Inför GS75: Nurmos delger intressanta balansändringar

På söndag är det dags för GS75 på Solvalla igen.
Timo Nurmos har fyra hästar till start och delger intressanta balansändringar.
– Bugatti Brick är bästa chansen, säger han och aviserar första barfota runt om på en annan häst.Efter några veckor med V75 på söndagar så är det i helgen dags för GS75 igen. Spelet där man är garanterad 15 miljoner kronor om man är ensam med sju rätt. Tävlingarna avgörs på Solvalla där även lottningen av Elitloppet äger rum mellan 15:00 – 15:30.

Hemmatränaren Timo Nurmos har full form på stallet och 23 i segerprocent i år. Han selar ut ett par intressanta hästar på GS75.

 Bugatti Brick (GS75-6) är bästa chansen. Det är ett jättefint sto som var med i Oaksfinalen i fjol där hon inte riktigt fick chansen. Jag tror att hon kommer att vara med i någon stor final även i år. Hon var mycket bra i årsdebuten som trea där hon fick byta plats i ledningen och tappade lite krafter på det. Normalt kommer hon att gå mycket framåt med loppet i kroppen då hon mest hade styrketränat innan och gått ett 1.20-jobb som snabbast. Hon står bra inne i det här loppet och har ett bra spår. Hästen är snabb ut och kort distans passar bra. Vi kör barfota runt om igen och gör inga ändringar, säger Timo Nurmos.Vad säger du om dina övriga hästar på GS75?
 Robic Lane (GS75-1) har fått en liten träningspaus och nu är det dags att starta igen. Han känns helt okej och har ett bra läge och kan öppna lite också. Hästen har haft en del otur i loppen tidigare, haft bakspår och det har strulat lite när han har körts snällt. Eventuellt kör vi barfota fram och det kan vara så att han behöver loppet.

 Builder’s Diamond (GS75-2) är en jätteliten häst men hon är snabb och kämpar på bra. Hon har börjat karriären bra och vann de två första loppen och senast var hon femma från ett dåligt läge över kort distans. Nu blir det eventuellt barfota runt om för första gången. Hon måste räknas med lite chans.

 Jaques Noir (GS75-4) har utvecklats mycket och var fin vid segern senast på en 1.14-tid med krafter kvar. Han går framåt hela tiden och går nu med lättare balans då han tidigare haft mycket vikt fram. Det var synd att han fick bakspår här eftersom han är startsnabb. Från spår elva över 1600 meter blir det inte lätt och risken är att han hamnar långt bak. Hästen är i alla fall fint i ordning, säger Timo.Snart årsdebut för Readly Express
Till sist så kollar vi med hur det står till med stallets stora stjärna, Readly Express, som ännu inte har gjort årsdebut.
 Readly Express har varit i aveln under vintern och våren precis som förra året. Han har tränats hela tiden och nu är han på gång. Han gick ett rundbanejobb för några veckor sedan efter 1.25 och det är det snabbaste han har gått hittills. Allt går enligt planen och vi tränar på några veckor till innan det är dags för start. Han känns fin och kommer ut i juni, säger Nurmos.