VÄDERPROGNOS

 • Boden får en solig varm kväll med cirka 20 grader i luften.

 

VÄRT ATT NOTERA

 • Bodens upplopp mäter 200 meter, cirka 5 meter längre än medel av landets ovaler.

 

SYSTEMFÖRSLAG

 • Inför varje omgång gör jag Två systemförslag till V75!
  Ett som kostar cirka 2 500 kr och skrivs ut på 2-10 kuponger, beroende på hur omgången ser ut.
 • Och ett system genererat i JOKERSYSTEMET  som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben – cirka 5 000 kr.
 • Du får även ett spelförslag till Dagens Dubbel – insats: 1 000 kr.
 • Systemutskrifterna finner du alltid sist i dokumentet.


PS. SPELA MED ERLAND

 • Du som har ett aktivt fler veckopaket på Trav med Erland  (10 v eller 20 v) till V86 eller V75 får automatiskt en Inbjudan till mitt Exklusiva lag på ATG Tillsammans.
 • Inbjudan får du automatiskt via mejl så fort du köpt ett fler veckopaket.

  BODEN
  16 – juni

V75-1

Very Kronos tillhör kulltoppen och blir svårslagen om han sköter sig


– Very Kronos blir svårstoppad om han sköter sig


RANKING
A: 4
B: 5-2-1-11
C: 10-6-8
D: 3-7-12-9

FAVORITEN 4 Very Kronos

DRAGET 5 Mr Golden Quick

SKRÄLLEN 2 Digital Yankee


SPETS-STRID Av Robert Berghs duo är det 2 Digital Yankee som är kvickast bakom bilen. Han är först ner till sargen, men brukar släppa. Vem är först framme för att överta? Storfavoriten 4 Very Kronos körs troligen på säkerhet den första biten, men körs offensivt efter en bit och ställer en fråga om taktpinnen.

LOPP-ANALYS Klass I över 2140a. 

 • 4 Very Kronos 75% har vunnit sju av tio och tillhör den absoluta kulltoppen bland fyraåringarna. I uttagningen till Kriteriet i fjol tog han skalpen på kullettan Villiam från ledningen och seglade upp som en av favoriterna att vinna även finalen. Men där var hästen inte i balans och satte inte en fot rätt när bilen släppte fältet. I årets två starter har han dock skött sig och övertygat i två raka segrar. Den första från femte utvändigt och attack 800 kvar, och senast från ledningen, som han fick överta 1500 kvar. Very Kronos har galopperat i tre av sina tio starter, två gånger i första sväng och en gång direkt bakom bilen. Svante Båth säger att hästen har mognat under vintern och känns stabilare än i fjol, även om han tycker att det för tidigt att kalla hästen helt stabil. Very Kronos står perfekt inne i klassen på pengarna och utan missöden har han en god chans att vinna det här loppet oavsett position. Om allt går som det ska är det final om 14 dagar, men sedan är det inga fasta planer. Förutom Derbyt och Breeders´ Crown, som är huvudmålen för säsongen. Det blir skor på hovarna, som vanligt.
 • Tuffast emot är 5 Mr Golden Quick 7%, som är obesegrad med Santtu Raitala i sulkyn efter två försök. Vid vinsten på Solvalla näst senast flög han lågt över upploppet och vann åkandes. Senast hade han skor på hovarna när han noterade 1.11 sista 1300 från fjärde utvändigt. Nu blir det barfota runt om och Mr Golden Quick har kapacitet att bjuda favoriten på en liten match.
 • 2 Digital Yankee 4% har visat jämn och bra form under längre tid och är den troliga ledaren initialt. Det troliga är att han släpper, men man vet aldrig vad offensive Björn Goop gör, som gör debut i sulkyn bakom hästen. Det blir skor på framhovarna idag.
 • 11 Young Da Vici 4% är också en kapabel fyraåring, som tillhör skiktet under de bästa i kullen. Han står bra inne i klassen och behöver en placering bland de fyra främsta för att vara klar för finalen om två veckor. Skor på hovarna idag.
 • 1 Robert Bergh sitter upp bakom stallets andra häst i loppet 1 Aramis Amok 3%. Han har formen i ordning, men blir över från start och behöver klaff under vägen för att ta en framskjuten placering.


V75-2

Det är flera om budet – men Hankypanky är prisvärd som Drag


– Jorma Kontio sitter upp bakom loppets Drag


RANKING
A: ––
B: 10-11-14-15-2-3
C: 4-5-6-8
D: 7-9-13-12-1

FAVORITEN 15 Eva I.H.

DRAGET 10 Hankypanky Frances

SKRÄLLEN 4 Disco Diandra


SPETS-STRID Voltstart med svårbedömda finska gäster gör det mer svårbedömt. Jag tror att det står mellan 1 Bone’s Star, 2 Mellby Fashion och från springspår 6 Sefina. Jag gissar på Mellby Fashion i ledningen.

LOPP-ANALYS Stolopp över 2140 volt. 

 • Den knappa favoriten 15 Eva I.H. 17% stångades mot kulltoppen bland märrarna i fjol, och vi minns hennes imponerande seger utvändigt ledaren i semifinalen till Breeders’ Crown på Solvalla i oktober i fjol. I årets tre starter har hon blivit allt starkare och spänstigare för varje lopp. I V75 på Östersund senast galopperade hon i tredje utvändigt varvet kvar, men kom tillbaka starkt och hade varit med i segerstriden utan incidenten. Senast gick hon med open eye-huvudlag och jänkarbike, men idag blir det ett öppet eller ett norskt huvudlag och en vanlig vagn. Eva I.H. står lite tufft inne i loppet på pengarna, men det blir spännande med Björn Goop i sulkyn för första gången.
 • Tipsnicken till 10 Hankypanky Frances 13%, som jag varnade för inför V75 på Östersund senast, där hon blev generad till galopp i en trång situation efter 200 körda. Nu står hon 20 meter bättre placerad jämfört med Eva I.H. och jag hoppas att Jorma Kontio kör offensivt så han slipper dra fram tilläggshästarna under slutrundan.
 • 11 Fame Boko 11% var en positiv överraskning i sin första start i Per Lennartssons regi senast. Klockan stannade på 1.10,5 sista 800 från fjärde utvändigt och jag gillade vad jag såg.
 • Fjolårets vinnare av sto-SM 14 Super Ariel 16% har två formhöjande lopp innanför västen. Med tanke på att hon går ner i klass är hon förvånansvärt lite streckad. Hon har tjänat tre miljoner mer än Eva I.H på samma volt.
 • 2 Mellby Fashion 10% är tuffare jobbad inför dagens start och från ledningen kan hon bli en obehaglig överraskning för tilläggshästarna.
 • Det låter bra på den finska gästen 3 Oxan Winx And Wonx 10%, som tränaren tror kan prestera 1.13-tid. Hästen har dock vunnit åtta av sina nio segrar med bilstart och är osäker i voltstart. Ny kusk i vagnen idag.


V75-3

Fredriks Derbyhopp är kvitt en halsinfektion och är en chansspik för den modige


– Milliondollarrhyme är en chansspik för den modige


RANKING
A: 4
B: 2-7-5-1
C: 6-9
D: 12-3-11-8

FAVORITEN 2 Cargo Door

DRAGET 4 Milliondollarrhyme

SKRÄLLEN 1 Mellby Ess


SPETS-STRID Tuff laddning att vänta mellan 1 Mellby Ess, 2 Cargo Door och 7 Aperfectdream, där jag tror att Robert Bergh pressar sig till spets  med den sist nämnda.

LOPP-ANALYS Klass II över 2640a. 

 • 2 Cargo Door 26% tände till rejält med Jorma Kontio i sulkyn och imponerade stort vid sina två raka segrar, och sin andraplats i V75 på Gävle. Där han troligen hade slagit Global Unprotected om han inte rumplat till 250 kvar. Senast uppträdde han dock segt redan 600 kvar från femte utvändigt och gick inte att känna igen med Per Lennartsson i sulkyn. Tarzan säger att Cargo Door är en humörhäst och har ingen annan förklaring till den sämre insatsen senast. Cargo är stark och har vunnit en av två över lång distans och kan även lägga iväg bra bakom bilen. Den långa resan startade fredag morgon och vi får höra på tävlingsdagen hur han har ätit och druckit under vägen. Örjan Kihlström sitter upp i sulkyn för första gången, och vi får se om Cargo tar i bättre för honom.
 • Jag tror en hel del på 4 Milliondollarrhyme 15%, som är en mycket kapabel fyraåring i grunden och som har en missvisande resultatrad. Han var godkänd i comebacken näst senast. Men senast kunde han inte göra sig själv rättvisa på grund av en halsinfektion. Han är kvitt dessa problem och ska idag tävla utan pg-skor för första gången, som jag tror blir positivt. Den långa disansen är ett plus och Milliondollarrhyme är en chansspik för den modige.
 • 7 Aperfectdream 11% är kvick bakom bilen och tog en komfortabel spetsseger på Färjestad 7/5. Första barfota runt om idag och från ledningen kan det räcka långt.
 • Den finska gästen 5 Enjoy’s Paycheck 12% har formen helt på topp och har varit riktigt bra i sina senaste starter i Finland. Tränaren tror hästen kan 1.13-tid över den dryga distansen, som normalt räcker till en framskjuten placering.
 • Skrällen 1 Mellby Ess 4% har ett preparélopp i kroppen och har siktats hit en tid. Nu blir det jänkarvagn och open eye huvudlag och full fart när bilen släpper.


V75-4

Lågklassigt kallblodslopp och här kan en skräll ligga på lut 


RANKING
A: 13-9-1-6
B: 8-11-10
C: 5-12-14
D: 7-15-2-3-4

FAVORITEN 9 Fender

DRAGET 13 Eldvin

OMGÅNGENS FYND 8 Stenviks Iver


SPETS-STRID 1 Hallsta Vinnex är kvick ur volten och svår att ta en längd på. 6 Pave Faks körs offensivt om han håller sig till rätt gångart, men får troligen vandra utvändigt.

LOPP-ANALYS Kallblodslopp över 2140 volt. 

 • Ett kallblodslopp som inte håller högsta klass. 9 Fender 41% sänkte sitt rekord med 1,8 sekunder vid sin tredjeplats i V75 på Östersund senast, där han gick med i anfall över sista långsidan och kämpade om segern ända in på målsnöret. Klockan stannade på 1.21 sista 800 och gör han om den insatsen blir han svår att stå emot. Senast gick han med rycktussar för första gången, vilket gav en extraväxel, och det blir samma idag. Det blir dock skor på hovarna idag vilket inte är optimalt. Fender sitter i andraspår direkt och utan strul är det helt klart hästen att slå i loppet, men det är ingen jag vill stå och falla med och i min bok är garderingen given.
 • Jag ger tipset lite på chans till 13 Eldvin 14%, som är härdad mot tufft motstånd och nu möter lite hästar. Han rapporteras vara  uppåt med lopp i kroppen och med lite klaff kan han vända ut och in på det här fältet sista halvvarvet.
 • 1 Hallsta Vinnex 9% blandar och ger, men är kapabel i grunden och bra nog för att spåra det här loppet från start till mål, om han har en bra dag.
 • 6 Pave Faks 19% är kapabel i grunden och vann ett par lopp den här tiden i fjol. Det är många galopper i raden, men senast skötte han sig och spurtade ettrigt över upploppet på Bjerke som fyra i mål. Det blir körspö nu och Pave Faks brukar gå bra med Ove A Lindqvist i sulkyn.
 • 8 Stensvik Iver 3% har varit uppåt i tre starter i ny regi. Näst senast galopperade han under anfall halvvarvet kvar och hade slutat i segerstriden utan det missödet. Det här är Omgångens Fynd.


V75-5

Qahar Q.C. har perfekt förutsättningar och har god chans alla vägar


– Ulf Ohlsson sitter upp bakom starkadste hästen


RANKING
A: 2
B: 7-9-1-10
C: 6-8-3-4
D: 5-11

FAVORITEN 9 Olle Rols

DRAGET 2 Qahar Q.C.

SKRÄLLEN 6 Voulez Vous


SPETS-STRID Frontrunnern 7 Angel Of Attack laddas som vanligt mot täten och är den troliga ledaren i loppet. 1 Linus Boy har öppnat mycket kvickt med spår lite längre ut på vingen och riskerar att bli över.

LOPP-ANALYS Silverdivisionen över 2640a. 

 • 9 Olle Rols 23% gick fram som en slåttermaskin i vintras när han tog sju raka och segrade i tre V75-finaler! Motståndet har hårdnat under resan och har ingen seger i de tre senaste starterna. Senast galopperade han lite överraskande från start, men noterade 1.11,5/1900 i upphämtningen och visade att formen är den rätta. Det blir första starten över lång distans, men Olle har visat bra styrka och distansen är normalt inget problem. Den senaste starten som Mats Rånlund gjorde på Bodentravet var för tre decennier sedan. Då med Lord Quick som tog hem Top Of Europé Trot, föregångaren till Norrbottens Stora Pris. Den 150 mil långa resan startade torsdag morgon.
 • 2 Qahar Q.C. 20% är osäker i voltstart och galopperade från start i Harper Hanovers Lopp på Valla senast. Han har styrkan som signum och trivs perfekt med dagens förutsättningar. Det blir som oftast ett offensivt upplägg och Qahar har styrka för att vinna det här loppet utvändigt ledaren till och med.
 • Frontrunnern 7 Angel Of Attack 24% är svår att svara ut när bilen släpper och är den troliga ledaren. Den långa distansen är inget plus, men han har vunnit 15 av 17 i spets och leder loppet i det längsta.
 • 1 Linus Boy 16% har gjort flera vassa insatser på slutet och står på tur för en V75-seger. Han är kvick bakom bilen och läget borgar för en bra position i den främre träffen och med lite klaff kan det räcka till seger.
 • 10 Don’t Mind Me 10% är uppåt med lopp i kroppen, men har inga meriter över lång distans och har tagit sina segrar från ledningen.


V75-6

Omgångens hetshäst Man At Work gör debut i Timo Nurmos regi


– Tim Nurmos selar ut ett spännande nyförvärv


RANKING
A: 2
B: 5-6-3-4
C: 11-10-7-8
D: 1-12-9

FAVORITEN 2 Man At Work

DRAGET 5 National Prince

SKRÄLLEN 4 Havbergs Knight


SPETS-STRID Tuff laddning från flera händer att vänta. 6 Ebony Boko följer bilen och är svår att svara ut. 5 National Prince provas med helstängt och laddas allt vad tygen håller. 2 Man At Work öppnar också raskt, men är svårbedömt startsnabb i ny regi. 

LOPP-ANALYS Bronsdivisionen över 1640a. 

 • Omgångens hetshäst 2 Man At Work 30% har visat hög kapacitet under hela sin karriär, men har varit lite upp och ner och inte varit helt lätt att räkna på. Nu gör han en spännande debut i Timo Nurmos regi, och då man väljer att göra den långa resan till Boden och gå ut i V75 direkt förutsätter jag att det är mycket väl förberett. – Man At Work är en stor och rejäl häst som jag tycker om. Vi behandlade honom när han kom och sedan har han fått träna på med mycket styrketräning i backen. Det känns att han har gått mycket framåt och blivit starkare och starkare. Som snabbast har han gått ett jobb efter 1.20 på rundbanan och kändes fin på det. Självklart är det en intressant häst. Det känns att han kan öppna bra och vi kör barfota runt om direkt och med jänkarvagn och helstängt huvudlag. Jag har bra feeling och det kan vara min bästa chans på V75, säger Timo Nurmos.
 • 5 National Prince 24% står bra inne i klassen på penarna och är lite extra vässad i jobben inför dagens lopp. Förutsättningarna är idealiska och det blir full laddning när bilen släpper. Idag blir det ett helstängt huvudlag för första gången för att hästen ska bli extra explosiv när bilen släpper fältet.
 • Startkatapulten 6 Ebony Boko 12% följer bilen och drog till ledningen senast trots spår sju bakom vingen. Det blir åter ett offensivt upplägg och Jörgen Westholm vill helst köra i ledningen.
 • 3 D.D’S Perseverance 10% blir allt bättre för varje start och har gått bra i skymundan från svåra utgångslägen på slutet. Nu är läget mycket bättre och idag blir det ett helstängt huvudlag.
 • Skrällen 4 Havbergs Knight 4% är uppåt med lopp i kroppen och är kvick bakom bilen. Det är aviserat med skor och jänkarbike och ett helstängt huvudlag för första gången.


V75-7

Propulsion går för ett äkta hattrick och är omgångens Troligaste Spik


– Propulsion och Örjan går för en äkta hattrick


RANKING
A: 10
B: 6-2-3
C: 5-8-4-9
D: 7

FAVORITEN 10 Propulsion

DRAGET 6 Arazi Boko

SKRÄLLEN 3 Call Me Keeper


SPETS-STRID 2 Nadal Broline är nedstruken och får svårt att försvara sitt innerspår. 5 Digital Ink och 6 Arazi Boko gör upp om ledningen.

LOPP-ANALYS Gulddivisionen över 2140a. 

 • Norrbottens Stora Pris håller hög klass, där 10 Propulsion 64% jagar sin tredje raka inteckning och går för ett äkta hattrick! Propulsion stångades mot världseliten på Vincennes i Paris i fyra starter under vintermeetinget, med seger i Grand Prix De Bourgogne och en tredjeplats i Prix d’Amerique som bästa resultat. Det var ett passivt upplägg i både försök och final i Elitloppet, som slutade med två andraplatser. I finalen noterade Propulsion raska 1.07 sista 800 från fjärde utvändigt, och det går nog inte att springa så mycket snabbare. Daniel Redén säger att att Propulsion känns jättefin i jobben efter Elitloppet och att medeldistans är liten fördel. Bakspåret kan ställa till det, men efter strykningen på innerspårets Sorbet finns det flera möjligheter då man kan rygga spetsfavoriten Digital Ink i starten. Men det spelar nog inte så stor roll. Inga ändringar i balans eller utrustning är aviserade. Jag tror att Propulsion vinner det här loppet flera vägar och att han är omgångens mest Troliga Spik!


EN TROLIG SPIK

V75-7: 10 Propulsion 64% 

BÄSTA DRAGEN

V75-2: 10 Hankypanky Frances 13%

V75-3: 4 Milliondollarrhyme 15%

V75-5: 2 Qahar Q.C. 20% 

Omgångens Fynd

V75-4: 8 Stenviks Iver 3% 

PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-1: Digital Yankee 4%

V75-4: 8 Stenviks Iver 3%

V75-6: 4 Havbergs Knight 4%SYSTEMFÖRSLAG V75

“Skrivs på tio kuponger – minst Två A-hästar måste vinna för chans till sju rätt”


V75-1: A: 4    5-2-11-1-10   
V75-2: A: 10-11    14-15-2-3-4-5-6-8  
 
V75-3: 4 

V75-4: A: 13-9    1-6-8-11-10-5-12-14 
V75-5: A: 2    7-9-1-10  
V75-6: A: 2-5    6-3-4 
V75-7: 10 

Totalt: 4 9562 rader = 2 476 krSPELFÖRSLAG DD

DD-1: 2  DD-2: 10 x 600 = 600 kr

DD-1: 3, 4 DD-2: 10 x 200 = 400 kr

Totalt: 1 000 kr