Inför V75/jackpot: Svante Båth har en trio till start

Svante Båth startar tre hästar under Mantorps jackpotkryddade lördag med förväntade 47 miljoner kronor i sjurättspotten.
Så här uttalar han sig om hästarna:7 Mellby Caddy (V75-2) har gjort två starter efter vinteruppehåll utan att visa något speciellt, vad säger du om formen?
– Att den ska vara bättre nu. Det var bestämt på förhand att han skulle köras snällt i de här loppen och jag tror att de har gjort nytta.
Ändrar du något i utrustning eller balans?
– Ja, nu blir det barfota runt om, jänkarvagn och norskt huvudlag. Precis som i de sista starterna i fjol. Han har haft öppet huvudlag och gått med vanlig vagn i år.
Innebär det ett offensivare upplägg?
– Lite. Kim får vara med och halvköra lite från start för att söka position. Jag tror inte att hästen är snabb nog att ta ledningen.
Vad tror du om vinstchansen?
– Det var några tuffa hästar med så den är väl inte så stor, men helt borta är han inte.

6 Sugarmakesmecrazy (V75-5) slutade oplacerad i årsdebuten, vad tyckte du om insatsen?
– Jag var väldigt nöjd med hur hästen såg ut. Vi körde med öppet huvudlag för första gången sedan i våras och hade bestämt oss för ett snällt upplägg. Han blev fastlåst med vad som till och med kan ha varit vinstkrafter. Med den genomköraren bör formen vara ännu lite vassare nu.
Ändrar du något i utrustning eller balans?
– Nej, jag vill att hästen ska få två lopp innanför västen först. Han får tävla med skor och öppet huvudlag igen och förhoppningsvis få en snäll resa.
Vad tror du om vinstchansen?
– I så fall måste det klaffa perfekt med positionerna.

2 National Prince (V75-7) har tagit två raka segrar sedan han kom till dig, vad är din kommentar till det?
– Att hästen varit väldigt bra och att jag varit helnöjd. Vi har haft det här loppet i sikte och förhoppningsvis ska han vara minst lika vass nu.
Ändrar du något i utrustning eller balans?
– Nej, han tävlar med skor, öppet huvudlag och fast huva. Säsongen är lång så vi sparar de växlarna. Dessutom kan hästen vara lite överambitiös så det är viktigt att hålla honom lugn.
Han har vunnit från spets, är det samma taktik som gäller här?
– Jag vill inte låsa mig vid något upplägg, men hästen har varit kvick ut bakom bilen tidigare så han kan nog köra om ledningen om kusken önskar.
Vad säger du om vinstchansen?
– Visst kan han vinna även om det här loppet också ser tufft ut, speciellt 10 Rushmore Face. Men vi fick ju läget gentemot den så jag håller honom som min bästa chans på förhand.