Inför V86: Derbyvinnaren ska inte vara favorit i loppet

På onsdag är Cyber Lane tillbaka på banan.
Men derbyvinnaren hade otur i spårlottningen och drog nummer elva.
– Jag tycker inte att han ska vara favorit som förutsättningarna ser ut, säger hans tränare och kusk Johan Untersteiner.


Missa aldrig mina InläggGilla Trav med ErlandFacebook!Det har hunnit gå fem veckor sedan Cyber Lane (V86-8) tog hem Svenskt Travderby efter ett av de mest dramatiska upploppen i loppets historia. Cyber Lane hade sprungit i ledningen hela vägen och in på upploppet såg han slagen ut. Men sista biten kom han igen och när mållinjen skars var han först.– Det var verkligen ett rafflande upplopp i publikens smak och det var många som kunde vinna 200 kvar. Alla utom Cyber Lane, säger Johan Untersteiner som i det läget hade gett slaget förlorat.

– 200 kvar svischade Jorma förbi mig med Global Trustworthy och då var jag slagen, inget snack om det. Men sedan hade vi marginalerna på vår sida in på rakan när min kom in i travet igen samtidigt som Jormas häst tappade travet och helt plötsligt var vi tillbaka i matchen. Det stod och vägde med halva fältet och Cyber Lane gjorde verkligen en stor kämpainsats som var först i mål.

Fin i banjobb
Nästa stora mål för Cyber Lane är Breeders Crown, till vilket han är klar för semifinal 29 oktober. Men redan i onsdagens avslutande V86-avdelning ställs han mot kullkamrater av hög kaliber.

– Efter derbyt fick han först ta det lite lugnt och sedan har han tränat på. Han gick ett banjobb i förra veckan och jag var nöjd med honom så nu är det dags att komma ut på banan igen.Hur bedömer du hans form jämfört med inför derbyt?
– Vi hade siktat på derbyt så det är inget snack om att formen inte är riktigt lika bra som den var då. Dessutom drog vi bricka elva och värste konkurrenten har bricka två så det säger sig självt att det inte ser ut att vara vårt lopp på pappret den här gången.

Avvaktande upplägg att vänta
Konkurrenten Johan Untersteiner syftar på är hårdingen Policy Of Truth. Han var också med i derbyt och gick då i mål med sparade krafter som fastlåst.

– Vi får se var vi hamnar från början men jag tror det blir svårt att gå fram och slå Policy Of Truth utvändigt, så jag kör nog ett avvaktande lopp den här gången som det känns.

I derbyt tävlade Cyber Lane barfota runt om. Den här gången blir det, som vid tio av hästens tolv segrar, skor på hovarna.

– När man är ute och möter de bästa i årgången vill man vara med på alla cylindrar men jag vet faktiskt inte om han har blivit bättre barfota runt om. Den här gången blir det i alla fall aluminiumskor fram. När han har gått med skor tidigare har han haft järnskor.

Summa summarum ligger Johan Untersteiner lågt inför Cyber Lanes första start efter derbysegern. Med tanke på hur han vann då är det emellertid långt ifrån osannolikt att han går vinnande ur striden igen.

– Jag känner mig aldrig slagen när jag åker ut med en sådan här häst men det ser svårt ut den här gången och jag tycker inte att han ska vara favorit.