Inför V75/jackpot: Har aldrig varit så fin som nu

Fältet ligger väl inte helt fritt efter strykningen av Delicious U.S.
Det vore synd att säga.
Men det ser bra mycket fördelaktigare ut i alla fall för rejäla Some Summit i V75-inledningen.
– Det måste vara ganska bra chans. Hon har aldrig varit så fin som nu, säger William Ekberg i Veijo Heiskanens stall.Some Summit klev fram i Stochampionatet för två år sedan och bollade med motståndet.
Fjolåret blev delvis förstört av skador men Veijo Heiskanen hade henne i alla fall i toppskick till i EM-för ston på Solvalla där hon pressade Anna Mix till ett uppförstorat målfoto efter en tung löpning.
Sedan blev det tyst runt stoet igen. Efter nio månaders bortavaro vann hon comebacken för några veckor sedan med Björn Goop i sulkyn och imponerade på nytt.
William Ekberg i stall berättar om vägen tillbaka.

– Det är hennes framknän som är problemet och det har varit lite till och från hela tiden. Eftersom vi ville att hon skulle få slippa alla dåliga banor fick hon vila över vintern och sedan vi körde igång i våras har det blivit bättre och bättre hela tiden.

– Enligt Veijo har hon aldrig varit så fin som hon är nu, säger William Ekberg.Orolig för läget
I comebacken i Kouvola klev hon undan med spänstiga steg sedan Björn Goop gett full gas och svept till ledningen in i den sista kurvan.
Veijo Heiskanens stall trodde på lite chans även med Delicious U.S. i startlistan. Efter strykningen av storfavoriten ser det riktigt bra ut menar man.

– Jag tror nog att Delicious hade fått kämpa rejält för att ta ner henne. Det ska så klart vara en ganska bra chans nu, även om det inte känns riktigt bra att det blev just ett innerspår. Om vi hade fått välja hade vi nog hellre tagit spår två i stället, säger William Ekberg.”Kul att hon repat sig”
Ekberg har inte koll på startsnabbheten hos övriga men tror att Some Summit ska ha hyfsat god chans att ta hand om ledningen. Björn Goop kör igen.

– Om det inte är någon som är hiskeligt snabb från början borde det kunna bli spets och i så fall leder hon länge. Hon svarade för en jättebra insats senast och det är kul att hon repat sig, både för sporten och oss i stallet.

Efter lördagens lopp i Årjäng är planen att plocka ut Some Summit i EM-loppet för ston på Solvalla i augusti och förhoppningsvis få revansch för fjolårets andraplats.

– Efter EM vet jag inte vad de har för långsiktiga planer med henne. Hon kommer i alla fall att få vila ordentligt mellan starterna och det kommer inte att handla om täta starter för henne. På lördag går hon som vanligt utan skor och med jänkarvagn.