Anloppet upp till bilen är något kortare än normalt vilket också missgynnar de två innersta ekipagen i accelerationen när bilen släpper fältet.


   

  SYSTEMFÖRSLAG

  • Inför varje omgång gör jag ett systemförslag till V75!
   Som kostar mellan 2 500 kr – 5 000 kr, beroende på hur omgången ser ut.
  • Du får även ett spelförslag till Dagens Dubbel – insats: 1 000 kr.
  • Systemutskrifterna finner du alltid sist i dokumentet.


  Solänget
  16 – oktober  Förklaring till skor- och vagn-information

  • Alla röda skor (cc), (överstrukna skor = barfota), eller röd (S, A) i vagninformationen är förändring från föregående start.
  • Blå Vagn = Amerikansk sulky
  • Gul Vagn = Vanlig sulky

  • OBS! All information om skor och sulky går liksom tidigare att ändra till ett ”långsammare” val – stängs 15 min före lopp 1.
  • Det vill säga från barfota till skor – från Amerikansk sulky till Vanlig sulky.


   

  V75-1


  RANKING
  A: 6
  B: 8-7-1
  C: 4
  D: 2-3-5-9-10

  FAVORITEN 6 Månlykke A.M.

  DRAGET 8 Tangen Haap

  SKRÄLLEN 7 Grisle Odin G.L.


  LOPP-FAKTA Kallblodslopp (Nordgubbens minne) över 2640a.

  SPETS-SURR & ANALYS 

  Spårtrappa för kallblodseliten över stayerdistans inleder.
  En av omgångens mest streckade favoriter 6 Månlykke A.M. (tio av tio i spets, fyra av sju över lång distans) kommer med en mycket enkel spetsseger från SM i bagaget. Han har inte startat på 1,5 månad, men rapporteras ha skött träningsjobben på ett mycket bra vis. Siktet är inställt mot ”Jakob Meyers lopp” på Bjerke i mitten av november, och tanken är att han ska få ytterligare ett lopp till i kroppen inför det, vilket blir ett lopp på Solvalla. Gunnar Melander tänker sig ett offensivt upplägg med omgångens Troligaste Spik, även om det inte blir någon ledning initialt.
  Femårige 1 Tekno Jerven (tre av sex över lång distans) är ett spännande tillskott i den högsta eliten. Han var inte vässad inför comebacken, efter åtta månaders frånvaro, där han flög lågt över upploppet och kopplade segergreppet precis på mållinjen. Klockan visade 1.21,5 sista 1400. Den långa distansen är ett plus, men han är trevande bakom bilen och riskerar att hamna bland de sista i fältet, om han håller sig till rätt gångart?
  Femårige 7 Grisle Odin G.L. (fem av fem över lång distans) har vunnit 17 och bara missat pallen en gång på 22 starter(!), och är även han ett mycket friskt tillskott i den högsta klassen. Han fick ge sig på målfoto mot Tekno Odin senast och rapporteras vara uppåt med två lopp i kroppen efter ett helt års frånvaro. Han är obesegrad över lång distans och får första Ulf Ohlsson i sulkyn!
  8 Tangen Haap (tio av 16 i spets, tio av 20 över lång distans) växlade hela fältet från fjärde utvändigt i ett häftigt speedryck över sista långsidan senast innan han satt i ledningen 450 kvar och sedan togs upp en del, vilket troligen också gjorde att han fick ge sig precis på mållinjen. Klockan stannade på 1.20 sista varvet. Han drog till spets på ett par steg vid sin spetsseger näst senast och är spetsfavorit initialt trots spåret längst ut på vingen.

  Min spetsfavorit efter 500 meter: 8 Tangen Haap / 6 Månlykke A.M.   

  V75-2


  RANKING
  A: 3-7
  B: 6-4-12
  C: 2-11-1-5-10-9-8
  D: ––

  FAVORITEN 7 Santos de Castella

  OMGÅNGENS FYND 3 Comte Godiva

  SKRÄLLEN 12 Gurra Palema


  LOPP-FAKTA Klass I över 2140 volt.

  SPETS-SURR & ANALYS

  Omgångens mest streckade favorit 7 Santos de Castella (sex av sju i spets) kommer med en säker spetsseger i bagaget från Klass II-finalen på Solvalla. Går upp en klass nu, men har visat upp ett brett register vid ett flertal tillfällen och räds inte ett lite tuffare motstånd. Springspår innebär normalt en kvick start, och vi får se om första Örjan Kihlström i vanlig sulky kan lotsa favoriten till ledningen?
  1 O.K.Nalan (sju av åtta i spets) trivs med tätkänning, men blir normalt över från sitt innerspår i volten.
  2 Diones Smaragd är kvick ur groparna och får ett fint lopp i den främre träffen om hon sköter sig. Nu går man tillbaka till lite tyngre balans på framhovarna och första halvstängt huvudlag.
  Ett av omgångens Fynd 3 Comte Godiva (sex av elva i spets) kommer med en överlägsen spetsseger i bagaget, där han drog till ledningen från spår tre i en kvick start. Man har siktat på det här loppet och det är inte tal om att släppa från sig någon ledning om man är först ner till sargen.
  4 G.K.Justus är härdad i V75 och står bra inne i klassen på pengarna. Barfota fram och halvstängt huvudlag nu.
  6 Money Smile (två av två i spets) uppträde lite segt senast, men har visat bra kapacitet vid segrarna – och en gång är ingen gång. Är dock inget spjut från början vilket kan innebära problem. Första Stefan Persson.
  Man rycker skorna runt om10 Anchor Man, som vid andraplatsen näst senast.
  12 Gurra Palema är tuffare tränad inför dagens start och har vunnit sin enda start på Solänget. Första barfota runt om är alltid lite spännande.

  Min spetsfavorit efter 500 meter: 3 Comte Godiva / 7 Santos de Castella.   

  V75-3


  RANKING
  A: 1-5-2
  B: 7-8
  C: ––
  D: 3-4-9-6

  FAVORITEN 1 Seismic Way

  DRAGET 5 Milligan’s School

  SKRÄLLEN 8 Selmer I.H.


  LOPP-FAKTA Gulddivisionen (Silverörnen) över 2140a.

  SPETS-SURR & ANALYS

  1 Seismic Wave (sex av sex i spets) drog till ledningen i en 1.06-öppning första halvvarvet vid sin spetsseger i comebacken efter några månaders frånvaro senast. Han är dock skör i grunden och uppträder ojämnt samtidigt som han idag gör sitt första framträdande i den högsta klassen. Det har blivit sex segrar på sju starter med Örjan i sulkyn, men det är som sagt en favorit som blandar och ger i sina framträdanden.
  Titelförsvararen från i fjol 2 Mindyourvalue W.F. (fyra av elva i spets) kommer med en färsk SM-seger i monté i bagaget och är gynnad av att starta för tredje veckan i rad. Nu byter man från ett öppet- till ett helstängt huvudlag och Robert Bergh har inte kastat yxan i sjön.
  5 Milligan’s School (nio av tolv i spets) uppträdde lite segt senast, men vi minns hur enormt bra han var vid sin senaste seger i Åby Stora Pris på 1.11,9/3140a. Det låter uppåt från stallet, som inte räds ett lopp utvändigt ledaren.
  7 Global Adventure (nio av elva i spets) låter tränare Svante Båth uppåt på trots läget. Barfota runt om och jänkarbike är ändringarna.
  Kioskvältaren 8 Selmer I.H. (tio av elva i spets) var rejäl vid sin seger utvändigt ledaren i första starten i ny regi senast. Kör de på sig i täten avslutar han vasst över upploppet.

  Min spetsfavorit efter 500 meter: 1 Seismic Wave.   

  V75-4


  RANKING
  A: ––
  B: 6-4-9-1-13-10
  C: 3
  D: 12-8-11-7-2

  FAVORITEN 4 Tinders Lars

  DRAGET 6 Tekno Lynet

  SKRÄLLEN 1 Guli Frodo


  LOPP-FAKTA Kallblodslopp (Säterbests minne) över 2140 volt.

  SPETS-SURR & ANALYS

  Ett öppet kallblodslopp, där en skräll kan ligga på lut.
  4 Tinder Lars(två av fyra i spets) är både obesegrad på Solänget efter ett försök och med Ulf Ohlsson i sulkyn efter fem uppsittningar! Han visade toppform vid sin seger på raska 1.22,9/1640a senast, samtidigt som jag noterar att sju av karriärens tio segrar är tagna över kort distans.
  1 Guli Frodo
  (två av fyra i spets) öppnar kvickt från sitt innerspår och laddas för ledningen. Rycktussar och första barfota fram kan ge en extraväxel.
  3 Klack Tore har formen intakt och nu är det aviserat med första norskt huvudlag.
  6 Tekno Lynet (två av fem i spets) rapporteras vara klart uppåt inför dagens start och Gunnar Melander ska göra ett allvarligt försök att komma till ledningen, med ett av omgångens bästa Drag!
  9 Källsjöviking vann med hela upploppet vid sin spetsseger näst senast, och fick bara ge sig mot en smygkörd över open stretch vid sin andraplats i V75 på Skellefteå. Står perfekt inne i loppet på pengarna!
  10 Bara Snygg är en kvick märr som har visat toppform under en längre tid. Lite tuffare placerad nu, men kan dyka upp i striden med lite klaff.
  13 Mjölner Spik står visserligen lite tufft inne i loppet på pengarna med dubbla tillägg, men det är optimistiska tongångar från stallet. Norskt huvudlag och Örjan Kihlström i sulkyn är två positiva förändringar.

  Min spetsfavorit efter 500 meter: 6 Tekno Lynet.   

  V75-5


  RANKING
  A: 4
  B: 5-10-6-3-9
  C: 8-11-1-7-12
  D: ––

  FAVORITEN 9 Mr Carioca

  DRAGET 4 Oneiric Ocelot

  SKRÄLLEN 10 Wolverine


  LOPP-FAKTA Klass II över 2640a.

  SPETS-SURR & ANALYS

  Den knappa streckfavoriten 9 Mr Carioca (debut över lång distans) kommer med två raka spetssegrar i bagaget och är missgynnad av både bakspår och den långa distansen. Första Örjan Kihlström är dock som oftast ett plus.
  3 Mindyourvoice W.F. (två av två i spets, noll av två över lång distans) tog en komfortabel spetsseger mot ett billigt gäng näst senast, och visade fortsatt bra form i ett stayerlopp efter en kort startgalopp senast. Tuffare nu.
  Jag gillar 4 Oneiric Ocelot (en av tre i spets, noll av en över lång distans) lite extra mot det här gänget. Han har styrkan som signum och lägger mycket mark under sig. De två senaste segrarna är tagna på ett mycket övertygande vis och det här är helt klart ett av omgångens allra bästa Drag!
  5 B.Sacamano (två av två över lång distans) har spurtat mycket bra i sina två senaste starter och har formen helt på topp. Han är obesegrad över lång distans, men är trevande bakom bilen och trots ett perfekt spår fyra är det risk han hamnar bland de sista när fältet har formerat sig.
  6 Bowling Orlando (tre av fem i spets, en av tre över lång distans) kommer med en mycket enkel spurtseger mot ett lite billigare gäng i bagaget. Han rapporteras ha känts finfin i veckans finslipande jobb och räds inte den långa distansen. Gör dock bara sin andra start bakom bil, vilket kan innebära vingel i spåren?
  10 Wolverine (noll av fyra över lång distans) visade fin styrka vid sin seger i tredjespår utan rygg sista varvet senast. Första Stefan Persson bakom spakarna, och eventuellt barfota fram?
  Det är aviserat med första rycktussar7 Mountainous (noll av fyra över lång distans) samt skor runt om12 Xanthis Excalibur (noll av tre över lång distans).

  Min spetsfavorit efter 500 meter: 3 Mindyourvoice W.F.   

  V75-6


  RANKING
  A: ––
  B: 7-11-2-15-14-4
  C: 12-1-3-10
  D: 13-8-9-6-5

  FAVORITEN 11 Zante Grif

  DRAGET 14 Unique Juni

  OMGÅNGENS FYND 7 Nikita Sunrise


  LOPP-FAKTA Försök till Diamantstoet över 2140 volt.

  SPETS-SURR & ANALYS

  Bara fem hästar på startvolten i detta stolopp med 15 hästar utspridda över tre distanser.
  11 Zante Grif (en av en i spets) är härdad i tuffa lopp de tio senaste starterna och har mycket med skinn på näsan när hon idag jagar andra årssegern. Hon var mycket tapper vid sin andraplats utvändigt ledaren näst senast, och satt fast med alla krafter sparade på Valla senast. Första barfota runt om med Erik Adielsson i sulkyn från springspår på tillägg låter som musik i öronen.
  1 Nymke Brigadoon (en av tre i spets) visade hygglig kapacitet för klassen vid sina segrar i somras och eftersom Goop väljer att skicka märren den långa vägen till Solänget gissar jag att formen också är intakt.
  2 Clandestine (en av tre i spets) är en kapabel och kvick märr som stångats mot tufft motstånd i V75 på slutet. Daniel Wäjersten låter nöjd, som säger att det är hans näst bästa chans i omgången.
  4 Honfleur Mearas (två av två i spets) har startat sin karriär lovande med tre segrar och två andrapris på sju starter. Det blir bakskor på idag, men både första rycktussar och Stefan Persson i sulkyn.
  Omgångens Fynd 7 Nikita Sunrise (fem av sex i spets) mötte kulltoppen senast, där hon fick fritt sent på upploppet och inte hade helt slutsålt i mål, som sexa efter Fifty Cent Piece. Klockan visade 1.11,5 sista varvet och jag gillade vad jag såg. Med ett offensivt upplägg kan det bli en bra position i den främre träffen direkt.
  12 Bowling el Mar är obesegrad på Solänget efter två framträdanden. Hon öppnar kvickt från springspåret och med första Örjan Kihlström i sulkyn är siktet inställt på ett smyglopp.
  På dubbla tillägg hittar vi kapabla duon 14 Unique Juni (vanlig sulky) och 15 Racing Brodda (skor runt om och vanlig vagn), som båda drogs med positionsbekymmer i Sto-SM senast. Med minsta klaff under slutrundan flyger de lågt och utmanar om segern över upploppet.

  Min spetsfavorit efter 500 meter: 1 Nymke Brigadoon / 2 Clandestine.   

  V75-7


  RANKING
  A: 7
  B: 4-1-9-3
  C: 2-11-8-5-6-10-12
  D: ––

  FAVORITEN 4 Cash Cowboy

  ROLIG SPIK 7 Gooner

  SKRÄLLEN 3 Mellby Galanga


  LOPP-FAKTA Bronsdivisionen över 1640a.

  SPETS-SURR & ANALYS

  Frontrunnern 4 Cash Cowboy (fem av åtta i spets, tre av åtta över kort distans) var tapper vid sin andraplats från ledningen i V75 på Bollnäs näst senast och såg formstark ut med lite sparade krafter bakom Swagger senast. Det blir full laddning mol ledningen.
  1 Frodo S.
  (sex av sju i spets, tre av tio över kort distans) står bra inne i klassen på pengarna och har tagit sina två senaste segrar från ledningen. Han lägger iväg raskt bakom bilen, men riskerar samtidigt att hetsa upp sig och göra av med krafterna i förtid, som senast.
  3 Mellby Galanga (fem av sju i spets, två av sex över kort distans) har visat fin kapacitet i två raka segrar med sulky och är under utveckling. Det är aviserat med helstängt huvudlag och jänkarbike idag.
  5 Bonny Boy (fem av åtta i spets, en av tio över kort distans) får klart godkänt för sin andraplats i V75 i första starten i norrlandsregi senast. Den korta distansen är ingen fördel och det blir ett halvstängt huvudlag på nu.
  6 Aperfectdream (tre av sex över kort distans) har visat finfin styrka och moral i två raka segrar över kort distans. Norskt huvudlag på nu.
  Omgångens Roligaste Spik 🙂 7 Gooner (sju av åtta i spets, två av två över kort distans) får godkänt för sin tredjeplats i Bronsfinalen bakom Admiral As näst senast. I comebacken, efter tre månaders frånvaro, försvarade han enkelt ledningen från innerspår bakom bilen när segern skrevs till enkel. Han har normalt gått framåt ett snäpp med den piprensaren och i min bok har han bra vinstchans även den tunga vägen utvändigt ledaren. Det är aviserat med andra barfota runt om, rycktussar och ett halvstängt huvudlag den här gången.
  Stallkamraten 8 Xanthis de Roi (noll av två över kort distans) spurtade mycket bra i dryga spår sista varvet som trea i V75 efter Swagger senast. Men från spåret längst ut på vingen är det klar vingelrisk!
  9 Tattoo Avenger (noll av en över kort distans) var mycket tapper vid sin seger i Klass I-finalen trots en galopp i sista kurvan senast. Nu går han upp en klass och möter tuffare motstånd över kort distans.
  Det är aviserat med första rycktussar10 Harper Seabrook (en av sex över kort distans).
  11 Leave Your Sox On (fyra av fem över kort distans) har formen i zenit när han idag jagar sin femte raka seger. Men från sämsta läget krävs det mycket klaff och tufft tempo i täten om han ska komma in i matchen till slut.

  Min spetsfavorit efter 500 meter: 4 Cash Cowboy.  EN TROLIG SPIK

  V75-1: 6 Månlykke A.M. 59%   

  EN ROLIG SPIK

  V75-7: 7 Gooner 22%  BÄSTA DRAGEN

  V75-4: 6 Tekno Lynet 19%

  V75-5: 4 Oneiric Ocelot 14%   

  Omgångens Fynd

  V75-2: 3 Comte Godiva 6%

  V75-6: 7 Nikita Sunrise 4%   

  PRISVÄRD SKRÄLL

  V75-3: 8 Selmer I.H. 1%  SYSTEMFÖRSLAG V75

  ”Skrivs på Två kuponger – minst En A-häst måste vinna för chans till sju rätt”


  V75-1: 6
  V75-2:
  1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12  
  V75-3: 1-2-5-7-8

  V75-4: A: 6    1-3-4-9-10-13
  V75-5: A: 4    1-3-5-6-7-8-9-10-11-12  
  V75-6: 1-2-3-4-7-10-11-12-14-15 
  V75-7: 7

  Totalt: 10 200 rader = 5 100 kr  SPELFÖRSLAG DD

  DD-1: 2-7-11-14-15  DD-2: 7 x 200 = 1 000 kr

  Totalt: 1 000 kr