Inför V86: Jerry Riordan kommer med ny formhäst


Missa aldrig mina InläggGilla Trav med ErlandFacebook!


Ett stall i form.
Ett stall i ropet efter helgens VM-seger.
Allt mer framgångsrike Jerry Riordan ställer upp med en häst i onsdagens V86.
Sexårige Sylvester America tog sin första seger på över två år senast han var med i V86 och räknas på nyfunnen form.Halmstadtränaren Jerry Riordan driver ett litet men mycket framgångsrikt stall. Med 30 hästar på listan – varav 20 är igång och startar – har stallet i år kört in drygt 18 miljoner kronor.

Då givetvis med lördagskvällens jätteutbetalning i International Trot på Yonkers Raceway i New York medräknad.

Twister Bi hade stor uppvisning i VM-loppet och krossade världsrekordet på 800-meters bana och med en sådan bjässe faller förstås jämförelser med de flesta av stallets hästar platt till marken.Sexårige Sylvester America är en av vardagshästarna i Halmstad. Valacken tog sin första seger på över två år senast han var med i V86 och har inte så mycket mera gemensamt med Twister Bi än stalltillhörigheten.

– Det ska vara att båda är italienska hästar med humör. Det viktigaste är att försöka hålla dem lugna inför start, säger Joakim Granlund i Jerry Riordans stall.

Får det serverat?
Sylvester America fick spår nio bakom bilen i det inledande sprinterloppet på V86 på Jägersro. Kevin Oscarsson kan välja att ta rygg på startsnabba Officer C.D., och med lite klaff kanske det kan bli en lika förmånlig resa som för några veckor sedan på Åby.

Sylvester America fick då ett lopp i ledarens rygg och speedade till seger. Den första på över två år och 42 starter.– Han ska ju ha det serverat, men annars har det handlat om mycket stolpe ut för honom också. Kapaciteten finns där men han är som jag tycker en mycket humörbetonad häst som förstör mycket för sig själv, säger Joakim Granlund i stallet.

Fortsatt fin i jobben
Den sexårige valacken var framgångsrik som tre- och fyraåring. 2014 var han tvåa bakom Al Dente i Fyraåringseliten på Solvalla och segrade även på Vincennes med Björn Goop i sulkyn.

Från januari till juni i år gjorde Sylvester America tio raka starter i Frankrike med en andraplats som bästa resultat. Sedan i somras står hästen i Halmstad igen.

– Han gick fort i söndags och det kändes fortsatt fint. Sedan kanske det blir lite lättare joggning här på gården tisdag innan start. Jag tycker att det ser bra ut inför Jägersro och han ska nog med på kupongen, för han är bra i ordning, säger Granlund.Kevin Oscarsson har kört hästen en gång tidigare
– Det viktigaste är att han håller sig lugn före start och det är Kevin medveten om. Det är bra om det blir lite fart på loppet också och det ska det förhoppningsvis bli också. Utrustningsmässigt blir det samma som senast, säger Joakim Granlund.

Efter skrällsegern på Åby har Sylvester America startat i ett V64-lopp i Kalmar, där det blev ett smyglopp i tredje invändigt och en andraplats med krafter sparade efter sen lucka bakom mer kände Day Or Night In.