Inför V86/jackpot: Den största talangen jag tränat

Thomas L Nilsson kan ha en blivande stjärna i familjehästen Lucifer Lane.
Nu ställs treåringen för första gången mot äldre hästar.
– Han är den största talang jag har haft, säger Örebrotränaren inför onsdagens V86-jackpot.Uppfödd och ägd av tränarens sambo Christine Larsson. Körd av tränarsonen Johan A Nilsson. Lucifer Lane är en familjehäst ända ut i hovspetsarna och med tanke på hur han har inlett tävlingskarriären lär han bli ett hett samtalsämne på släktsammankomsterna framöver.

– Det märktes tidigt att han har något extra. Det var bra gång i honom med en gång och han var exemplarisk i uppträningen, säger Thomas L Nilsson.

Fyra starter har det blivit så här långt och även om hästen fick segerraden bruten efter tre raka fullträffar var hans senaste lopp på Solvalla det hittills bästa kvittot på hans höga kapacitet. Från positionen utvändigt om ledaren travade han under 1.11 sista 800 meterna och skar mållinjen som trea.

– Han har gjort det jättebra så här långt, inget snack om det. Senast ville Johan inte ha dödens men det blev det ändå och det var ingen körning förrän sista varvet. Jag hade strax under 1.12 sista 1 000 och det var jag väldigt nöjd med.

Hur höga tankar har du om Lucifer Lane?
– Han är den största talang jag har haft och med tanke på hur fort han gick sista varvet senast är det klart att man har förhoppningar. Jag har varit med länge och vet att det är tufft men jag hoppas att hästen fortsätter på den inslagna vägen och då är det inte omöjligt att han får prova i något stort årgångslopp framöver.

Vilka bitar behöver han förbättra?
– Han är lite loj i loppen men jag tror att han kommer bli bättre när han får vara med lite. Han springer och halvsover lite i loppen, men det tycker vissa bara är ett bra tecken, att hästen kopplar av och inte hetsar upp sig.

– Startsnabbheten har han inte heller än men det är en sådan sak man vill vara lite försiktig med i början av karriären. Sedan har han haft lite svårt från snäva spår i voltstart, så vi får se om han sköter sig från spår två den här gången.

”Väldigt speedig”
Lucifer Lane har hittills bara mött jämngamla kamrater. När han nu går ut i V86-spelets fjärde avdelning gör han det från 20 meters tillägg mot äldre hästar.

– Den enkla anledningen till det är att sambon sa att hon anmält till alla lopp men det visade sig att hon missat att anmäla till Kriterieserien, där han egentligen skulle ha varit med. Det finns inte så mycket treåringslopp i hans klass om man inte vill åka en jäkla bit så därför går vi ut här.

Hur verkar allt med hästen inför loppet?
– Han är bra och pigg i träningen och det känns som att han går framåt hela tiden. Förhoppningen är att han får ett lopp på rulle för han är väldigt speedig en bit även om han är stor.

Några utrustningsändringar?
– Han har gått med öppet huvudlag tidigare men eventuellt blir det halvstängt den här gången för att han ska ta i lite mer i loppet.

Chansen?
– Det klart att jag tror på chans. Man vet aldrig hur loppet blir kört eller hur han kommer iväg från start, men jag tror på hästen.

Det är jackpotV86 där 12 miljoner kronor väntar i åttarättspotten. Kanske är Lucifer Lane nyckeln till drömvinsten?