•     

  VÄDERPROGNOS

  • Vi kan se fram emot en solig och fin dag på Jägersro med cirka 8 grader i luften när tävlingarna drar igång.

   

  VÄRT ATT NOTERA

  • Jägersro är känd som en ”spetsbana” där det är lättare att rinna undan till seger från ledningen över det 190 meter långa upploppet.


  JÄGERSRO
  4 – april  Förklaring till skor- och vagn-information

  • Alla röda skor (cc), (överstrukna skor = barfota), eller röd S, H, A, i vagninformationen, är förändring från föregående start.
  • Blå Vagn = Amerikansk sulky
  • Grön Vagn = Hybrid sulky
  • Gul Vagn = Vanlig sulky

  • OBS! All information om skor och sulky går liksom tidigare att ändra till ett ”långsammare” val – stängs 15 min före lopp 1.
  • Det vill säga från barfota till skor – från Amerikansk sulky till Hybrid eller Sulky – samt från Hybrid till Sulky.


   

  V75-1  RANKING
  A: 1-2
  B: 7
  C: 6-4-3-5
  D: ––

  FAVORITEN 2 Power 50%

  DRAGET 1 Upset Face 36%

  SKRÄLLEN 7 Galantis 5%


  LOPP-FAKTA Fyraåringslopp ”Derby Trial” över 2640a.

  SPETS-SURR BALANS & UTRUSTNING 

  Fyraåringarnas ”Derby Trial” över stayerdistans inleder, där bara sju hästar kommer till start. Men vi har en spännande match att se fram emot då årsdebuterande kulltopparna Upset face och Power aviserar comeback efter sin vinterträning.

  Storväxte 1 Upset Face (sex av sju i spets) inledde sin karriär med fem raka segrar innan han gick på pumpen i Treåringseliten på Solvalla. I Kriteriet blev Adrian Kolgjini överrumplad av Power och Robert Bergh i ett våldsamt speedryck när han skulle överta ledningen efter ett halvvarv, som ingen av de inblandade eller i publiken kommer att glömma i första taget! Upset Face har växt i sin stora kropp och är väl förberedd inför sin comeback, och allt talar för att han sitter i ledningen i ett tidigt skede, även om han blir överrumplad i det första skedet? Han har spetsat två av tre från innerspår bakom bilen tidigare, vunnit fem av sex på hemmabanan Jägersro och en av två över lång distans.

  Treåringarnas kulletta i fjol 2 Power (fyra av fyra i spets) sprang in hela 5,5 miljoner under debutåret, där hans seger i Svenskt Travkriterium sent kommer glömmas av alla inblandade plus publik! Vinterträningen har flutit på som planerat och Power har även känts fin i två banjobb inne på Åby med 1.16/2100 som snabbast. Han kan inte vara med i någon spetskörning från början, men det brukar inte bekomma honom. Både stall Kolgjini och Bergh har två hästar till start i loppet och trots få ekipage i loppet kan vi förvänta oss en del rävspel under vägen. Power gör sin första start på Jägersro och är obesegrad över lång distans efter tre försök.

  När två träter vinner en tredje, brukar man säga. Skrällen 7 Galantis har avslutat i 1.08-tempo sista halvvarvet i sina två senaste starter och har ingen ringrost i benen. Om favoritduon kör för fort i täten under vägen flyger Galantis lågt till slut, och kanske ställer en fråga?

  3 Trix On Line (två av tre i spets) är kvick bakom bilen, men släpper per omgående om han är först ner till sargen.

  5 Brake Cooling öppnar också raskt bakom bilen och Rikard N Skoglund ska ladda för att försöka komma första ner till sargen och sedan släppa till en av favoritduon.   

  V75-2  RANKING
  A: 6-7-9
  B: 15-14-11
  C: 5-13-8-12-4-1-2
  D: ––

  FAVORITEN 6 Alhambra Mail 21%

  DRAGET 9 Rapide Cash 13%

  SKRÄLLEN 14 Zaira del Ronco 1%


  LOPP-FAKTA Diamantstoet över 2140 volt.

  SPETS-SURR BALANS & UTRUSTNING 

  Ett stolopp med 13 hästar i nuläget, där Johan Untersteiner tränar två av fyra hästar på startvolten. 2 Oliveria är kvick ur volten och den troliga ledaren initialt, bakskor på nu. Men släpper troligen till stallkamraten 4 Elle Titation (en av en i spets), som jobbar förbättrat och har utvecklats i vinter. 5 Another Lucky Day kan också öppna lite bättre än medel, men det blir nog svårt att vara först ner till sargen. Känslan är att någon på tillägg körs offensivt och övertar taktpinnen efter ett halvvarv.

  Favoriten 6 Alhambra Mail är obesegrad på svensk mark efter sex försök och har visat mycket bra inställning till sitt jobb. I årsdebuten släppte hon ledningen efter 400 och avgjorde sedan över open stretch efter ett raskt upplopp. Italien-importen ser inte märklig ut från sidan innan loppen, men när det blir allvar borrar hon ner sig och vet var mållinjen är belägen. Första starten i voltstart gör att det är lite svårbedömt hur fort hon kan öppna, men från innerspår borde det bli en kvick start.

  7 Waiting Hill Hall (en av en i spets) har också årsdebuten överstökad, där hon noterade 1.12,5 sista varvet utvändigt ledaren och får klart godkänt för sin andraplats. Nu gör hon sitt första framträdande i Thomas Uhrbergs regi, vilket känns spännande. Det är aviserat med skor på hovarna och hon har vunnit fyra av sex på Jägersro.

  8 Alpha K. spurtade rappt vid sin skrällseger från femte invändigt i årsdebuten, men det bjuds på tuffare motstånd nu. Vanlig vagn är heller inget plus.

  9 Rapide Cash (tre av fem i spets) har formen helt på topp! Senast gick hon till attack 700 kvar från andrapar utvändigt och hade segergreppet långt in på upploppet innan hon blev snuvad på segern strax innan mål. Hon är stabil och kvick ut, och kanske laddas för att överta ledningen i ett tidigt skede?

  11 Diamond Hall (tre av fyra i spets) höll farten till en maxplacering från rygg ledaren senast och tar inte i så det knakar. Hon öppnar raskt från springspåret, och nu blir det första barfota runt om plus ett norsk huvudlag.

  13 Darah Bibo tog en turlig spurtseger mellan hästar från fjärde invändigt i årsdebuten. Hon är uppåt till denna start när hon ska provas barfota runt om för första gången.

  Kioskvältaren 14 Zaira del Ronco har mycket bra spring i benen när hon visar sig från sin bästa sida, och det är optimistiska tongångar från stallet inför dagens start. Första voltstart borde inte vara några problem från det här läget, och med klaff spurtar hon vasst sista halvvarvet. Barfota fram idag.

  Björn Goops nyförvärv 15 Karamel Hill har visat bra kapacitet i Norge tidigare och gör en spännande debut på svensk mark. Som vanligt får man inte veta så mycket från det ”tysta stallet”, men hästen har känts laddad i jobben och ska gå barfota runt om direkt.   

  V75-3  RANKING
  A: 6-3-7
  B: 11-12
  C: 1-2-4-8-5
  D: 9

  FAVORITEN 6 Van Gogh Z.S. 39%

  DRAGET 3 Victory’s Club 13%

  SKRÄLLEN 11 Bonny Boy 4%


  LOPP-FAKTA Klass I över 1640a.

  SPETS-SURR BALANS & UTRUSTNING 

  1 Pastorns Lady (fyra av fem i spets) är en kvick märr, som inte är lätt att en längd på vid full laddning. Men nu när det är årsdebut lutar det åt att Torbjörn Jansson nöjer sig med en bra rygg. Barfota runt om.

  Sofia Aronssons nyförvärv från Italien 3 Victory’s Club pressade sig till ledningen 1500 kvar i debuten på svensk mark senast och såg ut att sitta på leken med sparade krafter när han bromsade till 400 kvar och galopperade, som troligen berodde på att han togs upp. Det här är annars en finfin travare som trivs bäst när det är full körning från start till mål, som det är planerat att bli idag. Första Kaj Widell i sulkyn, och idag byter man till ett helstängt huvudlag.

  4 Global Woodstock tog en snygg spurtseger från andrapar utvändigt när Henriette Larsen lotsade fram hästen i ett lärlingslopp senast. Formen är på topp och nu är det aviserat med första jänkarbike.

  5 Edio (en av en i spets) har främst startat i monté under sadel på slutet och är därmed svårbedömd. Han står annars perfekt inne i klassen på pengarna, och första Björn Goop är alltid spännande.

  6 Van Gogh Z.S. (tre av fyra i spets) tog en kämpaseger från ledningen i årsdebuten, och rapporteras ha gått framåt rejält med det loppet i kroppen! Han har vunnit sju av de åtta senaste starterna i Robert Berghs regi och spetsat två av två med framspår bakom bilen. Första barfota runt om på en avkomma till Love You brukar oftast betyda minst en extraväxel!

  Fyraårige 7 Four Guys Dream (tre av tre i spets) har visat kvaliteter som räcker mot kulltoppen längre fram på året. Han stod över Klass I-finalen på Solvalla i lördags för att sikta hit istället då han står kvar i klassen. Han var inte lika vass senast från ledningen, som näst senast då klockan stannade på 1.08 sista 800 när attacken sattes in från rygg ledaren, och han är därför uppfräschad till denna start. Jag tror inte att han blir släppt till ledning idag och det är klar vingelrisk från ett spår långt ut på vingen.

  Kioskvältaren 8 Tyson Dimanche ska gå med helstängt och jänkarbike idag, men från det här läget är det iskallt!

  11 Bonny Boy vann åkandes med sparade krafter från andrapar utvändigt senast och är i sitt livs form. Nu blir det barfota runt om och ett helstängt-norskt huvudlag.

  Skrällen 12 Armour As är en fin typ som nu får första Johan Untersteiner i sulkyn. Senast noterade han raska 1.08 sista 500 som trea på avstånd bakom snackhästen Gulfstream Am.   

  V75-4  RANKING
  A: 4-7
  B: 5-9-10
  C: 6-3-1-8-2
  D: 11-12

  FAVORITEN 7 Knowledge’Em 70%

  OMGÅNGENS FYND 4 Fredric Palema 5%

  SKRÄLLEN 5 Leading Tile 2%


  LOPP-FAKTA Klass II över 2140a.

  SPETS-SURR BALANS & UTRUSTNING 

  Det är flera som rycker skorna och kör med racerbalans i den lägsta klassen.

  1 Major Tallmadge öppnar bättre än medel från sitt innerspår och ska gå med ett norskt huvudlag, men är knappast ledaren i loppet.

  2 Skrällen 2 I Come In Peace trivs med tätkänning och läget borgar för en position i den främre träffen. Nu blir det första barfota runt om plus en jänkarbike.

  3 Victorious Wine (tre av fem i spets) har en billig spetsseger i bagaget och öppnar lite bättre än medel. Det blir första barfota runt om nu, men jag tror inte att Peter Untersteiner går ”all in” då distansen är ett halvvarv längre nu.

  Jag gillar 4 Fredric Palema (fyra av sju i spets) skarpt, som har gjort flera mycket starka lopp, framförallt i ledningen, trots att första rundan klockats till snabba 1.11,5! Nu blir det barfota runt om, vilket gett två segrar på fyra starter, och med offensive Mikael J Andersson i sulkyn behöver vi inte fundera på taktiken. Från ledningen säljer sig omgångens bästa Fynd, tillika Roligaste Spik, 🙂 mycket dyrt! – Och till låg streckprocent är det han eller alla som gäller i min bok.

  Den danska gästen 5 Leading Tile har tagit sina flesta segrar i högervarv, men han står perfekt inne i klassen och har siktats hit. Han öppnar kvickt och ska gå barfota runt om, men kommer knappast förbi mitt fynd.

  6 Lovely Lasse är obesegrad felfri och duger normalt bra i den lägsta klassen. Han tar sig dock oftast en kort galopp under vägen och är inte okomplicerad. I årsdebuten noterade han 1.14/1900 vid sin seger efter en kort galopp åkandes med sparade krafter. Det är tuffare emot nu.

  Omgångens överlägset mest streckade favorit 7 Knowledge’Em (tre av fem i spets) kommer till start med tre mycket övertygande spetssegrar i bagaget, och är ytterligare en talang i stall Lugauers armada. Senast stannade klockan på 1.10 sista 800 åkandes, och visst är det en häst utöver det vanliga vi talar om! Men det är också spel vi håller på med och till höga 70 i streckprocent finns det inget spelvärde i megafavoriten. Det förväntas garanterat svar invändigt och springer han en hög 1.12-tid utvändigt ledaren och vinner – är det bara att lyfta på hatten och gratulera!

  9 Reddington är en fin typ som idag gör sin första start som valack. Han står perfekt inne i klassen på pengarna, men att vinna från bakspår mot det här gänget blir nog för tufft. Skor och öppet huvudlag är aviserat.

  10 Brandy Flame har ett par formhöjande lopp i kroppen och med första Björn Goop i sulkyn plus barfota runt om får vi nog se en förbättrad insats.   

  V75-5  RANKING
  A: 1-2-11-12
  B: 5-8-4
  C: 6
  D: 3-9-10

  FAVORITEN 2 Night Brodde 31%

  DRAGET 11 Dragster 5%

  SKRÄLLEN 5 Secret Mission 2%


  LOPP-FAKTA Silverdivisionen över 2140a.

  SPETS-SURR BALANS & UTRUSTNING 

  1 Niky Flax (sex av nio i spets) har suttit fast med vinstkrafter i de två senaste starterna och sett riktigt formstark ut! Jag hade honom som rolig spik till låga 8 procent senast, men tyvärr fick han inte luckan. Han är kvick bakom bilen och Johan Untersteiner har sagt att han gärna kör i ledningen de här gången, och Niky Flax visade vid sin spetsseger på Kalmar 18/1 att han är svår att ta en längd bakom bilen. Men den här gången är han inte lika skojig på strecken, som veckans ”kommunvinnare” i alla tips, och jag blir inte förvånad om han blir streckfavorit till och med innan det är klart. Spelvärdet är som sagt bortblåst och jag hoppas på skräll.

  2 Night Brodde (åtta av tio i spets) var toppfin vid sin överlägsna spetsseger med sparade krafter näst senast, trots att segertiden blev låga 1.10,8/1640a! Senast var han uppanmäld i guld och var hårt betrodd mot Disco Volante och Co., där han galopperade i en mycket kvick start efter 200 meter. Nu går han alltså ner i ordinarie klass, och även om han blir utsvarad i spetsjakten är känslan att han ändå ska ha en god vinstchans utvändigt, då han har mer hårdhet än konkurrenterna. Jänkarbiken sitter på igen.

  Loppet är öppet bakom. Både 4 Can Lane och 5 Secret Mission (sex av nio i spets, och barfota runt om nu) öppnar raskt och får en fin resa i den främre träffen och kan överraska om tempot blir för tufft uppskruvat i täten. 8 Sevilla har kapacitet att utmana, men det är stor risk att han måste backas ner som sista häst innan fältet har formerat sig.

  Skrällen 11 Dragster höll farten klart positivt som trea efter Disco Volante på Halmstad senast, och kan överraska med tufft tempo och klaff.

  Det kan även kapable 12 Prosperous, som har gjort det mycket bra mot tufft motstånd på Vincennes i Paris i vinter och nu går ner i klass. Formtoppade Björn Goop i sulkyn ger hästen chansen till fullo.

      

  V75-6  RANKING
  A: 10-4-7
  B: 9-6-3
  C: 5-1-8
  D: 2-11-12

  FAVORITEN 10 Cyber Lane 21%

  DRAGET 4 Norton Commander 13%

  SKRÄLLEN 3 Stepping Spaceboy 3%


  LOPP-FAKTA Paralympiatravet, Deltävling 2, över 2140a.

  SPETS-SURR BALANS & UTRUSTNING 

  Tuff laddning att vänta mellan Lucifer Lane, Stepping Spaceboy, Norton Commander, Lionel och Racing Mange – och det kommer gå undan rejält innan krutröken har lagt sig och fältet har formerat sig!

  1 Lucifer Lane (sju av åtta i spets) tog en komfortabel spetsseger mot ett billigt motstånd i årsdebuten, där klockan stannade på 1.10,5 sista 800. Han är uppåt till denna start då det blir barfota fram och ett halvstängt huvudlag, och han har visat tidigare att han är svår att ta en längd på vid full laddning Men känslan säger att Johan A Nilsson är nöjd med en bra rygg i det här gänget.

  3 Stepping Spaceboy (nio av 13 i spets) har tävlat under pari på slutet och stallet låg därför lågt i de tidiga intervjuerna i veckan. Men hästen var klart uppåt i det finslipande jobbet, och det kan bli ett offensivt upplägg? Man rycker framskorna idag.

  4 Norton Commander (sju av åtta i spets) är uppanmäld, men har tidigare visat att han har kapacitet som duger för att matcha den högsta klassen. Han har enligt rapporterna varit snuskigt fin i ett mycket snabbt träningsjobb (1.12,5/2100 ensam) med första jänkarbike! Och det är därför man spänner bågen och går ut och möter högsta klassen direkt i årsdebuten. Norton öppnar kvickt och kostar det inte för mycket blir han en mycket tuff nöt att knäcka från ledningen!

  Tioårige 5 Lionel har 17 miljoner på kontot, men vägrar ändå lägga tävlingsskorna på hyllan. Han är vässad i jobben och har siktats hit en tid, och det blir ett offensivt upplägg mot ledningen. Barfota runt om igen.

  6 Portland har stångats mot stentufft motstånd på Vincennes i Paris hela vintern utan att räcka riktigt. Det blir en hybrid-sulky nu och jag tror han duger gott med lite klaff.

  7 Racing Mange (en av tre i spets) noterade 1.08 sista 400 åkandes i årsdebuten med skor på hovarna och är uppåt till denna start. Nu rycker man dojorna och med lite klaff från spåret långt ut på vingen är han med och gör upp om segern.

  Fjolårets Sprintermästare 8 Tae Kwon Deo (tre av tre i spets) är väl förberedd, men drog Svarte Petter i spårtombolan. Det blir skor på och från det här läget backas han nog ner i kön.

  9 Velvet Gio visade i flera starter i Frankrike i vintras att han tillhör eliten! Han var sämre med skor, och drogs dessutom med en förkylning senast, men med racerbalans, barfota runt om, är han ett tidigt bud.

  Det är också årsdebuterande 10 Cyber Lane, som hade lite stolpe ut i storloppen i fjol. Träningsrapporterna går i dur och Cyber Lane har vunnit sex av åtta efter lite längre uppehåll, och han har två startsnabba rygga att välja på i starten! Vanlig vagn.   

  V75-7  RANKING
  A: 6-5-7-9
  B: 10-2
  C: 3-12
  D: 11-1-8-4

  FAVORITEN 7 Giant Shadow 35%

  DRAGET 5 Nero Maximus 18%

  SKRÄLLEN 10 Ganyboy 1%


  LOPP-FAKTA Bronsdivisionen över 2640a.

  SPETS-SURR BALANS & UTRUSTNING 

  Vikings Preacher och Global Unspoked öppnar bättre än medel, men får svårt att ta emot en felfri Neelix i spetsjakten.

  2 Vikings Preacher tog en komfortabel spetsseger över dryga tre varv näst senast och gillar förutsättningarna. Men motståndet är mycket tuffare nu!

  5 Nero Maximus (två av tre i spets) är blank som en säl i hårremmen och ser ut som en tavla från sidan. Senast noterade han 1.08,5 sista 400 åkandes med sparade krafter. Han har öppnat både stabilt och kvickt från spår fyra i voltstart tidigare och klarar normalt även spår fem. Han är anmäld barfota runt om, men kommer gå med skor som senast.

  6 Neelix (åtta av nio i spets) galopperade bort segern 250 kvar näst senast och skulle ha två raka segrar i raden. Senast tog han över ledningen efter ett halvvarv och gick undan till en mycket enkel seger med sparade krafter. Han gick då med lite tyngre skor för att sköta sig och det blir samma balans igen. Från ledningen blir han en tuff nöt att knäcka, men han är ingenting att lita på.

  Segerstaplaren 7 Giant Shadow (två av två i spets) har tagit sju segrar på nio starter i Björn Goops regi och har tjänat snabba pengar och rusat genom klasserna. Nu gör han årsdebut, samtidigt som han går upp i klass och provar första voltstart på svensk mark. Det blir barfota runt om, men med tanke på omständigheterna är han svårbedömd.

  Styrkefenomenet 9 Whipped Eggs övertog ledningen 1500 kvar och gick undan till en säker seger i årsdebuten näst senast. Senast kördes han av en lärling och satte inte en fot rätt i starten. Nu är Robert Bergh tillbaka i sulkyn, och vi kan förvänta oss ett offensivt upplägg så fort fältet har formerat sig. Men det är tufft emot och frågan är om han hinner med i spåren?

  Kioskvältaren 10 Ganyboy kördes spårsnålt på innerspår senast, men fick aldrig chansen som fyra med sparade krafter bakom Costashorta i V75 på Färjestad. Nu har hästen bytt miljö och gör första starten i Kolgjinis regi. Man byter till jänkarbike och ett norskt huvudlag när Dante får känna på hästen.  EN TROLIG SPIK

  V75-1: 1 Upset Face 36%   

  EN ROLIG SPIK

  V75-4: 4 Fredric Palema 5%  BÄSTA DRAGEN

  V75-3: 3 Victor’s Club 13%

  V75-6: 4 Norton Commander 13%   

  Omgångens Fynd

  V75-4: 4 Fredric Palema 5%   

  PRISVÄRDA SKRÄLLAR

  V75-2: 14 Zaira del Ronco 1%

  V75-5: 5 Secret Mission 2%

  V75-7: 10 Ganyboy 1%  SYSTEMFÖRSLAG V75

  ”Skrivs på sex kuponger – minst En A-häst och En B-häst måste vinna för chans till sju rätt”


  V75-1: 1   
  V75-2: B: 6    7-9-15-14-11-5-13-8-12-4
   
  V75-3: A: 6-3    7-11-12-1-2-4-8-5 

  V75-4: 4 
  V75-5: B: 11    1-2-12-5-8-4  
  V75-6: A: 10    4-7-9-6-3-5-1-8 
  V75-7: B: 6    5-7-9-10-2-3-12 

  Totalt: 5 096 rader = 2 548 kr  SPELFÖRSLAG DD

  DD-1: 10-4  DD-2: 6 x 400 = 800 kr

  DD-1: 6 DD-2: 6 x 200 = 200 kr

  Totalt: 1 000 kr