Eftersnack V86: Lugauers hästar imponerade

Conrad Lugauer valde att tävla på Solvalla istället för hemmabanan Jägersro.
Resultat?
Två imponerande vinnare i form av Tuffetto Jet och nyförvärvet Gareth Boko.
– Om vi har lite tur kan han etablera sig långt upp i eliten. Han har en extremt viktig egenskap och det är speeden, sa Jägersrotränaren efter segern med Gareth Boko.Jägersro och Solvalla stod värd för onsdagens V86-omgång som bjöd på högklassig sport på båda banorna. Jägersrotränaren Conrad Lugauer valde att tävla på bortaplan och han gjorde inte resan till huvudstaden i onödan.

I V86-avslutningen gjorde Gareth Boko debut i regi Conrad Lugauer och den fyraårige hingsten imponerade stort när han växlade ner konkurrenterna över upploppet.
Segern i Margaretas Tidiga Unghästserie för de fyraåriga hingstarna var värd 300 000 kronor och därmed har Gareth Boko travat in drygt 2,8 miljoner kronor i karriären via åtta segrar på 19 starter.

– Jag är stolt att folk tror på oss, det är inte vanligt man får in en sådan kvalitetshäst. Det låter konstigt kanske, men jag hade förväntat mig en bra insats. Jag sa till ägaren att jag tror han är extremt spurtstark och det visade han också. Om vi har lite tur kan han etablera sig långt upp i eliten. Han ha en extremt viktig egenskap och det är speeden, sa Conrad Lugauer.

Westholm får vänta på 1 000:e segern
Conrad Lugauer fick även segerdefilera efter V86-2 där han snuvade Jörgen Westholm som jagade sin 1 000:e kuskseger. Jörgen Westholm ledde loppet länge med Ebony Boko, som motvilligt fick ge sig mot favoriten Tuffetto Jet. Segertiden blev 1.12,6/1640a och Tuffetto Jet visade klass då han avgjorde tunga vägen utvändigt ledaren nästan hela sista varvet.

– Helt rätt sort… och han har absolut toppform, kommenterade Conrad Lugauer i vinnarcirkeln.

Flera fina årsdebutanter
Caddie Lisieux tjänade drygt 1,6 miljoner kronor sin debutsäsong i fjol trots att hon inte fick det att stämma hundra i de största loppen.
På onsdagen gjorde Roger Walmanns högkapabla sto årsdebut i V86-4 och hon löste uppgiften i händerna på Kenneth Haugstad. Travet var kanske inte klockrent hela vägen men Kenneth Haugstad stöttade hästen när det behövdes, både kort efter start och över upploppet.
Vinsten i Margaretas Tidiga Unghästserie för fyraåriga ston var värd 300 000 kronor.

– Ska jag vara ärlig så såg hon inte så bra ut som jag förväntat mig. Lite för tunga skor fram… Men hon var inte så bråkig bakom bilen, det för vi ta med oss, sa Roger Walmann.

Takters båda vinnare imponerade
Lutfi Kolgjini har ett stall i knallform och när Rajesh Face skar mållinjen som etta i V86-3 var det stallets 19:e årsseger på svensk mark.
Rajesh Face tog hand om ledningen direkt från sitt innerspår på startvolten och sedan hade kusken Johnny Takter full kontroll. Fyraåringen såg mäktig ut i andra raka årssegern.

– Han är fortfarande inte så där jättesnabb. När han fått lite fler lopp kommer han bli snabb också och då kan han bli hur bra som helst, sa Lutfi Kolgjini.

Även i V86-inledningen bjöds publiken på Jägersro på en riktig sportslig godbit då D.D.’s Hitman glänste i årsdebuten tillsammans med Johnny Takter.

– Han ser mycket fräschare ut än i fjol. De är lite slitna när de kommer från USA. Jag fick ett jäkla bra besked och jag tror han får sin bästa säsong i år, sa tränaren Petri Puro som har en sällsynt förmåga att plocka fram nya stjärnor trots ett ganska begränsat material.

Favoritsegrar för Untersteiner
I V86-5 ledde Ontheway Diamant varje meter av sprinterloppet tillsammans med sin tränare Peter Untersteiner.

– Det var mycket vunnet när vi vunnit starten, sedan hade vi trumf på hand, sa Peter Untersteiner.

Peter som blev dubbelsegrare inom V86-spelet när han vann från spets även med Global Tendency i V86-7. Det var dock lite tur inblandat då Razzamatazz Face galopperade då hon avgjort spetsstriden mot favoriten.

Erik Adielsson svarade för en fin styrning i V86-6 då han först tog ledningen från springspår med Stig H Johansson-tränade Paparazzi M. för att sedan släppa till Valeur efter 500 meter. På upploppet kom luckan och då avgjorde den nioårige hingsten enkelt på rappa ben.
Skrällsegern i Solvalla Hästägarföreningens Vårvintervandringspris var värd 100 000 kronor.

Sex av åtta favoriter vann på V86 och åtta rätt på V86 gav 1 921 kr, sju rätt gav 26 kronor och så blev det jackpot på sex rätt.