Eftersnack V75: D.D.’s Hitman segrade och fick rosa biljett

En ny travstjärna är tänd.
D.D.’s Hitman vann Finlandia-Ajo i bländande stil och belönades med en dryg miljon kr och en rosa elitloppsbiljett.Halmstadtränaren Petri Puro är en mästare på att plocka fram travstjärnor. Commander Crowe är förstås den största hittills.
Nu har Halmstadtränaren, som har knappt 30 hästar på sin träningslista, fått fram ännu en stjärna.För en månads sedan tävlade D.D.’s Hitman i silverdivisionen på V75 och den sexårige hingsten kom till start i Finlandia-Ajo med minst pengar på kontot av samtliga tio hästar.

D.D.’s Hitman såg lysande ut och vann Finlandia-Ajo tillsammans med kusken Ulf Ohlsson, som ersatte Johnny Takter (ryggproblem).

Årets upplaga av ”Finlands elitlopp” blev en rivig upplaga där finska derbyvinnaren Elian Web verkligen satte färg på tillställningen tillsammans med Jorma Kontio.

Trots spår åtta bakom bilen dundrade femåringen till ledningen i första sväng, men det kostade 1.07,5 första halvvarvet.
Det höga tempot passade förstår hästarna en bit ner i fältet och bäst passade det D.D.’s Hitman, som satt i tredjepar utvändigt i rygg på Twister Bi och med storfavoriten Propulsion närmast bakom.Vann med krafter kvar
300 kvar fick D.D.’s Hitman full anfallsorder av Ulf Ohlsson och han avgjorde miljonloppet lekande lätt. Ulf Ohlsson satt still i sulkyn över upploppet och ryckte inte ens bomullen ur hästens öron.

– Han kändes jättestark genom sista kurvan. Han vann med tussarna kvar och det kändes som att han hade ganska mycket krafter kvar faktiskt, sa Ulf Ohlsson.

Seger i Finlandia-Ajo innebär en inbjudan till Elitloppet
– Han slog många bra hästar och är en häst på vägg uppåt. Det var värt en biljett det här, fortsatte segerkusken.

Titelförsvararen Propulsion hamnade ett snäpp för långt bak från sitt bakspår och trots ett starkt slutvarv fick favoriten nöja sig med andrapriset.

– Vi fick stryk av en väldigt bra häst. Han kändes bra, men det är inte så lätt att runda ett fält över 1600 meter, sa Propulsions kusk Örjan Kihlström.

Svensktränat även på tredjeplats genom Twister Bi och Christoffer Eriksson.

Segertiden gick inte av för hackor.
D.D.’s Hitman kom i mål på nya löpningsrekordet 1.09,8/1609a!
Femåringen får nu automatiskt en rosa biljett till Elitloppet på Solvalla sista söndagen i maj – om kretsen kring hästen vill.
Du kan se Finlandia-Ajo här..