Inför GS75: Ultra Bright värper ett ägg på Påskafton

Mellan Kalmar och Gävle är det en bit.
Kalmartränaren Fredrik Persson gör resan med endast en häst på lördagen.
Siktet är inställt på seger med Ultra Bright i Påskägget – huvudloppet för fyraåriga ston under Gävletravets tävlingar med Grand Slam 75.Det är GS75 med jackpotPåskafton där sju miljoner kr hägrar i sjurättspotten.
Spelet som hade premiär i mars går ut på att rikligt belöna svåra rader. Blir en spelare ensam om alla rätt delas en extrapott ut och man är garanterad minst 15 miljoner kr i utdelning.

I den sjätte avdelningen på lördagen möts åtta fyraåriga ston över 2140 meter med startbil i Påskägget.
Startsnabba Ultra Bright drog spår två bakom bilen.

– Jag har svårt att se att någon ska kunna svara henne – hon är väldigt rask ut bakom bilen, säger Fredrik Persson.

”Otur när det gällde”
Ultra Bright har fyra segrar på 16 starter i karriären. Efter segern i V75 i Halmstad i slutet av mars tog Persson i lite extra. ”En av de bättre travarna jag någonsin haft”, sa Kalmartränaren då.
Ett uttalande han inte vill ta tillbaka så här med lite distans till segerloppet.

– Nej, hon har väldigt lätt för sig. Har en väldigt fin teknik. Hon var duktig förra året också, men hade otur tycker jag när det verkligen gällde och hon skulle kvala in till de stora finalerna. Det var så att hon hade lite svårt att tåla loppen och var lite ojämn i prestationerna också, säger Fredrik Persson.

I år har den redan så lovande Ultra Bright förbättrat sig ytterligare. Efter en lyckad vinterträning var stoet enligt tränaren fantastiskt fin i årsdebuten på Jägersro.

– Det blev en andraplats då och när hon var så bra steg förhoppningarna på ’na inför det här året. Ultra Bright var snabb från start och vann mycket enkelt senast.Du åker nästan 60 mil enkel väg på Påskafton och det talar väl för att du tror på bra chans att kamma hem de 100 000 kr i GS75-6?
– Jag hoppas ju kunna vara med i segerstriden nu när jag fick ett sådant fint läge. Jag tror på bra chans att ta ledningen och sammantaget tycker jag det är mycket stor chans på segern.

Ändrar du något från segern senast?
– Det blir som då, barfota runt om. Ja, om det inte blir snö där uppe förstås (enligt prognoserna uppehåll och några plusgrader).

Hon behövde treåringssäsongen på sig för att blomma ut ordentligt som det verkar. Vad har du för planer med henne i år?
– Jag hade lite planer på Breeders’ Crown i Örebro (skärtorsdag), men det var lite tuffare där. Som det känns nu tycker jag att jag valde det rätta loppet i Gävle. Hon är anmäld till Stochampionatet och Derbystoet och Breeders’ Crown som vi ska prova det här året, säger Fredrik Persson.