Eftersnack V75: Johnny och Maze Runner skrällde i Svampen


Missa aldrig mina InläggGilla Trav med ErlandFacebook!


Dagens fetaste segercheck, 537 000 kronor, delades ut i tvååringsloppet Svampen Örebro.
Och publiken fick se ett rafflande lopp. Felicity Shagwell tog hand om ledningen och i slutkurvan såg det pampiga stoet oslagbart ut. Men med orutinerade hästar kan allt hända och när Önas Nougat utvändigt om ledaren plötsligt sprang ut ett spår fick Maze Runner fritt spelrum från ledarryggen.Johnny Takter satt i sulkyn och han fick bra svar när han ryckte de tussar som hästen hade i öronen för första gången och kort före mål var segern i hamn.– Det är en liten häst men det kändes som att han har ett fint hjärta och han har fin teknik och trevlig inställning. En käck häst! berömde Takter det Marcus Lindgren-tränade ungdjuret.

Felicity Shagwells tränare och kusk André Eklund var av förklarliga skäl inte lika uppåt efter målgång.

– Jag är tom. Hästen var helt otrolig. Det är tomt, fy fan!Planen var att Nuncio skulle visa att Prix d’Amerique-drömmen lever.
Istället var det Day Or Night In och Johan Untersteiner som genrepade på bästa vis inför en vinter i Paris.
– Det här var sista gången vi fick se honom i Sverige på ett tag, sa hästens tränare och kusk Johan Untersteiner efter segern i lördagens gulddivision på Örebrotravet.

Fixstjärnan Nuncio står fortfarande inte att känna igen. I fjol gick den fantastiske hingsten obesegrad genom storloppssäsongen och tjänade över nio miljoner kronor. I år har han presterat på en långt lägre nivå.

Efter tävlingsuppehåll, omlagd träning och seger i ett enklare lopp spelades han ändå till stor favorit i Örebro. I princip hela trav-Sverige höll tummarna för att hästen skulle ha hittat sig själv igen och visa att han är att räkna med inför vinterns stora drabbning i Paris, Prix d’Amerique.

Tyvärr gjorde han istället en riktig plattmatch och föll tillbaka till femteplatsen efter ett lopp som första häst i andraspår.

– Han hade väl ingen jättesuperform här nu då. Det är många saker som det kan bero på. Vi får komma igen helt enkelt, det är inte så mycket annat att göra. Men det fattas i honom, definitivt, sa hästens ägare, tränare och kusk Stefan Melander.Siktat på Paris sedan i julas
Day Or Night Ins form är desto bättre. Femåringen blixtrade till ledningen och därifrån höll han undan till säker seger.

– När vi blev nerstrukna till spår fem kände jag att det var läge att ladda rejält från start och jag var sugen på att prova i ledningen. Han kändes väldigt stark hela vägen och i slutsvängen kände jag att jag hade mycket att åka med. Det kändes ruggigt bra, sa Johan Untersteiner, som nu kommer att skicka sin flyfotade hingst söderut.

– Det har egentligen varit planen ända sedan han var tvåa i Criterium Continental under julhelgen förra året, att det är Paris vi ska sikta emot. Det är därför han har startat väldigt sporadiskt i år.M.T. krossade allt i brons
I bronsdivisionen fortsatte M.T.Joinville att imponera. Körande Jorma Kontio lämnade ingenting åt slumpen utan sände fram utvändigt om ledande Hades Håleryd på den första bortre långsidan och från den positionen fullständigt krossade M.T.Joinville motståndet.

– Han är en tanks alltså! Han bara dödar dem i ledningen! Det är helt otroligt att få ha en sådan här häst, sprudlade Romme-amatören Susanne Richter.Första V75-segern för snackhästen
Mack Dragan, tränad, ägd och uppfödd av Axevalla-amatören Morgan Wilhelmsson, blev en snackhäst i trav-Sverige i vintras. Inte bara för att han är döpt efter en strippklubb utan främst för att han radade upp segrarna.

Första plumpen i protokollet kom när hästen provade V75 i sin åttonde start och inför lördagens start hade han gått segerlös ur ytterligare två V75-lopp. Men nu tog han planenligt hand om ledningen och att han utsattes för press under vägen bekom honom inte. Över upploppet klev han undan till säker triumf.

– Han har inte varit som bäst de gånger han har varit ute på V75 tidigare men nu fick han visa hur bra han är och det var kul, sa kusken Carl Johan Jepson.

145 083 kronor för sju rätt
I diamantstoet var Jörgen Westholm-tränade Bula Bula Am och Oskar J Andersson starkast när hon rundade fältet till ledningen och vann med sparade krafter.

I klass II spurtade Stefan Perssons Wingait Erik och Kevin Oscarsson till seger, och detsamma gjorde Peter Untersteiners Springover i silverdivisionen, som avrundade omgången.

Det var jackpot på V75 och extramiljonerna gjorde att utdelningen på sju rätt landade på 145 083 kronor. Sex rätt gav 726 kronor och fem rätt 63 kronor.