• Hej och Välkommen Alla Gamla och Nya Medlemmar


  VÄDERPROGNOS

  • Det blir troligen uppehållsväder under hela tävlingskvällen på Boden, även om det är risk för någon enstaka regnskur sent på kvällen. Cirka 15 grader i luften.


  VÄRT ATT NOTERA

  • Bodens ”midnattstrav” drar igång med V75-1 klockan 19:30!
  • Upploppet mäter 200 meter (fem meter längre än medel) och är långt och utslagsgivande


   

  SYSTEMFÖRSLAG

  • Inför varje omgång gör jag ett systemförslag till V75!
   Som kostar mellan 2 500 kr – 5 000 kr, beroende på hur omgången ser ut.
  • Du får även ett spelförslag till Dagens Dubbel – insats: 1 000 kr.
  • Systemutskrifterna finner du alltid sist i dokumentet.


  Boden
  19 – juni


  Förklaring till skor- och vagn-information

  • Alla röda skor (cc), (överstrukna skor = barfota), eller röd (S, A) i vagninformationen är förändring från föregående start.
  • Blå Vagn = Amerikansk sulky
  • Gul Vagn = Vanlig sulky

  • OBS! All information om skor och sulky går liksom tidigare att ändra till ett ”långsammare” val – stängs 15 min före lopp 1.
  • Det vill säga från barfota till skor – från Amerikansk sulky till Vanlig sulky.


   

  V75-1


  RANKING
  A: 12
  B: 7-10-6-11
  C: 9-8-5-3
  D: 1-2-4

  FAVORITEN 7 Leave Your Sox On

  DRAGET 12 Reven Dejavu

  SKRÄLLEN 6 Amperage Hanover


  LOPP-FAKTA Klass I över 2140 volt.

  SPETS-SURR & ANALYS 

  Vi inleder som oftast med voltstartslopp, där spetsstriden är lite svårbedömd.
  2 La Cerise ska gå barfota runt om och får första Rikard N Skoglund i sulkyn. Hon öppnar kvickt, men släpper till en bra rygg.
  Stall Petri Salmela selar ut en duo i 6 Amperage Hanover (tre av tre i spets), som noterade 1.12 sista 800 från tredje utvändigt vid sin tredjeplats senast och har formen intakt. Har tagit sina segrar i ledningen. Vanlig vagn.
  Jag tror dock att han släpper till stallkamraten 7 Leave Your Sox On (tre av tre i spets), som vann nämnda lopp efter att ha övertagit ledningen 1300 kvar senast. Det fann sparade krafter i mål och från ledningen är det hästen att slå i loppet.
  9 Condior drog till ledningen i en kvick start bakom bilen senast, men hade inget försvar över upploppet över den dryga distansen. Nu rycker man skorna runt om samtidigt som distansen är mer passande med ett halvvarv kortare. Nicklas Westerholm har en kvick startrygg och med lite klaff kan det bli en bra position.
  Det blir första Örjan Kihlström i sulkyn på kapabla 10 Gogobet Sisu, som galopperade med sparade krafter 300 kvar i V75 på Östersund i lördags. Man hade lättat hästen från järn- till aluminiumskor i den starten, och nu är det planerat med ytterligare lättning till första barfota bak plus en huvudstång.
  11 Mister Donald var klart uppåt vid sin andraplats bakom Chiru på Valla senast, där han noterade 1.10,5 sista 800 när han gick med i anfall från andrapar utvändigt.
  Jag gillade även ett av omgångens bästa Drag 12 Reven Dejavus mycket vassa spurt i V75 på Mantorp senast, där klockan stannade på raska 1.09 sista 800 och ännu snabbare 1.08 sista halvvarvet när attacken sattes in från fjärde utvändigt. Erik Adielsson får chansen i sulkyn igen och med minsta klaff flyger ekipaget lågt till slut och utmanar om segern.

  Min spetsfavorit efter 500 meter: 7 Leave Your Sox On.   

  V75-2


  RANKING
  A: ––
  B: 1-8-3-4-5-14-13
  C: 2-6-11-10
  D: 9-12-7

  FAVORITEN 3 G.G.Ojjdo

  DRAGET 1 Sundbo Nova

  SKRÄLLEN 4 Norrlands Scott


  LOPP-FAKTA Kallblodsdivisionen över 2140 volt.

  SPETS-SURR & ANALYS

  Ett öppet kallblodslopp på papperet där jag inte snålar på strecken.
  1 Sundbo Nova (fyra av nio i spets) är en kvick märr som visat fin form i året fyra starter. Näst senast noterade hon 1.22,5 sista 800 från fjärde utvändigt som tvåa efter Forspärla. Senast fick hon ett tufft lopp utvändigt ledaren och orkade inte stå emot vinnaren den sista biten. Hon öppnar kvickt och med offensive Björn Goop i sulkyn behöver vi inte fundera på taktiken.
  2 Nordby Kuling har visat bra form i de senaste starterna och är vass när han får spara speeden fram till upploppet. Rygg på ledaren?
  3 G.G.Ojjdo (tre av sex i spets) var streckad på 0,02 procent vid sin skrällseger i V75 på Östersund i lördags, och den tredje största skrällen i V75 under alla tider! Där han släppte ledningen efter 350 körda och sedan noterade 1.22 sista varvet när segern skrevs till säker. En vecka senare är han streckfavorit, vilket är lite lustigt! 🙂 Han står bra inne i loppet, men täta starter är ett frågetecken och favoriten är bara en av flera i ett öppet lopp.
  4 Norrlands Scott vann med sparade krafter senast och har formen på topp. Idag rycker man skorna runt om, som är en extraväxel.
  5 Kong Henry visade bra inställning när han tog ner Gott Klirr över upploppet senast, och förstärks nu med Örjan Kihlström i sulkyn.
  6 Rubus drog till ledningen från springspår och släppte sedan ingen över bron i det här loppet ifjol. Visade uppåtform senast och får nu ett helstängt huvudlag och Leif Eriksson i sulkyn.
  8 Bol Brage (fem av nio i spets) har visat toppform i två raka segrar. Trivs dock bäst med tätkänning och hade varit ett bra drag med framspår. Men han har kvick startrygg och med lite klaff kan det lösa sig ändå.
  13 Guli Brun har tagit en seger på 26 starter de två senaste åren och är inte så lätt att lura först över mållinjen längre. Han är dock härdad i tuffa gäng och kanske blir han kaxigare mot dagens lite enklare motstånd?
  14 Forspärla är en kvick märr som har formen på topp. Senast spurtade hon ner Sundbo Nova efter 1.23,5 sista varvet. Proffskusk i vagnen igen och med lite klaff är hon med och gör upp det.

  Min spetsfavorit efter 500 meter: 1 Sundbo Nova.   

  V75-3


  RANKING
  A: 4-7-2-3
  B: 5-1-10-6
  C: 12-11-8-9
  D: ––

  FAVORITEN 7 Pewdiepie

  DRAGET 4 Nicois du Gull

  SKRÄLLEN 5 Shawn Leejs


  LOPP-FAKTA Klass II över 2140a.

  SPETS-SURR & ANALYS

  Ett lopp för lägsta klassen, som inte håller bästa kvalitet.
  1 M.T.Oberon har visat uppåtform i fyra starter i ny regi, även om han inte kunde få tag i ledande Shawn Leejs senast. Första norskt huvudlag, och läget borgar för en spårsnål resa efter sargen.
  2 The World Is Mine har formen på topp och kommer med en färsk spetsseger i bagaget. Han är dock inte lika kvick i bilstart och får jobba hårt om han ska ta tredje raka segern. Första rycktussar.
  3 Zätas Forever Sky (en av en i spets) har två formhöjande lopp i kroppen och är troligen först ner till sargen. Nu lättas han i balansen fram och med första Örjan Kihlström plus jänkarbike kan vi räkna med en förbättrad insats.
  4 Nicois du Gull (två av fyra i spets) har visat uppåtform i två raka spetssegrar efter fyra månaders frånvaro. Han öppnar kvickt och är spetsfavorit från ett perfekt läge bakom bilen. Han var lättad från järn- till aluminiumskor bak senast och nu blir det samma förändring på framhovarna.
  5 Shawn Leejs (tre av fem i spets) öppnar också kvickt och kommer med en spetsseger i ryggen. Nu ändrar man till första jänkarbike och sätter på ett open eye-huvudlag.
  7 Pewdiepie visade bra styrka och inställning när han tog ner ledande Shejk sista halvvarvet över den dryga distansen senast. Det är lite vingelrisk från spår långt ut på vingen, men mot det här gänget tål han ett offensivt upplägg.
  8 Rocking Flax har haft bra spring i benen i två raka spetssegrar, men motståndet har varit billigt och raden är smickrande i det här gänget.
  10 Soleil d’Inverne har visat uppåtform i tre starter i ny regi och nu ändrar man till barfota runt om och ett halvstängt-norskt huvudlag.
  11 First Mover har visat bra form vid sina två segrar på slutet, även om han står mycket tuffare placerad idag. Norskt huvudlag, ryckhuva plus första barfota runt om är dock positiva förändringar.

  Min spetsfavorit efter 500 meter: 4 Nicois du Gull.   

  V75-4


  RANKING
  A: 10
  B: 1-3-11-15-8
  C: 12-13-6
  D: 9-7-4-5-2-14

  FAVORITEN 10 Balsamine Font

  SKRÄLLEN 1 Todays Estelle

  SKRÄLLEN 3 Kaitlin Way Scott


  LOPP-FAKTA Försök till Diamantstoet över 2140 volt.

  SPETS-SURR & ANALYS

  Ett försök till Diamantstoet med 15 ekipage utspridda på tre volter.
  Med bara tre hästar på startvolten är 1 Todays Estelle favorit att försvara sitt innerspår och ta hand om ledningen. Hon har höjt sig i tre starter i ny regi. Näst senast tog hon en säker seger utvändigt ledaren efter 1.14 sista varvet, och senast såg det ut att bli en ny seger från andra utvändigt innan hon blev snuvad av en smygkörd konkurrent, som fick luckan invändigt den sista biten. Nu blir det både första rycktussar och barfota runt om, och tränare Anders Wallin tror att hon springer en låg 1.14-tid från ledningen.
  3 Kaitlin Way Scott (två av fyra i spets) är ett fyraårigt sto efter Ready Cash. Som har visat jämn och bra form under längre tid och även här blir det ett offensivt upplägg mot ledningen. Vid sin knappa spurtseger från andra utvändigt senast stannade klockan på 1.12 sista 800. Det var första gången barfota runt om, och det blir samma igen, säger tränaren, även om det är anmält med skor runt om i nuläget.
  6 Ladybug Lara fick ett opassande lopp utvändigt ledaren senast och får godkänt för sin tredjeplats. Hon är dock klart vassast när hon smygs i det längsta, och vi får se om Mika Forss kan hitta de rätta vägarna fram till att upploppet nalkas?
  7 B.W.T.Daenerys är osäker och det är stor galopprisk från spår fyra i volten, om nu inte första Torbjörn Jansson kan få henne på bättre tankar. Eventuellt rycker man skorna runt om för första gången?
  Det var bra snack från stallet på 8 Lovely O.O. inför hennes start i V75 på Östersund i lördags, där hon galopperade under anfall i tredjespår 750 kvar. Första Nicklas Westerholm.
  Fyraåriga 10 Balsamine Font tillhör kulltoppen när hon visar sig från sin bästa sida. Under vintern har hon stångats mot stentufft motstånd på Vincennes i Paris utan att få till det riktigt. Näst senast tog hon över ledningen 1500 kvar och gick undan till en överlägsen seger med sparade krafter på den plaskblöta banan. I Fyraåringseliten för ston under elitloppshelgen försvarade hon sitt innerspår bakom bilen i en kvick öppning innan hon tappade aktionen och galopperade i en trång situation i första kurvan. Hon är anmäld med skor runt om i skrivande stund.
  11 Mellby Harissa spurtade vasst över open stretch och var nära segern i Stoeliten på Åby näst senast. På Mantorp var hon visserligen med i en 1.08-öppning första halvvarvet för att försvara sitt innerspår bakom bilen, men hon var stenkall 350 kvar och hade inte en av sina bättre dagar. Första Örjan Kihlström i sulkyn.
  12 Iceland Falls var med i samma lopp som Mellby Harissa senast, där hon tappade mark från andra utvändigt den sista biten. Rapporteras dock vara klart uppåt med det loppet i kroppen.
  13 Lady Zappa kändes finfin på 1.13,5/1600 i ett träningsjobb tillsammans med stallkamraten Makethemark inne på Solvalla förra veckan, och är väl förberedd efter ett par månaders uppehåll.
  Det är dags att ta 15 Ava på allvar, som har gjort två kanonlopp till eventuellt höga vinnarodds på slutet. Från ett ensamt springspår blir det en kvick start och med lite klaff en bra position i den främre träffen när fältet har formerat sig.

  Min spetsfavorit efter 500 meter: 1 Todays Estelle / 3 Kaitlin Way Scott.   

  V75-5


  RANKING
  A: 2
  B: 5-6-9-11
  C: 3-4-8-1
  D: 7-10-12

  FAVORITEN 5 Swagger

  DRAGET 2 Syoss

  SKRÄLLEN 9 Moneykeeper


  LOPP-FAKTA Bronsdivisionen över 1640a.

  SPETS-SURR & ANALYS

  Ett rivigt sprinterlopp där det kommer bli full fart från start till mål.
  2 Syoss (tre av tre i spets) är en kvick frontrunner som ogärna släpper någon över bron från ledningen. Senast tog han över ledningen 1500 kvar och vann enkelt med lite sparade krafter. Han står perfekt inne i klassen och är klart bäst över dagens sprinterdistans. Mats E Djuse hymlar inte med att det är spets från start till mål som gäller!
  Det är aviserat med Barfota runt om plus ett goggles-huvudlag på 3 Dante Godiva samtidigt som han gör debut över kort distans.
  4 Got To Dash gör sina bästa lopp i ledningen, men får trots ett perfekt läge bakom bilen svårt att vara först ner till sargen. Första norskt huvudlag idag.
  5 Swagger (fem av åtta i spets) kunde inte ta en längd på invändige Syoss i V75 på Umåker näst senast, där han trots ett lopp utvändigt ledaren i stentufft tempo hade segergreppet mitt på upploppet innan han snöpligt rullade över i galopp. Senast vann han åkandes från ledningen i ett billigt gäng och underströk att formen är på topp. Han gick barfota runt om vid galoppen och med skor senast, men idag är det aviserat med första barfota bak.
  6 Astronascente Zac (åtta av tio i spets) öppnade kvickt till ledningen i Klass I-finalen på Solvalla senast innan han släppte till stallkamraten Rotate i första sväng. Nu går han upp en klass och får svårt att vara först ner till sargen.
  Stall Robert Bergh har en duo till start i loppet. 9 Moneykeeper drog till ledningen i en mycket kvick start i V75 på Östersund i lördags innan han galopperade efter 250 körda. Första Örjan Kihlström.
  11 Speedy Tilly har startat sporadiskt och bara gjort två starter i år, när han idag kommer tillbaka efter ett par månaders frånvaro. Han har tränat 1.18/2600 på ett bra sätt, men stallet tror att det fattas tempo och ligger lågt angående vinstchansen.

  Min spetsfavorit efter 500 meter: 2 Syoss.   

  V75-6


  RANKING
  A: 12
  B: 7-3-1-8
  C: 2-5-11
  D: 6-10-4

  FAVORITEN 3 Cab Lane

  ROIG SPIK 12 Algot Zonett

  SKRÄLLEN 2 Everest Sisu


  LOPP-FAKTA Silverdivisionen över 2640a.

  SPETS-SURR & ANALYS

  1 Balotelli Crown (en av tre i spets och tre av nio över lång distans) har radat upp bra prestationer i V75 och står verkligen på tur för en viktoria i högsta serien. Senast spurtade han rappt över upploppet som tvåa i silverfinalen, efter en heroiskt bra Jaguar Dream, där han samtidigt knäppte ledande Cab Lane precis på mållinjen. Han har vunnit sina tre senaste starter över lång distans och planen är att få ett lopp i rygg på favoriten.
  2 Everest Sisu (sex av nio över lång distans) har vunnit sex av sina sju senaste starter över lång distans (!) och har ett par formhöjande lopp i kroppen. Troligen drar man av alla fyra skor idag.
  Favoriten 3 Cab Lane (åtta av 13 i spets och en av fem över lång distans) får godkänt för sin tredjeplats från ledningen i silverfinalen på Valla senast, där han låg på för mycket under vägen och därför fick lite stumma ben över upploppet. Nu byter man från goggles- till ett norskt huvudlag för att han ska hushålla med krafterna under vägen, men den långa distansen är inget plus och min bok är det en favorit i fara.
  5 Minnestads Ecuador (tre av 13 över lång distans) visade bra form vid sin andraplats i V75 bakom Admiral As näst senast och fortsatt toppform vid sin överlägsna spetsseger senast. Han trivs över lång distans och är prisvärd som skrällbud.
  7 Ivory di Quattro (sju av 17 över lång distans) visade bra form vid sin sjätteplats i Harper Hanovers lopp under elitloppshelgen, där han fick sent fritt mitt på upploppet. Han rapporteras varit riktigt fin i jobben efter det och stallet tror på en bra insats igen. Han gick med öppet huvudlag senast, men nu är det aviserat med någon sort av stängt dito.
  8 Upstate Face (fem av sex i spets och två av sju över lång distans) flög lågt vid sin spurtseger från femte utvändigt i bronsfinalen under elitloppshelgen näst senast, där klockan visade 1.09 sista varvet! Vid sin överlägsna seger utvändigt ledaren sista 800 i debuten i silverdivisionen såg han ut som en studsboll med oryckta extraväxlar. Mycket imponerande! Spår åtta innebär vingelrisk, och eventuellt blir det skor runt om den här gången?
  12 Algot Zonett (fyra av 15 över lång distans) var riktigt bra vid sin seger utvändigt ledande Lipstick Tooma sista 1500 näst senast. Trots 1.09,5 sista 800 från femte utvändigt hann han inte med i speedkörningen i V75 på Mantorp senast. Omgångens Roligaste Spik 🙂 är trevande bakom bilen och spår tolv är ingen stor nackdel, och jag förväntar mig ett offensivt upplägg fram utvändigt ledaren så fort fältet har formerat sig. Nu rycker man skorna runt om, som vid den imponerande segern näst senast.

  Min spetsfavorit efter 500 meter: 3 Cab Lane.   

  V75-7


  RANKING
  A: 9-4-2-5
  B: 3-7-6
  C: 1
  D: 10-8

  FAVORITEN 2 Very Kronos

  DRAGET 4 Moni Viking

  OMGÅNGENS FYND 9 Milliondollarrhyme


  LOPP-FAKTA Norrbottens Stora Pris över 2140a.

  SPETS-SURR & ANALYS

  2 Very Kronos (elva av tolv över lång distans) spurtade starkt över upploppet vid sin andraplats bakom Delia du Pommereux i Paralympiatravets final näst senast. Han hade ingen tur i spårlottningen i elitloppsförsöket, där han blev hängande i tredjespår runt om från sitt åttondespår bakom bilen och givetvis är ursäktad att han inte tog sig vidare till finalen. Han har extremt bra statistik i ledningen och vid en normal prestation blir han svårfångad i täten.
  3 Wild Love (tre av tre i spets) spurtade mycket ettrigt över upploppet när hon tog sig förbi Who’s Who över upploppet i Harpers Hanover lopp näst senast. I Jämtlands Stora Pris öppnade hon överraskande kvickt från sitt innerspår bakom bilen innan hon motvilligt släppte ifrån sig ledningen 1400 kvar till Hail Mary. Som dock inte hade sin bästa dag, vilket också gjorde att Wild Love fick chansen för sent för att hinna utmana. Om Very Kronos galopperar kan det vara Wild Love som sitter i ledningen.
  4 Moni Viking valde lite överraskande Elitloppet istället för att försvara sin titel i Harper Hanovers lopp med en rund miljon kronor i segerpremie. Han tog sig till final som trea i sitt försök, men hann inte med i speedkörningen i finalen, där han fick nöja sig med en femteplats. Han har ju alltid haft styrkan som signum, men med de två senaste ögonöppnarna i kroppen kanske vi får se en riktigt vass prestation över medeldistans idag.
  5 Gareth Boko avslutade riktigt rappt över upploppet vid sin tredjeplats i Elitloppet efter en optimal styrning av Mats E Djuse, där klockan visade på raska 1.07,5 sista 800. Tränare Jerry Riordan säger att hästen har tagit Elitloppet på bästa vis, som åter andas optimism när hästbussen startar resan redan på onsdag med övernattning i Sundsvall under fredagen innan man är framme i Boden på lördag.
  6 Who’s Who föll med flaggan i topp vid sin andraplats i Harper Hanovers lopp under elitloppshelgen, där han inte orkade stå emot Wild Love den sista biten. Det är vingelrisk från ett spår lite långt ut på vingen och det måste klaffa om de ska sluta i segerstriden. Det är en lång resa, men man reser under natten och hästen har klarat det bra tidigare.
  7 Vernissage Grif var ett av mina Fynd i lördags på Östersund i Jämtlands Stora Pris och ett bra DD-spel för som tog rygg. Alessandro Gocciadoro synade dödens varvet kvar och hade inga problem att rycka undan till seger över upploppet. Underlaget var hårt på Östersund, och vi får se hur hästen tog loppet första barfota runt om? Troligen ett offensivt upplägg igen.
  Omgångens bästa Fynd 9 Milliondollarrhyme blev fast med lite sparade krafter i sitt elitloppsförsök bakom Vivid Vise As senast, och jag räknar med att Fredrik B Larsson är riktigt revanschsugen idag. De har en kvick startrygg och med lite klaff flyger Milliondollarrhyme lågt över upploppet och utmanar om segern.

  Min spetsfavorit efter 500 meter: 2 Very Kronos.  EN ROLIG SPIK

  V75-6: 12 Algot Zonett 12%   

  BÄSTA DRAGEN

  V75-1: 12 Reven Dejavu 10%

  V75-5: 2 Syoss 20%   

  Omgångens Fynd

  V75-7: 9 Milliondollarrhyme 2%   

  PRISVÄRDA SKRÄLLAR

  V75-2: 4 Norrlands Scott 4%

  V75-3: 5 Shawn Leejs 3%

  V75-4: 1 Todays Estelle 2%

  V75-4: 3 Kaitlin Way Scott 3%  SYSTEMFÖRSLAG V75

  ”Skrivs på sex kuponger – minst En A-häst och En B-häst måste vinna för chans till sju rätt”


  V75-1: A: 12    3-5-6-6-7-8-9-10-11   
  V75-2: 1-3-4-8
   
  V75-3: B: 4    1-2-3-5-6-7-10-11 

  V75-4: B: 10    1-3-6-8-11-12-13-15 
  V75-5: A: 2    5-6-9-11  
  V75-6: 12 
  V75-7: B: 9    1-2-3-4-5-6-7 

  Totalt: 10 400 rader = 5 200 kr  SPELFÖRSLAG DD

  DD-1: 12  DD-2: 9 x 400 = 400 kr

  DD-1: 12 DD-2: 2-4-5 x 200 = 600 kr

  Totalt: 1 000 kr