Inför V75: Athos Race är en riktig tanks

Obesegrad felfri och i Åke Lindbloms regi.
Athos Race är det stora hemmahoppet när V75 på lördagen avgörs i Örebro.
– Jag har aldrig känt botten i honom, säger Åke Lindblom.Athos Race (V75-2) kan vara Åke Lindbloms nästa stora stjärna. Hästen kom till Örebrotränaren i höstas sedan han galopperat bort sig i tävlingsdebuten och efter det har femåringen aldrig förlorat.
När han i överlägsen stil stegade undan från ledningen i årsdebuten för två veckor sedan var det hästens femte raka seger.

– Han kändes jättefin! Lite tung i steget efter all vinterträning men han sprang ju 1.13 ett varv och kändes bra. Jag är helt säker på att han har gått framåt med det loppet, han kändes jättefin när vi körde lite med honom i måndags och allt ser bra ut, säger Åke Lindblom, som har höga tankar om sin häst.

– Han har vunnit lätt varenda gång och jag har aldrig känt botten i honom. Han är en riktig tanks som lunkar på, lågpulsad och stark. Det är en otroligt fin häst.”Spåret är perfekt”
Athos Race har tagit samtliga segrar i Örebro så han trivs bevisligen på hemmaovalen. Från springspår ligger dessutom vägen till ledningen öppen.

– Han är ganska kvick från start och spåret är perfekt för honom. Vi får gasa till och se vad som händer.

Motståndet den här gången är av en annan dignitet jämfört med Athos Races tidigare lopp, men det ger inte Åke Lindblom skrämselhicka.

– Det klart att det är det tuffaste lopp han har varit ute i. Jag har bara startat honom hemma lite försiktigt och han har inte mött den här klassen på hästar, men å andra sidan har han aldrig varit tömd.
Åke Lindblom är känd för sin positiva inställning och stora optimism. När han nu startar en segerstaplande jättetalang från perfekt utgångsläge kan han inte gärna ligga lågt.

– Man kan ju inte tro att han torskar. Hästen är jättefin och det klart att jag tror på toppchans.