VÄDERPROGNOS

  • Vi kan se fram emot en solig dag med lätt molnighet på Jägersro med cirka 20 grader i luften.

 

VÄRT ATT NOTERA

  • Jägersro är känd som en ”spetsbana” där ledaren har lättare att rinna undan till seger över det 190 meter långa upploppet.

 

SYSTEMFÖRSLAG

  • Inför varje omgång gör jag Två systemförslag till V75!
    Ett som kostar cirka 2 500 kr och skrivs ut på 2-10 kuponger, beroende på hur omgången ser ut.
  • Och ett system genererat i JOKERSYSTEMET  som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben – cirka 5 000 kr.
  • Du får även ett spelförslag till Dagens Dubbel – insats: 1 000 kr.
  • Systemutskrifterna finner du alltid sist i dokumentet.


PS. SPELA MED ERLAND

  • Du som har ett aktivt fler veckopaket på Trav med Erland  (10 v eller 20 v) till V86 eller V75 får automatiskt en Inbjudan till mitt Exklusiva lag på ATG Tillsammans.
  • Inbjudan får du automatiskt via mejl så fort du köpt ett fler veckopaket.


ESKILSTUNA
9 – november

V75-1

Kullens Kung sitter i ledningen tidigt och är omgångens Troligaste Spik


RANKING
A: 8
B: 11-2
C: 6-10-1
D: 4-5-9-7

FAVORITEN 8 Campo Bahia 83%

DRAGET 11 Viking Brodde 8%

SKRÄLLEN 2 Danilo Brick 2%


LOPP-FAKTA Derbyuttagning över 2640a.

SPETS-SURR 6 Run Brodde Run (tre av fyra i spets) öppnade kvickt till ledningen innan han släppte efter 200 senast, och Johan Untersteiner siktar på samma scenario igen. 8 Campo Bahia (en av en i spets) är nerstruken ett spår och tas lite försiktigt den första biten innan han glider till ledningen in i första sväng.

ANALYS – BALANS & UTRUSTNING Omgången innehåller sex uttagningar till Svenskt Travderby där de två första i mål i varje uttagning är kvalificerade till finalen på Jägersro söndag 1 september. En av kullens två toppar 8 Campo Bahia är en ultratalang som har matchats lugnt och haft siktet inställt på dagens lopp en längre tid. Han kommer med en seger i Kungapokalen i ryggen, där han påpassligt tog över ledningen 1400 kvar och sedan gick undan till en säker seger. Inför dagens lopp har han vässats och känts finfin i ett 1.13-jobb 2000 meter på Jägersro för ett par veckor sedan och allt har gått som planerat. Nu är motståndet lite enklare och allt talar för tidig spets och enkel seger. Campo Bahia har vunnit två av tre över lång distans och han är också omgångens mest Troliga Spik. Trots ett bakspår är 11 Viking Brodde tuffast emot. Han höll mycket bra från ledningen som tvåa efter Attraversiamo näst senast och är under fortsatt utveckling. Timo Nurmos andra häst 2 Danilo Brick kvalade in till Kriteriet ifjol och är kapabel i grunden. Men han var blek i årsdebuten efter tio månaders frånvaro och har svårbedömd dagsform. 6 Run Brodde Run och 9 Bordeaux Doc provas båda barfota runt om för första gången.V75-2

Spetsstriden kan blir avgörande för loppets utgång – Night Brodde är Draget


RANKING
A: 5-2-10
B: 9-4-3
C: 1-7-8-6
D: ––

FAVORITEN 10 Betting Gangster 24%

DRAGET 5 Night Brodde 12%

SKRÄLLEN 9 Hurricane River 4%


LOPP-FAKTA Derbyuttagning över 2640a.

SPETS-SURR 2 Ad Hoc (tre av fyra i spets) kan lägga iväg riktigt rappt bakom bilen och är spetsfavorit. Han utmanas främst av 5 Night Brodde (fyra av sex i spets), som trivs extra bra med tätkänning.

ANALYS – BALANS & UTRUSTNING Den knappa favoriten 10 Betting Gangster galopperade kort efter start senast och har efter det varit struken för en sårskada till en tilltänkt start på Mantorp 31/7. Tränare Jerry Riordan säger att hästen är väl förberedd inför dagens start som tror att hästen håller bra form. 2 Ad Hoc är en storväxt krabat som lägger mycket mark under sig. Inför dagens start är han uppfräschad och ska för första gången gå med racerbalans (barfota runt om, urryckare och blinkers), vilket känns som minst en extraväxel! Jag har respekt för 5 Night Brodde, som rapporteras vara väl förberedd med ett tufft banjobb i ryggen. Det är flera om budet om nämnda trio bränner. 1 Kennedy, 3 Mellby Glader och 6 Ceasar F.C. ska alla tre utrustas med ett helstängt huvudlag. 7 That’s Art och 8 Messiah rycker man skorna runt om på ikväll.V75-3

Spets och slut hämta ut – Global Welcome är nästa Troliga Spik


RANKING
A: 5
B: 8-10-6
C: 3-2-1-4
D: 9-11-7

FAVORITEN 5 Global Welcome 50%

DRAGET 8 Alone 10%

SKRÄLLEN 10 My Tambourine Man 2%


LOPP-FAKTA Derbyuttagning över 2640a.

SPETS-SURR 2 Gambit Brodde (fem av sex i spets) är kvick den första biten och först ner till sargen. Han är dock ute efter en bra rygg över de dryga distansen och det troliga är att 5 Global Welcome (obesegrad i spets efter åtta försök!) får överta taktpinnen efter en bit.

ANALYS – BALANS & UTRUSTNING 5 Global Welcome segrade i Uppfödningslöpningen på Jägersro som tvååring och avslutade treåringssäsongen med seger i BC-finalen på Eskilstuna. I årets två starter, efter åtta månaders frånvaro, har han gått med skor och i en vanligt vagn med siktet inställt mot Derbyt. Svante Båth har inte bestämt om det blir skoryck och jänkarbike, vilket är en klar extraväxel, och vi får avvakta tills skoinformationen rullar in. Jag tror dock att han blir svårstoppad oberoende av utrustning. Tuffast emot är starke 8 Alone, som inte hann med riktigt i finalen av Sprintermästaren näst senast. På Mantorp kördes han fram utvändigt Cab Lane 1200 kvar och höll sedan farten starkt hela vägen. Pasi Aikio säger att hästen känns finfin i jobben och att dagens distans är ett stort plus. 3 Magic Cash har inte startat sedan han floppade i Harper Hanovers Lopp under elitloppshelgen. Timo Nurmos säger att hästen är lite svårbedömd, men att man byter till en jänkarbike ikväll. 4 Tengil Face lättas från järn- till aluminiumskor och är under utveckling. 10 My Tambourine Man är kastrerad inför dagens start och uppträder lugnare, skor runt om och en jänkarbike ikväll. 11 Concrete Dee ska gå barfota runt om. 1 Moneykeeper går barfota runt om och med jänkarbike nu.V75-4

Tuff spetsstrid kanske kan öppna upp loppet för en speedig Skräll


RANKING
A: 6-7-9
B: 4
C: 3-5-1-8
D: 2-10

FAVORITEN 6 Aleppo Pine 34%

DRAGET 9 Fantasia Sisu 16%

SKRÄLLEN 4 Lyx Håleryd 3%


LOPP-FAKTA Uttagning till Derbystoet över 2140a.

SPETS-SURR Här kan vi förvänta oss en tuff öppning mellan 6 Aleppo Pine och 7 Zeta Kronos där det är fördel för den förstnämnde, som har spår invändigt.

ANALYS – BALANS & UTRUSTNING 6 Aleppo Pine drogs med halsproblem i våras och var därför lite blek om nosen i årets två första starter. På slutet har hon dock varit kvitt dessa problem och spurten som tvåa i Stosprintern näst senast var av bästa märke. Det var även henne spurts senast, där man testade henne barfota runt om och i en jänkarbike för första gången. Det blir samma igen och från ledningen blir hon en tuff nöt att knäcka. 7 Zeta Kronos noterade starka 1.10,5 sista varvet vid sin seger i uttagningen till Stochampionatet näst senast, där hon kopplade greppet på Activated kort innan mål. I finalen satt hon fast med rubbet sparat i tredje invändigt och fick inte vara med och dela på den feta segerchecken. 9 Fantasia Sisu spurtade mycket rappt som femma i Stochampionatet och flyger lågt igen utan strul. 4 Lyx Håleryd satt också fast med mycket sparat i Stochampionatet och är prisvärd som skrällbud. 3 Miss Silver körs i en bike och barfota runt om, som vid sin imponerande seger näst senast.V75-5

Cab Lane tar emot favoriten med varma servetter – Rudisha är omgångens Fynd


RANKING
A: 2-5-9
B: 7-8
C: 10-1-6
D: 4-3

FAVORITEN 5 Attraversiamo 67%

DRAGET 2 Cab Lane 24%

OMGÅNGENS FYND 9 Rudisha 2%


LOPP-FAKTA Derbyuttagning över 2640a.

SPETS-SURR 2 Cab Lane (fem av sex i spets) öppnar mycket kvickt och är klar spetsfavorit. Jorma Kontio har vunnit sju av åtta i sulkyn och känslan säger att han vill köra i ledningen. Erik Adielsson bakom 5 Attraversiamo (fem av fem i spets) kommer troligen ställa en fråga, men jag tror som sagt att det är upptaget.

ANALYS – BALANS & UTRUSTNING 5 Attraversiamo rankas som en av kullens två bästa hästar så här långt. Han imponerade stort vid sin seger utvändigt ledaren på Solvalla näst senast, där segertiden skrevs till 1.10,5/2140a! Vid spetssegern på Bergsåker senast blev han lite bekväm den sista biten och var inte som bäst för dagen. Det var dock bara ett par småsaker som är justerade till dagens start. Det blir skor på hovarna nu, och vi får se om favoriten orkar med att vinna utvändigt ledaren? Skrällen 9 Rudisha har alltid varit en snackhäst, som dock har haft humöret emot sig. Till dagens start är han kastrerad och har uppträtt klart positivt i träningsjobben. Han har en kvick startrygg och när två träter kan en tredje vinna. 8 Ferrari Brodda har visat bra styrka och fartresurser för klassen, men från spår åtta riskerar han att hamna på vingel i spåren vilket kan bli för tufft.V75-6

Avant Garde är helt på topp och omgångens bästa Drag


RANKING
A: 6-8-7
B: 2-1-10
C: 3-4-9
D: 11-5

FAVORITEN 7 Inti Boko 26%

DRAGET 6 Avant Garde 13%

SKRÄLLEN 10 Global Winner 3%


LOPP-FAKTA Derbyuttagning över 2640a.

SPETS-SURR De två innersta ekipagen, 1 Marcello Wibb (tre av fyra i spets) och 2 Global Withdrawl (elva av 14 i spets), öppnar kvickt. Global Withdrawl försvarade enkelt sitt innerspår i en av uttagningarna till Sprintermästaren senast och är min spetsfavorit i loppet. Utifrån laddas troligen 6 Avant Garde (tre av tre i spets) och det är inte omöjligt att han får överta taktpinnen efter en bit.

ANALYS – BALANS & UTRUSTNING 2 Global Withdrawl vek ner sig från ledningen och var blek senast. Han är uppfräschad i omgångar och har känts fin i ett 1.15-jobb inför dagens start och ska vara bättre nu. 6 Avant Gard provades utan skor och med en jänkarbike för första gången senast, men sprang och slog i vagnen och fick därför inte aktionen att stämma. Nu blir det en vanlig vagn, men barfota runt om igen. Fjolårets Kriterievinnare 7 Inti Boko noterade 1.13/2400 efter sin startgalopp i årsdebuten och är uppåt till dagens start. Det finns flera skrällar som lurar i vassen bakom. 3 Smokin Joe ska testas barfota runt om för första gången. 4 Admirer går barfota fram och med en jänkarbike nu. Det kapabla yrvädret 8 Zephyr Kronos går med framskor och med ett nytt huvudlag, som inte är bestämt. 11 Royal T.N. provas barfota runt om för första gången.V75-7

Det är flera om budet i avslutningen och en skräll kan ligga på lut


RANKING
A: 8-10-11
B: 3-7
C: 1-6-2
D: 4-9-5

FAVORITEN 7 Ike Schermer 21%

DRAGET 8 Pinto Bob 18%

SKRÄLLEN 3 Typhoon Face 2%


LOPP-FAKTA Derbyuttagning över 2640a.

SPETS-SURR 2 Adde S.H. spetsade i Sprintermästaren och är den troliga ledaren initialt. Utifrån laddas 3 Typhoon Face (tre av tre i spets), 7 Ike Schermer och 8 Pinto Bob (tre av fem i spets), och det är svårbedömt vem som sitter i ledningen efter ett halvvarv?

ANALYS – BALANS & UTRUSTNING En öppen uttagning där positioner och tempo blir extra avgörande för loppets utgång. Årets tvåa i Sprintermästaren 8 Pinto Bob har utvecklats enormt de sista månaderna och har gått från klarhet till klarhet! Han har tidigare haft styrkan som signum, men nu har han även snabbheten och en vass speed i sin arsenal. Spår åtta är inte det bästa, men jag tror ändå på ett offensivt upplägg. 10 Forfantone Am provades med racerbalans senast (barfota runt om och en jänkarbike), men fick aldrig chansen från rygg på ledaren och hade rubbet sparat i mål. Nu är det aviserat med bakskor på och Forfantone Am har vunnit två av fyra över lång distans. 11 Staro McMillian tillhör de bästa i kullen häst mot häst och har siktats hit en längre tid. Det är kuskändring och Erik Adielsson sitter upp för första gången bakom hästen. 7 Ike Schermer tränas i Holland, men har gjort sina två senaste starter på nordisk mark med seger som resultat. Senast öppnade han kvickt till ledningen och drog i ett tufft tempot när segern skrevs till enkel. Det blir troligen ett offensivt upplägg igen, och vi får se om han kan vara först ner till sargen? Skrällen 3 Typhoon Face har uppträtt korkat på slutet och galopperat bakom startbilen. Han har dock skött sig i bilprovstarter på Jägersro och nu blir det troligen ett helstängt huvudlag.TVÅ TROLIGA SPIKAR

V75-1: 8 Campo Bahia 83%

V75-3: 5 Global Winner 50% 

BÄSTA DRAGEN

V75-2: 5 Night Brodde 12%

V75-6: 6 Avant Garde 13% 

Omgångens Fynd

V75-5: 9 Rudisha 2% 

PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-4: 4 Lyx Håleryd 3%

V75-7: 3 Typhoon Face 2%SYSTEMFÖRSLAG V75

”Skrivs på sex kuponger – minst En A-häst och En B-häst måste vinna för chans till sju rätt”


V75-1: 8
V75-2: A: 5-2 
10-9-4-3-1-7-8-6 
V75-3: 5

V75-4: B: 6    7-9-4-3-5-1-8
V75-5: A: 9  2-5-7-8 
V75-6: A: 6  8-7-2-1-10-3-4-9-11-5 
V75-7: B: 8-10    11-3-7-1-6-2

Totalt: 5 060 rader = 2 530 krSPELFÖRSLAG DD

DD-1: 6 DD-2: 8-10 x 400 = 800 kr

DD-1: 6 DD-2: 3 x 200 = 200 kr

Totalt: 1 000 kr