Inför V86: Planerat fölsto jagar sjunde raka segern

Hon kom med i planet inför Elitloppshelgen ifjol som fölsto.
Ett år senare är Southwind Feji obesegrad efter sex starter.
– Hon är en riktigt, riktigt bra häst, säger hennes tränare Pär Hedberg.Förra året nämndes hon som ”ett fölsto”, när det skrevs om vilka hästar som skulle göra toppdjuren Resolve och Pinkman sällskap på planet från USA. Men mammarollen fick vänta för Southwind Feji (V86-3).

– Hon skulle vara betäckt när hon kom men det var hon inte, så vi fick börja köra henne istället, förklarar Pär Hedberg, tränare åt Karl-Erik Bender och Stall Palema.

Det då treåriga stoet hade inte alls fungerat i Nordamerika men efter flytten till Östergötland och Kvänum har det gått bättre. Mycket bättre.

– Det har känts hela tiden att hon är en riktigt, riktigt bra häst och det är kul att hon har fått visa det i loppen också, säger Hedberg.

I februari gjorde Southwind Feji tävlingsdebut och efter ett lopp mestadels som första häst i andraspår lämnade hon konkurrenterna till slut. Fem starter senare är hon fortsatt obesegrad.

– Hon har gjort det otroligt bra. Det går så väldigt lätt för henne när hon springer, det tar liksom ingen energi.Perfekt utgångsläge
När Soutwind Feji på onsdagen jagar sin sjunde raka fullträff gör hon det inom ramen för V86. Spelformen är på sommarturné och gästar den här veckan småländska Vaggeryd. Från spår sex i volten, ett så kallat springspår, ligger vägen mot ledningen öppen för Hedbergs segerstaplare.

– Det ser bra ut på förhand. Det blir hårdare och hårdare lopp hela tiden men utgångsläget och allting är perfekt i alla fall. Det ser ut att kunna bli ledningen och sedan är hon hästen att slå.

Ska man försöka hitta något orosmoln över Soutwind Feji är det hennes senaste start. Visserligen infriade hon favoritskapet från ledningen men det var med liten marginal och utan att imponera.

– Hon blev lite stum men det tror jag berodde på att det hade blivit lite väl långt mellan starterna. Jag tror att hon är bättre när hon får tävla på och i jobben verkar allt precis som det ska. Jag tror på bra chans igen!