Inför V75: Landets formstarkaste tränare lägger ut texten

Landets mest formstarkaste tränare, Timo Nurmos, har vunnit V75 i fem veckor i rad.
Nu har han flera heta chanser på förhand i lördagens omgång på Åby.
– Han vinner när som helst, säger Nurmos om en av hästarna som är helt bortglömd.Solvallatränaren har hela 28 i segerprocent på sina hästar, och under juli månad var segerprocenten över 50 procent. Han har hysterisk form på stallet således och hästarna vinner lopp i parti och minut.

Det har blivit vinster varje lördag på V75 i de fem senaste omgångarna och även dubbelsegrar. Inför Åbys V75 har Nurmos det väl förspänt på förhand och av hans fem hästar till start är flera av dem hårt betrodda. 

Så här säger Timo Nurmos själv om sina heta chanser:
Lukas Zaz (V75-2) var mycket fin vid V75-segern senast då han rundade alla från kön. Hästen har utvecklats mycket och allt verkar bra i träningen. Nu är det bakspår men om det inte strular tycker jag att han ska räknas tidigt. Han går som senast barfota runt om och inga ändringar, säger Timo Nurmos.

”Jättemycket krafter kvar – propparna kvar”
Zenit Brick (V75-3) har varit fin hela tiden men haft otur med spåren och även haft otur i loppen. Nu har han fått utdelning och vunnit två raka med mycket krafter kvar. Senast sa Björn att det var jättemycket krafter kvar och han hade propparna kvar. Hästen kan öppna bra och det blir spännande med innerspår och det är en spännande kusk också. Han kändes väldigt fin i veckans jobb och det blir inga ändringar.

Antonio Trot (V75-4) är mycket fint i ordning och under kraftig utveckling. Han vann V75 med krafter kvar näst senast och har äntligen fått ett bra läge här. Han har nästan bara haft dåliga spår annars. Hästen är stark och går från alla positioner och var jättefin i jobbet i veckan. Barfota runt om igen och inga ändringar.

Mellby Demon (V75-7) har väldigt fin form och har gått mycket bra från svåra lägen på V75 i de senaste starterna. Han var inte helt tom i mål senast och nu har han fått bra läge med innerspår. Hästen är snabb ut och får ett fint lopp härifrån. Han vinner när som helst och man ska inte glömma honom. Barfota igen och inga ändringar.

Linus Boy (V75-7) har också toppform och var fin vid V75-segern senast. Han är mer stark än exempelvis Mellby Demon men den andra hästen är snabbare. Nu är det bakspår men blir det hårt tempo är han gynnad. Skor runt om igen och inga ändringar, säger Nurmos.

Vem är bästa chansen?
– Då säger jag Zenit Brick och Antonio Trot men alla hästarna är jättefint i ordning.