Inför V75: Det blir inte optimal balans på storfavoriten

Förra veckan trodde Reijo Liljendahl stenhårt på Shadow Woodland som vann överlägset i V75.
Nu har han samma feeling för Nadal Broline (V75-5) på Bollnäs – även om det blir bakskor på den här gången.
– Han har vunnit på en 1.10-tid med bakskor. Jag tror på bra chans, säger Reijo.Shadow Woodland var helt överlägsen i förra veckans gulddivision.
I lördagens V75-omgång på Bollnäs hoppas och tror Reijo Liljendahl att han får en ny tränarseger i högsta klassen.

Han selar ut en annan av stallets topphästar, Nadal Broline, som har stångats mot världseliten i sommar med den äran. Senast besegrade han Propulsion när han avslutade starkt som tvåa i Sundsvall Open Trot, bakom vinnande Ringostarr Treb.

– Jag hade 1.09,5 sista varvet på honom ute i spåren och han gjorde ett strålande lopp. Hästen är i toppform och jag körde jobb med honom i tisdags och han kändes fin. Det känns att han är fortsatt riktigt bra i ordning, säger Reijo Liljendahl.”Nu har jag bestämt mig”
Solvalla-tränaren är precis hemkommen från Italien när intervjun görs torsdag eftermiddag. Det har under veckan spekulerats i vilken balans Nadal Broline ska tävla med på lördag och det blir inte barfota runt om som på slutet.

– Nu har jag precis bestämt att det blir barfota fram och skor på bakhovarna. Det är marginell skillnad och han har vunnit flera lopp med skor bak, bland annat på en 1.10-tid över kort distans, säger Reijo.

– Hästen är klar för V75-finalen om 14 dagar och jag måste tänka lite på sikt och sparar barfota runtom-balansen till dess.

Nadal Broline är storfavorit från spår två bakom bilen i V75-5 på lördag. Hur är din känsla för uppgiften?
– Läget är perfekt och jag måste tro på en bra chans. Det är några startraketer med som förhoppningsvis kommer att köra rejält för ledningen och högt tempo gynnar min häst.

– Utan att förringa någon så är motståndet inte lika knivskarpt heller som han har mött i sommar. I övrigt så blir det jänkarvagn och samma utrustning som han brukar gå med.”Blev det strul för senast – glöm”

Du har ytterligare tre hästar till start i lördagens V75-omgång. Chanserna där?
2 Danne Edel (V75-1) var jag inte helt förvånad över att han vann senast. Han hade ett bra läge och kom till ledningen. Hästen trivs bäst med jämn och hård fart hela vägen. Nu lär det väl knappast bli ledningen den här gången men han känns bra och formen är på topp. Den långa distansen är inga problem för han var tvåa över fyratusen meter i somras. Barfota runt om igen men vanlig vagn eftersom det är voltstart.

6 Nakoda Goj (V75-1) hamnade omöjligt till senast men avslutade bra i skymundan. Det är bra form på den kanten och löpningsförlopp avgör vem av mina som är först i mål. Inga ändringar.

3 Calle Laday (V75-6) blev det strul för i volten senast då de var sena och allt blev helt fel. Det är bara att glömma och hästen har tränat efteråt och känns fin och gick bra i Sundsvall gången innan. Han har bra läge och är snabb ut. Kommer han ner på innerspår ökar chanserna. Barfota fram och skor bak som på slutet, avrundar Reijo Liljendahl.