Olympiatravet: Lionel spurtade bäst i dramatisk finalOlympiatravet på Åby bjöd på stor dramatik när norska Lionel segrade i finalen och med 1,5 miljoner kronor i förstapris.
Sveriges olympier och paralympier fick en check på 6,4 miljoner kronor. Och Hedlunds i Vällingby spelade hem 9 miljoner.När krutröken skingrats efter Olympiatravet 2017 stod Lionel och Göran Antonsen högst på prispallen.

– Det är en obeskrivlig känsla, sade ägaren som tog tömmarna och körde ett perfekt lopp.

I startögonblicket hände det som definierade Olympiatravet 2017. Efter fyra år av fläckfritt tävlande och 54 starter utan att ta ett felsteg så högg Nuncio i galopp.

Sveriges stora fixstjärna och loppets storfavorit var plötsligt borta ur leken.

– Han blev för laddad helt enkelt. Det är alltid svårt att veta vad det beror på, men min teori är att han kom ihåg att jag laddade rätt så hårt med honom från start senast och blev lite extra peppad i och med det, förklarade körande Örjan Kihlström efteråt.


Efter att ha beskådat sin häst från sidan under två enormt framgångsrika vintrar i Frankrike tog nu ägaren Göran Antonsen chansen att köra sin gunstling själv.

Och medan konkurrenterna stumnade en efter en kunde fältets minst rutinerade kusk sitta ganska lugn när hans mäktige fux slog sig förbi över upploppet.

– Det är min största seger och med tanke på de ting som skett så är jag full av känslor. Jag vill säga att den här segern var till Kjell-Arne, sade Antonsen och hänvisade till sin kompanjon Kjell Arne Ness, delägaren till Lionel som gick bort i cancer för tre veckor sedan.

Även tränaren Daniel Redén var tagen efter triumfen.

– Vilken saga. Att Göran kör själv, sedan det här med delägaren som gick bort. Det är så att jag blir rörd av det också.

Nu var det inte bara Lionel N.O. som glänste på Åbytravet denna lördag. Det var också gott om olympisk och paralympisk stjärnglans.