Inför GS75: Veijo har en vältränad trio till start

På söndag är det dags igen för Grand Slam 75.
Veijo Heiskanen tränar och kör en trio som han lämnar intressant information om.

– Jag har två bra chanser. Hästarna tränar jättebra, säger han.Grand Slam 75 är tillbaka igen och på söndag avgörs omgången på Färjestad. Det är spelformen där en ensam vinnare är garanterad 15 miljoner kr.

Veijo Heiskanen har full snurr på sitt stall och har presenterat flera formstarka vinnare senaste veckorna.
Av hans tre starthästar på Grand Slam 75 gör två av dem årsdebut. Men det är också dessa som Veijo tror mest på. Han inleder med Bacan Degato som i fjol imponerade i tre raka segrar och även vann V75 trots en tuff resa.

2 Bacan Degato (GS75-1) har tränat jättebra i vinter och är väl förberedd. Han var med i samma snabbjobb på Åby som Perfect King och Southwind Mozart nyligen och var helt okej. Hästen är lite trög i jobben och tar det inte riktigt på allvar så han var lite efter de andra två. Han är mer en löphäst men jag känner att han är där jag vill ha honom nu.

– Vi har väntat på att köra barfota men nu fick han en liten hovspricka så det kan vi inte göra nu utan måste köra med skor. Jag tror ändå att det kommer att räcka långt för han kommer att göra ett bra lopp som det känns. Läget är perfekt och det ser ut som en bra uppgift. Jänkarvagn som vanligt och jag tror på bra chans, säger Veijo Heiskanen.

”Är missgynnad av bakspåret”
I den fjärde Grand Slam 75-avdelningen startar Veijo Conny Sisu som galopperade bort sig senast.

10 Conny Sisu (GS75-4) har mycket bättre form än raden. Han hade tränat bra inför senast men fungerade inte barfota och därför blir det safety-balans med skor den här gången. Hästen känns fortsatt fin men är missgynnad av bakspåret. Han är lite svår bakom hästar och springer inte gärna runt dem. Vi får hoppas på stenhård körning så att han kommer in i matchen. Det är nog främst en platschans, säger Veijo.


”Stark häst som tar stora kliv”
I den sjätte Grand Slam 75-avdelningen har Veijo Perfect King till start. Hästen har gjort tre starter för Åbytränaren och vann näst senast. Nu kommer han åter efter ett längre uppehåll och har inte startat sedan den 3 november.

9 Perfect King (GS75-6) har det varit en del krångel med och alla möjliga fel. Han har varit knackig i vinter och även haft hovbölder. Nu känns det att han är på rätt väg och har svarat bra på lite alternativ träning på slutet. Han var med inne på Åby och gick ett snabbjobb ihop med Southwind Mozart och Bacan Degato. Jag körde själv Soutwind Mozart utvändigt om Perfect King som kördes av skötaren. Vi körde 1.21 över 2100 meter med 1.18,5 sista varvet i långvagn. Det var ett riktigt bra jobb av båda hästarna och Perfect King såg fin ut.

– Det är en häst som lägger mycket mark under sig och tar stora kliv. Han är stark och rejäl men är osäker och jättestor i gången så det har blivit några galopper och man får nog räkna med att han kommer att galoppera flera gånger framöver. Han har lätt för att slå ihop. Jag hoppas och tror att han sköter sig nu och felfri ska det vara bra chans!

– Jag är tvungen att köra med skor för jag vill inte riskera att få en ny hovböld. Jag vill att han ska få komma igång och tävla igen och sedan när vi har kommit in i rytmen så kan vi finslipa balansen. Vi får se om det kanske blir jänkarvagn den här gången. Hästen är stor, så grov och bred, lite köttbulletyp, så jag måste kolla så att han kommer i vagnen först, avrundar Veijo Heiskanen.