Inför V86/jackpot: Oskar byter kavaj vid årsskiftet efter rekordsiffror

Oskar Kylin-Blom lägger ett rekordår bakom sig och byter kavaj när han vid årsskiftet kan titulera sig proffstränare.
Linda’s Girl (V86-8) har han tagit tre segrar med sedan i somras och med henne behöver han inte snitsa till taktiken så mycket i onsdagens epilog på V86.
– En av de bästa sakerna med den här hästen är att hon verkligen tål tuffa upplägg.Efter flera lärlingsår på Solvalla hos Claes Sjöström, Fredrik B Larsson och nu senast Mattias Djuse är det dags att stå på egna ben.

Den 1 januari kvitterar 25-årige Oskar Kylin-Blom ut proffslicensen på Gävletravet. Detta efter ett 2017 med rekordsiffror som kusk.
Han säger att han velat synas under sitt sista år som lärling och därför lagt ner extra arbete på löpkörningen.

40 segrar på 480 starter har det blivit. Ett rekord. Snart tre miljoner inkört är en gräns han inte varit i närheten av under någon av sina tidigare säsonger.

– Jag har satsat rätt hårt i år och försökt köra så mycket lopp som möjligt för att synas, och det har gett bra utslag. Samtidig har jag fått köra bättre och bättre hästar hela tiden och är mycket nöjd med året, säger Oskar Kylin-Blom.Räds inte ett tufft lopp
Med sexåriga fuxan Linda’s Girl har det blivit tre segrar, bland annat den penningmässigt största under året i ett försök till Diamantstoet i Östersund i juli.

På onsdagen kan det bli ännu en seger i Diamantstoet. Linda’s Girl lottades till ett sjättespår bakom bilen i V86-8 på Solvalla. Oskar Kylin-Blom menar att han sätter sig utvändigt ledaren om det skulle behövas.

– Skulle det bli dödens i det här loppet gör det inte så mycket. Hon tål verkligen att gå. Det blev ett bättre lopp än jag hade räknat med, men jag tycker ändå att jag har en så pass bra häst att det ska kunna gå vägen. Den jag är mest rädd för av motståndarna är den som får det bästa loppet, om man säger så.Tuffare efter nyår
Lena Norin fick Linda’s Girl i träning under hösten i fjol av ägargänget Stall Tösabiten HB. Oskar Kylin-Blom är bekant med ägarna men räknar inte med att få ta över Linda’s Girl när han öppnar som proffs efter nyår.

Tillsammans med sin sambo Emilia Leo ska han hyra in sig på en hästgård i Hedesunda, tre-fyra mil från Gävle.

– De är väl en sex-sju stycken som äger Linda’s Girl och med tanke på det grymma jobbet Lena gjort med henne lär det inte bli aktuellt med någon flytt. Däremot har de köpt en ettåring av mig så jag är nöjd ändå. Jag har fyra ettåringar och två äldre hästar klara nu. Och som det ser ut efter nyår ska det i alla fall kunna bli 10-13 hästar om allt blir som det är sagt. Det blir tuffare att konkurrera i de vanliga proffsloppen men det är en utmaning och både jag och Emilia tycker att det ska bli jäkligt roligt, avrundar Oskar Kylin-Blom.