Pasithea Face ett steg närmare USA

Satsningen mot USA går vidare.
På måndagen tog Pasithea Face andra raka segern sedan comebacken när hon lekte hem snabbloppet på Mantorp.

– Hon är ruskigt fin. Det kommer att bli roligt att se henne i USA i sommar, berättar tränaren Lutfi Kolgjini.En ung tjej mot fyra gubbar
Så såg måndagens snabblopp på Mantorp ut där Pasithea Face ställdes mot ett gäng rutinerade ringrävar, alla minst hennes dubbla ålder.

– Bara han inte kör för sakta, det är enda sättet han kan förlora på, kommenterade tränaren Lutfi Kolgjini under loppets gång, varpå han fick se Thomas Uhrberg anföra loppet i jämn 1.14-fart för att låta den välväxta femåringen jogga ifrån sina konkurrenter över upploppet.
Till belåtenhet för både tränare och ägare.

– Anders Ström ringde direkt efter loppet och var mycket nöjd. Nu satsar vi vidare mot USA, men först blir det några lopp på hemmaplan.

Åker efter elitloppshelgen
För det är på andra sidan Atlanten som Ström (Stall Courant AB) vill se sin dubbla miljonärska under resten av karriären. Och då kommer det att handla om helt andra prispengar än de 35 000 kronor som stod på spel denna måndagskväll.

– Hon är ”stakad” till många stora lopp, bland annat Breeders’ Crown, och det ska bli väldigt roligt att följa henne där borta. Hon åker med planet efter elitloppshelgen och kommer att gå i träning hos Jimmy Takter. Men jag kommer att känna hur mycket stolthet som helst om hon lyckas, och det tror jag att hon gör, säger Lutfi Kolgjini.
Segertiden blev 1.14,2/2 140 meter autostart.
Du kan se loppet här..