Inför V86/jackpot: Segerstaplare tillbaka efter uppehåll

På onsdagen är bjässen Extra Fudge tillbaka på banan efter 14 månaders tävlingsuppehåll.
Segerstaplaren kastar sig direkt ut i hetluften i V86.
– Jag förväntar mig en bra insats, säger hästens tränare Timo Nurmos.Extra Fudge (V86-4) inledde karriären som fyraåring med två raka segrar hösten 2015. I fjol fortsatte han på den inslagna vägen, men efter ytterligare två fullträffar galopperade han bort sig som favorit på Solvalla. Sedan dess har hästen lyst med sin frånvaro i startlistorna.

– Han har inte haft någon stor skada utan det var småskavanker som behövde putsas till, säger Timo Nurmos.

I mitten av maj kom Extra Fudge ut i ett kvallopp och han klev runt de 2 140 meterna på 1.16,6.

– Det var jättebra, överraskande bra. Han hade bara gått ett 1.25-jobb inför det.

Hur har han tränat efter kvalet?
– Det har inte varit några konstigheter alls utan han har tränat på bra. Han har inte gått fort utan bara gått styrketräning i backen, som snabbast i 1.38 -tempo.Hur höga tankar kan du ha om hästen?
– Det är en fin häst. Han är stor och rejäl, nästan 1.70 hög och ganska kraftig, så han har behövt lite tid på sig. Det är fin gång i honom, han är fin att köra och han har bra styrka. Jag gillar honom, men hur långt det sedan räcker är svårt att säga.

Jackpotmiljoner i potten
Det är Eskilstuna som står värd för veckans V86-omgång och med jackpotmiljoner i potten är spelvärdet extra högt. Extra Fudge ser ut att bli stor favorit i sitt lopp, det långa uppehållet och startspår i den bakre volten till trots.

– Jag bryr mig aldrig om ifall mina hästar är favoriter eller inte men han är fin i träningen och har säkert gått framåt mycket med kvalloppet i kroppen. Jag förväntar mig en bra insats.