Inför V86: Har inte mått så här bra på 15 år

Drygt fem miljoner inkört första halvåret är rekord.
Kaj Widell är glödhet.
– Jag har inte mått så här bra på 15 år, säger travkusken som har minst en toppchans på V86-spelet i Lindesberg.Kaj Widell, 62, är en av landets mest folkkära travkuskar.
Frågan är om han varit bättre?

– Jag får köra bättre och bättre hästar och det känns naturligtvis jättebra.

Efter en höftoperation för ett par år sedan bestämde sig Kaj Widell att göra en sista rejäl satsning på yrket som kusk.

– Förra året åkte jag runt och körde allt och nu betalar det sig, säger Solvallakusken.

I fjol blev det drygt tusen lopp varav 73 slutade i vinnarcirkeln, totalt blev det nästan 5,6 miljoner kronor inkört till hästägarna. I år har han redan efter ett halvår passerat fem miljoner kronor via drygt 600 lopp.Skrällde i fjol med 95-oddsare
V86 körs den här veckan på Fornaboda och det innebär folkfest på den lilla banan i Lindeberg.

– Det är kul för oss kuskar när det är publik som det blir på de mindre banorna när V86 kommer på besök. Lindesberg är en trevlig bana, särskilt när det är fint väder, säger Kaj Widell.

Har du något speciellt minne från banan?
– Ja, i fjol skrällde jag just den här dagen på V86 med Toralf Jubb, en 95-oddsare, säger Kaj Widell.

”En häst utöver det vanliga”
Kaj Widell har fyra chanser inom V86-spelet på onsdagen och så här kommenterar han sina chanser.

Magic Gwin (V86-1) är en häst utöver det vanliga, han har det mesta, är stark och snabb i benen. En riktig talang. Vi har ett bra spår och även om det är några hästar jag inte känner så känner jag mig aldrig slagen med den här. Han var fruktansvärt bra när vi vann under elitloppshelgen och även mycket bra vid seger på V75 gången före. Senast hamnade vi på vingel och trots att jag var och köpte korv i sista sväng så spurtade han in som trea. Egentligen ska det inte gå, han
gick 1.09 sista varvet.

Overthehill (V86-2) gick rätt skapligt på Eskilstuna som trea senast och det var första gången jag körde honom. Vi pratade lite om att kanske testa barfota med honom, men jag vet inte hur det blir. Här är det viktigt att kolla skoinfon före loppet.

Fille Jubb (V86-4) är ute i onsdagens huvudlopp, Bergslagsloppet.
– Vi fick sämsta läget med spår 8 och möter tufft motstånd. Vi får vara glada om han får pengar.

Sugar Daddy (V86-8) har åter riktigt bra form. Jag vet inte om han känts så fin någon gång tidigare som han kändes senast och han vann med gott om krafter kvar. Nu möter vi ett betydligt tuffare gäng men han slutar säkert långt fram, säger Kaj Widell.

Vilken är bästa chansen?
– Det är svårt att välja mellan Magic Gwin och Sugar Daddy? Jag säger Magic, han har en jättechans medan Sugar är en bra chans.