VÄDERPROGNOS

 • Vi kan se fram emot en solig och fin dag på Bergsåker med cirka 20 grader i luften.

 

VÄRT ATT NOTERA

 • Bergsåker har ett långt och rättvist upplopp som mäter 200 meter.
 • Innerspår bakom startbilen är en fördel och lättare att hålla ledningen ifrån jämfört med många andra banor.

 

SYSTEMFÖRSLAG

 • Inför varje omgång gör jag Två systemförslag till V75!
  Ett som kostar cirka 2 500 kr och skrivs ut på 2-10 kuponger, beroende på hur omgången ser ut.
 • Och ett system genererat i JOKERSYSTEMET  som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben – cirka 5 000 kr.
 • Du får även ett spelförslag till Dagens Dubbel – insats: 1 000 kr.
 • Systemutskrifterna finner du alltid sist i dokumentet.


PS. SPELA MED ERLAND

 • Du som har ett aktivt fler veckopaket på Trav med Erland  (10 v eller 20 v) till V86 eller V75 får automatiskt en Inbjudan till mitt Exklusiva lag på ATG Tillsammans.
 • Inbjudan får du automatiskt via mejl så fort du köpt ett fler veckopaket.


BERGSÅKER
24 – augusti

V75-1

Omgångens bästa Drag Everest Sisu kan även vinna den tunga vägen


– Caligula provar voltstart för första gången


RANKING
A: 3-1-10
B: 9-8-2-4
C: 12-7-5
D: 6-11

FAVORITEN 9 Caligula 34%

DRAGET 3 Everest Sisu 12%

SKRÄLLEN 12 Hulk Boko 2%


LOPP-FAKTA Klass I över 2140 volt.

SPETS-SURR Voltstart gör spetsstriden mer svårbedömd. 1 Venerdi (en av en i spets) är startsnabb bakom bilen, men gör nu sin första voltstart på svensk mark och är givetvis svårbedömd. 2 Real Masterpiece (två av sju i spets) är stabil och kvick den första biten och är en av spetsaspiranterna. 3 Everest Sisu trivs bäst utan rygg och körs offensivt. De två springspårshästarna 6 Harley As och 7 Henning Lixarve (två av fem i spets) öppnar båda kvickt för att komma först ner till sargen. Det är som sagt svårbedömt vem som sitter i ledningen efter 500 körda.

ANALYS – BALANS & UTRUSTNING Segerstaplaren 9 Caligula har tagit två raka segrar i försök och final i dam SM efter åtta månaders frånvaro från tävlingsovalen. Han har ett strålande facit med nio segrar på 13 starter, och har bara missat pallen i en start! Sju av segrarna är tagna från ledningen och han gör idag faktiskt sitt första framträdande i voltstart, vilket nog inte är någon tillfällighet? Caligula står perfekt inne i klassen på pengarna och har vunnit sina tre starter på Bergsåker, men som ni läser finns det ett par frågetecken inför dagens start. 8 Guillaume Boko har visat finfin fart och kapacitet barfota runt om i sina två starter i Björn Goops regi, allra helst näst senast, där han vann åkandes efter 1.10,5 sist 700. Han är inte helt fläckfri i aktionen, men det verkar vara hans stil att ta sig fram runt ovalen. Med klaff från bakspåret är han normalt med och gör upp om det. Jag gillar 3 Everest Sisu, som har visat finfin styrka och moral vid sina tre senaste segrar, som alla är tagna utvändigt ledaren! Hästen kändes bättre än någonsin i söndagsjobbet och Ingvar Nyberg kör i ett härligt flyt, som har vunnit tre av fyra i sulkyn. Nu byter man från ett hel- till ett halvstängt huvudlag och det blir åter ett offensivt upplägg. 10 Aston D.K. gör sin sjätte start i Oskar Kylin Bloms regi och verkar bli allt bättre för varje start. Nu byter man till en vanlig sulky och han har vunnit fem av sina segrar från ledningen. Även 1 Venerdi, som är uppåt efter sjukdom, ska eventuellt gå i en vanlig vagn idag. 12 Hulk Boko får urryckare i öronen och Carl Johan Jepson i sulkyn för första gången.V75-2

Omgångens största favorit har en bra uppgift på papperet – men statistiken är inte bara av godo


– Håller Ove Ander Lindqvist för favorittrycket?


RANKING
A: 7
B: 3-6-12
C: 8-10-4-9
D: 1-11-5-2

FAVORITEN 7 Pydin 68%

DRAGET 3 Järvsöodin 7%

SKRÄLLEN 12 Granetta 2%


LOPP-FAKTA SM för Kallblod över 2640a.

SPETS-SURR Lite svårbedömt, men jag gissar att 4 Vesle Sjur (första med Carl Johan Jepson i sulkyn) öppnar snabbast och är först ner till sargen, som sedan högst troligt släpper till en bra rygg. 6 Tand Kraft (sju av sju i spets) har körts lite på säkerhet på slutet och det är svårbedömt om Ulf Ohlsson vågar ladda för att svara ut 7 Pydin (fyra av sju i spets), som laddas mot ledningen. 3 Järvsöodin (fyra av fem i spets) tror jag får svårt att vara med den första biten.

ANALYS – BALANS & UTRUSTNING Omgångens mest streckade favorit 7 Pydin har visat prov på toppform i sina senaste starter och blir ett flitigt anlitat singelstreck av spelarkollektivet. Han imponerade stort vid sin seger på Hagmyren för tre starter sedan där han noterade raska 1.20,1/1640a. Visst, han har en bra uppgift på papperet, helst om han kommer till ledningen utan att det kostar för mycket. Pydin har tagit tre segrar på 14 starter över lång distans och vunnit två av sina nio starter på Bergsåker, vilket är värt att notera. 6 Tandkraft lovade mycket som unghäst, men har haft lite svårt att slå sig in i eliten. Han såg mycket fin ut med rubbet sparat på Solvalla senast och är obesegrad i ledningen efter sju försök. Distansgynnade 3 Järvsöodin har ett formhöjande lopp i kroppen, där han tog en säker seger utvändigt ledaren. Han har vunnit fem av tio på Bergsåker och med Rikard N Skoglund i sulkyn för första gången tror jag ekipaget bjuder favoriten på en tuff match. 8 Björs Frej gav sig motvilligt från ledningen mot Järvsöodin senast och är uppåt med lopp i kroppen. Jorma Kontio har vunnit ev av två i sulkyn och ekipaget är prisvärt som skrällbud. 10 B.W.Sture och 12 Granetta har båda formen intakt, men de står tufft placerade med bakspår. 1 Wilda Fille har tagit sina sexton senaste segrar i monté under sadel och raden är smickrande, trots att det blir första barfota runt om!V75-3

Mycket öppet och det är flera om budet – omgångens Fynd flyger lågt till slut


– Ulf Ohlsson får chansen bakom omgångens Fynd


RANKING
A: 11-5-4-7
B: 12-8-1-3
C: 9-2-10
D: ––

FAVORITEN 11 Bucks To Burn 26%

DRAGET 4 Vienvia Font 7%

OMGÅNGENS FYND 7 Une Etoile Gar 2%


LOPP-FAKTA Silverdivisionen över 2140a.

SPETS-SURR 1 Picasso laddar allt vad som går för att försöka hitta ryggen på 5 Eldorado B. (fem av tio i spets), som är klar spetsfavorit i loppet. 8 Ural (sex av nio i spets) har blivit nerstruken ett spår och laddas framåt, och räds inte ett lopp utvändigt ledaren.

ANALYS – BALANS & UTRUSTNING 11 Bucks To Burn fick bestämma tempot som han ville i spets i V75 på Rättvik senast, och skulle givetvis ha gått undan till seger för att få fullt godkänt. Stallet säger att hästen blev lite bekväm i ledningen plus att en av  skygglapparna på det norska huvudlaget fastnade, som förklaring. Han har vunnit sin enda start på Bergsåker, men från bakspår måste det givetvis klaffa till fullo för att det ska räcka till seger. Loppets troliga ledare 5 Eldorado B. såg inte ut att få rätt fäste i banan senast och är lite ursäktad. Han leder normalt loppet när man svänger in på upploppet och har han fått bestämma tempot en bit kan det räcka hela vägen. 4 Vienvia Font har svarat för två mycket bra prestationer på slutet och blir spännande med Anders Eriksson i vagnen för första gången. Starke 12 Esprit Sisu är obesegrad på Bergsåker efter fem försök och hoppas på tufft tempot i täten för att komma in i matchen till slut. 8 Ural kändes mycket fin i det finslipande jobbet och räds inte ett lopp utvändigt ledaren. De två skrällarna 1 Picasso och 7 Une Etoile Gar (barfota runt om plus Ulf Ohlsson i sulkyn för första gången i andra starten i Timo Nurmos regi) spurtade båda två mycket ettrigt senast och kan överraska med lite klaff på bitarna under vägen. 9 Weekend Fun går barfota runt om och med en jänkarbike och vann sin enda start med Björn Goop i vagnen.V75-4

Favoritduon är ett svårdyrkat jackpot-lås för er som känner för det


– Rebecca Dahlén blir svårstoppad om hon hittar ut


RANKING
A: 8-2
B: 1-7-15-13
C: 12-6-11-10
D: 14-4-3-9

FAVORITEN 2 Queen Of Sand 28%

DRAGET 7 Hossiana Boko 5%

SKRÄLLEN 12 Ginny Weasley 1%


LOPP-FAKTA Ett stolopp för lärlingar över 2140 volt.

SPETS-SURR 1 Chapter N.Deo (fem av sex i spets) öppnar bättre än medel, men får ändå svårt att svara ut 2 Queen Of Sand (fyra av fem i spets), som både är stabil och rapp i benen ur volten. Från springspår öppnar även 6 Hunkydory Degato (vunnit fyra av tio på Bergsåker och första barfota runt om nu) och 7 Hossiana Boko raskt, och jag blir inte helt förvånad om någon av dessa är först ner till sargen.

ANALYS – BALANS & UTRUSTNING Den knappa favoriten 2 Queen Of Sand har två formhöjande lopp i kroppen. Näst senast satt hon fast med sparade krafter i kön på avstånd bakom vinnande Double Exposure. Senast spurtade hon bra från fjärde utvändigt och kopplade segergreppet på Visa As strax innan mål. Hittar Queen Of Sand till ledningen blir hon en tuff nöt att knäcka. Det var tal om skor runt om då man trodde att banunderlaget skulle bli stumt, men blir det normalt så blir det inga ändringar. 8 Visa As har imponerat enormt i sina starter på slutet och är värd flera tapperhetsmedaljer! Senast blev hon hängande i tredjespår första 750 innan hon kunde överta ledningen. Hon varvade på raska 1.10,5 (!), men gav sig trots det motvilligt mot Queen Of Sand den sista biten in mot mål. Från spår åtta kan det bli strul, men hittar rutinerade Rebecca Dahlén ut i andraspår blir det inte så lätt för konkurrenterna. Det blir första voltstart i Sverige nu, men det ska nog fungera från ett passande innerspår. Den här duon sticker ut och är ett svårdyrkat lås för er som känner för det. 15 Shadow Gar satt fast med sparade krafter bakom Uza Josselyn i EM för ston senast och går ner i klass nu. Men från tillägg krävs det en del klaff om det ska räcka ända fram till seger.V75-5

Mellby Galanga är stark som brännvin och vinner alla vägar – Trolig Spik


– Det känns tryggt att ha Örjan Kihlström i vagnen


RANKING
A: 5
B: 1-9-2
C: 12-3-8-11-4-10-6
D: ––

FAVORITEN 5 Mellby Galanga 38%

DRAGET 1 Klose 14%

SKRÄLLEN 8 Ninepoints Lover 1%


LOPP-FAKTA Klass II över 2640a.

SPETS-SURR Det är svårbedömt vem som är kvickast bakom bilen i den lägsta klassen. 2 Staro Mary Lou, 3 Imola Boko (två av fyra i spets) och 6 Texas Elite laddas den första biten. Kanske att Staro Mary Lou kan svara upp ledningen? Men det är som sagt svårbedömt.

ANALYS – BALANS & UTRUSTNING 5 Mellby Galanga är en mycket stark fyraåring med Maharajah som pappa. Senast kom han tillbaka efter ett par månaders frånvaro utrustad med ett helstängt huvudlag för första gången. Han gick med i anfall från sjätte utvändigt varvet kvar och till egen attack i fjärdespår över sista långsidan när segern skrevs till överlägsen och klockan stannade på 1.12,5 sista 800. Det var med full spänst och långt ifrån slutsålt i mål! Till den här starten tar man även av järnskorna bak och alla skydd på benen plus att man sätter på en jänkarbike för andra gången, vilket kan innebära minst en extraväxel om det slår väl ut. En av världens bästa kuskar, Örjan Kihlström, sitter dessutom upp i sulkyn för första gången – vilket känns tryggt när jag utser Mellby Galanga till omgångens Troligaste Spik! Jag gillade också vad jag såg av 1 Klose när han segrade i sin första start i Daniel Wäjerstens regi senast. Som skrevs till överlägsen trots ett lopp utvändigt ledaren. Han har vunnit tre av fyra över lång distans! 9 Simb Triumph och 3 Imola Boko visade båda bra form som etta och tvåa i samma lopp på Färjestad senast. 12 Highspeed Dynamite har styrkan som signum, står bra inne i loppet och är uppåt med lopp i kroppen. 11 Young King går barfota fram.V75-6

Här blir det full fart från start till mål och det är flera om budet – gardera


– Jörgen Westholm har ofta en räv bakom örat


RANKING
A: 2-3-4-1
B: 6-7-9
C: 5-8-10-11-12
D: ––

FAVORITEN 7 Falcon Am 21%

DRAGET 2 Marciano 7%

SKRÄLLEN 1 Sir Henry P.Hill 4%


LOPP-FAKTA Bronsdivisionen över 1640a.

SPETS-SURR 1 Sir Henry P.Hill kan öppna mycket raskare än ryktet säger och kan sitta bra på det. Utifrån öppnar 5 All Star och framförallt 6 Final Dream snabbt, där den sistnämnde troligen är först ner till sargen och den troliga ledaren i loppet. Frontrunnern 8 Lexington Hall (första med Björn Goop i sulkyn) spurtade klart positivt bakifrån senast, och kanske siktar på ett liknande upplägg nu?

ANALYS – BALANS & UTRUSTNING Ett av omgångens stallskrik 4 Track Angel ska utrustas med ett helstängt huvudlag för första gången. Han har vunnit tre av sex över kort distans, tre av fem med Anders Eriksson i sulkyn och står perfekt inne i loppet på pengarna. Det gör även spetsfavoriten 6 Final Dream, som är gynnad av att distansen är ett halvvarv kortare än på slutet. Jag tvivlar inte på att 7 Falcon Am är bästa hästen i loppet. Men han är uppfräschad inför dagens start och redan klar för finalen, och kanske inte pressas till sitt max den här gången? 9 Victory Topline noterade raska 1.10,8/1640a vid sin spetsseger på Bergsåker senast. Men det är andra förutsättningar nu. 2 Marciano såg ut som en studsboll vid sin spurtseger från andrapar utvändigt i Norge senast, och jag gillade vad jag såg! 3 Mr Clayton J.F. satt fast med sparade krafter i rygg på All Star senast. Nu blir det barfota runt om, helstängt huvudlag med hål i och Örjan Kihlström i sulkyn.V75-7

Det är nu jackpot-miljonerna ska fördelas och jag avrundar med en Rolig Spik 🙂


– Cyber Lane är här för att hämta ytterligare en segerkrans


RANKING
A: 10-1-2
B: 9-4-6
C: 7-8-5
D: 3

FAVORITEN 1 Ringostarr Treb 43%

ROLIG SPIK 10 Cyber Lane 9%

SKRÄLLEN 7 Nadal Broline 2%


LOPP-FAKTA Sundsvall Open Trot över 2140a.

SPETS-SURR 1 Ringostarr Treb öppnade mycket snabbt och var med i en 1.05,5-öppning första halvvarvet senast och går inte att ta en längd på om han drar iväg lika snabbt igen. 4 Milligan’s School och 5 Chief Orlando öppnar kvickt mitt i banan, men kommer normalt inte förbi. 8 Uza Josselyn har varit med i riktigt tuffa öppningar på slutet och från spåret längst ut på vingen är känslan att Erik Adielsson tar en lugn start och backar ner sig i kön.

ANALYS – BALANS & UTRUSTNING Nioårige 1 Ringostarr Treb segrade i det här loppet 2017 och har efter skadebekymmer hittat tillbaka till toppformen igen. Han imponerade stort vid sin seger i Hugo Åbergs Memorial senast, där han trots en 1.105,5-öppning första hallvarvet och utan rygg sista 600 höll ifrån sig Propulsion över upploppet. Travet flöt inte hundra de sista 150 meterna, vilket är värt att nämna. Nu ser det ut som spetschansen är god, och visst är Ringostarr Treb hästen att slå om han är lika fin som senast. 10 Cyber Lane satt fast med rubbet sparat i samma lopp och höll på att krypa ur skinnet den sista biten in mot mål. Hästen ser ut att vara riktigt på tårna och jag tror inte att Johan Untersteiner åker upp med en häst till Sundsvall för att rätta in sig i fältet i kön. Han har en kvick startrygg och med lite klaff tror jag att Johan är sugen på att syna dödens så fort tillfälle ges. Är han lika fin som senast blir jag inte förvånad om han tar ner Ringostarr Treb över upploppet och avgår med segern. Jag håller med om att det är en chansning, men jag har Cyber Lane som omgångens Roligaste Spik! 🙂 Det är många om budet bakom denna duo. 2 Sorbet står perfekt placerad och är mycket spurtstark sista halvvarvet. 4 Millian’s School är försvarande mästare och flyger nog lågt över upploppet igen. 6 Makethemark radar upp bra prestationer mot eliten i varje framträdande och slutar i segerstriden igen med minsta klaff. 9 Milliondollarrhyme kanske sitter i rygg på Ringostarr Treb när fältet svänger in på upploppet, och vi vet hur vasst han kan speeda med ett lopp på rulle. Som ni hör är det många om budet, om inte min Roliga Spik avgår med segern.EN TROLIG SPIK

V75-5: 5 Mellby Galanga 38% 

EN ROLIG SPIK

V75-7: 10 Cyber Lane 9%BÄSTA DRAGEN

V75-1: 3 Evert Sisu 12%

V75-6: 2 Marciano 7% 

Omgångens Fynd

V75-3: 7 Une Etoile Gar 2% 

PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-2: 12 Granetta 2%

V75-4: 12 Ginny Weasley 1%SYSTEMFÖRSLAG V75

”Skrivs på Fyra kuponger – minst En A-häst och En B-häst måste vinna för chans till sju rätt”


V75-1: B: 3    1-10-9-8-2-4-12   
V75-2: A: 7 3-6-12-8-10-4-9
 
V75-3: 11-5-4-7-12-8-1-3-9-2-10 

V75-4: A: 8-2    1-7-15-13-12-6-11-10 
V75-5: 5  
V75-6: B: 2  3-4-1-6-7-9-5-8-10-11-12 
V75-7: 10 

Totalt: 5 016 rader = 2 508 krSPELFÖRSLAG DD

DD-1: 2-3-4-1-6  DD-2: 10 x 200 = 1 000 kr

Totalt: 1 000 kr