Inför V86 – Westholm mot 1000-klubben

Hallå där…
…Rommetränaren Jörgen Westholm, 44, som står på tröskeln till en av karriärens stora milstolpar – men drar på semester med 999 vunna segrar. Oskar J Andersson kör stallets hästar vid onsdagens V86-tävlingar.
– Jag kunde inte påverka det här. Det kom sportlov och grejer emellan. Så vi åker iväg med ungarna en sväng.

 

Det är inte vånda som ligger bakom att du vänder i dörren till 1000-klubben då?

– Absolut inte. Det blir när det blir det där. Det är helt klart läckert att ha tagit de här segrarna. Jag har ju tagit de allra flesta med hästar jag tränat själv och det…ja, det är bra gjort att vunnit tusen lopp på det sättet. Om man nu ska skryta över sig själv!

 

Du är tränare på Rommetravet och kvitterade ut proffslicensen 1997 och började som egen. Berätta om din första seger.

– Den kom 1990. Jag jobbade hos Krister Söderholm då och var en sväng på Åland och körde en amatörhäst som hette Hetty Roy. Det var oerhört häftigt. Då tyckte jag att det var viktigt att vinna själv, nu är det viktigaste att stallet går bra oavsett vem som kör hästarna.

 

Du ska på semester alltså. Vart ska du och hur länge blir du borta?

– Vi åker onsdag och kommer hem onsdagen där på. Vi ska till Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten och hälsa på en hästägare. Jag vet att jag ska tävla 10 mars på Romme och dagen efter i Bollnäs när jag är hemma igen. Hemmaplan vore väl passande att ta den där segern på

 

Din försteman i stallet Oskar J Andersson kör stallets hästar hela veckan. Om vi koncentrerar oss på V86-loppen på onsdagen. Vilken av 1 Navigator Sib (V86-2) och 11 Hambras Lusty Love (V86-4) tycker du har störst chans att vinna?

 

– Båda ska nog streckas. Måste jag välja någon av dem säger jag att Navigator är den bästa chansen. Han har toppform men vinner å andra sidan inte så ofta. Kortlopp är inte optimalt för honom eftersom han inte är så snabb ut – men jag tycker att han är pigg och fin hemma att jag inte blir överraskad om han dyker upp i segerstriden. Han går barfota fram, den växeln blir bra det här datumet (fri balans igen i travet från 1 mars).

 

Hambras Lusty Love dundrade du till spets med på Solvalla för någon vecka sedan och det blev en enkel seger – Jänkarvagn då

– …och det blir det nu också. Det är dock ett annat tråkigare spår nu. Han svarade för ett tappert lopp senast i alla fall och stegade bara undan. Men från elfte brukar det sällan gå.

 

Då får vi se dig ta din tusende kuskpinne om någon vecka då?

– Jag har planerat att ha en fest för mina hästägare 17 juni och till dess tänkte jag vara klar med det här jubileet. Det borde jag klara, avrundar Jörgen Westholm med ett skratt.