Inför V86/jackpot: Lövgren kommer med en het trio

Två mycket lovande treåringar och en fyraåring som senast utklassade motståndet i V75.
Joakim Lövgren tar ut tre högintressanta unghästar i onsdagens jackpotkryddade V86-omgång.
– Som spelare ska man kanske lita mest på Iago Zon den här gången men som tränare är de andra två lika spännande att sela ut, säger Jägersrotränaren.Joakim Lövgren har bra snurr på verksamheten. Sedan årsskiftet har 25 segercheckar skrivits ut till stallet och det lär bli fler den här veckan. Han spelar i alla fall en av nyckelrollerna när jackpotmiljonerna på V86 ska fördelas.

Åttarättspotten beräknas uppgå till tolv miljoner kr när Solvalla och Jägersro delar på omgången.
Det är ”himma” i Malmö som Joakim Lövgren spelar ut sin starka triss, där treåringarna är först ut.

Bästa utgångsläget har obesegrade Devs Daffodil (V86-3), som jagar tredje raka från spår två.
– Hennes karriär har inletts lovande. Hon skötte uppträning och kvallopp bra och de här två starterna har hon klarat av på fint sätt, så vi är nöjda så här långt, säger Lövgren och fortsätter:

– Men hon har inte mött så här bra motstånd förut utan fått en behaglig start på karriären. Samtidigt har hon gjort det på ett sådant sätt att vi tror att hon ska ha nytta av att gå ut i lite tuffare lopp.

Nu startar hon med bil för första gången. Vad tänker du om det?
– Bilstart tror jag kommer gå bra, men det är jättesvårt att säga var hon hamnar. Både hon och de andra är rätt så gröna bakom bilen. Men jag tror inte att loppet avgörs i starten med så unga och oerfarna hästar.

”Båda startar med vinstchans”
Bakom Devs Daffodil i samma lopp startar stallkompisen Saliga med nummer nio. Även hon har inlett tävlingskarriären lovande och ståtar efter fem framträdanden med tre segrar, en andra- och en tredjeplats.

– Hon har också skött allting på väldigt bra sätt och jag har ungefär samma förväntningar och förhoppningar på henne som på Daffodil. Fortsätter hon att prestera på ett lika fint sätt kan hon få fortsätta i något större årgångslopp framöver.


Hur rankar du hästarna sinsemellan med onsdagens förutsättningar?
– Det är jättesvårt att säga och mycket beror på hur loppet blir kört. Saliga kan startbilen och ligger längre fram i rutinerna, men Daffodil har ett bättre startspår. Jag hoppas att båda startar med vinstchans.

Läge för ny spetsvinst
På pappret har Joakim Lövgren sitt hetaste segerbud i Iago Zon (V86-5). Hästen har dokumenterat hög kapacitet och utklassade senast motståndet från ledningen i V75, men han har också gjort plattmatcher. Till exempel trivdes han inte alls på Solvalla näst senast.

– Han är bra när han får det som han vill ha det. Han är lite känslig av sig, men talangen finns där och det vi behöver göra är att slipa på de grejer som gör att han har så lätt för att komma bort i loppen. Han behöver bli mer komplett både vad gäller distanser och positioner, men blåsa till ledningen som senast, det kan han.

Från spår ett har Iago Zon läge för att ta ledningen på nytt och väl där lär han bli svårfångad.

– Jag kan inte hur startsnabba motståndarna är så det måste jag läsa på, men hästen känns i alla fall bra efter senast och jag förstår om de som såg honom då har svårt att lämna honom utanför lappen.