Delicious U.S. nära comeback: Kan bli drömfight mot Nuncio

Delicious U.S. har inte tävlat sedan 24 september i fjol.
Men nu är världsrekordstoet nära comeback inom kort – och det kan direkt bli ett drömmöte mot Nuncio.
– Det är inte långt från start, det finns ett snabblopp på Solvalla 22 mars. Det kan bli Olympiatravet, säger Daniel Redén till Trav365.
Stjärnstoet Delicious U.S. är tillbaka på Daniel Redéns gård utanför Enköping efter vinterträning i Frankrike. Den sexfaldiga miljonärskan har haft olika problem genom karriären, bland annat med magen flera gånger, men nu är hon aktuell för comeback inom kort. Detta kan Trav365 avslöja.

– Det ser riktigt bra ut, hon känns riktigt bra, jag säger inget mer, då blir det fel, säger Daniel och skrattar lurigt till Trav365.

När kan det bli start?
– Jag kollade på lopp i går, men det finns ju inga lopp…Egentligen hade hon kunnat starta på torsdag i Eskilstuna, jag gjorde kanske bort mig där. Men nu kom det snö, så det kanske inte gör så mycket.

– Det är inte långt från start, det finns ett snabblopp på Solvalla 22 mars.

”Känns mycket bättre än på hela förra året”
I just det aktuella loppet har även Stefan Melander aviserat start med Nuncio. Det skulle i så fall bli ett drömmöte tidigt på säsongen. Men det är inget som avskräcker tränare Redén.

– Jasså? Det blir väl perfekt då. Att de kan mötas redan i hennes årsdebut, he he.

– Hon känns som sagt riktigt bra, det är bara att hoppas att det får fortsätta så, hon är väldigt glad som det känns. Hon känns mycket, mycket bättre än vad hon gjorde på hela förra året.

Planer på Olympiatravet
Daniel Redén berättar vidare för Trav365 att han har planer på att starta sin ”Prinsessa” i Olympiatravet.

– Det kan bli Olympiatravet för henne. Med hennes historik kan allting hända och man kan inte veta med djur, men nu är hon så fin, hon vill verkligen tävla och är så pigg som jag inte känt henne på flera år, jag vill se henne tävla. Man måste få drömma, hon är lite till åren, hon är åtta år nu, men det känns inte så.

Call Me Keeper på franska rivieran
På söndag avgörs storloppet Grand Criterium de Vitesse i Nice, även kallat ”Rivierans Elitlopp”. Delicious U.S. finns inte med i startlistan men det gör däremot Daniel Redéns Call Me Keeper.

– Han känns jättefin! Vi har lagt om träningen på honom och ökat träningen nu när han känts så fin länge. Han borde passa bra i det loppet. Distansen (1 609 meter) är inte den bästa, men med tanke på det långa upploppet där kan det bli kul, säger Daniel Redén till Trav365.