Eftersnack V75: Undrar hur bra den här kan bli?

Nobel Amok vann Kalmarsundsstayern över tre varv.
Efter några inledande steg i passgång bar det av till ledningen och årets fjärde seger i sjätte starten togs nästan i sömnen.
– Han vann lätt igen mot ett relativt tufft motstånd – jag undrar hur bra den här kan bli? klurade Robert Bergh om nyförvärvet som var söndagens största favorit i Kalmar V75.Midsommarhelgen rundes av med V75-trav i Kalmar där 8 904 personer passerade vändkorsen trots lite avskräckande regn vid lunchtid.
En av de finaste prestationerna under dagen svarade Robert Berghs nyförvärv Nobel Amok för i Kalmarsundsstayern över 3140 meter.
Nobel Amok kom i Robert Berghs träning vid juletid i fjol och efter fem starter i år har valacken fått upp ångan på allvar i de två senaste och verkligen visat sig stark. Att det nu handlade om debut över tre varv spelade därför mindre roll.
Hästens stora problem har varit att han gärna vill inleda i passgång och springspåret man lottades till i Kalmar var bästa tänkbara.

– Det såg så bra ut att det bara kunde bli fel men nu klaffade verkligen allt. Det var totalt okört i mål, sa en nöjd Robert Bergh.
Som menade att ett spår fyra eller fem hade varit kallare för Nobel Amok.

– Det är klart att det var jättetacksamt att vi fick det där spåret eftersom han börjar i pass. Men får han bara de där extra meterna är han så förnuftig att han kliver ner i trav av sig själv. Jag kände att det var en talang när jag fick hästen i träning. Han har visat enorm styrka i loppen och det är en spännande häst att följa tycker jag, sa Bergh.”Helt bortglömd”
I Kalmarsundspokalen för den högsta klassen blev det norskt i topp för andra året i rad i form av snart niofaldige miljonären B.B.S.Sugarlight.

Kevin Oscarsson hittade tredje utvändigt från bakspåret och brakade på genom den sista kurvan. En överlägsen seger sedan konkurrenterna kört lite för fort i täten.

– Han har tävlat mot världseliten på slutet där han inte lyckats och var ju helt bortglömd av spelarna i dag. Jag sa till Kevin att bara sitt ´i tredje-fjärde ytter och kör till slut så ska det bli göj! sa själaglade tränaren Fredrik Solberg.
Peter Untersteiner var uppsatt på sin egen häst Poet Broline i loppet (struken). I stället blev det så att Kevin Oscarsson fick köra åttaåringen för första gången.

In Toto Sund efter paus
Stoeliten – Viola Silas lopp – vanns av femåriga In Toto Sund. Favoritskapet i loppet delades av Daniel Redéns häst och Indoor Voices – och positionerna fällde avgörandet.
Roger Walmanns häst fick harva utvändigt, medan In Toto Sund kunde runda till ledningen efter 500 meter för Kim Eriksson och sedan bestämma tempot. Ändå en stark insats med tanke på att stoet inte hade tävlat på två och en halv månad.

Toppspurt till tredjeplatsen av Geisha Sund som lade bort uppåt 30 meter på en galopp i starten.

I den avslutande silverdivisionen ledde krigaren Spitcam Jubb från start till mål för Kaj Widell. En skön revansch för tränaren Micael Broberg som trodde mycket på sin häst inför V75 i Östersund där det gick lite fel. Det var barfotabalansen som spökade då enligt tränare Broberg, som nu spikade på skor igen.

Utvändige Bravo Navarone hade grepp om Spitcam Jubb i början av upploppet men Brobergs häst höll farten bäst. Storfavoriten Tjacko Zaz reparerade en galopp i inledningen till en tredjeplats.

Sju rätt på V75 delade ut 276 928 kronor. På sex rätt blev utdelningen 1 321 kronor och femmorna blev värda 110 kronor.