Hej och Välkommen Alla Gamla och Nya Medlemmar


VÄDERPROGNOS

  • Efter en regnig natt och förmiddag fortsätter det ostadiga vädret med skurar under eftermiddagen på Jägersro. Cirka 13 grader i luften.


VÄRT ATT NOTERA

  • Jägersros upplopp mäter 190 m, där det känns som att ledaren har lättare att rinna undan till seger jämfört med många andra banor.

 

SYSTEMFÖRSLAG

  • Inför varje omgång gör jag ett systemförslag till V75!
    Som kostar mellan 2 500 kr – 5 000 kr, beroende på hur omgången ser ut.
  • Du får även ett spelförslag till Dagens Dubbel – insats: 1 000 kr.
  • Systemutskrifterna finner du alltid sist i dokumentet.


Jägersro
22 – oktober


 

V75-1


RANKING
A: 1
B: 2-9-5
C: 7-8-4-11-6-12-10
D: ––

FAVORITEN 1 Quenchless Tile

DRAGET 2 Global Bodyguard

SKRÄLLEN 7 Wingait Henke


LOPP-FAKTA Försök till Klass I över 2140a.

SPETS-SURR & ANALYS 

1 Quenchless Tile (tre av fyra från spets) har höjt sig på barfotabalans de fyra senaste och har formen på topp. De två senaste är i V75, där han näst senast inte fick fritt från rygg ledaren med lite sparade krafter i mål. Senast fick han ett styggt lopp utvändigt ledaren i jämnt 1.10-tempot och högsta betyg för sin andraplats. Han öppnar kvickt och är spetsfavorit från sitt innerspår bakom bilen. Hästen att slå i loppet!
Stall Håkan K Persson har en duo till start. 2 Global Bodyguard (tre av fyra i spets) har ett formhöjande lopp i kroppen, där han var tvåa från rygg ledaren i ett V86-lopp på Kalmar. Nu ändrar man till huvudstång, norskt huvudlag och en jänkarbike.
Skrällen 4 Rampant övertygade vid V75-segern utvändigt ledaren längst upp i raden på Eskilstuna 20/7. Har varit klart sämre efter det, men tränar nu förbättrat och ska vara på gång igen, enligt Adrian Kolgjini. Trivs bäst utan ryggar och vi kan räkna med ett offensivt upplägg.
5 Marlon Boko spurtade bra från femte utvändigt vid sin fjärdeplats i V75 i lördags. Bergsåkertränaren Daniel Wäjersten vilar inte på hanen när han gör den långa resan till Malmö.
Skrällen 7 Wingait Henke (fem av åtta i spets) har två formhöjande lopp i kroppen och står bra inne i loppet på pengarna. Han har vunnit sex av karriärens nio segrar från ledningen och trots läget blir det ett offensivt upplägg.
8 Lucky Guy Boko (två av tre i spets) var riktigt rejäl vid sin andraplats i Ungdoms-SM senast, där han resolut tog över ledningen 1500 kvar och sedan gav sig motvilligt i en tät slutstrid. Vingelrisk från sämsta läget nu.
9 Thorondor kommer med en säker spetsseger i V86 i bagaget, kanske kan få ett bra lopp i rygg på ledaren fram till att upploppet nalkas?
11 Heartbeat Julie visade toppform vid sin spurtseger från rygg ledaren över open stretch senast. Tufft placerad mot grabbarna nu, men till en procent är hon värd att nämnas.

Min spetsfavorit efter 500 meter: 1 Quenchless Tile. 

V75-2


RANKING
A: 1-9-7
B: 15-12-4
C: 2-3-5-8-6-11
D: 10-14-13

FAVORITEN 12 Lady Beluga

DRAGET 1 Noter Perle

SKRÄLLEN 2 Debutante


LOPP-FAKTA Försök till Diamantstoet över 2140 volt.

SPETS-SURR & ANALYS

12 Lady Beluga är streckfavorit fredag eftermiddag trots att hon inte har startat på ett par månader och står med dubbla tillägg. Hon har vunnit imponerande 15 av 22 starter, men Joakim Lövgren ligger lågt angående vinstchansen idag då dagsformen inte är på topp och det har varit svårt att hitta passande lopp. Ett rungande avslag alltså!
Fuxan 1 Notre Perle (en av en i spets) är en import från Belgien som tagit tre segrar på nio starter i Sverige. Vid segern näst senast fick hon ett smörlopp i andra utvändigt där ledaren varvade på raska 1.12,3 innan den galopperade 400 kvar. Peter Zadel körde bara rakt fram och kopplade segergreppet 250  kvar. Med bara tre hästar på startvolten ska spetschansen vara god och att ekipaget leder loppet i det längsta. Vanlig vagn.
2 Debutante har två formhöjande lopp i kroppen och är bättre än raden. I V75 senast noterade hon 1.13,3/1900 efter sin startgalopp och hon har kapacitet att överraska om hon sköter sig. Är obesegrad efter en start på Jägersro.
3 Marabou Brodda (en av en i spets) var med i samma lopp, där hon noterade 1.12 sista 800 från andra utvändigt som sexa i mål.
4 EA har visat jämn och bra form under längre tid och kan med lite klaff få ett perfekt smyglopp efter sargen i den främre träffen.
Kioskvältaren 5 Minnucci Zon (fyra av sju i spets) har vunnit två av fyra på Jägersro och tagit fyra av sina sex segrar från ledningen. Första norskt huvudlag.
6 Wilma Töll kommer med en billig spetsseger i bagaget och står mycket tufft inne i det här loppet på pengarna. Första Peter Ingves.
Ett av loppets drag 7 Curie noterade 1.10,5 sista 800 från sjätte utvändigt vid andraplatsen senast och står bra inne i det här loppet.
Fyraåriga 8 Affinity Face har stångats mot kulltoppen och är bättre än raden. Rapporteras träna klart förbättrat efter ett par månaders frånvaro. Framskor på.
Även 9 Seven Heaven har stångats mot kulltoppen. I comebacken, efter fem månaders frånvaro på grund av en halsoperation, pressade hon sig till spets 1500 kvar i en 1.10-öppning och får klart godkänt för sin andraplats. Ska var fortsatt uppåt med loppet i kroppen och blir spännande med första Örjan Kihlström tillika rycktussar i öronen. Har tagit spets i en linjestart tidigare när hon nu gör första med voltstart.
15 Nina Ginto var mycket bra vid segern för tre starter sedan. Senast mötte hon eliten i Sto-SM och tog en maxplacering från fjärde invändigt bakom Honey Mearas.

Min spetsfavorit efter 500 meter: 1 Notre Perle. 

V75-3


RANKING
A: 6
B: 4-7-2-5
C: 8-9-3-11
D: 1-10-12

FAVORITEN 6 Con Crowe

DRAGET 7 Lozano Boko

SKRÄLLEN 2 Extreme A.F.


LOPP-FAKTA Försök till Klass II över 2140 volt.

SPETS-SURR & ANALYS

En kapabel duo sticker ut i den lägsta klassen.
6 Con Crowe (en av en i spets) har inlett mycket lovande med fem segrar och två andrapris på åtta starter! Har varit stark och rejäl på alla vis och har kapacitet som räcker och blir över för den lägsta klassen. Är dock svårbedömd i voltstart. Det blev en kort galopp från spår två i volten på Jägersro 5/7 innan han ställde sig och avgick med segern ändå. Första Stefan Persson i sulkyn från ett perfekt spår sex i volten är optimalt. Barfota runt om har resulterat i en seger på lika många försök för omgångens Roligaste Spik! 🙂
2 Extreme A.F. (fyra av fem i spets) kommer med en billig spetsseger i bagaget och trivs som bäst med tätkänning. Med ett halvstängt huvudlag och första Erik Adielsson i sulkyn blir det ett offensivt upplägg igen.
Tuffast emot favoriten är 4 Smile Silvio, som hade varit obesegrad med fem raka vinster om han inte blivit diskad för trängning i debuten. Det är optimistiska tongångar från Johan Untersteiner, som säger att det är en kapabel häst för klassen och lite utöver den vanliga. Från spår fyra kan man dock inte vara med i någon spetskörning, det är svårbedömt var ekipaget hamnar någonstans? Jag noterar även att han tappade aktionen och galopperade strax efter mål senast.
5 Warrior’s Tale gjorde ett starkt lopp utvändigt ledaren senast innan han snöpligt galopperade 50 kvar som trea i mål (cirka 1.13/1640a). Öppnar normalt både stabilt och kvickt från spår fem i volten.
7 Lozano Boko tappade travet och galopperade med sparade krafter 500 kvar i ett V86-lopp senast. Har kapacitet som duger, men med första framspår i voltstart och uppträdandet senast är han svårbedömd.

Min spetsfavorit efter 500 meter: 2 Extreme A.F. / 6 Con Crowe. 

V75-4


RANKING
A: 15-2-4
B: 14-3-6
C: 13-5-12-10-9-7-8
D: 11-1

FAVORITEN 2 Kash Keeper

DRAGET 15 Under Armour

SKRÄLLEN 4 Bowler Day


LOPP-FAKTA Oktoberstayern över 3140 volt.

SPETS-SURR & ANALYS

Stall Redén selar ut 2 Kash Keeper (noll av tre över lång distans) som kommer med en säker spetsseger i bagaget, där ledningen övertogs 1400 kvar och klockan stannade på 1.11 sista 800. Det blir ett norskt huvudlag nu istället för ett open eye och siktet är inställt mot ledningen igen.
3 America Dream (en av en i spets, en av två över lång distans) har visat prov på bra styrka och och trivs med förutsättningarna. Senast gick han med i anfall från fjärde utvändigt över sista lång sidan innan han blev lite generad och galopperade med sparade krafter 400 kvar. Vanlig vagn och bakskor på nu.
Skrällen 4 Bowler Day (två av två i spets, noll av en över lång distans) kommer från formstall och satt fast med lite sparade krafter i rygg på Kash Keeper näst senast. På Visby tog han en lätt seger utvändigt ledaren sista varvet och visade att toppformen är intakt.
5 Highlove Tech (noll av en över lång distans) noterade 1.14/1900 efter sin startgalopp näst senast och är ett prisvärt skrällbud vid gardering.
6 Darlington (en av sju över lång distans) var riktigt tapper vid sin seger näst senast, där han blev tufft pressad i en 1.07-öppning första 600 innan han släppte, men ändå kunde avgöra till seger över upploppet! Norskt huvudlag och Björn Goop upp i sulkyn nu.
13 Chablis D.K. (15 av 48 över lång distans) står bra inne i loppet på pengarna och trivs som bäst över lång distans. Vanlig vagn, norskt huvudlag är ändringarna. Barfota runt om, som senast.
14 Even Steven (åtta av 15 över lång distans) trivs också som bäst över stayerdistans. Galopperade bort en andraplats på Charlottenlund senast och formen är den rätta. Har också galopperat från start i de två senaste med volt i Sverige. Vanlig vagn.
15 Under Armour (fyra av tolv över lång distans) har vunnit fyra av årets tio starter, där två är över 2640 och en över dagens distans 3180. Han hade rest och ätit dålig till starten på Solvalla senast, vilket är förklaringen till den sämre insatsen. Joakim Lövgren säger att det här är hans bästa vinstchans i hela omgången – vilket är värt att notera!

Min spetsfavorit efter 500 meter: 2 Kash Keeper. 

V75-5


RANKING
A: 1-5-10-2
B: 4-7-9
C: 12-6-3-8-11
D: ––

FAVORITEN 1 Bravo Sabotage

DRAGET 5 Akilles Face

SKRÄLLEN 10 Asnaur dei Rum


LOPP-FAKTA Försök till Bronsdivisionen över 1640a.

SPETS-SURR & ANALYS

Ett rivigt sprinterlopp där det kommer bli full fart från start till mål.
1 Bravo Sabotage (tio av 14 i spets, sju av 14 över kort distans) står på kronan rätt inne (900 000 kr) i Brons och efter lottingen kan inte frontrunnern klaga på spårtombolan. Det är aviserat med första jänkarbike i den 34:e starten och det blir givetvis full laddning för ledningen med Stefan Persson i sulkyn, som tillsammans har vunnit fyra av fem.
2 Wish Me Magic (en av sex över kort distans) var grym vid sin seger utvändigt ledaren i jämnt 1.10-tempo näst senast. Blev hängande i tredjespår hela vägen på Åby och är ursäktad. Barfota runt om.
3 Beware Kronos (sex av elva i spets, två av tio över kort distans) öppnade raskt vid sin säkra spetsseger senast och laddas det som går från början, även om det blir svårare att vara först ner till sargen den är gången.
4 Thai Sansa (sex av tolv över kort distans) noterade 1.09 sista halvvarvet från fjärde utvändigt som närmast sörjande i samma lopp, finfin typ! Barfota runt om och första Mads Hvild i sulkyn.
5 Akilles Face (två av tre i spets, noll av fem över kort distans) har hög kapacitet i grunden, men får sällan visa det då han har galopperat i 16 av sina 23 starter! Var nedsatt av en infektion senast och känns riktigt stark i jobben inför dagens start. Duger gott med lite klaff! Jänkarbike.
Fyraåriga 7 Inspiration (tre av sex över kort distans) har formen på topp och är under fortsatt utveckling. Vid segern senast övertogs ledningen 1500 kvar, men från spår sju blir det svårare att hitta en bra position och det kan lätt bli vingel i spåren.
10 Asnaur dei Rum (tre av sex över kort disans) var uppanmäld när han var nära att klippa Heart of Steel den sista biten på Charlottenlund näst senast. Fick inte aktionen att stämma utvändigt ledaren i V75 på Färjestad och ska inte dömas på den insatsen. Står bra inne i klassen på pengarna och kan överraska om tempot blir högt uppskruvat i täten.

Min spetsfavorit efter 500 meter: 1 Bravo Sabotage. 

V75-6


RANKING
A: 1-5
B: 6
C: 4-2-3-9-10-11-12-7
D: ––

FAVORITEN 1 Laradja Vrijthout

OMGÅNGENS FYND 5 Zaffiro Jet 🙂

SKRÄLLEN 4 Red Bar


LOPP-FAKTA Försökt till Silverdivisionen över 1640a.

SPETS-SURR & ANALYS

Frontrunnern tillika omgångens mest streckade favorit 1 Laradja Vrijthout (nio av elva i spets, sex av nio över kort distans) har två segrar och en startgalopp från spår ett bakom bilen de tre senaste starterna. Har spetsat fyra av fem från spår ett i Sverige och det mesta talar för att storfavoriten drar till ledningen och sedan inte släpper någon över bron. Jag noterar samtidigt att det bara blivit en seger på på de fem senaste i V75 samtidigt som han gör debut i Silverdivisionen.
Vilket gör att jag väljer att dubbla systemet med ett av omgångens Fynd 5 Zaffiro Jet 🙂 (tre av tio över kort distans), som har varit riktigt bra i de tre senaste starterna! Han öppnar kvickt mitt i banan och skulle favoriten ha en dålig dag eller galoppera har Zaffiro Jet mycket bra chans att avgå med segern flera vägar då loppet ser mycket ihåligt ut bakom min duo.
6 Charliebrown Effe (två av två i spets, två av två över kort distans) har hög kapacitet i grunden, men trots första Erik Adielsson i sulkyn är det risk för vingel i spåren när han gör debut i Silver.

Min spetsfavorit efter 500 meter: 1 Laradja Vrijthout. 

V75-7


RANKING
A: 1-11-2
B: 6-8-5
C: 12-4-9-3-10-7
D: ––

FAVORITEN 2 Unico Broline

OMGÅNGENS FYND 1 Cicero T.G. 🙂

SKRÄLLEN 11 Esprit Sisu


LOPP-FAKTA Försökt till Gulddivisionen över 2640a.

SPETS-SURR & ANALYS

Klassiska ”C.L. Müllers Memorial” för högsta klassen ser riktigt spelvänligt ut på  papperet.
Uppstickaren 2 Unico Broline (fyra av nio i spets, två av sju över lång distans) har varit mycket bra i sina två starter i Gulddivisionen, där han senast spurtade mycket vasst som tvåa i Svenskt Mästerskap från rygg ledaren över open stretch. Han öppnade kvickt då och det är ingen vild gissning att Erik Adielsson har siktet inställt mot ledningen den här gången.
Den norska gästen 1 Cicero T.G. (en av fyra över lång distans) har visat hög kapacitet i flera starter på svensk mark. Hans andraplats bakom San Moteur i ”Lyon Grand Prix” för femåringar på Åby i maj på fina 1.12,0a/2640 var riktigt bra och lovade mer. Han spurtade även starkt som sexa i Jubileumspokalen näst senast. Var nedsatt av halsproblem senast och är medicinerad och uppfräschad till dagens start. Kan öppna lite bättre än medel och med lite klaff kanske han sitter i rygg på ledaren när upploppet nalkas. Första barfota runt om känns riktigt spännande på ett av omgångens Fynd! 🙂
5 Born Unicorn (sju av åtta i spets, tre av 24 över lång distans) har svårt att hitta tillbaka till den riktiga toppformen. Han får godkänt för sin sjundeplats i Svenskt Mästerskap senast, även om det inte slog några gnistor runt hästen. Troligen gynnad av täta starter. Första Thomas Uhrberg i sulkyn.
Stall Redén selar även ut Sveriges bästa sto i 6 Honey Mearas (fem av fem i spets, två av tre över lång distans) som idag gör sin första start mot eliten och hingstarna. Hon är en riktig tuffing med formen på topp och med minst klaff slutar hon i segerstriden igen.
8 Oscar L.A. (sju av åtta i spets, tre av nio över lång distans) får högt betyg för sin fjärdeplats utvändigt ledaren i Svenskt Mästerskap senast. Är bortlottad den är gången och det är aviserat med ett passivt upplägg.
11 Esprit Sisu (åtta av 21 över lång distans) flög lågt sista halvvarvet när han slank loss från fjärde invändigt i STL-Open finalen senast, där klockan visade raska 1.09 sista varvet och 1.08 sista 800! Det var svårt att inte gilla det man såg! Från spår elva blir det dock inte lätt för många tipsters ”nästagångare” att avgå med segern, även om jag inte blir helt förvånad om det sker.

Min spetsfavorit efter 500 meter: 2 Unico Broline.EN ROLIG SPIK

V75-3: 6 Con Crowe 37% 

V75 LÅSET

V75-6: 1 Laradja Vrijthout 72%

V75-6: 5 Zaffiro Jet 6%


BÄSTA DRAGEN

V75-2: 1 Notre Perle 18%

V75-5: 5 Akilles Face 7% 

Omgångens Fynd

V75-6: 5 Zaffiro Jet 6%

V75-7: 1 Cicero T.G. 5% 

PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-1: 7 Wingait Henke 3%

V75-4: 4 Bowlers Day 2%SYSTEMFÖRSLAG V75

”Skrivs på sex kuponger – minst Två A-hästar måste vinna för chans till sju rätt”


V75-1: A: 1    2-4-5-6-7-8-9-10-11-12   
V75-2: A: 1-9    2-3-4-5-7-8-9-12-15
 
V75-3: 6 

V75-4: A: 15    2-3-4-5-6-9-10-12-13-14 
V75-5: A: 1-5-10    2-3-4-6-7-8-9-11-12  
V75-6: 1-5 
V75-7: 1-2-11 

Totalt: 10 080 rader = 5 040 krSPELFÖRSLAG DD

DD-1: 1  DD-2: 1-11 x 200 = 400 kr

DD-1: 5 DD-2: 1-2-11 x 200 = 600 kr

Totalt: 1 000 kr