Inför V75/jackpot: Alla har toppchans

Han tränar fyra streckfavoriter i lördagens jackpotomgång på V75.
Lutfi Kolgjini har strålande stallform och hymlar inte med chanserna.
– Jag håller inte på och letar spöken i garderoben. Alla har toppchans, säger han.Jägersrotränaren har fått en flygande start på det nya travåret och hästarna vinner lopp i parti och minut. Segerprocenten är strålande 23 procent och det har blivit dubbelseger i båda de senaste V75-omgångarna som han har haft hästar med i.

Inför lördagens jackpotomgång i Mantorp, där en ensam vinnare kan ta hem 47 miljoner enbart på sju rätt, ser det ut att bli Kolgjini-show på nytt. Han har fem hästar till start inom V75, varav fyra av dem är streckfavoriter. När Ludde fick frågan i Vinnare V65 under fredagseftermiddagen om Target Kronos var bästa chansen, svarade han;

– El Mago Pellini (V75-3) har lika bra chans. Det är en lite halvdålig gulddivision och hästen känns hur bra som helst. Spring Erom har bakspår och Reijos häst har inte startat på länge, även om det i och för sig är en bra häst.

– El Mago är stark och har ett lopp i kroppen. I ett montélopp på Vincennes i fjol så drog han i backen och var knappt slagen som tvåa. Så han är väldigt stark och tål dödens. Jag tror faktiskt att han vinner från dödens. Han kommer att gå med skor men kommer att få en jänkarbike bakom sig. En ny sådan, säger Lutfi Kolgjini.

”Känns som en ruskigt intelligent häst”
Kolgjini fortsatte i Vinnare V65 att berätta om sina övriga V75-hästar under lördagen.


– Target Kronos (V75-4) är jag mycket nöjd med. Han känns väldigt laddad och fin. Formen är mycket bra men inte riktigt på topp. Några jävla skor rycker jag aldrig så här tidigt på säsongen så sluta tjata om det. Alla mina hästar går med skor i morgon. Han har toppchans.

– Djali Boko (V75-5) känns jättefin och Adrian sa att hästen gick fortare och fortare i provloppet ju längre upploppet gick. Det kändes som att han kunde köra lika fort i ett varv till. Jag vet inte hur han har varit tidigare men han har haft mycket strul med galopper tidigare. Det känns som en ruskigt intelligent häst som man kör på två fingrar. Jag är verkligen förtjust i honom. Men det är klart att han kan komma med en obehaglig överraskning. Han går med aluminiumskor nu och har gått med järnskor, sula och boots hela vintern.

– Rushmore Face (V75-7) har varit fantastisk i sina två senaste starter. Nu har han bakspår och det har inte varit kul tidigare men senast uppträdde han hur moget och elegant som helst så jag räknar med att han sköter sig.

Vem är bästa chansen?
– Alla har toppchans, utom Face Ribb (V75-1), säger Lutfi Kolgjini.