Delicious U.S. i comeback

Vilken travvecka vi har framför oss!
Inte nog med att det är jackpot både på V86 Xpress onsdag och V75 lördag, vi får dessutom se två av världens absolut bästa hästar Nuncio och Delicious U.S. slipa formen inför vårens storlopp.Nuncio går ut i Kentucky Fibbers lopp (V86-6) på Solvalla på onsdag, och kommer bli gigantisk streckfavorit från sitt innerspår bakom bilen.

Daniel Redéns flyfotade Delicious U.S. gör årsdebut på Romme på fredag, och Daniel låter minst sagt nöjd med den åttaårige damen, som har skött träningen på Grobios i Paris under de mörka och kalla vintermånaderna.

Både Stefan Melander och Daniel Redén låter mycket nöjda med sina världsstjärnor, och det var väl bra för sporten att det inte gick ut i samma lopp på Solvalla så spekulationerna om vem som är bäst kan fortgå någon månad till.


Hon är historiens snabbaste travhäst i Europa.
Idag måndag kom startlistan till superstoet Delicious U.S. efterlängtade comeback.

Trots att tränaren Daniel Redén redan i förra veckan aviserade vilken lopp han utsett för den emotsedda comebacken så sluter åtta hästar upp för att utmana den trefaldiga världsrekordtravaren på Rommetravet i Borlänge.

Delicious U.S. har inte synts på tävlingsbanan sedan 24 september i fjol då hon sprang hem ”Giant Diablos lopp” på Solvalla och förlängde sin nuvarande segerrad till nio lopp.

En segerrad som för övrigt inleddes på Bollnästravet 14 augusti 2015 då hon blev tidernas snabbaste travare på europeisk mark med tiden 1.08,6/1 640 meter autostart!

Det nu åttaåriga stoet har stoppats upp av hälsoproblem, bland annat en krånglande mage, men nu går träningsrapporterna från stall Redén i dur och många är de traventusiaster som är nyfikna på om den lilla hästen med det väldiga steget kan nå tillbaka till sin tidigare nivå.
Ett första svar kommer på fredag, i V64-3 på Rommetravet med start klockan 20.09.

 

Startlista
2 140 meter autostart
1. Cool Keeper – Leif Witasp
2. Kadett C.D. – Robert Bergh
3. Sandringham Hanover – Katrin K Frick
4. Delicious U.S. – Örjan Kihlström
5. Traveling Man – Ulf Eriksson
6. Partout Simoni – Torbjörn Jansson
7. Helios U.S. – Petter Karlsson
8. Boys Going In – Per Linderoth
9. Fire To The Rain – Ulf Ohlsson
Förstapris: 35 000 kronor