Inför V75: Antonsen sticker ut hakan och spikar sig själv

Det blir en ny vinter i världseliten för Prix d’Amerique-trean Lionel.
Ägaren Göran Antonsen gläder sig åt att köra hästen i det sista loppet innan man sätter kurs mot Frankrike.
– Jag har stor tro på att vi vinner lördagens lopp, säger Göran Antonsen inför V75 i Oslo.V75 avgörs på norska huvudstadsbanan Bjerke på lördag där Daniel Redén-tränade Lionel blir stor favorit i Kai Eriksens Minneslopp (V75-3) för den högsta klassen.

Ägaren och tidigare även tränaren Göran Antonsen väljer att spika sig själv i kusktipset Fem tippar V75. Antonsen vann Olympiatravet i våras med hästen och kör igen.

Lionel är rask från start och fick ett femtespår bakom bilen.

– Han kändes fin i comebacken senast och jag  förväntar mig att han är mycket förbättrad med det loppet i kroppen. Jag körde lite från start med Lionel på Jägersro och märkte då att han hade den rätta snärten i steget och kunde öppna. Nu kommer jag att vara på offensiven direkt och vill väldigt gärna till täten, säger en ovanligt optimistisk Göran Antonsen.”Avslutade väldigt bra”
Lionel slutade fyra i sin lill-comeback senast i första starten på nästan tre månader.

– Jag hade bestämt mig för att köra sista varvet, och det gjorde jag. Han avslutade väldigt bra i det loppet, jag hade 1.10 på klockan den sista kilometern utan att jag egentligen körde för fullt förrän 250 meter från mål.Nytt Frankrike-äventyr
Lionel gör på lördag sin sista start innan flytten till Solvallatränaren Daniel Redéns franska filial. Sjuåringen har så här långt vunnit 19 gånger, tagit tio andra- och sex tredjepris på 55 starter. I pengar har det blivit 13,5 miljoner kronor.

Söndagen 10 december är det meningen att Lionel ska göra vinterns första start i Frankrike. Björn Goop kommer att sitta bakom i Prix du Bourbonnais på Vincennes.

Enligt Pär Pergenius i Daniel Redéns stall blir det inga utrustningsändringar på lördag, barfota runt om och jänkarvagn.