Inför V75/jackpot: Bergh ändrar och avslöjar bästa chansen

Robert Bergh är ständigt aktuell och han har spännande hästar i lördagens V75-jackpot på Mantorp.
Bergh avslöjar sin bästa chans, varnar för ett par bortglömda och meddelar intressanta balansändringar.
– Dear Money är min bästa chans, säger Bergh.Det är jackpot i lördagens V75-omgång där en ensam vinnare kan ta hem 38 miljoner kronor enbart på sju rätt. Bergh ligger tvåa i den allsvenska tränarligan efter Daniel Redén och hans hästar har hittills sprungit in 10,7 miljoner kronor och vunnit 90 lopp.

– Det är bra men det har faktiskt varit lite häx de senaste tio, femton dagarna. Det är så det kan bli ibland och det är tur att man är härdad. Hästarna känns bra i alla fall, säger Robert Bergh och delger information om V75-hästarna där flera är hårt betrodda. Aileron (V75-1) provade jag med lite lättare racerbalans senast och han blev för rullig. Jag hade dåliga vibbar innan galoppen kom och återgår nu till lite tyngre balans som han har haft tidigare. Det blir ”pjäxor”, tyngre skor. Formen är annars bra och hästen känns lika fin som tidigare så jag har riktigt bra känsla.

 Dugur (V75-2) har gjort två rejäla lopp och det har varit trevligt att se för i grunden är det här en bra häst. Jag kommer att köra barfota bak nu och det var en kick i fjol. Han är under utveckling och jag tycker inte att det är omöjligt med ett vilsamt lopp. Man ska inte ta bort honom för tidigt.

 Dear Money (V75-3) har bra form och han börjar få till rytmiken nu. Det är bra styrka i honom men han har haft lite problem men nu börjar han få den där extra rytmiken. Han behöver steppa upp lite för att vinna V75 men jag tror att han gör det nu. Hästen har sett väldigt fin ut i veckan och jag gillar förutsättningarna. Jag tar av bakskorna för att få en lite extra kick i steget och det är lillchans på ledningen. Det är min bästa chans. 7 Re Doc (V75-5) blev generad till galopp senast då det rasslade runt omkring in i första sväng. Det var bara att glömma det loppet och åka hem. Nu känns han väl inte lika het från det här läget som han gjorde förra lördagen men jag tror att han är med där framme. Trots spåret kommer jag att prova från början för ledningen, men var lite besviken på att han inte öppnade bättre senast. Inga ändringar.

 Mindyourvalue W.F. (V75-6) var bra senast och det var verkligen att ”köpa korv i sista sväng”. Han har gjort bra lopp i år efter sin vintervila och ser mycket bättre och mer harmonisk ut i år än tidigare. Skulle det bli ett lugnt bra upplägg för honom här kan han överraska. Börjar man gardera ska man inte glömma honom. Inga ändringar.

 Muscle Hustle (V75-7) var det givetvis skönt att han fungerade senast. Det var några små förändringar som gjorde det. Han är lat och småbekväm, men jag hoppas att han är på rätt väg nu. Det är klart att jag hade trott på en bättre chans med ett bra läge och han måste komma till härifrån. Inga ändringar, säger Robert Bergh.