Inför V75/jackpot: Roger har laddat i midsommarhelgen

– Indoor Voices är absolut bästa chansen på förhand men jag tycker att jag har ett par till som kan vara värda att strecka.
Roger Walmann andas optimism inför söndagens V75-jackpot på Kalmar.Indoor Voices (V75-1) levererar ständigt starka insatser och i sina senaste framträdanden har hon visat gnistrande form.
Närmast kommer hon från en strålande insats på Oslo-banan Bjerke där hon från positionen utvändigt utmanade det italienska toppstoet Shadow Gar ända till mållinjen.

– Hon har gjort jättefina lopp en längre tid nu och håller hon samma form på söndag hoppas jag att hon kan få vinna ett lopp igen, säger hästens tränare Roger Walmann.

Det är på nytt stoeliten som gäller för Indoor Voices och hon lottades till spår fem bakom startbilen. Från spåret innanför startar värsta konkurrenten på förhand, In Toto Sund.

– Indoor Voices tål att göra rätt mycket själv i loppen. Naturligtvis inte varje gång men hon tål att göra en del jobb och jag hoppas att hon får sätta pricken över i:et den här gången. Som det såg ut senast har hon i alla fall formen på topp.
Hon går inga hårda jobb mellan loppen men hon känns jättefin hemma så jag hoppas att hon ska vara lika bra igen.

Indoor Voices stallkamrat Raffinos (V75-1) är också med i loppet och startar från bricka sex. Hon har inte vunnit lopp i år på nio försök men även hon gör jämna och bra prestationer.

– Hon gick jättefint igen senast från ett dåligt spår och har väl samlat ihop för att få vinna ett lopp. Hon kanske ändå får svårt att sätta nosen först den här gången men jag tycker att hon är värd att ta med om man streckar på lite.Läge för ledning
Ytterligare en Walmann-häst som sällan eller aldrig gör ett dåligt lopp är femårige Talassio (V75-4). Han fick ett snällt lopp på innerspår i årsdebuten för en månad sedan, och gick i mål som fastlåst med gott om krafter i behåll. Den här gången lottades han till ett fint fjärdespår bakom bilen.

– Nu har det blivit lite längre mellan loppen än vad jag hade tänkt mig men jag har kört lite hårdare jobb med honom och han känns väldigt fin. Läget är bra och skulle han komma till spets, vilket utgångsläget talar väldigt mycket för, kan han faktiskt räcka.

Gravity Falls (V75-5) gör också bra prestationer mest hela tiden. Senast gjorde fyraåringen en mycket stark upphämtning efter stor galopp.

– De gör alltid lite bättre prestationer efter galopp än vad de gör annars men jag tycker ändå att han har kommit lite i smygform och från sjundespår bör han gå felfritt. Det är väl en varning för honom i alla fall den här gången men han hamnar antagligen sist och då ska det mycket till för att runda alla.Det är jackpot på V75 och 38 miljoner kronor väntar i sjurättspotten. Vill man runda av midsommarhelgen med en storvinst kan det vara idé att ta Roger Walmanns hästar på allvar.