Inför V75/jackpot: Wallins löfte är favorit att vinna Svampen


Missa aldrig mina InläggGilla Trav med ErlandFacebook!


På lördag har han chansen att ta sin största seger i tränarkarriären.
Fredrik Wallin tränar jättelöftet Activated som efter tre raka segrar är favorit att lägga beslag på en dryg halv miljon kronor i tvååringsloppet Svampen.
– Det är den bästa häst jag har tränat. Jag tror mycket på henne, säger Wallin.Gävle-tränaren är inne på sitt fjärde år som proffstränare. I sitt dryga 30 hästar stora stall har han bland annat det duktiga fyraårsstoet Inga In Heaven som har tampats i årgångsloppen, och som var tvåa i Drottning Silvias Pokal.

Hon har sprungit in över 1,1 miljoner kronor, och nyligen fick Wallin även en tränarseger på rikstoton genom annan duktig häst, Bicc’s Lamborghini.

Men i det tvååriga stoet Activated har han en riktig skjutare och hästen har imponerat i tre raka segrar. Senast avgjorde hon väldigt enkelt i ett V86-lopp på Solvalla, trots en tuff resa i ”dödens” för Björn Goop.– Jag tycker väldigt mycket om den här hästen. Det har jag gjort hela tiden. Det är en klok häst som har väldigt lätt för sig. Hon är snabb och tål att göra mycket och har vunnit lätt med krafter kvar varje gång. Hon är helt enkelt komplett, säger Fredrik Wallin.

– Vi köpte henne på kriterieauktionen i fjol för 130 000 kronor. Jag letar efter unga talanger som kan träna och tävla tidigt. Förutom härstamningen så är exteriören viktig. Hon har de bitarna plus en bra aktion som man gillar. Det var därför vi köpte henne.

”Tror på bra chans”
På lördag drar VM i V75 igång och samtidigt kryddas V75-omgången i Örebro av en jackpot. En ensam vinnare kan ta hem 40 miljoner kronor enbart på sju rätt.
Sportsligt sett är det fina lopp med bland annat världsstjärnan Nuncio som favorit i Gulddivisionen. Men det mest penningstarka loppet heter Svampen (V75-4) med 537 000 kronor till vinnaren.
Det är ett fint tvååringslopp med flera jättetalanger till start. En av dem är Activated som är favorit med Björn Goop i sulkyn från spår tre bakom startbilen. Tränare Wallin är optimistisk.– Det känns bra och jag var ute och joggade henne i dag (tisdag) och hon kändes fin. Jag tror mycket på min häst och är hon lika bra som i tidigare starter måste det vara en bra chans. Men samtidigt vet man aldrig hur mycket de andra hästarna går framåt. Jag är i alla fall nöjd med min häst och hon är snabb ut. Vi ändrar inget i balans och utrustning. Det blir spännande och skulle hon vinna blir det min största seger i karriären, säger Fredrik Wallin.

– Jag tycker att det är den bästa häst jag har tränat. Vid samma tillfälle som tvååring är hon bättre än Inga In Heaven. Men sedan gäller det ju att hon tål att utvecklas hela tiden framöver.