Eftersnack V75: Mosaique Face bländande

Träningsrapporterna var lyriska.
Mosaique Face (V75-6) gjorde ingen besviken i comebacken och glänste vid en lätt seger på Momarken.
– Han är king. Det är en oerhörd glädje att känna hästen så här fin, sa segerkusken Adrian Kolgjini.Efter ett provlopp som avverkats på 1.11,6/1640a för en fantastiskt nöjd Johnny Takter var Mosaique Face omgångens största favorit på Momarken. Han vann också lekande lätt i första starten sedan slutet av oktober.

Adrian Kolgjini lämnade inget åt slumpen och efter att startrusningen bedarrat, där tre hästar kubbades vilt om ledningen, sände han fram ”Mosaiquen” och gled till täten varvet kvar. Han fick B.B.S.Sugarlight på utsidan, som också årsdebuterade, men denne förmådde inte gå i närkamp. Även Bruno di Quattro försökte över upploppet men ingen kunde hota Mosaique Face. Han gled undan till en lätt seger i den här gulddivisionen och närmast väntar kval till Olympiatravet för Kolgjinis 13-faldige miljonär.

– Han ser fantastiskt ut hästen och det är helt klart att vi har lyckats med vinterträningen, sa en stolt Lutfi Kolgjini som stod vid sidan av banan och såg när Adrian skötte tömföringen av den åttaårige hingsten.

– Det är en oerhörd glädje att känna hästen så här. Det är ett skönt kvitto. Det blev en väldigt rivig inledning och körning och jag misstänkte att det skulle bli så. Folk ville ha ”Mosaiquens” rygg, sa Adrian Kolgjini.

– Han har gett oss mycket glädje och vunnit stora lopp. Framförallt när pappa vann derbyt med honom, det var ju det största. Han är king. Han ska tillhöra eliten annars så skulle vi aldrig tävla med honom. Den dagen han inte tillhör eliten får vi lägga av med honom.


Dubbelseger till Kolgjini
Adrian Kolgjini tog en dubbelseger på V75 när han även styrde in Pandora Face (V75-2) tidigare under dagen. Pandora Face övertog tidigt ledningen och fick bestämma i ett lugnt tempo. Dryga halvvarvet kvar attackerade Frode Hamre från andra par utvändigt med Gematria och gick i närkamp. De två hästarna gick loss före de övriga men in på upploppet gick Pandora Face bara undan till en ohotad seger.

– Det var skönt. Hon har haft en bra vinter och utvecklats mycket som det har känts. Vi hade samtal med Anders Ström efter förra säsongen om vi skulle betäcka henne men det är en så jäkla härlig häst som kommer att få en bra säsong och tjäna fina pengar. Hon visade moral i dag och jag är stolt över henne, sa Adrian Kolgjini.

Frankie Brodde med ett nödrop
Favoriten Frankie Brodde (V75-1) inledde V75-omgången för Peter Untersteiner. Hästen fick en fin resa i andra par utvändigt samtidigt som Clemenza Am bestämde i ett lugnt tempo i täten. Dryga varvet kvar sände Untersteiner fram sin häst utvändigt om ledaren och när Clemenza Am galopperade som slagen i sista sväng tog Frankie Brodde över.
Han såg ut att gå mot en mycket lätt seger, men längst ut vid staketet så vrålspurtade Emir La Brousse. Hästen flög fram och det blev stenhårt på mållinjen. Frankie Brodde höll dock undan med en nos och tog sin andra raka V75-seger.

– Han gjorde ett rejält slutvarv men var ensam och vinglig här på upploppet och upploppet tar ju aldrig slut här. Det var ett av de längsta upplopp jag har kört.

– Alla bitar har fallit på plats. Han har haft en mycket tålmodig ägare och det har varit en lite krokig väg. Nu är han uppe i Silver och det blir en nyttig häst i två, tre säsonger till. Han är trög från start men på längre distanser tror jag att han kan hävda sig en bit upp, sa Peter Untersteiner.

”Då gav jag järnet”
Alvena Take It (V75-3) satte hingstarna på plats när Peter Untersteiner ”lurade” konkurrenterna i Silverdivisionen. Stoet blixtrade direkt till ledningen och fick sedan anföra i ett långsamt tempo, 1.17 första varvet. Hon hade sedan inga problem att gå undan i en speeduppgörelse.
Favoriten Thai Navigator fick trava utvändigt om ledaren och höll bra till en tredjeplats.

– Det blev god marginal och det var så att jag hann att njuta lite den här gången, sa Peter Untersteiner och syftade på V75-inledningen där det blev stenhårt med Frankie Brodde.

– Hon kom så rätt de första stegen och då gav jag järnet. Jag trodde inte att hon skulle ta ledningen men hon var snabbast. Hon sprang bara och klippte med öronen och tyckte att det var en joggingtur på mellanvarvet. När jag tog tussarna hundra kvar då bara stack hon, det fanns så mycket kräm kvar, sa Untersteiner som därmed tog en dubbelseger på V75.


Lätt för Myhreng Jerker
Favoriten Myhreng Jerker (V75-4) vann kallblodsloppet för sin tränare Olav Mikkelborg. Han kördes på säkerhet runt den första kurvan och fick sedan smärtfritt ta över ledningen. Myhreng Jerker höll sedan undan till en lätt seger.

– Det blev som jag hade hoppats. Vi kom till ledningen tidigt och fick köra i min egen fart. Han var precis så bra som jag hade hoppats och kunde köra ganska fort sista rundan. Han är otroligt stark och har stor kapacitet, sa Olav Mikkelborg.

Uppvisning av jättelöftet Ferrari B.R.
En imponerande uppvisning svarade Ferrari B.R. (V75-5) för tillsammans med sin tränare Per Oleg Midtfjeld. Hästen öppnade snabbt och fick svar men pressade sig resolut till ledningen ut på den första långsidan. Han öppnade första femhundra metrarna efter 1.08 och fortsatte i ett tufft tempo, 1.12 första varvet.
Men trots den hårda inledningen så fortsatte Ferrari B.R. att ånga på. Han drog konkurrenterna sönder och samman och helt klart är den här fyraåringen något extra. En jättebra avslutning levererade Trot Kronos fram till andraplatsen.

– Den här är väldigt bra och det är hälsan som avgör om han går till tops. Det är långt dit, han är bara fyra år och väldigt orutinerad och har bara gjort åtta starter. I fjol var han ute i en knalltuff säsong bland fyraåringarna och i dag var han överlägsen. Han öppnade bättre än jag trodde han kunde göra bakom bilen. Det blev en tuff öppning och det gick fort första rundan men det hade han inga problem med. Han vann lätt, sa Per Oleg Midtfjeld.

En Sheriff avslutade
V75 avslutades med en mycket lätt seger av Sheriff Bi (V75-7), tränad av Louise Granstedt och körd av Tobias Modig. Efter att Frascati B.R. galopperat i starten tog Sheriff Bi enkelt ledningen från sitt andraspår bakom bilen och fick sedan anföra i ett mycket måttligt tempo. Han stack ifrån till en lätt seger i en snabb avslutning.

– Det var nog det finaste jag har känt honom. I sista sväng var han så pigg att han höll på att krypa ur skinnet, sa Tobias Modig som därmed tog sin första V75-seger.


Det blev en favoritbetonad omgång på Momarken där sju rätt betalade 1599 kronor. Sex rätt gav 22 kronor och det blev ingen utdelning på fem rätt.
Därmed blir det på nytt jackpot kommande lördag, som körs på Mantorp.