Hej och Välkommen Alla Gamla och Nya Medlemmar


VÄDERPROGNOS

 • Det blir, hör och häpna, en solig och fin dag på Mantorp med uppehållsväder och cirka 2 grader i luften under uppesittarkvällen.


VÄRT ATT NOTERA

 • Mantorps upplopp mäter bara 177 meter (cirka 20 meter kortare än medel), trots att det känns längre.


 

SYSTEMFÖRSLAG

 • Inför varje omgång gör jag Två systemförslag till V86!
  Ett som kostar cirka 2 500 kr och skrivs ut på 2-6 kuponger, beroende på hur omgången ser ut.
 • Och ett system genererat i JOKERSYSTEMET  som är ett effektivt reduceringsverktyg med sin plattform på webben – cirka 5 000 kr.
 • Du får även ett spelförslag till Dagens Dubbel – insats: 1 000 kr.
 • Systemutskrifterna finner du alltid sist i dokumentet.

PS. SPELA MED ERLAND

 • Du som har ett aktivt fler veckopaket på Trav med Erland  (10 v eller 20 v) till V86 eller V75 får automatiskt en Inbjudan  till mitt Privat lag, som spelas med reduceringsverktyget JokerSystemet.
 • Inbjudan (länken till laget på ATG Tillsammans) får du automatiskt via mejl så fort du köper ett löpande veckopaket.


Romme
17 – decemberFörklaring till skor- och vagn-information

 • Alla röda skor (cc), (överstrukna skor = barfota), eller röd S, H, A, i vagninformationen, är förändring från föregående start.
 • Blå Vagn = Amerikansk sulky
 • Grön Vagn = Hybrid sulky
 • Gul Vagn = Vanlig sulky

 • OBS! All information om skor och sulky går liksom tidigare att ändra till ett ”långsammare” val – stängs 15 min före lopp 1.
 • Det vill säga från barfota till skor – från Amerikansk sulky till Hybrid eller Sulky – samt från Hybrid till Sulky.


 

V75-1


RANKING
A: 5-1-2
B: 9-7-8-6
C: 3-4
D: 10-12-11

FAVORITEN 5 Marschall Match

DRAGET 2 All Star

SKRÄLLEN 6 Zephyr Kronos


LOPP-FAKTA Stayerlopp över 2640a.

SPETS-SURR & ANALYS 

1 Monfalcone (två av tre i spets, fyra av sexton över lång distans) såg formstark ut som fastlåst med sparade krafter senast, och står perfekt inne i loppet på pengarna. Han öppnar bättre än medel och Peter Strömberg ska ladda det som går, även om det troligen inte blir någon ledning? 2 All Star (tre av fem i spets) gör en spännande start i ny regi. Han har känts fin på 1.16/1600 med 1.14 sista varvet i ett banjobb inne på Jägersro och Roger Malmqvist låter nöjd. Hästen har visat tidigare att han kan öppna raskt bakom bilen, och med goggles och första Erik Adielsson i sulkyn kan vi förvänta oss en kvick öppning. Den finska gästen 5 Marschall Match fick inte fritt spurtutrymme från rygg ledaren i V75 på Bergsåker senast, och såg ut att ha en hel del sparade krafter, som femma efter vinnande Merrit. Han har tagit sina senaste segrar i Finland från ledningen och ska vara gynnad av den dryga distansen. Känslan är att Ulf Ohlsson laddar tufft för att försöka sno åt sig taktpinnen. 6 Zephyr Kronos (noll av två med skor) är en USA-import som tidigare tränades av Daniel Redén. Han stångades mot kulltoppen i fjol, och vi minns att han tog en komfortabel spetsseger Norrlands Grand Prix för fyraåringar på Boden, där segertiden skrevs till 1.12,9/2140a. Adrian Kolgjini säger att det känns som en klasshäst som normalt duger långt i ett sådant här lopp, men att dagsformen givetvis är svårbedömd. 7 Hierro Boko noterade 1.11 sista 800 vid sin överlägsna spurtseger från tredje utvändigt senast och har formen helt på topp. Han öppnar bara medelsnabbt och det är vingelrisk från spåret långt ut på vingen. 8 Sign Me Up Too (fem av fem i spets) satt fast med sparade krafter i rygg på ledaren i dimman i sin första start på fem månader senast. Han öppnar kvickt bakom bilen, och trots ett spår långt ut blir det troligen ett offensivt upplägg då han trivs bäst med tätkänning. 9 Vincent As var lite uppåt utvändigt ledaren senast, trots att han inte hann med i speedkörningen sista halvvarvet. Han är uppåt till denna start och har vunnit sju av 17 med Carl Johan Jepson bakom spakarna.

Min spetsfavorit efter 500 meter: 5 Marschall Match. 

V75-2


RANKING
A: ––
B: 1-5-4-2-3-9
C: 6-8-7-11-12
D: ––

FAVORITEN 5 Ole

DRAGET 1 Das Auto

SKRÄLLEN 4 Dakar Brodde


LOPP-FAKTA Sprinterlopp över 1640a.

SPETS-SURR & ANALYS

1 Das Auto (två av sex i spets) släppte ledningen efter 350 vid sin enkla spurtseger från rygg ledaren senast. Han kan lägga iväg raskt vid full laddning, men det är svårbedömt hur första Peter Ingves i sulkyn har tänkt sig lägga upp loppet? 2 Homeland Pellini (två av fyra i spets) drog till ledningen i en kvick start vid sin enkla spetsseger senast, men det bjuds på tuffare motstånd nu och han är knappast ledaren i loppet? Första ryckhuva är en plusfaktor. 3 Alesso (två av två i spets) öppnade bra vid sin säkra spetsseger näst senast, men det är tuffare emot och han är klart sämre med skor på hovarna. 4 Dakar Brodde (två av fem i spets) öppnade även han kvickt vid sin överlägsna spetsseger näst senast. Senast stack han också till ledningen, men sprang sig trött på det krävande underlaget och fick ge sig kort före mål. Det är aviserat med ett offensivt upplägg igen, som även flera av konkurrenterna har planerat. 5 Ole har visat finfin form i två raka segrar, som har tagits utvändigt ledaren och från tredje utvändigt. Nu vankas det kort distans, vilket inte känns som något plus då han har styrkan som signum. Men faktum är att han har tagit en seger och en andraplats på tre försök över kort distans, och han är gynnad av det troliga tuffa utgångstempot första halvvarvet. Treårige 8 Goodlookin’ Pepper ska utrustas med både första jänkarbike och helstängt huvudlag.

Min spetsfavorit efter 500 meter: 1 Das Auto /4 Dakar Brodde. 

V75-3


RANKING
A: ––
B: 10-14-12-13-1-6
C: 11-3-9
D: 2-15-7-5-4-8

FAVORITEN 14 Global Warrior

OMGÅGENS FYND 10 G.R.J.’S Wolverine

SKRÄLLEN 1 Mäster Sauron


LOPP-FAKTA Stayerlopp över 3140 volt.

SPETS-SURR & ANALYS

1 Mäster Sauron (en av sex över lång distans) har visat jämn och bra form på slutet och har inget emot den dryga distansen. Med formtoppade Carl Johan Jepson i sulkyn, plus första norskt huvudlag, tror jag att ekipaget leder loppet i det längsta, kanske hela vägen? 3 Joe de Quattro (två av två i ledningen) är en segstark typ som tagit karriärens två segrar från ledningen. Men jag tror inte han är först ner till sargen av egen kraft. Hästen ska lättas kraftigt i balansen ikväll, vilket låter spännande. 6 Un Mec d’Or är en knepig typ som inte är lätt att lura först över mållinjen. Senast tog han inte tag i grejorna, men med Björn Goop bakom spakarna kan vi räkna med bättre tryck i steget ikväll. 9 Ufo del Rio spurtade positivt som knappt slagen bakom mer kände Inez Alki senast, smyger efter sargen igen. 10 G.R.J.’S Wolverine har formen på topp och gjorde en positiv upphämtning efter galopp senast, där klockan visade 1.13 sista 1200. 13 Dominic Wibb (en av en på Mantorp) noterade 1.11,5 sista varvet i tredjespår vid sin tredjeplats bakom Global Warrior senast, och var slagen med liten marginal i mål. Han är inte helt stabil i volten och får troligen köras lite på säkerhet från spår fem. Han svarade bra på första norskt huvudlag senast och det blir samma ikväll. Nämnda 14 Global Warrior (tre av sex i spets) fick bestämma tempot i ledningen senast och skulle ha hållit undan till seger för att få högsta betyg. Han är fortsatt uppåt till denna start och vi kan räkna med en kvick start från springspåret på dubbla tillägg.

Min spetsfavorit efter 500 meter: 1 Mäster Sauron. 

V75-4


RANKING
A: 4-6-2-1
B: 3-7-10
C: 15-13-11
D: 5-9-14

FAVORITEN 1 Milles Goofy

DRAGET 4 Con Te Partiro

SKRÄLLEN 10 Vikens Fernand


LOPP-FAKTA Medeldistanslopp över 2140a.

SPETS-SURR & ANALYS

Favoriten 1 Milles Goofy (tre av tre i spets) kommer till start med tre raka spetssegrar och är fortsatt obesegrad i ledningen. Vi spetssegern på Halmstad för tre starter sedan kunde han inte vara med riktigt från spår fyra i volten, men pressade sig till ledningen i 1.14-öppning första halvvarvet. Från innerspåret är taktiken given och han kan bli en tuff nöt att knäcka. 2 Amazing Moment (en av en i spets) kommer även han med en färsk spetsseger i bagaget, och läget borgar för en bra position i den främre träffen med första Erik Adielsson i sulkyn. 3 Kimi de Quattro (en av en i spets) har visat bra kapacitet vid sin två segrar på slutet och är en treåring under utveckling. 4 Con Te Partiro hade bra spänst i benen vid sin spurtseger från tredje utvändigt senast, och är även han en treåring under utveckling. 6 No Pressure har lite dunkel dagsform, men han är kvick ur groparna och från springspår kan vi räkna med en kvick start med Björn Goop i sulkyn. 10 Vikens Fernand har galopperat två av de tre senaste, men visade fin kapacitet vid sina två segrar i september och är prisvärd som skrällbud. 11 Persos Otello har tagit karriärens tre segrar från ledningen och är missgynnad av läget. Det är positiva tongångar från tränaren angående 13 Gravity Pace, som tror på bra vinstchans trots läget! 15 Eldorado gick med fast huva senast, men ska gå med ryckhuva nu och även här låter det positivt!

Min spetsfavorit efter 500 meter: 1 Milles Goofy / 6 No Pressure. 

V75-5


RANKING
A: 5
B: 1-3-9-8
C: 7-4-10
D: 12-2-11

FAVORITEN 1 Bacchus L.I.

ROLIG SPIK 5 Global Venture

SKRÄLLEN 6 Glide Marke


LOPP-FAKTA Sprinterlopp över 1640a.

SPETS-SURR & ANALYS

1 Bacchus L.I. (noll av en i spets) sköt till bra över open stretch vid sin tredjeplats i V75 på Åby senast. Han har formen intakt,  men det är svårbedömt hur kvickt han kan öppna från sitt innerspår bakom bilen, vilket kan ställa till det? 4 Herakles (fem av elva i spets) var med i en 1.10-öppning första halvvarvet på Åby för tre starter sedan och kan mycket väl vara först ner till sargen. Trots att han jobbar riktigt starkt för dagen är det ingen stjärna i grunden, och känslan säger att han släpper till en bra rygg? 5 Global Venture har ännu inte spräckt årets segernolla på elva starter, men han har mött tufft motstånd i V75 och V86 och möter lite lättare motstånd nu. Han kan lägga iväg bra bakom bilen, och jag hoppas att han kan följa med Herakles när bilen släpper för att sedan överta taktpinnen efter en bit, där han har tagit karriärens fyra segrar. Stämmer det scenariot tror jag att Peter Untersteiner sitter bakom ett Fynd, som jag också ska försöka ta betalt för! Kioskvältaren 7 Glide Marke spurtade klart positivt efter galopp senast och har formen helt på topp. 9 Global Wizard kommer med en mycket lätt spetsseger i V86 på Bergsåker i bagaget. Han körs på chans invändigt och kan duga vid maxklaff. 10 Upstate Face har varit blek i de två senaste starterna och har svårbedömd dagsform. Första rycktussar i öronen är aviserat.

Min spetsfavorit efter 500 meter: 

V75-6


RANKING
A: 7-5-4
B: 1-11-6-3
C: 8-9-10
D: 2-12

FAVORITEN 5 Velegance

DRAGET 7 Zeta Kronos

SKRÄLLEN 4 Carisma Sisu


LOPP-FAKTA Stolopp över 2140a.

SPETS-SURR & ANALYS

3 Dusktodawn Sisu visade bra form och styrka vid sin fjärdeplats i V86 senast, och även om hon inte kan vara med i någon spetskörning borgar läget för en bättre position än senast. 4 Carisma Sisu (fem av tio i spets) pressade sig till ledningen i 1.08-öppning första halvvarvet vid sin överlägsna spetsseger senast, och Mika Forss kanske har siktet inställt på samma taktik igen? 5 Velegance (tre av fyra i spets, fyra av tolv med skor) kämpade på bra som trea bakom Chicharita i V75 senast och har formen intakt. Nu byter man till en jänkarvagn, men det kan vara upptaget i ledningen, och skor är ingen fördel. Stallkamraten 6 Darah Bibo visade fin form vid sin säkra spetsseger senast, och hon kan öppna ganska raskt den första biten för att skaffa sig en bra position. 7 Zeta Kronos (en av tre i spets) har två formhöjande lopp i kroppen och får klart godkänt för sin tredjeplats bakom Vikens Fingerprint senast. Hon drog till ledningen i en kvick start vid sin spetsseger för tre starter sedan, och jag gissar att det blir ett offensivt upplägg? 8 Veiled såg fin ut vid sin seger senast, men hon står tufft inne på pengarna, och var hamnar hon från spår åtta bakom bilen? 11 Havanna Boko har visat absolut toppform i de senaste starterna, och med minsta klaff och med lite körning i täten är hon med och gör upp om det.

Min spetsfavorit efter 500 meter: 4 Carisma Sisu / 7 Zeta Kronos. 

V75-7


RANKING
A: 8-6-7-12
B: 10-3-2
C: 11-5-1-4-9
D: ––

FAVORITEN 8 Eros Zola

DRAGET 7 Dream Creation

SKRÄLLEN 12 Don’t Be Weak


LOPP-FAKTA Fyraåringslopp över 2140a.

SPETS-SURR & ANALYS

3 Bravo Santana (fyra av fyra i spets) är uppfräschad för en lättare skada och är svårbedömd då han inte startat på ett par månader. Han är dock kvick bakom bilen och är obesegrad från ledningen, och det kanske blir ett offensivt upplägg ändå? 6 Amorcer Levallo (två av två i spets) noterade 1.11 sista varvet i tredjespår vid sin tredjeplats i Klass II-finalen på Valla senast. Han har vunnit tre av tio med skor på hovarna och känslan säger att det finns fin utveckling i hästen framöver. 7 Dream Creation (en av en i spets, tre av fem med skor) spurtade ettrigt vid sin tredjeplats i V75 bakom Dwayne Zet på Eskilstuna. Senast var han sjuk och tävlade därför under pari. Nu har han känts fin på 1.22/2600 meter i jobb och tränaren tror på en bra prestation igen. 8 Eros Zola (noll av två med skor på svensk mark) imponerade stort vid sin V86-seger utvändigt ledaren på Åby senast, där man varvade på 1.10! Gör han om den prestationen blir han tung att stå emot igen. Men spår åtta och med skor på hovarna är inga plusfaktorer och han kan lätt hamna på vingel i spåren genom första sväng.

Min spetsfavorit efter 500 meter: 3 Bravo Santana /6 Amorcer Levallo.EN ROLIG SPIK

V75-5: 5 Global Venture 9% 

BÄSTA DRAGEN

V75-2: 1 Das Auto 14%

V75-7: 7 Dream Creation 10% 

Omgångens Fynd

V75-3: 10 G.R.J.’S Wolverine 5% 

PRISVÄRDA SKRÄLLAR

V75-1: 6 Zephyr Kronos 3%

V75-4: 10 Vikens Fernand 1%

V75-6: 4 Carisma Sisu 5%SYSTEMFÖRSLAG V75

”Skrivs på en kupong


V75-1: 5-1-2-9-7-8-6
V75-2:
1-5-4-2  
V75-3: 10-14-12-13-1-6-11-3-9

V75-4: 4
V75-5: 5  
V75-6: 7-5-4-1-11 
V75-7: 8-6-7-12

Totalt: 5 040 rader = 2 520 krSPELFÖRSLAG DD

DD-1: 7-5-4-1-11  DD-2: 7 x 200 = 1 000 kr

Totalt: 1 000 kr