Inför V75: Sauveur tillbaka på gamla jaktmarker

Sauveur är tillbaka på sina gamla jaktmarker på Örebro när han på lördag startar i stayerloppet Örebro International.
Den urstarke topphästen har gått bra i sin nya regi och Björn Goop är förhoppningsfull.
– Jag hoppas att han är med där framme och krigar, säger Goop.Sjuårige Sauveur tränades tidigare av Åke Lindblom där han tävlade med stora framgångar. Sedan i fjol höstas återfinns han i Björn Goops regi och den fyrfaldiga miljonären har gjort fem starter i Frankrike för Goop. Han har vunnit lopp på Vincennes och senast blev det en tredjeplats på samma bana i Paris.

– Han gjorde ett bra lopp då. Han fick gå i dödens i sjuhundra meter mot tuffa hästar och kämpade på riktigt bra. Det var ett stenhårt lopp och jag var jättenöjd med honom, säger Björn Goop.

– Nu har han kommit hem till Lökene och tränade i går (måndag) och var bra och han ska även gå lite på torsdag. Det är ju en jättebra häst som har varit duktig på att springa långa distanser och som även kan springa fort över medeldistans.

”Bättre form nu med lopp i kroppen”
På lördag är Sauveur tillbaka på sin gamla hemmabana då han startar i stayerloppet Örebro International med 400 00 kronor i förstapris. Loppet körs som V75-7 och Sauveur startar med 40 meters tillägg.

– Det är ett tufft lopp men jag hoppas att han är med där framme och krigar om det. Han borde också bli i bättre och bättre form nu med lopp i kroppen, menar Goop.”Din höghet” försvarar titeln i Copenhagen Cup
En annan elithäst är Your Highness, som numera tränas av Goop. Stjärnstoet var tvåa i Olympiatravet på Åby i lördags och belönades med 700 000 kronor för andraplatsen. En insats som Björn Goop var otroligt nöjd med.

– Jag var jätteglad att hon fungerade och gjorde ett kanonlopp. Nästa start blir i Köpenhamn 14 maj ”Copenhagen Cup”, där Your Highness är titelförsvarare, säger Goop.

Stall Goop går starkt
Stall Goop har gått mycket starkt de fyra första månaderna av det här året. Siffrorna på svensk travsport visar på 6,7 miljoner kronor inkört, en tredjeplats i tränarligan och en segerprocent på 20 procent.

– Hästarna har gått jättebra men alla pengarna är inte inräknade i den statistiken. Vi har hästar i Frankrike vars pengar inte är med ännu och jag tror att det är ytterligare en miljon kronor till där som det rör sig om i inkörda pengar.Du har ytterligare tre egentränade hästar till start i lördagens V75-tävlingar i Örebro. Något kort om dem?
 Thai Broadway (V75-3) har visat bra form i de tre senaste loppen. Senast var han tvåa i Klosterskogen och gången innan trea bakom Kadett C.D. och Nuncio i V75-finalen. Han har ett perfekt läge nu och är snabb ut. Jag har respekt för motståndarna men hästen känns bra och ska räknas tidigt. Han har gjort så pass bra lopp nu på slutet.

 Say That Again (V75-6) har gjort två starter i år och blir bättre och bättre med två lopp i kroppen. Han var duktig som trea i lördags i V75. Nu blir det täta starter och det blir intressant att se hur han tar det. Det har han aldrig varit med om förut.

 Candor Hall (V75-7) är jämn och säker och gör nästan alltid bra lopp. Det gjorde han även senast som tvåa och han har fin form. Han kan nog tjäna fina pengar igen, avrundar Björn Goop.