• Hej och Välkommen Alla Gamla och Nya Medlemmar


  VÄDERPROGNOS

  • Det blir en mulen och blöt eftermiddag på Axevalla, även om det inte blir så mycket nederbörd, cirka 4 grader i luften.


  VÄRT ATT NOTERA

  • Axevalla har Sveriges längsta upplopp (227 meter), vilket inte kan ha undgått många som hänger med på travet, där det hinner hända en hel del innan hästarna når mållinjen.


   

  SYSTEMFÖRSLAG

  • Inför varje omgång gör jag Två systemförslag till V86!
   Ett som kostar cirka 2 500 kr och skrivs ut på 2-6 kuponger, beroende på hur omgången ser ut.
  • Och ett system genererat i JOKERSYSTEMET  som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben – cirka 5 000 kr.
  • Du får även ett spelförslag till Dagens Dubbel – insats: 1 000 kr.
  • Systemutskrifterna finner du alltid sist i dokumentet.

  PS. SPELA MED ERLAND

  • Du som har ett aktivt fler veckopaket på Trav med Erland  (10 v eller 20 v) till V86 eller V75 får automatiskt en Inbjudan  till mitt Privat lag, som spelas när det är Jackpot med JokerSystemet.
  • Inbjudan (länken till laget på ATG Tillsammans) får du automatiskt via mejl så fort du köper ett löpande veckopaket.


  Axevalla
  31 – december  Förklaring till skor- och vagn-information

  • Alla röda skor (cc), (överstrukna skor = barfota), eller röd S, H, A, i vagninformationen, är förändring från föregående start.
  • Blå Vagn = Amerikansk sulky
  • Grön Vagn = Hybrid sulky
  • Gul Vagn = Vanlig sulky

  • OBS! All information om skor och sulky går liksom tidigare att ändra till ett ”långsammare” val – stängs 15 min före lopp 1.
  • Det vill säga från barfota till skor – från Amerikansk sulky till Hybrid eller Sulky – samt från Hybrid till Sulky.


   

  V75-1


  RANKING
  A: 11
  B: 10-2-12
  C: 1-5-4-15-9-8-7-6-13-14
  D: ––

  ROLIG SPIK 11 Tullibardine Boe 31%

  DRAGET 10 La Plus Belle 12%

  SKRÄLLEN 1 Hazyshadeofwinter 2%


  LOPP-FAKTA Medeldistanslopp över 2140 volt.

  SPETS-SURR & ANALYS 

  Bara fem hästar på startvolten, men ändå inte självklart vem som tar hand om taktpinnen initialt? 1 Hazyshadeofwinter var klart positiv som fyra i V75 på Romme näst senast och är en treåring under utveckling. Hon har dock varit struken för halsinfektion 7/12, vilket kan ha satt ner henne lite? Det blir första rycktussar och hon öppnar lite bättre än medel. 2 M.T.One Wish (två av två i spets) satt fast med sparat näst senast, och kämpade på starkt med 1.13 sista varvet utvändigt ledande Nouba Mom i V75 på Halmstad senast. Hon är uppåt med lopp kroppen och kommer från ett formstall. 4 Up New Moon tog sin senaste seger från ledningen, och är stabil och kvick ur volten från alla spår. Troligen första rycktussar. 5 Papaya Roadrunner (en av en i spets) såg fin ut som fastlåst i rygg på ledaren senast och har formen på topp. Hon öppnar stabilt och siktar på ett smyglopp efter sargen igen. 9 Pastore Lady (fem av sju i spets) kommer med en säker spetsseger i bagaget, men har varit struken 15/12 vilket gör henne svårbedömd. 10 La Plus Belle (tre av tre i spets) var hårt betrodd i sin första start i ny regi senast, där hon får okej för sin insats utvändig ledaren sista varvet, även om hon kan bättre. Tränare Christoffer Eriksson säger att hästen kändes uppåt i måndagsjobbet och att det nu blir rycktussar plus första norskt huvudlag. Även första Peter Untersteiner i sulkyn. 11 Tullibardine Boe (två av två i spets) är en finfin fyraåring med hög potential, som har sexton pallplatser och nio segrar på 22 starter! Näst senast var hon nedsatt av ett virus och kunde därför inte göra sig själv rättvisa. Var kvitt dessa problem vid sin andraplats bakom Chicharita senast, där klockan stannade på raska 1.11,5 sista varvet från sjätte utvändigt! Hon öppnar kvickt från sitt springspår på tillägg och får normalt en bra position i den främre träffen, och inte omöjligt att Richard L Jansson (vunnit sju av 16 med hästen) försöker kuppa sig till ledningen efter ett halvvarv? Det här är omgångens Roligaste Spik! 😂  💰 Från springspår startar även 12 Love No Pain (tre av fyra i spets), som var uppåt vid sin enkla spetsseger i ett V4-lopp senast, och även här kan vi räkna med ett offensivt upplägg. 15 Lovely O.O. visade bra form vid sin lätta spetsseger senast. Men hon står nu 20 meter sämre placerad gentemot La Plus Belle, dessutom med ett bakspår på tillägg, vilket försvårar hennes chanser avsevärt.

  Min spetsfavorit efter 500 meter: 2 M.T.One Wish /11 Tullibardine Boe.   

  V75-2


  RANKING
  A: 5
  B: 3-14-1-10
  C: 15-7-6-11-12-8-13
  D: 4-9

  FAVORITEN 5 Awesome Kronos 57%

  SKRÄLLEN 3 Hector Eck 4%

  SKRÄLLEN 14 Leon Zon 4%


  LOPP-FAKTA Spårtrappa över 2140a.

  SPETS-SURR & ANALYS

  1 Zenato (en av tre i spets) har åtta pallplatser på nio starter och får godkänt för sin andraplats från fjärde utvändigt senast, där klockan visade 1.12 sista 800. Han kan öppna kvickt bakom bilen, och vi får se hur Carl Johan Jepson lägger upp det taktiskt? 2 Estreet Simoni (en av en i spets) drog till ledningen i en kvick start innan han släppte 1500 kvar näst senast. Han drogs med halsproblem senast, men är kvitt dessa problem och känns normal i jobben igen. Det är aviserat med första jänkarbike, trots att det är anmält med en vanlig vagn. 3 Hector Eck (en av två i spets) 😲 har öppnat kvickt och tagit ledningen bakom bilen de två senaste starterna. Senast fick han utstå tuff press hela vägen, där man varvade på 1.13,5, och han får klart godkänt för sin fjärdeplats. Han har vunnit en av nio med skor, och idag blir det första med skor i Tomas Malmqvists regi. Omgångens mest streckade favorit 5 Awesome Kronos (fyra av sex i spets) hade bra spänst i benen vid sin enkla spetsseger i ny regi senast, men han var sprattlig i stilen när bilen släppte fältet och det var nära galopp efter 100 körda, där Johan Untersteiner fick sitta och bära hästen en bit innan han tog över ledningen efter 400. Sista varvet klockades till 1.13 med 1.10-tempo sista 300, men hästen var som sagt inte helt klockren i aktionen. Han har vunnit alla sina fem segrar med skor runt om! 6 The Special Man F. (tre av fem i spets, en av nio med skor) har visat bra form i de senaste starterna och öppnar kvickt bakom bilen, men är knappast kvick nog för att vara först ner till sargen? 7 Worrywart (tre av fyra i spets, två av tio med skor) noterade 1.12 sista varvet och 1.11 sista 700 vid sin andraplats på Valla näst senast på ett positivt vis. Han är dock trevande bakom bilen och riskerar att hamna på vingel i spåren, eller backas ner sist i fältet. 10 Galileo Journey (sex av sex i spets) är en fin typ som visade bra form vid sin säkra spetsseger näst senast, men var sämre från andrapar utvändigt senast. Katja Melkko säger att hon gjort flera tester utan att hitta något fel. Hästen trivs dock bäst med tätkänning och har tagit alla sina sex segrar från ledningen. 12 Janis Joplin fick det serverat vid sin seger från rygg ledaren näst senast. Hon stannade till när norsken rycktes senast, och nu byter man tillbaka till ett öppet huvudlag. 14 Leon Zon 😲 blev dragen bakåt i andra utvändigt 600 kvar senast, men spurtade vasst över upploppet som fyra, där klockan visade 1.12,5 sista 800. Körs på chans och avslutar rappt igen med lite klaff. 15 Guilty Pleasure (noll av 22 med skor på svensk mark) är Hannu Korpis andra häst i loppet, som visade finfin form på julafton, som trea efter Zenit Brick. Han hade haft dåliga träningsförhållanden inför den starten och är uppåt med täta starter. Första Emilia Leo i sulkyn.

  Min spetsfavorit efter 500 meter: 3 Hector Eck /5 Awesome Kronos.   

  V75-3


  RANKING
  A: 6-12-1-10
  B: 8-3-2
  C: 5-11-7-9-4
  D: ––

  FAVORITEN 1 Global Beware 37%

  OMGÅNGENS FYND 6 Pacific Kingdom 8%

  SKRÄLLEN 8 Digital Eye 5%


  LOPP-FAKTA Stayerlopp över 2640a.

  SPETS-SURR & ANALYS

  Ett stayerlopp för den absolut lägsta klassen, där hästarna 1, 2, 3, 5, 7, 8, 10, 12, gör sitt första framträdande över aktuell distans. 1 Global Beware (två av två i spets) har inlett lovande med tre segrar på sex starter och får bära favoritkepsen. De två senaste segrarna är tagna från ledningen, där han öppnat kvickt bakom bilen, och det blir givetvis ett offensivt upplägg igen. Men det är tuffare emot och det finns en risk/chans att han blir över från sitt innerspår. 3 Blue Frontline är en ganska fin fux-märr med Caballion som pappa. Hon kan lägga iväg kvickt den första biten och har vunnit tre av fem med Mikael J Andersson i sulkyn. 5 Kondor Dream (en av en i spets) kommer med en färsk spetsseger i bagaget, och jag gissar att det blir ett offensivt upplägg med spår mitt i banan. Det tror jag även att det blir från Omgångens Fynd 💥 6 Pacific Kingdom (två av två i spets), som har visat upp finfin styrka och inställning vid sina segrar på slutet. Förutom senast då han hostade efter loppet och därför tävlade under pari. – Nu har han inte hostat på några dagar och i måndagsjobbet fick han fyra intervaller och kändes normal, säger Merete. Åttaåringen har körts av tränare Merete Larsen de 17 senaste starterna sedan september 2017, och det ska bli spännande att se vad som händer med första Rikard N Skoglund bakom spakarna. Hästen har vunnit en av tre över lång distans och är obesegrad på Axevalla efter ett framträdande, och är hästen frisk och uppträder normalt tror jag att han kan vinna det här loppet flera vägar. 8 Digital Eye galopperade efter 100 körda i sin första start i ny regi senast. Nu hänger man på första jänkarbike, och vi får se om han kan hitta ner i andraspår den här gången? Johan Untersteiner har två hästar till start och väljer själv att sitta upp bakom 10 Ture L.A.. Men efter spårlottningen är det klar fördel för Global Beware, enligt Johan. Ture vek ner sig från ledningen i sin senaste start och har inte startat på ett par månader, men rapporteras vara väl förberedd, även om dagsformen ändå är ett frågetecken. Det blir ett passivt upplägg och sedan får vi se hur många han klipper till slut. Treårige 12 Zeolit har börjat sin karriär på ett klassigt vis med tre segrar på fem starter. Vid senaste segern gick han till attack från fjärde utvändigt 800 kvar och satt i ledningen halvvarvet kvar, samtidigt som segern skrevs till överlägsen och klockan visade 1.12 sista 800. Första Jorma Kontio i sulkyn känns spännande och med minsta klaff är ekipaget med och gör upp om segern över det långa upploppet.

  Min spetsfavorit efter 500 meter: 1 Global Beware / 6 Pacific Kingdom.   

  V75-4


  RANKING
  A: 7-12
  B: 6-11-10-5
  C: 13-1-4-8-2-15-14
  D: 3-9

  FAVORITEN 12 Flirting Diamond 30%

  DRAGET 7 Ready Trophy 20%

  SKRÄLLEN 11 Ian Boko 3%


  LOPP-FAKTA Medeldistanslopp över 2140 volt.

  SPETS-SURR & ANALYS

  1 Gone With The Wind är en treårig norsk gäst med Raja Mirchi som pappa, som gör sin första start på svensk mark. Tränaren säger att hästen kan 1.15, men jag har svårt att sätta in hästen i loppet. 5 Kocsis Boko (en av två i spets) är en segstark treåring som tagit sina två segrar med obesegrade Ulf Ohlsson i sulkyn. Senast kördes han av tränaren och fick inte chansen med sparade krafter i tredje invändigt. Hästen ser inte ut som någon stjärna från sidan, men han öppnar kvickt och har visat bra kämpatakter. Nu byter man från ett open Eye- till ett helstängt huvudlag, samtidigt som Ulf Ohlsson får chansen i sulkyn igen. Från ett ensamt springspår hittar vi 6 Woudstra (noll av två i spets), som är kvick i benen och inte ska ha några problem att vara först ner till sargen. Men det är en enkel sort, som jag tror vill släppa till en bra rygg så fort som möjligt. Senast fick han ett perfekt lopp i rygg på ledaren, som var en maxplacering. 7 Ready Trophy 💰(en av en i spets) är en kapabel fyraåring efter Ready Cash, som var trea utvändigt ledande och mer kände Mascate Match i en uttagning till det finska derbyt på Vermo 26/8. Han har elva pallplaceringar och två segrar på sina tolv starter (!), och går ner i klass idag. Tränare Mikko Aho säger att hästen är uppåt med det senaste loppet i kroppen och att man har siktat hit. Med första Jorma Kontio i sulkyn tror jag på en kvick start från innerspåret på tillägg, och kanske ledningen redan efter ett halvvarv trots läget? 10 Air Space är obesegrad på Axevalla efter två starter, men det är tuffare emot idag och trots första Johan Untersteiner i sulkyn tror jag att det blir svårt att räcka till seger. Treårige 12 Flirting Diamond 💰 är en finfin typ, som jag tror det finns en hel del utveckling i framöver. Vid den knappa segern näst senast noterade han 1.12 sista varvet och ännu snabbare 1.10 sista 800, när han styrdes på från tredje utvändigt. Senast fick han svar av en högoddsare i jakten på ledningen, vilket gjorde att han fick sträcka vapen mot kulltoppen Önas Prince den sista biten in mot mål. Han har visserligen ingen seger på fyra försök med skor runt om, men det såg inte ut att hämma honom senast. Han är dock trevande ur volten och från ett springspår med flygande start är vingelrisken i spåren stor innan han hittar ner i andraspår.

  Min spetsfavorit efter 500 meter: 7 Ready Trophy.   

  V75-5


  RANKING
  A: ––
  B: 3-2-1-8-4-11
  C: 9-7-5-6-10-12
  D: ––

  FAVORITEN 2 Uncle Töll 35%

  DRAGET 3 Miss Capacity 15%

  SKRÄLLEN 4 Hector Boko 4%


  LOPP-FAKTA Sprinterlopp över 1640a.

  SPETS-SURR & ANALYS

  1 Dark Roadster (fyra av sex i spets) har sett finfin ut i två raka spetssegrar, där det inte har varit slutsålt i mål. Motståndet har inte varit lika tufft som idag, och vi får se hur Oskar J Andersson har tänkt sig taktiken då hästen inte är lätt att ta en längd på. 2 Uncle Töll (fem av åtta i spets) har tagit sina två senaste segrar från ledningen och utvändigt om den samme, och har också formen helt på topp. Han öppnar kvickt, men kan som visat vinna flera vägar. 3 Mas Capacity 🧐 (sju av sju i spets) är obesegrad i ledningen och har även han visat att formen är i zenit. Vid spetssegern senast noterade han 1.11 sista varvet, och vi behöver inte fundera på taktiken. 4 Hector Boko (fyra av fem i spets) var klart uppåt vid sin andra start i ny regi senast, där han pressade sig till ledningen i en tuff öppning och varvade på 1.12,5. Sybille Tinter säger att det inte går att ta i hästen och det blir åter ett tufft upplägg mot ledningen. 7 Four Guys Dream (tre av tre i spets) har två lopp i kroppen efter sjukdom och är en häst jag gillar i grunden. Men han uppträdde stinglöst senast och måste vara markant förbättrad om han ska matcha det här sällskapet. 8 Il Duce Boko (sex av åtta i spets) är en mycket kapabel häst i grunden, som jag tror har kapacitet för att ta sig till översta eliten om han får vara frisk. Han var tapper vid sin seger utvändigt ledaren näst senast, och vann mycket enkelt med sparade krafter från ledningen senast. Nu blir det rycktussar i öronen och ett halvstängt huvudlag, men det är vingelrisk från spåret längst ut på vingen. 9 Man Of Steel kunde inte utmana Uncle Töll från rygg ledaren senast, och läget borgar för ett smyglopp efter sargen igen. 11 Quick Lane (två av sex med skor) fick övertalas en hel del vid sin knappa seger utvändigt ledaren senast. Han gynnas av det tuffa tempot i täten, och nu byter man från ett norskt- till ett halvstängt huvudlag.

  Min spetsfavorit efter 500 meter: 1 Dark Roadster / 3 Mas Capacity.   

  V75-6


  RANKING
  A: 7-1-2
  B: 9-6-8
  C: 5-12-11
  D: 3-4-8

  FAVORITEN 1 Zeta Kronos 38%

  DRAGET 7 Vikens Fingerprint 15%

  SKRÄLLEN 9 Sharp Dream 2%


  LOPP-FAKTA Stolopp över 2140a.

  SPETS-SURR & ANALYS

  1 Zeta Kronos (två av fyra i spets) pressade sig till ledningen efter ett halvarv i en 1.08,5-öppning senast, och det var starkt att gå undan till seger över upploppet. Med offensive Rally-Calle i sulkyn blir det givetvis full laddning mot ledningen igen, och får de betstämma tempot lite på mellanvarvet leder de loppet i det längsta, kanske hela vägen igen? 2 Gina Mearas (två av fem i spets) fick lite krafter sparade i andra utvändigt senast och såg formstark ut. Johan Untersteiner tänker köra offensivt, och rygg på ledaren kan mycket väl vara en vinnande position? 6 Indra’s Secret (sju av nio i spets) blev fint framdragen vid sin säkra spurtseger från tredje utvändigt senast, där klockan stannade på 1.11 sista 800. Hon har normalt styrkan som signum, och det blir inte lika lätt att utmana de här gänget över medeldistans. 7 Vikens Fingerprint (åtta av 14 i spets) är en stentuff märr, som har sett finfin ut i två formhöjande lopp efter några månaders frånvaro. Hon är oftast som bäst den här årstiden och med minsta klaff flyger hon lågt över upploppet och utmanar om segern. 9 Sharp Dream 🕺 🍾 var lite ringrostig och tung i steget efter ett par månaders frånvaro i sin första start i ny regi senast. Nu blir det rycktussar istället för fast bomull plus ett norskt huvudlag, och hon är prisvärd som skrällbud. 10 Velegance är obesegrad på Axevalla efter två starter. Hon får godkänt för sin fjärdeplats från andra utvändigt bakom Zeta Kronos senast, och ska vara uppåt med det loppet i kroppen. 12 Gobi Princess kommer med en säker spetsseger i bagaget och är uppåt till denna start, men hur ska det gå till från spår tolv?

  Min spetsfavorit efter 500 meter: 1 Zeta Kronos.   

  V75-7


  RANKING
  A: 2
  B: 9-11-15
  C: 4-3-6-5-12-1-7
  D: 8-10-13-14

  FAVORITEN 11 Grainfield Aiden 23%

  DRAGET 2 Timo Lane 10%

  SKRÄLLEN 4 Barnbys Juke Box 1%


  LOPP-FAKTA Stayerlopp (Sylvesterloppet) över 2640 volt.

  SPETS-SURR & ANALYS

  Ett nyinstiftat stayerlopp med 337 000 kr i segerpremie, som ska återkomma som årets sista lopp varje år, vilket är trevligt! Skrällen 1 Amigo Racer spurtade positivt när han fick chansen över upploppet som tvåa efter Racing Brodda i lördags. Han öppnar kvickt, och vi får se om tränaren får lika bra snurr på hästen som Erik fick senast? 2 Timo Lane 🎉 🎊 💥 (två av fem i spets) har vunnit tre av sex över lång distans och gör en spännande start i sin tredje start i Robert Berghs regi. Hästen sköt till snyggt när han fick fritt mitt på upploppet i regnblasket på Bergsåker senast, och jag gissar att det är lite extra påställt till dagens start. 3 Conrads Janne och 4 Bransbys Juke Box visade mycket bra styrka och form som etta och tvåa i en tät slutstrid senast, och slutar långt framme med lite klaff på bitarna. 5 Oxidizer har ett formhöjande lopp i kroppen och duger normalt gott, men han är stressad i volten, och vi får se om han tar sig iväg felfritt? 6 Phoenix Photo (tre av tre i spets) har visat finfin inställning vid sina segrar på slutet och har siktats hit. Han är obesegrad i ledningen och Jorma Kontio har självklart siktet inställt mot täten. 9 Zenzero Jet är en mycket stark och kapabel häst i grunden, som inte tar några fångar under vägen de dagar han visar sig från sin bästa sida. Nu har han ett formhöjande lopp i kroppen och ska nämnas med respekt trots att han står lite tufft inne i loppet på pengarna. 11 Grainfield Aiden är tillbaka och härjar på svensk mark igen, som han gjorde i fjolvinter. Han var mycket tapper utvändigt ledaren i V75 på Bergsåker näst senast, men orkade inte utvändigt Very Kronos från samma position i lördags, och är lite svårbedömd. Hannu Korpi säger som vanligt att hästen är uppåt med täta starter. 12 Vagabond Bi radar upp bra prestationer och har vunnit två av fyra på hemmabanan. Men det är många att runda från dubbla tillägg. Det är det också för styrkefenomenet 15 Pacific Face, som är tillbaka på svensk mark efter två starter på Vincennes i Paris utan framgång. Thomas Uhrberg har en andraplats i sulkyn bakom hästen tidigare, och vi får se när attacken sätts in?

  Min spetsfavorit efter 500 meter: 2 Timo Lane / 6 Phoenix Photo.

  Gott Nytt År önskar jag alla trogna följare 🎉 🥃  EN ROLIG SPIK

  V75-1: 11 Tullibardine Roc 31%   

  JACKPOT LÅS

  V75-4: 7 Ready Trophy 20%

  V75-4: 12 Flirting Diamond 30%  BÄSTA DRAGEN

  V75-5: 3 Miss Capacity 15%

  V75-7: 2 Timo Lane 10%   

  Omgångens Fynd

  V75-3: 6 Pacific Kingdom 8%   

  PRISVÄRDA SKRÄLLAR

  V75-2: 3 Hector Eck 4%

  V75-2: 14 Leon Zon 4%

  V75-6: 9 Sharp Dream 2%  SYSTEMFÖRSLAG V75

  ”Skrivs på en kupong


  V75-1: 11
  V75-2:
  5-3-14-1-10-15-7-6-11  
  V75-3: 6-12-1-10-8-3-2

  V75-4: 7-12
  V75-5: 3-2-1-8-4-11  
  V75-6: 7-1-2-9-6-10-5 
  V75-7: 2

  Totalt: 5 292 rader = 2 646 kr  SPELFÖRSLAG DD

  DD-1: 7-1  DD-2: 2 x 300 = 600 kr

  DD-1: 2-9-10-5 DD-2: 2 x 100 = 400 kr

  Totalt: 1 000 kr