Inför V75: Prix d’Amerique-trean siktar mot Paris igen


Missa aldrig mina InläggGilla Trav med ErlandFacebook!


Spurten till tredjeplatsen i Prix d’Amerique fick många att spärra upp ögonen.
På lördag låter Daniel Redén norskägde Lionel dra igång igen efter några månaders paus från tävlandet med sikte på ännu en vinter i Paris.
Kapacitetsmässigt duger han – men duger formen i C.L Müllers Memorial?Solvallatränaren Daniel Redén fick sjuårige Lionel i träning förra vintern och starten med tredjeplatsen i Prix d’Amerique blev succéartad.

I våras skrällvann hästen Olympiatravet med ägaren och tidigare tränaren Göran Antonsen i sulkyn och det blir också ägaren som tar hand om tömmarna på lördag efter tre månaders paus från tävlingsbanorna.

Lionel har gnuggats på gården mellan Enköping och Uppsala och uppges vara i fin författning. Men från ett knepigt åttondespår bakom bilen är det vingelrisk innan fätet har formerat sig.

– Jag har ingen aning om taktiken. Göran kör och sedan får vi se vad som händer. Men hästen ser fräsch och fin ut och har tränat väldigt bra. Hur långt det sedan räcker återstår att se, säger Thomas Hedlund i team Daniel Redén.

”Kan inte vara med överallt”
Om läget är ett minus så är den långa distansen en fördel för starke Lionel. Kanske blir starten i C.L Müllers Memorial den sista i Sverige innan flytten till vinterboendet i Frankrike.
Den tre månader långa tävlingspausen fram till nu är helt enligt planen.

– Hästen har tränat två gånger i veckan under den här tiden och inte stått över något. Att döma av hur han sett ut under den här tiden tror jag säkert att han skulle ha gjort sig gällande i ganska många storlopp som körts här under hösten. Om man nu hade valt den vägen. Göran och Daniel har dock hållit sig till planen om att sikta mot Paris igen och då kan man inte starta i alla lopp som finns, säger Thomas Hedlund.Bättre förberedd nu
Lionel (V75-7) och norrmannen Göran Antonsen ser ut att bli knappa spelfavoriter på lördag. Det hästen visade i Prix d’Amerique överskuggar spårproblem och ringrost.
Jämfört med förra vintern kommer hästen enligt stallet bättre förberedd till den här säsongens ”vintermeeting” i Paris.

– Då kom han från en problemfylld tid med skador. Han har fått mer kontinuerlig träning inför det här meetinget. Så det finns förhoppningar om att han ska kunna tjäna några kronor i vinter.

Hur går han utrustad på lördag?
– Det blir barfota runt om, jänkarvagn och som jag tror ett norskt huvudlag. Men det sista är ingenting som är säkert.Stallet bidrar med två hästar i loppet
Femårige Caid Griff är en fransk häst som sprungit in över fyra miljoner kronor och nu gör första starten i Daniel Redéns regi. Hästen är känd för att vara ganska rask från start.

– Han är snabb ut vilket han visat flera gånger där nere. Sedan är det ju svårt att veta vad han kan göra från spår ett mot amerikanskstammade hästar. Men jag tror att han duger rätt bra ”startsnabbhetsmässigt” mot de här hästarna. Därmed inte sagt att jag tror att han tar ledningen den här gången eftersom han inte fått några vässande jobb.

Framtiden för Caid Griff?
– Han har så pass bra prissumma på sig att han har en hel del passande lopp i Paris han också. Det är en ganska tuff häst, som ju slagits bland de fyra-fem främsta hela tiden och mött Carat Williams, Charly du Noyer, Traders med flera. Men det är Lionel som har den bättre chansen av våra. Caid Griff ska i första hand få testa på hur det funkar här uppe. Han tävlar barfota och för första gången med jänkarvagn, avrundar Thomas Hedlund.