Inför V86: Klartecken på långdistansaren – i kortloppet

Bäst på längre distanser och oplacerad tre gånger i rad.
Trots det är Svante Ericsson mycket optimistisk inför Al’s Winnermedes start i V86-2.
– Känns han bra bakom bilen kommer jag att bomba framåt, säger Solvallatränaren.

Senast gick Al’s Winnermede i mål som oplacerad i V75 långt bakom Nuncio. Dessförinnan slutade han utanför prisplaceringarna två gånger i rad i Frankrike. Men hästen har toppform. I alla fall om man ska tro hans tränare.

– Jag tror att formen är riktigt, riktigt bra. Lika bra som när han vann på Solvalla i december, säger Svante Ericsson och förklarar hästens tre ägg i resultatraden:

– Det har strulat mycket. Senast passade han inte alls på Axevallas bana och det var kört redan i starten när jag hamnade sist och Nuncio tog ledningen. Jag valde att bara köra snällt med honom så att han fick känna sig fin och fräsch i mål.

– I Frankrike satt han fast ena gången och andra gången fick han alldeles tufft upplägg. Det har inte varit något fel på hästen i de här tre senaste loppen utan det har mer varit att det inte har klaffat och i de här klasserna behöver man lite klaff.

”Bomba framåt”
När Al’s Winnermede på onsdagen äntrar sin hemmabana är det kort distans som gäller. Hästen som är känd som en råstark långdistansare har provat sprinterdistans tre gånger tidigare utan framgång.

– Det är väl egentligen inte hans favoritdistans men nu när han har blivit lite till åren är han riktigt rapp i benen och han har varit stabil och fin och inte galopperat på slutet, så det ska bli kul att testa honom över 1 600 meter igen. Jag tror att han kan gå en ruggig tid om det blir fin bana.

Det går inte att ta miste på Ericssons optimism.

– Känns han bra bakom bilen kommer jag att bomba framåt och köra. Jag tror inte att han hinner bli särskilt trött på så kort distans så det blir nog full fart. Ledaren kommer att få det svettigt.

– Det klart att det är bra hästar emot men jag tycker ändå att han är snäppet bättre än de andra. Det finns inga moln på himlen och det skulle inte förvåna mig om han går under 1.11.