Inför V75: Lutfi Kolgjini räds inte storfavoriterna

Lutfi Kolgjini räds inte V75-lördagens stora affischnamn.
Med Pasithea Face och El Mago Pellini tänker han blanda sig i leken.
– Pass upp, säger Jägersrotränaren.Inför helgens V75-tävlingar på Solvalla är det störst fokus på supermötet mellan Nuncio och On Track Piraten i gulddivisionen (V75-3).
I Stoeliten (V75-1) blir den dubbla världsrekordhållarinnan Delicious U.S. jättefavorit.

Lutfi Kolgjini låter sig dock inte skrämmas.
I Pasithea Face har han själv ett enastående sto som med Adrian Kolgjini i vagnen ska utmana i stoeliten.Pasithea Face (V75-1) känns riktigt, riktigt fin i jobben. Hon verkar ha tagit de här två loppen som hon har fått på ett mycket bra sätt. Hon har ett bra läge, hon kan öppna fortare än vad folk vet om, säger Lutfi Kolgjini.

Det femåriga stoet har inlett året med två raka segrar. Formkurvan pekar uppåt och dessutom gör Lutfi Kolgjini två mycket intressanta utrustningsändringar.

– Vi kommer att maxa henne den här gången, rycka skorna och sätta på en specialdesignad jänkarbike som vi har beställt från USA. Hon är den franska typen, stor med rejält bakparti, vilket har gjort att vi har fått specialbeställa en vagn till henne.

Planen på lördag är att försvara innerspåret med Pasithea Face och från ledningen ge Delicious U.S., som fick spår åtta, en match.

– Vi tycker att vi har en väldigt bra häst. Delicious är fantastiskt men hon har inte utgångsläget med sig och har bara ett lopp i kroppen. Det kan bli spännande om Adrian lyckas hålla ut dem.Pappa upp – pass upp!
El Mago Pellini (V75-3) höll bra som trea i gulddivisionen i lördags efter ett lopp utvändigt om ledaren.

– Vi anser att han behövde det loppet. Det blev lite för långt mellan starterna och så hade vi tagit det lite för lugnt med lite för tung träning fram till starten i lördags. Jag tror att det loppet har fört fram honom rejält. Nu rycker vi alla skorna på honom, jänkarbike, pappa upp – pass upp! säger Lutfi Kolgjini.

Som ändå har svårt att tro att El Mago Pellini ska kunna rubba megastjärnan Nuncio.

– Jag tycker personligen att vi har en precis lika bra häst som On Track Piraten. Givetvis är inte El Mago lika bra som Nuncio men jag tror helt säkert att han kan vara tvåa.