Eftersnack V75: Italiensk uppvisning i Sundsvall Open Trot

Italienske topptravaren Ringostarr Treb fortsätter att imponera.
På lördagen tog han hem miljonloppet Sundsvall Open Trot.
– Han är liten men snabb och har ett hjärta av guld, sa segerkusken Wilhelm Paal.Ringostarr Treb har gjort flera fantastiska prestationer sedan han i juni kom till Halmstadtränaren Jerry Riordan. På Bergsåker var det dags igen. Wilhelm Paal hittade tredje par utvändigt från bakspår och sedan han glidit ut i tredjespår på den sista bortre långsidan hade Ringostarr Treb uppvisning. Vid upploppets början tryckte Paal gasen i botten och då stegade den italienske sjuåringen ifrån till mycket enkel seger.

– Det var lågt tempo första varvet och jag bestämde mig för att gå före Propulsion, men inte köra för fort med en gång. I sista sväng väntade jag på Propulsion så då tog jag det fortsatt lugnt och när det var 200 kvar kände jag att jag hade så mycket att köra med att Propulsion inte skulle kunna fånga oss. Ringostarr Treb var fantastisk och på upploppet flög han fram, sa Paal.

– När man vinner de här stora loppen är det en mix av glädje och lättnad. Hästen har tävlat så bra mot de bästa och när han gick på i tredjespår tänkte jag att han borde vinna, och det gjorde han. Han är en fighter, en riktigt bra tävlingshäst som vet vad han ska göra, berömde Jerry Riordan.

Tvåa blev Reijo Liljendahls Nadal Broline som fick tassa med i rygg på vinnaren genom slutkurvan.

– 300-400 kvar hade jag bra feeling men han är ruggigt bra Riordans häst och Nadal kunde inte haka på riktigt, sa Nadal Brolines kusk Ulf Ohlsson.

Daniel Redén-tränade jättefavoriten Propulsion avslutade rykande som trea efter en mycket avvaktande styrning av Örjan Kihlström.

– Hästen gick lika bra som tidigare. Jag hade egentligen tänkt köra mer från start men Anna Mix kom iväg så bra och jag trodde att den skulle bomba framåt. Då hade det kunnat bli en jobbig förstasväng för oss, förklarade Kihlström taktikvalet att backa sig sist med Propulsion och trots det låga tempot vänta med attacken till upploppet.

Ringostarr Treb landade på kilometertiden 1.11,1 över de 2 140 meterna som startades med bil och förstapriset uppgick till en miljon kronor. Totalt har den enastående italienaren tjänat 7,5 miljoner kronor.Sju rätt på V75 betalade alltså nästan en halv miljon kronor, för sex rätt fick man 1 612 kronor och fem rätt gav 131 kronor.