Inför V86: Midtfjeld sitter bakom en norsk Ferrari

Överlägsen senast och en utvecklingskurva som pekar rakt upp.
Den norske jättetalangen Ferrari B.R. blir svårstoppad när han på onsdagen går ut i V86 på Åby.
– Jag vet att han kommer bli en riktigt bra häst om han får vara frisk, säger hästens tränare Per Oleg Midtfjeld.Det har redan dragits paralleller till Steinlager. Per Oleg Midtfjeld forne fixstjärna som vann Elitloppet 2005.
Till den nivån har Ferrari B.R. en lång väg att vandra, men upptakten på fyraåringens tävlingskarriär har i alla fall varit av bästa märke.

Fem segrar på sju starter har det blivit så här långt och sättet han vann på senast genererade ståpäls hos åtskilliga traventusiaster.
Stenhård öppning till ledningen i en fart som hade fått de flesta hästar att tidigt kasta in handduken bekom honom inte när han lämnade motståndet över upploppet.

– Han var väldigt bra och han är fin efter det också. Han har utvecklats fint hela vägen och gått framåt för varje lopp han varit ute i.Är han din nya Steinlager?
– Jag har höga tankar om honom. Han är en väldigt kapabel häst med fin inställning som jag vet kommer bli riktigt bra om hälsan är med på hans sida, men det är långsökt att jämföra honom med Steinlager.

”Väldigt bra chans”
Höstens norska Derby är årets stora mål för Ferrari B.R. Varje lopp dessförinnan är ett steg på vägen dit och på onsdagen passerar den vägen Åbytravet i Mölndal. Eftersom hästen inte hunnit tjäna så mycket pengar tävlar han i en låg klass i förhållande till sin kapacitet och från spår sex bakom startbilen blir han storfavorit.

– Jag känner inte till de svenska hästarna så bra men gör han en prestation som senast måste han räknas med väldigt bra chans. Då ska det i alla fall till en väldigt bra häst för att slå honom.

Siktar du på att köra till ledningen igen?
– Han öppnade mycket bättre än tidigare från start senast och vi får se hur han öppnar den här gången. Han går bra i alla positioner men skulle han öppna bra och är med där framme direkt provar vi nog mot ledningen.

Många kommer att spika honom på V86. Vilket råd ger du spelarna?
– Han känns fin och jag förstår dem som spikar honom. Han är orutinerad och kan hitta på något tok men normalt ska han ha bra segerchans, det måste jag säga.