Hej och Välkommen Alla Gamla och Nya Medlemmar


VÄDERPROGNOS

 • Det blir en solig och varm helg på Solvalla med cirka 25 grader i luften både lördag och söndag.


VÄRT ATT NOTERA

 • Solvalla har ett långt och rättvist upplopp som mäter 200 meter, där det hinner hända en hel del innan ekipagen når mållinjen.
 • Notera att ovalen är preparerad med en finare ytlager under elitloppshelgen, som gör den extra snabb. Vilket är en fördel för ledaren i loppen eller de i främre träffen, som har lättare att rinna undan till seger över upploppet.
 • Du får en utförlig startlista i varje V75-lopp där du kan se förändringarna i balans och sulky jämfört med den senaste starten. Alla förändringar är markerade med röd text.
 • ”Undertecknad har problem med artrosförändringar i nacken sedan en tid, där ett par nerver ligger i kläm och smärtar, varför jag inte kan sitta lika lång tid framför datorn och skriva längre.
  Min research blir den samma inför varje V75-omgång, men tyvärr inte lika mycket text – som jag hoppas ni har överseende med tills jag har genomgått en operation.”Förklaring till skor- och vagn-information

 • Alla röda skor (cc), (överstrukna skor = barfota), eller röd (S, A) i vagninformationen är förändring från föregående start.
 • Blå Vagn = Amerikansk sulky
 • Gul Vagn = Vanlig sulky

 • OBS! All information om skor och sulky går liksom tidigare att ändra till ett ”långsammare” val – stängs 15 min före lopp 1.
 • Det vill säga från barfota till skor – från Amerikansk sulky till Vanlig sulky.


 

V75-1


RANKING
A: 1
B: 8-7-2
C: 3-10-5
D: 9-4-6

FAVORITEN 8 Zeudi Amg

DRAGET 7 Betting Pacer

SKRÄLLEN 2 Aurelia Express


LOPP-FAKTA Försök till Stoeliten – över 1640a.

SPETS-SURR:

1 Felicia Zet (tre av sex i spets) och 2 Aurelia Express (fyra av åtta i spets) drar iväg kvickt bakom bilen, där det är fördel för den förstnämnde. Offensivt upplägg att vänta även från 7 Betting Pacer (sju av nio i spets) och 8 Zeudi Amg (en av en i spets på svensk mark).

Min spetsfavorit efter 500 meter: 1 Felicia Zet.

ANALYS:

8 Zeudi Amg (sju av 15 över kort distans) är en stentuff märr från Gocciadoros stall, som har skämt bort oss med flera topprestationer på svensk mark tidigare. Hon vann det här loppet i fjol, där hon trots en kortare startgalopp rundade hela gänget från sista plats sista 700 på ett mycket imponerande vis! Hon såg ut som en studsboll vid spetssegern på Wolvega för tre starter sedan, där den forne elitloppsvinnaren Etonnant fanns i det slagna fältet. I årsdebuten var hon inte vässad för några stordåd, när hon tog en enkel spetsseger mot ett billigt motstånd. Har gått framåt flera hack med det loppet i kroppen och trots sämsta läget bakom bilen tror jag inte att att Alessandro räds ett offensivt upplägg fram utvändigt ledaren så fort tillfälle ges.

Min spetsfavorit i loppet 1 Felicia Zet (en av tre i spets) gjorde bort sig med startgalopp i två starter på Vincennes i vintras, där hon inte trivdes så bra. Har efter det gjort tre starter på svensk mark med tre andraplatser som resultat. Hon flög lågt över upploppet från tredje utvändigt på Örebro senast, där klockan visade 1.08,5 sista 800 och står nu verkligen på tur för att spräcka årets segernolla. Det låter också mycket bra från Daniel Redén, som säger att hästen är helt på topp! Omgångens Troligaste Spik 🙂 springer troligen en låg 1.09-tid i ledningen och blir därmed svårfångad på Solvallas snabba oval!

7 Betting Pacer (sex av 16 över kort distans) imponerade stort vid segern i Stoelitens final på Solvalla näst senast, där hon rundade hela gänget från fjärde utvändigt sista 700 och kopplade greppet på Felicia Zet 100 före mål. Segertiden skrevs till 1.09,8/1640a och hon visade verkligen att hon gått igenom ekluten och hittat ytterligare växlar. I Finland Ajo provades hon första barfota runt om, men blev för lätt och rullade över i galopp efter 100 körda. Nu går man tillbaka till skor runt om och med lite klaff slutar hon i segerstriden.

Spännande ändringar i övrigt:

Helstängt huvudlag: 2 Aurelia Express, 3 Jennifer Sisu.
Första helstängt och rycktussar: 9 Harper. 

V75-2


RANKING
A: ––
B: 5-6-7-12-1
C: 9-4-10-3-2-11-8
D: ––

FAVORITEN 6 Lexus B.

DRAGET 5 Emerald Island

SKRÄLLEN 9 Earnest


LOPP-FAKTA Klass II final – över 2140a.

SPETS-SURR:

1 Eolo Wise L. drog till ledningen i en 1.10,5-öppning första halvvarvet från spår fem bakom bilen på Vermo senast. Ändå tveksamt om han kan försvara innerspåret? 5 Emerald Island (tre av fyra i spets) växlar upp till första racerbalans och följer bilen mitt i banan. Utvändiga 6 Lexus B.R. (två av två i spets på svensk mark) öppnar lika kvickt utvändigt och ställer en fråga om taktpinnen.

Min spetsfavorit efter 500 meter: 5 Emerald Island / 6 Lexus B.R.

ANALYS:

Den norsktränade gästen 6 Lexus B.R. har inlett året med två raka spetssegrar med sparade krafter och vi behöver inte fundera på taktiken. Helt klart har han kapacitet som räcker en bit upp i klasserna, vilket sju segrar och en andraplats på åtta starter också skvallrar om. Man har provat hästen i ett banjobb första barfota runt om till belåtenhet, vilket det nu blir i lopp för första gången. Det blir även första rycktussar, som kan vara en extraväxel in på upploppet. Kommer favoriten först ner till sargen är han hästen att slå i loppet, men gör han det?

Det är aviserat med svar i spetsstriden från 5 Emerald Island, där tränaren gärna vill se sin springare i ledningen. Senast öppnade hästen kvickt till ledningen, men blev för hetsig varför man valde att släppa varvet före mål. Nu växlar man upp till barfota runt om (vunnit två av två!), jänkarbike plus första rycktussar och Magnus A Djuse bakom spakarna!

1 Eolo Wise L. visade bra styrka vid spetsseger över lång distans på Vermo senast, där han öppnade kvickt från spår fem bakom bilen. I starten innan i Italien visade han också bra inställning vid segern utvändigt ledaren sista 1200. Rent kapacitetsmässigt duger han gott i den lägsta klassen, men jag tror han blir över från innerspår och kan få positionsproblem. Det blir inga ändringar enligt stallet, men är anmäld barfota runt om.

7 King Mearas kommer till start med två raka segrar från utvändigt ledaren och i ledningen. Formen är på topp, men det är vingelrisk med flera startsnabba konkurrenter invändigt. Nu växlar man upp till första rycktussar plus barfota runt om, som han provade för första gången näst senast.

12 Antognoni var mycket bra vid V75-segern på Romme senast, där han övertog ledningen två varv före mål och tog en enkel seger med sparade krafter på fina 1.12,7/2640a. Han tillhör de bästa i loppet häst mot häst, men sämsta läget reducerar givetvis segerchansen. Första jänkarbike är spännande. Balansen är inte helt spikad och det kan bli ändringar under lördag förmiddag?

Spännande ändringar i övrigt:
Första jänkarbike: 3 Frodo de Castella.
Barfota runt om, jänkarbike, helstängt huvudlag: 9 Earnest. 

V75-3


RANKING
A: ––
B: 7-3-10-1-9
C: 5-2-11-6-4-8
D: ––

FAVORITEN 2 Combat Fighter

DRAGET 3 Crown Wise As

SKRÄLLEN 9 Without a Doubt


LOPP-FAKTA Silverdivisionen final – över 2140a.

SPETS-SURR:

Tuff laddning från flera ekipage att vänta och det kommer kosta att ta hand om taktpinnen. 1 Triton (tre av fem i spets) öppnade mycket kvickt med Erik Adielsson i sulkyn vid spetssegern för tre starter sedan, tränaren i vagnen nu. 2 Combat Fighter (sex av elva i spets), 5 Amazing Player, 6 Maybach W.F. (tio av tio i spets!) och 7 Jerka Sting (sju av åtta i spets) laddas alla för fullt för att vara först ner till sargen.

Min spetsfavorit efter 500 meter: 5 Amazing Player.

ANALYS:

Den knappa favoriten i näst högsta klass 2 Combat Fighter kommer med en säker spetsseger från Örebro i bagaget. Formen är på topp, men det är tuffare emot den här gången och favoriten är bara en av flera som kan avgå med segern med klaff.

10 Winterburn höll farten starkt som tvåa utvändigt om Combat Fighter senast och var inte slagen med mycket. Klockan visade 1.09,5 sista 700 och det var en topprestation! Från bakspår måste det dock klaffa med positioner och tempo om det ska räcka till seger.

7 Jerka Sting svarade för ruggigt fin insats vid spetssegern på Åby senast, där han stack ifrån fältet 200 kvar i häftigt speedryck när det norska huvudlaget drogs ner! Här visade klockan 1.10 sista varvet och ännu snabbare 1.08,5 sista 800 med bra spänst i benen! Det förväntas svar i spetsjakten den här gången och även här krävs det klaff för att hitta ner i position. Man växlar upp till barfota runt om idag.

9 Without a Doubt visade toppform som trea bakom högsta klassen på Charlottenlund senast. Jänkarbike på nu.

5 Amazing Player blev snuvad på segern från ledningen på Vermo senast, trots 1.109,5 sista varvet! Barfota fram.

Spännande ändringar i övrigt:
Första helstängt huvudlag: 1 Triton.
Goggles huvudlag: 4 King of Djazz och 3 Crown Wise As, som också är vässad i intervaller i veckan.
Första starten på svensk mark: 5 Amazing Player, som är mycket rask bakom bilen! 

V75-4


RANKING
A: 5-6
B: 9-15-13
C: 1-3-14-10-12-11
D: 8-2-4-7

FAVORITEN 6 Urbina Southwind

DRAGET 15 Olga Utca

SKRÄLLEN 3 Honey Dun Girl


LOPP-FAKTA Diamantstoet final, Spårtrappa, – över 2140 volt.

SPETS-SURR:

Trots att 1 Mellby Lion (två av två i spets) öppnar snabbare än medel tror jag att hon blir över från start. 3 Honey Dun Girl (tre av sju i spets) är explosiv och troligen först ner till sargen. Utmanas av 5 Dutchess Sun (en av en i spets) och 6 Urbina Southwind (två av tre i spets).

Min spetsfavorit efter 500 meter: 3 Honey Dun Girl / 6 Urbina Southwind.

ANALYS:

5 Dutchess Sun har seglat upp som knapp streckfavorit under fredag eftermiddag. Vilket inte är så konstigt med hennes två senaste insatser i Daniel Wäjerstens regi på näthinnan. Näst senast pressade hon sig till ledningen i ett speedryck 1300 kvar och vann åkandes med sparade krafter. Senast kördes hon passivt och fastnade med vinstkrafter i rygg på stallkamraten Mellby Lion, som hon nu står 20 meter bättre gentemot. Hon gick med en vanlig vagn senast, men nu blir det jänkarbike som näst senast. Har god vinstchans flera vägar.

Jag har respekt för 6 Urbina Southwind, som har mycket spring i benen. Ska utrustas med andra jänkarbike idag, som hon hade vid segern från spår tolv bakom bilen på Bergsåker 25/8 i fjol, där segertiden skrevs till 1.11,4/1640a. Hon öppnar kvickt bakom bilen och från ledningen bjuder hon min vinnare på en tuff match.

1 Mellby Lion står tufft placerad i den här Spårtrappan och får svårt att avgå med segern.

Det är lite surr om 9 M Amore Bros, som är uppåt med ett par lopp i kroppen och noterade 1.11 sista varvet utvändigt ledaren senast. Men hon är lite tung i stilen och jag tror hon får svårt att runda till seger från bakspår.

Spännande ändringar i övrigt:
Barfota fram och jänkarbike: 15 Olga Utca. 

V75-5


RANKING
A: 4-5-2
B: 7-6-3-1
C: 9-11-10
D: 8-12

FAVORITEN 2 Portofino

OMGÅNGENS FYND 4 Joint Chief 🙂

SKRÄLLEN 7 Wishful Order


LOPP-FAKTA Klass I final – över 2140a.

SPETS-SURR:

Även här är det flera som är ute efter taktpinnen. USA-importen 1 Wall of Moni har spetsat från liknande läge i Norge, men är ändå svårbedömt startsnabb. Jag tror att 3 Need E’m (fyra av fem i spets), 4 Joint Chief (tre av fyra i spets), 5 Mellby Knekt (tre av fyra i spets) och 6 The Flying Eagle (sex av elva i spets) gör upp om ledningen.

Min spetsfavorit efter 500 meter: 4 Joint Chief  / 6 The Flying Eagle.

ANALYS:

En jämn och streckkrävande final för näst lägsta klassen.
2 Portofino har varit ruggigt stark och rejäl i årets två starter och det här är en häst som jag tror kommer vandra hela vägen upp till högsta klassen vad det lider. Han är dock trevande och inte helt stabil bakom bilen och det krävs en femstjärnig insats om han ska vinna finalen den tunga vägen på styrka.

Stall Björn Goop har siktat hit med 4 Joint Chief, som är vass de dagar han visar sig från sin bästa sida. Omgångens Fynd 🙂 öppnar kvickare bakom bilen än vad ryktet säger, första jänkarbike och rycktussar gör det extra spännande.

5 Mellby Knekt orkade inte stå emot Portofino från ledingen senast, men är snäppet bättre på hemmaplan. Lyckas Jorma Kontio vara först ner till sargen är mycket vunnet. Första jänkarbike och norskt huvudlag är spännande!

3 Need’Em spurtade rappt i dryga spår vid andraplatsen på Vermo senast, där klockan visade 1.10,5 sista 700. Han öppnar raskt och läget borgar för en bra position i den främre träffen.

6 The Flying Eagle (norskt huvudlag) och 7 Wishful Order (första Mats E Djuse) är helt bortglömda av spelarna och rensar styggt i kuponghögen vid seger.

Spännande ändringar i övrigt:
Första barfota runt om och jänkarbike: 11 Charron. 

V75-6


RANKING
A: 5
B: 3-1
C: 7-6-10-2-4-9-12
D: 11

FAVORITEN 1 Dany Capar

ROLIG SPIK 5 Riet Hazelaar 🙂

SKRÄLLEN 7 Pingis


LOPP-FAKTA Bronsdivisionen final – över 2140a.

SPETS-SURR:

1 Dany Capar (en av en i spets) drog iväg kvickt från spår åtta vid spetssegern på Jägersro senast och blir inte lätt att lugga på ledningen. Utmanas av 3 Never Mind’Em (tre av fem i spets) och 5 Riet Hazelaar (en av en i spets), där jag håller den sistnämnde som knapp spetsfavorit.

Min spetsfavorit efter 500 meter:  5 Riet Hazelaar.

ANALYS:

1 Danny Capar såg ut som en studsboll vid spetssegern från spår åtta bakom bilen på Jägersro senast. Trots att han har spetsat från innerspår i Italien tror jag det blir svårt att ta hand om taktpinnen. En av tre med högre vinstchans i loppet.

Jag gillar 5 Riet Hazelaar skarpt, som följer bilen mitt i banan och är min knappa spetsfavorit i loppet. Det här är en stentuff märr som har tagit två raka segrar i Daniel Wäjerstens regi på ett imponerade vis. Lyckas Daniel vara först ner till sargen blir omgångens Roligaste Spik 🙂 svår att brotta ner med en låg 1.11-tid!

Jag har respekt för 3 Never Mind’Em, som imponerade vid spetsseger i V75 på Umåker i årsdebuten. Hästen är obesegrad med Magnus A Djuse i sulkyn efter tre försök och det blir ett offensivt upplägg när bilen släpper.

Loppets skräll 7 Pingis var överraskande stark vid segern i tredjespår utan rygg sista 1100 på Charlottenlund senast, men det är stor vingelrisk från spåret.

Spännande ändringar i övrigt:
Första norskt huvudlag: 9 Bold Request. 

V75-7


RANKING
A: 1-11
B: 15-8-7-13
C: 14-6-9-12-2-3
D: 5-4-10

FAVORITEN 11 Izoard Vedaquais

DRAGET 1 Keep Gamble

SKRÄLLEN 7 Orlando Young


LOPP-FAKTA Harper Hanovers lopp – över 3140 volt.

SPETS-SURR:

1 Keep Gamble (två av tre i spets) är inte helt stabil i voltstart, och frågan är mycket Magnus kan pressa hästen från de första stegen? Kan dock ta ledningen i det andra skedet. 2 Leroy Broline (fem av 17 i spets) öppnar kvickt och kan vara först ner till sargen för att sedan släppa till en bra rygg. 6 Swish The Cash (fyra av sju i spets) och 7 Orlando Young öppnar kvickt från springspår.

Min spetsfavorit efter 500 meter: 1 Keep Gamble / 7 Orlando Young.

ANALYS:

Omgången avrundas med en klassiker, där det blir mycket spännande att se det franska monstret 11 Izoard Vedaquais äntra Solvallas oval. Han imponerade vid segern i bakvarv på Caen i Frankrike senast, där han tog en säkerhetsstart långt ut i banan innan han skar ner och tog över ledningen efter 300 körda. Tempot var högt uppskruvat under hela loppet och han gav inte mer kända Idao de Tillard och Honneck någon chans att sticka upp över upploppet. Segertiden skrevs till 1.10,2/2450 volt! Nu är det svensk voltstart som gäller, vilket inte brukar vara så lätt att hanterar första gången. Han gick första barfota runt om för i år senast och det blir samma balans idag. Svårslagen om kusken och hästen får det att stämma.

1 Keep Gamble (två av fyra över lång distans) kommer till start med två raka segrar, där klockan har visat 1.10-tempo sista varvet. Han är inte helt stabil i voltstart och är knappast kvick nog att ta hand om takpinnen i det första skedet, men kan ta över taktpinnen efter en bit i det andra skedet. Det är aviserat med första barfota runt om, vilket kan vara skillnaden mellan vinst och förlust. Timo Nurmos säger att det är stallets bästa vinstchans i hela omgången!

Året häst i V75 15 High on Pepper (tolv av 18 över lång distans) har tagit nio segrar på de tio senaste starterna och är ingen häst man ska underskatta. Nu växlar man upp till barfota runt om, som givit två segrar på tre starter.

Det finns flera kioskvältare som lurar i vassen om favoriterna bränner.
Tre av dessa är 8 Working Class Hero (fem av åtta över lång distans), 13 Gamin Jaba (två av sex över lång distans) och den norska gästen 7 Orlando Young (två av två över lång distans).

Spännande ändringar i övrigt:
Första barfota runt om och rycktussar: 6 Swish the Cash.EN TROLIG SPIK

V75-1: 1 Felicia Zet 34% 

EN ROLIG SPIK

V75-6: 5 Riet Hazelaar 15%


BÄSTA DRAGET

V75-2: 5 Emerald Island 7% 

Omgångens Fynd

V75-5: 4 Joint Chief 8% 

PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-3: 9 Without a Doubt 4%

V75-4: 3 Honey Dun Girl 2%

V75-7: 7 Orlando Young 1%STORA  V75-FÖRSLAGET

”Skrivs på sex kuponger – minst En A-häst och En B-häst måste vinna för chans till sju rätt”


V75-1: 1
V75-2: A: 5     
1-2-3-4-6-7-8-9-10-11-12 
V75-3: B: 7     1-2-3-4-5-6-8-9-10-11

V75-4: B: 5      1-2-3-4-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15
V75-5: A: 4      1-2-3-5-6-7-9-10-11 
V75-6:
V75-7: B: 1      6-7-8-9-11-12-13-14-15

Totalt: 8 190 rader = 4 095 krLILLA  V75-FÖRSLAGET

V75-1: 1   
V75-2: 1-5-6-7-9-12
 
V75-3: 1-3-5-7-9-10 

V75-4: 5-6 
V75-5: 2-3-4-5-6-7  
V75-6: 5 
V75-7: 1-11

Totalt: 864 rader = 432 krSPELFÖRSLAG DD

DD-1: 5  DD-2: 1-11 x 200 = 400 kr

DD-1: 5 DD-2: 7-8 x 50 = 100 kr

Totalt: 500 kr


 • Du kan även köpa en andel i något av mina Tillsammanslag på SolvallaAndelar, där jag har lag i olika prisklasser – häng på!