Hej och Välkommen Alla Gamla och Nya Medlemmar


VÄDERPROGNOS

 • Högsommarvärmen håller i sig och vi kan se fram emot en solig och varm kväll med 27 grader i luften på Solvalla.


VÄRT ATT NOTERA

 • Solvallas upplopp mäter 194 meter, vilket är medel av landets ovaler. Underlaget är mycket snabbt och det kommer gå undan i loppen under kvällen.


 

SYSTEMFÖRSLAG

 • Inför varje omgång gör jag Två systemförslag till V86!
  Ett som kostar cirka 2 500 kr och skrivs ut på 2-6 kuponger, beroende på hur omgången ser ut.
 • Och ett system genererat i JOKERSYSTEMET  som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben – cirka 5 000 kr.
 • Du får även ett spelförslag till Dagens Dubbel – insats: 1 000 kr.
 • Systemutskrifterna finner du alltid sist i dokumentet.

PS. SPELA MED ERLAND

Inbjudan (länken till laget på ATG Tillsammans) får du automatiskt via mejl så fort du köper ett fler veckopaket.Solvalla
28 – novemberFörklaring till skor- och vagn-information

 • Alla röda skor (cc), (överstrukna skor = barfota), eller röd S, H, A, i vagninformationen, är förändring från föregående start.
 • Blå Vagn = Amerikansk sulky
 • Grön Vagn = Hybrid sulky
 • Gul Vagn = Vanlig sulky

 • OBS! All information om skor och sulky går liksom tidigare att ändra till ett ”långsammare” val – stängs 15 min före lopp 1.
 • Det vill säga från barfota till skor – från Amerikansk sulky till Hybrid eller Sulky – samt från Hybrid till Sulky.


 

V75-1


RANKING
A: 8
B: 2-4-5
C: 6-3-10-7-9-1
D: ––

FAVORITEN 8 Ble du Gers 53%

DRAGET 4 Lucky Base 13%

SKRÄLLEN 2 Cab Lane 3%


LOPP-FAKTA Jubileumsstayern över 3140 volt.

SPETS-SURR BALANS & UTRUSTNING 

1 Baloo du Nord öppnar snabbare än medel ur volten och siktar på en bra rygg. 2 Cab Lane och 3 That’s Art har båda bara startat i voltstart några gånger tidigt i sina karriärer och det är svårbedömt hur kvickt de kan öppna. 4 Lucky Base (tre av fyra i spets) har tagit ledningen i sina fyra senaste starter med volt och öppnar kvickt, trots ett knepigt fjärdespår i volten. 5 Exaudio Vici (tre av fyra i spets) är inte så kvick de första stegen, men körs offensivt när han travat in sig. 6 Tony Afrika får en bra start från sitt ensamma springspår, men det är ändå svårbedömt om han är först ner till sargen.

Min spetsfavorit efter 500 meter: 4 Lucky Base.

2 Cab Lane står perfekt inne i loppet på pengarna. Han började sin karriär lovande som treåring, men har inte varit lika vass i årets tre starter. Han har vunnit en av tre över lång distans och löper han upp till vad han kan i grunden blir han inte lätt att tas med. Vanlig vagn och öppet huvudlag istället för goggles.

3 That’s Art har ett par formhöjande lopp i kroppen, och även han står perfekt inne i loppet på pengarna. Vanlig vagn.

4 Lucky Base har hittat nya växlar när han idag jagar sin fjärde raka seger. Han har vunnit två av tre över lång distans, och nu är det aviserat med barfota runt om.

5 Exaudio Vici har vunnit sex av nio över lång distans och har styrkan som signum. Men det blir tufft att vinna den tunga vägen mot det här motståndet.

6 Tony Afrika tog en knapp spurtseger från rygg ledaren näst senast. Han kan bättre än han visat på slutet och segerstrider vid en normal prestation.

7 Electrical Storm kommer med en knapp spurtseger i Örebro International i bagaget. Efter det har han slickat såren några månader efter en sårskada och har därför ingen dokumenterad dagsform. Han har vunnit sex av 17 över lång distans.

Favoriten 8 Ble du Gers tog en snygg spurtseger i Ulf Thoresens Minne på Jarlsberg för tre starter sedan. Efter det har han varit ute i Hugo Åbergs Memorial och Åby Stora Pris (där han fick krafter sparade som fastlåst över upploppet) utan att få till det. Han har styrkan som signum, och trots att han står med dubbla tillägg i startern blir han tung att stå emot under slutrundan. Första Erik Adielsson i sulkyn. Men eventuellt blir det skor runt om, vilket är ett minus! 

V75-2


RANKING
A: 8
B: 6
C: 7-11-2-3-5-10-9-4-1
D: ––

FAVORITEN 8 Månlykke A.M. 43%

DRAGET 7 Eld Rask 3%

SKRÄLLEN 11 Reime Kongen 1%


LOPP-FAKTA Kallblodslopp över 2140 volt.

SPETS-SURR BALANS & UTRUSTNING 

Det finns bara två ston på startvolten, där 2 Stjärnblomster (tre av fem i spets) är den troliga ledaren initialt. 8 Månlykke A.M. (sex av sex i spets) öppnar kvickt från sitt springspår på tillägg, och får troligen överta taktpinnen i mitten av första sväng?

Min spetsfavorit efter 500 meter: 8 Månlykke A.M.

2 Stjärnblomster har tolv pallplatser och sju segrar på karriärens 13 starter! Senast gjorde hon comeback i en Supersprint över 1140a. Efter hela två års frånvaro ,då hon blivit mamma under uppehållet, där hon noterade 1.21,5/1000 meter. Hon är behov av ytterligare ett lopp i kroppen då man siktar på SM lite längre fram.

6 Våler Nikolai noterade 1.20/1200 efter startgalopp näst senast och har bra kapacitet för klassen. Senast tog han en lätt seger utvändigt ledaren i V75 på Rättvik och visade att formen är på topp. Mycket avgörs troligen i starten om han lyckas vara före Månlykke A.M., som jag gissar blir svårt.

Den knappa favoriten 8 Månlykke A.M. är obesegrad felfri efter fem starter i Gunnar Melanders regi. Vid sin senaste vinst noterade han 1.21,5 sista 1500, och stämmer min teori måste vinstchansen vara mycket god!

12 B.W.Rune spurtade bra som tvåa efter Våler Nikolai senast och har formen på topp, men han hämmas av bakspår på tilläggsvolten. 

V75-3


RANKING
A: ––
B: 10-4-3-8-11-6
C: 5-12-1-2
D: 7-9

FAVORITEN 4 Conrads Rödluva 38%

DRAGET 10 Mellby Free 16%

SKRÄLLEN 5 Unique Juni 2%


LOPP-FAKTA EM för ston över 2140a.

SPETS-SURR BALANS & UTRUSTNING 

De tre innersta ekipagen bakom bilen laddas det som går, men får svårt att svara ut 4 Conrads Rödluva (åtta av åtta i spets), som öppnade mycket kvickt från spår ett på Gävle i ”Sista vägen till Elitloppet” för tre starter sedan. 8 Racing Brodda drog till ledningen i en 1.07,5-öppning första halvarvet trots spår sju bakom bilen näst senast, och hon kan öppna riktigt vasst vid full laddning.

Min spetsfavorit efter 500 meter: 4 Conrads Rödluva.

Spurtstarka 3 Tessy d’Ete laddas det som går från start för att svara ut favoriten. Tränare Jerry Riordan har ordningen på grejorna när det vankas storlopp och Tessy är säkert extra vässad inför dagens start.

4 Conrads Rödluva var bara lugnt tränad och lite blek om nosen senast, men är nu mycket tuffare jobbad i sandbanan och uppåt i form. Det blir full laddning mot täten när bilen släpper, och det är aviserat med barfota runt om för andra gången i karriären.

Skrällen 5 Unique Juni har hög potential i grunden och är vässad inför kvällens start. Jänkarbike på nu och hon rensar styggt i kuponghögen vid eventuell seger.

6 Staro Miami tog en enkel seger utvändigt ledaren på Mikkeli senast och har formen på topp. Hon är lite trevande bakom bilen och kan hamna på vingel i tredjespår. Det var barfota runt om senast, men nu blir det troligen bakskor på.

8 Racing Brodda noterade mycket raska 1.09 sista varvet som tvåa efter Vae Victis Club i ett stayerlopp senast. Hon är anmäld barfota runt om och med minsta klaff bjuder hon favoriten på en tuff match.

10 Mellby Free vann sin senaste spetsseger i joggande stil, där sista 400 klockades till 1.07. Hon kan ta rygg på Conrads Rödluva i starten och kanske hamnar bra på det trots bakspåret.

11 Une Etoile Gar har siktats hit efter sin spetsseger senast, och är extra vässad inför dagens uppgift. Men spår elva sänker förhoppningarna radikalt.

Det gör det även för 12 Dear Friend, som var mycket bra vid sin andraplats bakom Sorbet i comebacken efter ett halvårs frånvaro. 

V75-4


RANKING
A: 3
B: 6-10-11-5
C: 8-2
D: 4-7-9

FAVORITEN 3 Balsamine Font 30%

DRAGET 10 Aperfecttric 12%

SKRÄLLEN 11 Eye ON The Hill 4%


LOPP-FAKTA Treåringslopp för ston över 1640a.

SPETS-SURR BALANS & UTRUSTNING 

1 Brilliant Smile (en av fyra i spets) öppnar snabbare än medel, men vill släppa till en bra rygg. 5 Kali Smart och 6 Fascination öppnar kvick mitt i banan, där jag tror den sistnämnde är kvickast och är först ner till sargen.

Min spetsfavorit efter 500 meter: 6 Fascination.

3 Balsamine Font är en finfin typ som visade oanande fartresurser när hon tog ner Oblivion utvändigt näst senast. Klockan visade 1.11,5 sista 1300 och 1.10 sista varvet, vilket är mycket snabbt i sammanhanget! Hon är lite trevande den första biten, men har annars alla egenskaper för att vinna det här loppet oavsett position!

5 Kali Smart har tagit två segrar på tre starter i Adrian Kolgjinis regi, men det bjuds på tuffare motstånd nu och hon måste höja sig ett snäpp för att utmana dagens motstånd.

6 Fascination är kvick i benen och har tagit fyra segrar på sex starter. Spets är närmaste vägen till mål, och vi får se hur länge hon leder loppet?

8 Raya såg fin ut vid sin spetsseger näst senast och bra kapacitet för klassen, men från spåret längst ut på vingen är det vingelrisk.

10 Aperfecttric spurtade vasst vid sin seger på Solvalla för tre starter sedan och kan mycket bättre än senast. Nu blir det barfota runt om och med lite klaff flyger hon lågt över upploppet.

USA-importen 11 Eye ON The Hill rapporteras träna starkt inför sin första start i Peter Untersteiners regi på svensk mark, och är en rolig kantboll för er som garderar. 

V75-5


RANKING
A: 4-2-9-1
B: 6-11-8
C: 12-10
D: 3-5-7

FAVORITEN 2 Millie Millionaire 40% 

DRAGET 9 Sashay My Way 10%

SKRÄLLEN 6 Havefunwithme 2%


LOPP-FAKTA Stolopp över 2640a.

SPETS-SURR BALANS & UTRUSTNING 

4 Vichy Grif (fem av åtta i spets) är mycket kvick bakom bilen och tar sig ganska enkelt först ner till sargen, och det troliga är att hon leder loppet när man svänger in på upploppet. 1 Valetta öppnar bra från sitt innerspår och sitter troligen i rygg på ledaren.

Min spetsfavorit efter 500 meter: 4 Vichy Grif.

Queen L:s lopp över lång distans, där styrkan tar ut sin rätt till slut. 1 Valetta spurtade bra som tvåa på Åmål senast och har formen på topp. Nu rycker man skorna runt om och sätter på en jänkarbike.

2 Millie Millionaire tog en snygg spurtseger i Frankrike näst senast, men var inte lika vass i ett V75-lopp på Åby senast. Hon har vunnit två av fem över lång distans.

Spetsfavoriten 4 Vichy Grif har mött Une Etoile Gar och Mellby Free i de två senaste starterna och går ner i klass nu. Första lång distans är dock ett litet frågetecken.

Fyraåriga 9 Sashay My Way har stångats mot kulltoppen när hon nu går upp mot äldre hästar. Man byter till ett öppet huvudlag för att hon ska hålla sig lugn.

Det är flera som formen intakt bakom och jag blir inte förvånad om det blir en riktig skräll-karamell. 

V75-6


RANKING
A: 3
B: 7-8-10
C: 4-9-6
D: 1-2

FAVORITEN 7 Seismic Wave 39%

ROLIG SPIK 3 Zarenne Fas 14%

SKRÄLLEN 10 Ferrari Sisu 3%


LOPP-FAKTA Jubileumspokalen över 2140a.

SPETS-SURR BALANS & UTRUSTNING 

Tuff laddning från flera ekipage att vänta när bilen släpper fältet. 3 Zarenne Fas kan öppna snabbare än vad ryktet säger, och idag är det aviserat med ett offensivt upplägg. Men det blir inte så lätt att svara ut 4 Stoletheshow (fyra av sju i spets), som följer bilen den första biten. 7 Seismic Wave och 8 Missle Hill laddas också tufft för att komma ner i banan, och det kommer att gå undan den första biten!

Min spetsfavorit efter 500 meter: 3 Zarenne Fas/7 Seismic Wave.

3 Zarenne Fas höll farten tappert utvändigt om Missle Hill på Mantorp senast och har formen helt på topp. Som treåring segrade han från ledningen i storloppet Orsi Magnelli i Italien, och han kan öppna snabbare än vad ryktet säger. Från ledningen blir han med garanti en tuff nöt att knäcka, och kanske spräcker han segernollan i Sverige i sin tionde start!

4 Stoletheshow tog en snygg spetsseger i tufft tempo senast är också på topp för dagen. Det bjuds på tuffare motstånd nu, och vi får se hur offensiv Rikard N Skoglund vågar vara?

USA-importen 7 Seismic Wave är obesegrad på svensk mark i Timo Nurmos regi när han idag jagar sin sjunde raka seger! Han blev förkyld och fick stå över några veckor efter senaste spetssegern, men är fullt tränad på slutet och Timo Nurmos säger att hästen är så bra han vill ha den.

8 Missle Hill blev hängande i tredjespår innan han kom till täten efter 800 körda senast, och det var starkt av honom att hålla undan till seger. Spår längst ut på vingen indikerar på vingel igen, vilket kan bli för tufft i det här gänget.

De två skrällarna 9 Forfantone Am (barfota runt om) och 10Ferrari Sisu (barfota bak) spurtade vass i samma lopp senast och kommer in i matchen om tempot varit för tufft i täten under vägen. 

V75-7


RANKING
A: ––
B: 7-5-1-10-12-13
C: 2-8-11
D: 9-3-4

FAVORITEN 10 Golden Tricks 28%

DRAGET 12 Click Bait 13%

OMGÅNGENS FYND 7 Boston Wise L. 4%


LOPP-FAKTA Big Noon-Pokalen över 1640a.

SPETS-SURR BALANS & UTRUSTNING 

Åtta treåringar på startvolten och spetsstriden är inte lätt att bena ut. 1 Billions ska laddas det som går från innerspår och körs gärna i ledningen. 5 Bolero Gar provas i voltstart för första gången och spår fem gör det mer krångligt att komma iväg raskt. 6 Jerka Sting (en av en i spets) är normalt ingen snabbstartare, men med springspår och Erik Adielsson i sulkyn vet vi att det blir en kvick start. 7 Boston Wise är ett nyförvärv som gör sitt första framträdande i voltstart och inte går att bedöma.

Min spetsfavorit efter 500 meter: 1 Billons.

1 Billions hade lite sparade krafter senast och Adrian Kolgjini vill gärna prova sin springare i ledningen i kväll.

5 Bolero Gar är mycket kapabel i grunden. Senast var han sjuk och ska inte dömas på den insatsen. Kommer han bara iväg från spåret blir han svår att tas med. Första Björn Goop är ett plus!

6 Jerka Sting möter tuffare motstånd, men från ledningen blir det ändå en framskjuten placering. Han ska lättas i balansen.

Timo Nurmos nyförvärv 7 Boston Wise L. rapporteras träna starkt och vara väl förberedd inför sin första start på svensk mark. Hur kvickt han öppnar i första voltstart vet nog ingen, men känslan säger att vi får se en bra prestation. Första barfota runt om är alltid spännande.

8 Hector Sisu duger normalt gott, men han är inte toppad för dagen då man har siktet inställt mot BC-finalen längre fram i höst.

Favoriten 10 Golden Tricks är en mycket tuff fyraårigt sto som visat upp ett brett register på slutet. Näst senast var hon mycket tapper utvändigt Mascate Match sista rundan och utmanade hela vägen in i mål. Första voltstart är dock ett frågetecken?

12 Click Bait och 13 Amour As har båda formen intakt och duger gott med klaff på bitarna, men de står svårt placerade.TVÅ TROLIGA SPIKAR

V75-2: 8 Månlykke A.M. 43%

V75-4: 3 Balsamine Font 30% 

EN ROLIG SPIK

V75-6: 3 Zarenne Fas 14%BÄSTA DRAGEN

V75-3: 10 Mellby Free 16%

V75-5: 9 Sashay My Way 10% 

Omgångens Fynd

V75-7: 7 Boston Wise L. 4% 

PRISVÄRD SKRÄLL

V75-1: 2 Cab Lane 3%SYSTEMFÖRSLAG V75


V75-1: 8-2-4-5-6-3-10-7  
V75-2: 8
 
V75-3: 10-4-3-8-11-6-5-12-1-2 

V75-4: 3 
V75-5: 4-2-9-1-6-11-8-12-10  
V75-6: 3 
V75-7: 7-5-1-10-12-13-2 

Totalt: 5 040 rader = 2 520 krSPELFÖRSLAG DD

DD-1: 3  DD-2: 5 x 400 = 400 kr

DD-1: 3 DD-2: 7-1-2 x 200 = 600 kr

Totalt: 1 000 kr